![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Olcia przeslicznie wygladalas.
A i wiecie ten bolacy cyc reagule bolesnoscia np.jak sie pochylam czy przekrecam w nocy. To nie jest w normie prawda czy tez tak macie?
#4832 |
Zakorzenienie
|
WItam,
u nas wczoraj znów masakra przy kąpieli...mała znów narobiła na ręcznik, już nie mam pomysłu co zrobić, żeby tak nie płakała po kąpieli... ale nocka ok, po kąpieli dostała cyca i spała do 4, potem znów cyc i do 8 spokój. A teraz sobie leży nakarmiona ![]() Ola możesz dodać na stronę ![]()
#4833 |
Konto usunięte
|
kasia próbowałas okłady z kapusty? mi to pomogło
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Rozeznanie
|
Kasienka szybko do lekarza! Żeby Ci się ropień nie zrobił. Nie czekaj juz bo dokładnie miałam to samo. Bralam ospamox, z grupy amoxycykliny nie przenikają do mleka. Tylko trzeba jak najczęściej przystawiac żeby pokarm nie zanikł. Ratuj te piers dodatkowo okladami z sody i zimnymi lisciami kapusty żeby ściągnąć temperaturę z tego miejsca. Na gorączkę paracetamol 500 można co 4 godz. Daj znać co u Ciebie
![]() Duszonej mała jaka ma czuprynke!!!! Aaaaa ![]() Buu w moim szpitalu dziewczyna po porodzie tlukla głowa w mur.. Załamała się totalnie wszystkim... Położne ja ratowały jakoś... Cały czas o niej myślę. Ja miałam taka noc ze zasypiam na stojąco... Chyba spróbuje się przespać po następnym karmieniu...ehhh |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka chyba nie normalne,no sama nie wiem
A jak goraczka?moze trzeba do lekarza z tym? Maciejka ladnie Ci krolewna spi Szkoda ze przy kapieli strajkuje Aga a myslalam ze Ty masz ten katarek do odkurzacza i zdasz relacje,migotka chyba juz pisala ze uzywala i chwalila sobie Gosia a mialam pisac smsa ale nie smialam ![]() Ja po badaniu,rozwarcie male jest,skurcze sa ale nie regularne wiec pani dr powiedziala ze czekamy na akcje skurczowa i wtedy na porodowke przejde,a na razie mam zbierac sily Moze byc ciezko bo od wczoraj nic nie jadlam Aga co do nastawienia to duzo daje naprawde,bo ja wiem ze ta dziewczyne bolalo a nie umialam pomoc a ona sie mega negatywnie nastawiala,trzymalam ja za reke potem ona po meza zadzwonila,on orzyjechal i pierwsze co mowi ze musi isc zapalic zeby emocje rozladowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Rozeznanie
|
Buu to trudno się dziwic jej...hormony, bol, te jego ,,wsparcie " pozal się boże... Dziewczyna trochę o słabszej psychice i załamanie gotowe...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry !
Miałam koszmarne nocki i dnie...nie wiem czy Was nadrobię.Gratuluję nowym Mamusiom i trzymam kciuki za kolejne bobaski forumowe ![]() Te koszmarne dni nie miały nic wspólnego z Niuńką. Mam takiego sąsiada dziadka, który sobie popija i potem łazi po klatce i dobija się do mieszkań. Robił to zazwyczaj za dnia, ale ostatnio przeżyłam apogeum. Trzy nocki z rzędu i uwaga godzina 1:18, 3:27 masakra. W końcu zadzwoniłam na 112 czy moga jakoś pomóc. Jego rodzina sie nie interesuje, ale z jakiej racji ja i dzieci mamy nie spać ![]() ![]() Uff wyżaliłam się... U Nas kp pełną parą, Laura super przybiera. 600 g od wyjścia ze szpitala. Dziewczynki na szczęscie nie są zazdrosne w żaden sposób i staraja się ulżyć na każdym kroku. Czytałam, ze pisałyście o kikucie...no to powiem Wam, ze mimo iż to moje trzecie dzieciątko, to jako jedyne wróciło z kikutkiem do domu. Przy starszych córciach kikut odpadał w szpitalu i też zachodzę w głowę ile on się będzie trzymał. Psikam octeniseptem a on sobie jest ![]() Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko. Postaram się częściej zaglądac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |||||
Zadomowienie
|
![]() duszona, ewcik szczesciary !!! Gratulacje!! Nawet ta sama godzina, Duszona młoda ma cudowne włoski ![]() aga, Mala rycze piekne opisy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Do bra zostały mi jescze 3 strony do nadrobienia, ale mój ssak sie domaga cycka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
Ewcia a ile dajesz tych kropelek i jak często?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zadomowienie
|
Kasiulka z ta piersią jak nie przechodzi po domowych sposobach i przy stawianiu idź do lekarza, bo przy zmianie pozycji to raczej nie powinno bolec... Zęby cos gorszego się nie zrobiło...
Olcia ladnie wygladalas ![]() Adusia ma cudne włoski, juz niedługo duszona będzie mogła warkocze zaplatac ![]() Gosia, buu jak tak pogodnie piszecie z porodowki miedzy skurczami to ma się wrażenie ze ten poród wcale taki straszny nie jest, ale z drugiej strony jak piszecie o tych innych dziewczynach co krzyczą, nie chcą dzieci i wala głowa w ścianę to strach się bac... |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry: )
Marchewka śliczna córeczka i te włoski aaaa Ewa widziałam Agatke cudowna: ) Maciejki i kano maluchy muszę zobaczyć na komputerze. Moja rana jest okropna. Po Zuzi miałam idealna prosta kreseczke, malutka, a teraz wielka pofalowana jak ka zobaczyłam to byłam w szoku co ze mną zrobili
#4842 |
Rozeznanie
|
GOSIA,BUU- trzymaj i sie kochane dzielnie w tym szpitalu, dzisiaj piękna data na poród jest 😃
[QUOTE=anus1980- jezeli mogę doradzić cos w kwestii tego dziadka, to ustalcie kto jest u Was dzielnicowym napiszcie pismo na tego dziadka i wyślijcie poleconym na komisariat. Oni musza sie wtedy zająć ta sprawa. Bo ogólnie patrol przyjedzie tylko doraźnie ewentualnie zawiezie dziadka na izbę wytrzezwien😃 a Dzielnicowy jest od tego żeby zająć sie takimi wlasnie dziadkami. Co do piersi to kolezanka miala straszne zastoje i lekarz kazał jej wejść pod prysznic nagrzać wodą dość mocno te cyce i za ssaka wsiąść męża, wiadomo facet ma mocniejsze ssanie niż bejbik. Koleżance pomoglo, gorzej z kolega bo stwierdził ze nigdy tak ohydnego zepsutego mleka nie mial w ustach. Olcia- ślicznie wygladalaś, mam nadzieje ze impreza udana😃 Adrianka jest śliczna, i te czarne wloski, rozkoszne.
#4843 |
Zakorzenienie
|
Olcia- wooow, pieknie wygladalas na weselu!
![]() Duszona- Twoja Ada ma takie wloski ze szok! Mala czarnula hihi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4844 |
Rozeznanie
|
A ja dziewczyny idę jutro do szpitala i po jutrze zobacze moją córcię. Z jednej strony strach mnie straszny ogarnia bo nigdy w szpitalu nie bylam i ten ból po Cc ale z drugiej strony tyle miesięcy czekania i nasza gwiazda juz z nami bedzie😃
#4845 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=AGATA2605;50251154]GOSIA,BUU- trzymaj i sie kochane dzielnie w tym szpitalu, dzisiaj piękna data na poród jest 😃
[QUOTE=anus1980- jezeli mogę doradzić cos w kwestii tego dziadka, to ustalcie kto jest u Was dzielnicowym napiszcie pismo na tego dziadka i wyślijcie poleconym na komisariat. Oni musza sie wtedy zająć ta sprawa. Bo ogólnie patrol przyjedzie tylko doraźnie ewentualnie zawiezie dziadka na izbę wytrzezwien😃 a Dzielnicowy jest od tego żeby zająć sie takimi wlasnie dziadkami. Co do piersi to kolezanka miala straszne zastoje i lekarz kazał jej wejść pod prysznic nagrzać wodą dość mocno te cyce i za ssaka wsiąść męża, wiadomo facet ma mocniejsze ssanie niż bejbik. Koleżance pomoglo, gorzej z kolega bo stwierdził ze nigdy tak ohydnego zepsutego mleka nie mial w ustach. Olcia- ślicznie wygladalaś, mam nadzieje ze impreza udana😃 Adrianka jest śliczna, i te czarne wloski, rozkoszne.[/QUOTE] Agatko u nas juz dawno izba zlikwidowana, a dziadek chyba po 80 i nic z nim nie zrobią...z pamięcią juz tez chyba u niego nie bardzo. Z sasiadami zgłosimy sprawę do Mopsu, może oni coś pomogą. Wszyscy sprawę jak na razie olewaja i sąsiedzi, którzy mieszkaja wyżej i tego problemu nie odczuwaja, tłumaczą,że nie wiadomo jak będzie z nami na starość... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Niki ajj nie pomyslam ze i was strasze tymi opisami
![]() Jest roznie,widze ze duzo babek nie wspolpracuje w ogole z poloznymi Moja corcia bardzo przezywa ze mnie nie ma i az mi sie serce kroi,myslalam ze jak sie zacznie,pojade,urodze i juz,a tu sie nie zapowiada tak szybko,wiec rozlaka bedzie dluzsza :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój Malutki waży dziś rano ok 2920 wiec przybiera cudnie !! Zaraz będzie waga urodzeniowa Aaaa ciesze się ze kp jakoś działa. Wczoraj tylko raz dostał mm jak byłam na zakupach hihi
![]() |
#4848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja młodsza też przeżywała pobyt w szpitalu i strasznie było mi Jej szkoda. Wiem, co czujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
Przykre to jest ze ludzie mają takie podejście bo na pewno takimi tekstami dziadkowi nie pomogą. Dobrze ze zgłosiliście sprawę do mopsu, moze tam mu pomogą. Tak sie wtrącilam bo tez znam z autopsji taki przypadek
#4850 |
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek.
Miałam dziś fatalną noc ![]() Kano, Maksiu przecudny pulpecik do całowania ![]() ![]() Duszona, nie mogę z czuprynki Twojej Adusi. Olcia, Ty dalej szczuplutka, nie jak 9 miesiąc. Ślicznie wyglądałaś w tej sukience ![]() Gosia, kurcze mogłaby ta akcja się w końcu rozkręcić, a nie tak Cię męczy. Buu, czemu ta dziewczyna leży dalej z Tobą na przedporodowej? Skoro już jest po? Faceta to jej nie zazdroszczę, chyba sama bym go opier... Jak tak można! Ja po stracie ciąży leżałam z dziewczyną co miała depresję poporodową. To była masakra! Chciała nawet oddać mi swojego syna,żebym tylko załatwiła jej dużą ilość tabletek nasennych. Przez okno patrzyła tak,jakby miała zaraz przez nie wyskoczyć. Nie spałam przez nią bo jej pilnowałam. W końcu nie wytrzymałam i poszłam do lekarza żeby ją zabrali albo mnie gdzieś przenieśli. I zabrali ją do psychiatryka. Dla mnie to też była trauma,b ja straciłam swoją upragnioną ciążę a ona takiego pięknego maleństwa nie chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=anus1980;50251222] Cytat:
![]() Aga Tez sie poryczalam pod koniec opisu ![]() ![]() Duszona Gratuluje, adusia jest sliczna jak mamusia, i te wloski! ![]() Ja w koncu wyszlam ze szpitala. Smigam jeszcze w dwupaku, porzadki robie, do miasta pojechalam zrobic zakupy. Wczoraj tz zabral mnie do Krakowa na walentynki, zrobil mi jeszcze pare zdjec z brzuszkiem bo jak ostatnio jechalam do szpitala to zal mi bylo ze nie zdazylam zrobic sobie ladnego zdjecia oprocz selfie, hehheh ![]() Cukry mi swiruja, na koniec ciazy jade na insulinie, najpierw w szpitalu dostalam do obiadu, po pierwszych dawkach albo sie wszystko poprzestawialo albo tak mi wzroslo zapotrzebowanie ze uregulowane dieta posilki byly powyzej normy i obecnie juz do wszystkich glownych posilkow musze sie kluc. Dni mi wiec leca od posilku do posilku , od pomiaru do pomiaru a w miedzyczasie wykorzystuje czas na to co musze zrobic i na to co mam ochote zrobic a na co dziec juz mi moze nie pozwolic... ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Wtajemniczenie
|
Oglądam program o porodach w czasach średniowiecza. Kościół głosił,że bóle porodowe były karą za grzechy Ewy
![]() Kurde, wychodzi na to, że faceci to chodzące,bezgrzeszne ideały. |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Wtajemniczenie
|
Mój bukiecik
![]() Hope, widzę że korzystasz z ostatków dwupaku ![]() No niestety, Tobie cukry wzrosły a mi ciśnienie ![]() Pokaż brzuszek! |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
sliczny bukiet
![]() ![]() ![]() uffffffff,zjadlam sniadanko,wypilam Inke i oczekuje na godzine zero ![]() cos mnie znow zaczelo w kroczu ciagnac a juz po zdjeciu szwow bylo lepiej :/ kurde nie wiem co to,moze to te ze srodka :/ jeden ze srodka wyciagnal..chcial drugiego,ale juz nie pozwolilam bo tak bolalo,wiec moze to ten ![]() no ale coz, trzeba zagryzc zeby i isc do przodu ![]()
#4855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja już zapominałam jak okropnie było leżeć w ciąży i jak straszna była dieta i cc gi bym chciała jeszcze 1 dziecko:p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- hope szkoda że tak masz na koniec ale teraz to cukier już nie szkodzi więc się nie martw Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
My juz przy cycku. Dziś Pełna ósma doba i trzeba d+k podać i teraz choć czasem daje mm to lepiej podać witaminy? Jak myślicie????
#4857 |
Wtajemniczenie
|
Aluniu jak sobie zgram fotki na kompa to moze cos wrzuce
![]() Czy ktoras tutaj rodzila SN z zzo? Ja nie bylam tym w ogole zainteresowana ale moj mlody jak jeszcze urosnie to nie wiem, zastanawiam sie czy nie mowic o nim zeby bylo w razie czego... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana mi położna w szpitalu mówiła, że wit K to dopiero po 2 tyg. Mały po urodzeniu na pewno zastrzyk dostał i mu to wystarczy na te 2 tyg. a jeśli suplementowałaś wit, D w ciązy to Mały dopiero po 3 tyg powinien ją otrzymywać, jak nie suplementowałaś to od urodzenia. Olcia ślicznie wyglądałaś. Buu, Gosiak kciuki ![]() Agata życzę żebyś tak miło wspominała cc jak ja i równie szybko doszła do formy ![]() Edytowane przez lui_89 Czas edycji: 2015-02-15 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Konto usunięte
|
dziewczyny po cc macie jakieś maści na blizne? od kiedy można je stosować ?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
....właśnie obcinanie paznokci mamy za Sobą. Horror ale się udało. Raz tylko M go szczypnal. Ale krwi nie ma....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.