![]() |
#4831 |
zuy mod
|
Dot.: Dla tych już doczekanych!
No a mi szkoda bo wiem jak bardzo toksyczny związek może napsuc w psychice.
Asia ![]()
![]() |
#4832 |
Konto usunięte
|
Istnieje też coś takiego jak przemoc psychiczna. Z tego co wiem ten typ jej nie bije. Fizycznie nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Dostojna peema.
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;58608131]Ale to nie chodzi o mnie, i o moje wyidealizowane pojęcie wesela, bo w moim przypadku tego nie ma. Chodzi mi o nią - żeby ludzie nie żałowali jej, żeby nie szeptali po kątach "jak ona może z nim być?!" "dlaczego taka ładna dziewczyna jest z takim palantem?", żeby nie była główną negatywną atrakcją wesela i obiektem plotek.... Moi goście nie znają tego faceta.[/QUOTE]
Ale skoro ona z nim jest, to jest jej wybór i to o NIEJ będą tak a nie inaczej mówić i myśleć. Ty masz swoje życie i swoje wybory. Oczywiście, że jako przyjaciółka chcesz dla niej jak najlepiej i możesz doradzać rozstanie, ale to jej decyzja, a twoje wesele jest tu najmniej ważne akurat. Jak ona jest w takim związku, to niech sobie ludzie jej żałują, może zmądrzeje kiedyś. Co do negatywnych atrakcji wesela i obiektów plotek to ZAWSZE znajdzie się jakaś para, co do której ktoś powie, że ooo, taki fajny chłopak i taka okropna laska, i odwrotnie. Głową muru się nie przebije...
#4834 |
Konto usunięte
|
Ja zgodzę się, że jeśli dziewczyna ma sobie zmarnować życie przy jakimś bucu to trzeba ją przekonać, żeby zobaczyła jaki on jest okropny. Sama miałam przyjaciółkę, która była z moim kolegą z pracy. Strasznie dziecinny, bucowaty, chamski, widziałam że byłby skłonny ją uderzyć. Powtarzałam jej, że zasługuje na kogoś lepszego, że on nie jest dobrym facetem dla niej. Obraziła się niemiłosiernie. Na szczęście ze sobą zerwali, po czasie dziękowała mi i przepraszała, że nie wierzyła mi.
Sama porozmawiałabym z przyjaciółką, że wolałabym żeby nie było go na weselu. Zaprosiłabym ją z osobą towarzyszącą i poprosiła o zastanowienie się czy na pewno chce go brać ze sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Konto usunięte
|
Misi, właśnie coś takiego mam zamiar jej powiedzieć. Ale zobaczymy po sobocie, bo jest szansa, że dziewczyna znajdzie inną osobę towarzyszącą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Japońska rzepa
|
Zgadzam się z Lilly
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;58609946] Sama porozmawiałabym z przyjaciółką, że wolałabym żeby nie było go na weselu. Zaprosiłabym ją z osobą towarzyszącą i poprosiła o zastanowienie się czy na pewno chce go brać ze sobą.[/QUOTE] Ja bym po takim tekście nie przyszła,gdybym miała stałego partnera ![]()
#4837 |
Konto usunięte
|
Lolusl, bo Ty swojego partnera kochasz i szanujesz, a on szanuje Ciebie.
Postaw się w sytuacji dziewczyny, która wie, że jej facet to buc, psychol, pijak itp, ale jest od niego uzależniona psychicznie i hmm mieszkaniowo. Ona sama cieszy się, jak może gdzieś od niego uciec, np na noc do koleżanki, a potem dostaje od niego smsy, że jest dz***, szm***, że jak natychmiast nie wróci to on spakuje jej walizki i wystawi za drzwi i sam pójdzie się powiesić do lasu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo co innego też być z normalnym facetem, a co innego jak widać, że dziewczyna przy nim się męczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Dostojna peema.
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;58612251]Lolusl, bo Ty swojego partnera kochasz i szanujesz, a on szanuje Ciebie.
Postaw się w sytuacji dziewczyny, która wie, że jej facet to buc, psychol, pijak itp, ale jest od niego uzależniona psychicznie i hmm mieszkaniowo. Ona sama cieszy się, jak może gdzieś od niego uciec, np na noc do koleżanki, a potem dostaje od niego smsy, że jest dz***, szm***, że jak natychmiast nie wróci to on spakuje jej walizki i wystawi za drzwi i sam pójdzie się powiesić do lasu. ![]() Kurcze, każdy jest kowalem własnego losu. Nie znam dziewczyny i wiem, że zaraz można tu wypisać pewnie pierdyliard okoliczności łagodzących jej bezmyślność w trwaniu w takim układzie, ale ciekawe czy za 10 lat będzie zadowolona z siebie, czy powie że była głupia, że się tak dawała? Życie jest jedno.
#4840 |
Wtajemniczenie
|
Trudna sytuacja...
Przyjaciółka powinna przejrzeć na oczy, że jest w toksycznym związku i się jak najprędzej z niego uwolnić. To po pierwsze. Po drugie, Asia decyduje o liście gości na wesele, więc jeśli zna tego chłopaka i nie widzi w nim nic dobrego, to nie chce żeby był z nimi w ich szczęśliwym dniu. Z tego co rozumiem tu nie chodzi o nielubienie, bo coś tam, tylko chłopak jest psychiczny, który się znęca nad swoją dziewczyną- naszą przyjaciółką. Zachowałabym się raczej tak jak Misi pisze. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;58612401]A ja jestem zdania, że prawdziwi przyjaciele powinni być w 100 % szczerzy, nawet jeśli ma się to nie spodobać. Sama gdybym była z facetem i wszyscy na około widzieliby jaki z niego buc i nikt by go nie lubił to chciałabym to usłyszeć wprost niż udawanie, że jest ok., a za plecami obgadywanie. Bo co innego też być z normalnym facetem, a co innego jak widać, że dziewczyna przy nim się męczy.[/QUOTE] ![]() ![]()
#4841 | |
zuy mod
|
Cytat:
Pewnie powie ze była głupia, ale potrzeba odwagi na taki krok. Zgadzam się z Misi.
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Japońska rzepa
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;58612251]Lolusl, bo Ty swojego partnera kochasz i szanujesz, a on szanuje Ciebie.
Postaw się w sytuacji dziewczyny, która wie, że jej facet to buc, psychol, pijak itp, ale jest od niego uzależniona psychicznie i hmm mieszkaniowo. Ona sama cieszy się, jak może gdzieś od niego uciec, np na noc do koleżanki, a potem dostaje od niego smsy, że jest dz***, szm***, że jak natychmiast nie wróci to on spakuje jej walizki i wystawi za drzwi i sam pójdzie się powiesić do lasu. ![]() No tak,ale ona jest dorosła. ![]() ![]() Tak jak napisałam - należy POMÓC rozmową,ale zupełnie nie w odniesieniu do wesela,tylko ogólnie. A zaproszenie dać z osobą towarzyszącą i nic nie wspominać. [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;58612401]A ja jestem zdania, że prawdziwi przyjaciele powinni być w 100 % szczerzy, nawet jeśli ma się to nie spodobać. Sama gdybym była z facetem i wszyscy na około widzieliby jaki z niego buc i nikt by go nie lubił to chciałabym to usłyszeć wprost niż udawanie, że jest ok., a za plecami obgadywanie. Bo co innego też być z normalnym facetem, a co innego jak widać, że dziewczyna przy nim się męczy.[/QUOTE] Ale rozmawiamy o dwóch sytuacjach - jedna to ogólne powiedzenie dziewczynie,że coś tu nie gra i zachęcenie jej do zmiany partnera życiowo - to OK. Ale mówienie,że ma z nim nie przychodzić na wesele - mega nie OK. ![]()
#4843 |
Konto usunięte
|
Ona sama wie, że musi z nim zerwać i że on jej życie marnuje. Ale sama to nazywa głupim przywiązaniem. Musi zdobyć się na odwagę, znaleźć coś, co jej tę odwagę da.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że zgadzam się ze zdaniem Misi, że najlepsza jest szczerość, jestem szczera wobec swoich przyjaciół i tego samego oczekuję, ale dla mnie powiedzenie przyjaciółce, że jej związek nie wpływa na nią dobrze i żeby się rozstała nie równa się temu, że mówię jej, z kim ma przychodzić, a z kim nie, na moje wesele. Skoro jest z kimś w stałym związku i mieszka z kimś, to raczej logiczne, że go weźmie.
![]() |
#4845 |
zuy mod
|
Ale to jest porada z serii mówienia osobie w depresji "weź się w garść i wyjdź do ludzi, może pobiegaj to ci przejdzie". Osoby które doznają przemocy psychicznej zwykle nie.mają siły na wzięcie życia we własne ręce.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
Doradzić - tak. Mówić, że ma nie przychodzić na wesele z facetem, z którym z jakiś najbardziej nawet absurdalnych powodów dzieli życie, łóżko i rachunki - nie. Dać zaproszenie z osobą towarzyszącą i pozwolić doroslej osobie samej o sobie decydować, bez myślenia o tym jaką to się stanie negatywną atrakcją wesela. Sorry, ale dla mnie takie sformułowanie problemu nie brzmiało jak martwienie się o tą osobę, tylko raczej o swoją imprezkę ![]()
![]() |
#4847 |
zuy mod
|
Można jej pomóc to rozegrać, nie wiem, wesele jest małe i zapraszamy bez osób towarzyszących
![]()
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Umówiłam się na weekend na mierzenie dwóch używanych sukien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Japońska rzepa
|
![]() Pokaż jakich!
#4850 |
Zakorzenienie
|
Jedna to Keira, która od dawna mi się podoba
![]() A druga: http://olx.pl/oferta/suknia-slubna-m...tml#887b95f943 |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
zuy mod
|
Śliczna
![]()
![]() |
#4852 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie uparłam na taką, ślub we wrześniu więc mam nadzieję, że nie będzie mi za gorąco. I też mam nadzieję, ze będę w takiej dobrze wyglądać
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Konto usunięte
|
Moja koleżanka szyła Keirę, w kwietniu miałaby do odbioru, ale ślub odwołany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Ja powiem szczerze,że mnie keira na żywo nie urzekła ![]()
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Właśnie coś mi świta, że pisałaś o tym, że nie była też zbyt wygodna.
Pochwalę się jeszcze, że TŻ będzie szył garnitur ![]() Granatowy i albo dwurzędowa marynarka, albo jednorzędowa + kamizelka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() super,że szyje ![]()
![]() |
#4858 |
Konto usunięte
|
Vision, nie widzę Cię w innym kroju niż lejący się dół i długi rękaw
![]() Piękna suknia! Dziewczyny, przepadłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Śliczna, będzie Ci pasować
![]() Wiecie co, ja chyba tak odwlekam ten moment kupna sukni, bo wtedy wszystko stanie się takie... Bardziej realne niż teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Koniecznie musisz zrobić dużo zdjęć, nie zobaczę Cię na przymiarkach na żywo, ale przeżywam to tak, jakbym kupowała swoją ![]() Pociesza mnie fakt, że mogę już mówić "w tym roku muszę ogarnąć sukienkę" ![]() Mamy 3 rocznicę w przyszłym miesiącu, a ja nie mam pojęcia co kupić Tż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.