Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-16, 17:42   #4831
mms_22
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
To ja mam takie parcie teraz na ciasta
Mówią niby, że na słodkie ma się ochotę spodziewając się dziewczynki... jak widać nie koniecznie U mnie siur jest na pewno

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
oszukać jogurtem chciala malenstwo hihi jak sie domaga to co zrobisz no co zrobisz ?!
no Ty się śmiej Mój mąż też sie śmieje, że Młody ma charakter po NIM i nie da mi się oszukać Oj gdyby ON wiedział, że się da....

Cytat:
Bo siurek sie okazać mogl pępowina :P albo ja nie wiem... Zeby lekarz sie mylił ? nie dopuszczalne
Dlatego ja nigdy lekarza nie naciskałam, chciałam zeby mi powiedział jak bedzie pewno a nie takie gadanie np na. 70% córka lub syn co by mi to dało to nie wiem :P
Ja z perspektywy czasu też się cieszę, że dowiedziałam się tak późno, bo przynajmniej nie mam wątpliwości Mam zdjęcie USG na którym ewidentnie widać, że to siur Wrzucę Wam jutro jak nie zapomnę, bo moja cała teczka z kartą ciąży i zdjęciami została w samochodzie, którym mąż pojechał akurat do pracy

Cytat:
Napisane przez MalgorzataD Pokaż wiadomość
Tak czytam o tych dziewuszkach i mnie zazdrość zżera
Gratulacje!

Ja mam prawidłowo wizytę na 31 marca, poprzednią miałam 26 lutego i jest to dla mnie zdecydowanie za dużo. Od środy jestem na zwolnieniu, bo miałam bóle macicy i odcinka ledźwiowo-krzyżowego - zwolnienie dostałam od rodzinnego, który powiedział bym się skontaktowała z ginekologiem swoim i nie wiem czy mam dzwonić do niego wcześniej czy czekać do tego 31 marca....Poradźcie.
Bóle wytrzymam, jednakże nie mogę już doczekać się aby mi powiedział jaka płeć
Ja bym dzwoniła do swojej gin, ale akurat ona sama podała mi swój numer kom i mówiła, że jak się coś będzie działo lub będę czegoś potrzebowała, to mam dzwonić

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 17:44   #4832
Anev0
Zakorzenienie

Ambiwalentna29 ile u was 3d?
w Kraku cenią sobie 3d/4D - 280 zł

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 17:44   #4833
moniska139
Zadomowienie

Dlatego w 14 tygodniu lekarz mnie na usg do wróżki wysłał. On ma zasadę, że tak szybko nie mówi. Teraz muszę się do niego umówić bo już ciekawa jestem co tam się chowa i dać zielone światło teściowej na zakupy
Beatrix gratuluję dziewczynki :cmol:
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 17:46   #4834
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Wiem o co kaman ja idę właśnie do innego na 3d ( i tak mieliśmy w planach iść, a teraz jeszcze większa motywacja) Ten inny gin przyjmuje na drugim osiedlu 5 min stąd no i nie trzeba się rejestrować tylko u niego jest tak,że przychodziśz i stajesz w kolejce na poczekalni

A powiem Wam,że zaczyna mnie męczyć zgaga!! w poprzedniej ciąży nie wiedziałam co to takiego!! Moniska też potrafie mieć zgagę i mdłości po wodzie mineralnej!! Np mam tak kładę się i nie mam zgagi ale przebudzam się o 5 rano i mam!! nie wiem czy dzieć mi dusi na żolądek czy co?
a weź mi nic nie mów o zgadze siedzę już którąś godzinę głodna bo boję się cokolwiek ruszyć tak mnie piecze,przełyk chce mi wypalić rennie nie chce pomóc..
Stary 2015-03-16, 17:46   #4835
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Uwierz mi, ze nawet jak bedziesz miała chłopczyka to bedzie to dla Ciebie najlepsza wiadomosc pod słońcem nie nastawiaj sie bo późnej człowiek moze sie bardzo rozczarować. Ja nigdy nie przypuszczałam, ze druga bedzie córeczka i było to dla mnie wielkim szokiem jak sie dowiedziałam... I fakt, płakałam i sie cieszyłam jak dziecko przez pol dnia. Ale to wlasnie dlatego, ze sie nie nastawiałam ! A dodam, ze mi na prawde było jedno czy synuś czy córeczka po moich przejściach błagałam tylko, zeby było zdrowe dlateto spokojnie, losu nie odmienisz a kochać bedziesz tam samo
Myślę tak samo MałgorzataD tutaj wiele z nas chciałoby mieć córcie nie jestes sama ale uwierz, też w pierwszej ciąży przeżyłam szok jak usłyszałam,że synek a ponzije na ktoym s USg chyba 28 tyg gin powiedziałą,że chyba córcia( inaczje ułożone było dziecko) wiesz jak się wkurzyłam,że synka miałaby być teraz córa Przestawisz sie zobaczysz ja kiedyś nie wyobrażałam sobie ,że będę kupowac ciuszki dla chłopca a teraz wydaję mi się,że nie umiałabym dla dziewczynki wyszukiwać w lumpku. Wiem jednak,że do wszystkiego mózg musi sie zaadaptować poza tym chcecie 2 dziecko? jakby co zawsze jest druga szansa choć ja przy drugiej ciąży mam przeczucie na synka tak na 90% czuję,że to Tymon
Stary 2015-03-16, 17:47   #4836
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Dlatego w 14 tygodniu lekarz mnie na usg do wróżki wysłał. On ma zasadę, że tak szybko nie mówi. Teraz muszę się do niego umówić bo już ciekawa jestem co tam się chowa i dać zielone światło teściowej na zakupy
Beatrix gratuluję dziewczynki :cmol:
ooo mądrego masz lekarza a nie wróżbite jak większość. Nie wykluczam są specjaliści ale wiecej wrózbitów i tak z chłopca są dziewczynki i na odwrót

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-03-16, 17:48   #4837
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Mówią niby, że na słodkie ma się ochotę spodziewając się dziewczynki... jak widać nie koniecznie U mnie siur jest na pewno

no Ty się śmiej Mój mąż też sie śmieje, że Młody ma charakter po NIM i nie da mi się oszukać Oj gdyby ON wiedział, że się da....

Ja z perspektywy czasu też się cieszę, że dowiedziałam się tak późno, bo przynajmniej nie mam wątpliwości Mam zdjęcie USG na którym ewidentnie widać, że to siur Wrzucę Wam jutro jak nie zapomnę, bo moja cała teczka z kartą ciąży i zdjęciami została w samochodzie, którym mąż pojechał akurat do pracy

Ja bym dzwoniła do swojej gin, ale akurat ona sama podała mi swój numer kom i mówiła, że jak się coś będzie działo lub będę czegoś potrzebowała, to mam dzwonić

no faceci często bardzo nieświadomi sa
Taaaak! Pokaz zdjecie siurka !
Ja niestety fotki potwierdzającej płeć mojej królewny nie posiadam ale musze poprosić gina, zeby mi ładne zrobił na kolejnej wizycie na pamiątkę :P na razie musi mi wystarczyć napis na kartce "płeć żeńska" :p

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 17:49   #4838
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
o kurde jaka cena. Kurczę aż zwątpiłam bo może coś zdrożało ostatnio byłam dwa lata temu i płaciłam 100
Stary 2015-03-16, 17:49   #4839
MalgorzataD
Zadomowienie

Dziewczyny, życzę Wam miłego wieczoru, a tym samym lecę do Multikina na film o Backstreet Boys! I wiem, że poprawi mi to nastrój nie tylko dzisiaj, ale również na kolejne dnie
MalgorzataD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 17:49   #4840
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwalisz sie które te legginsy? a nie przeswitują?
http://allegro.pl/legginsy-spodnie-c...128353222.html

takie, tylko ja wzięłam rozmiar M i L (z czego L jest trochę za duży, ale z tyłka mi nie lecą)

Nie prześwitują i są warte swojej ceny, ale tak jak mówię - strasznie się obierają... I rozciągają. Jak je ubiorę zaraz po praniu, to są ok, ale właśnie trzeba je prać po każdym wyjściu. Dlatego chodzę w nich głównie po mieszkaniu No ale ja na wiele się nie nastawiałam widząc cenę Plusem jest to, że ten panel na brzuch jest faktycznie wysoki i nic nie uciska

Igorek

Stary 2015-03-16, 17:50   #4841
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę tak samo MałgorzataD tutaj wiele z nas chciałoby mieć córcie nie jestes sama ale uwierz, też w pierwszej ciąży przeżyłam szok jak usłyszałam,że synek a ponzije na ktoym s USg chyba 28 tyg gin powiedziałą,że chyba córcia( inaczje ułożone było dziecko) wiesz jak się wkurzyłam,że synka miałaby być teraz córa Przestawisz sie zobaczysz ja kiedyś nie wyobrażałam sobie ,że będę kupowac ciuszki dla chłopca a teraz wydaję mi się,że nie umiałabym dla dziewczynki wyszukiwać w lumpku. Wiem jednak,że do wszystkiego mózg musi sie zaadaptować poza tym chcecie 2 dziecko? jakby co zawsze jest druga szansa choć ja przy drugiej ciąży mam przeczucie na synka tak na 90% czuję,że to Tymon

Tez mądrze napisane :brawo:

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-16, 17:50   #4842
beatrix28
Zadomowienie

mms22 skikers dziala wazne ze pokazalo nam to co nas interesowałotamto to bylo dosc wczesnie i mogla byc pepowina..
roxana_lu teraz i nic nie odpadnie ale tez nic nie dorosnie ,bo plec ksztaltuje sie niebawem po zaplodnieniu,
Wpisal ze 19tc no bo jest 19 i 2dni...awaryjnie mam przeciez wyprawke po synku..ale zmian juz nie biore pod uwage.
ambiwalentna29 nadzieja umiera ostatnia..

po domu tez chodze w dresach ale ogolnie mam ciazowe i leginsy ale w sumie jeszcze za bardzo wieje zeby nosic bez rajstop a z niekomfortowo jakos..a bluzki to takie dluzsze lubie te z lidla Esmara sa b.elastyczne i
wygodne.mam jeszcze sporo z poprzedniej ciazy a nie zdazylam ponosic...są jak nowe wiec kupowac nie będe
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 17:53   #4843
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde jaka cena. Kurczę aż zwątpiłam bo może coś zdrożało ostatnio byłam dwa lata temu i płaciłam 100
uuu to za 100zł się nie spotkałąm nigdzie, chyba zabardzo się trendi zrobiło

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
[

Nie prześwitują i są warte swojej ceny, ale tak jak mówię - strasznie się obierają... I rozciągają. Jak je ubiorę zaraz po praniu, to są ok, ale właśnie trzeba je prać po każdym wyjściu. Dlatego chodzę w nich głównie po mieszkaniu No ale ja na wiele się nie nastawiałam widząc cenę Plusem jest to, że ten panel na brzuch jest faktycznie wysoki i nic nie uciska
ooo jaka recenzja chyba też je kupie cena fajna nie bedzie szkoda wywalić;P

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-03-16, 17:55   #4844
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to drogo... Tam gdzie ja chodzę 3d kosztuje chyba 180zł. Sama się na nie napalałam, ale u mnie gin na każdej wizycie teraz przełącza aparat na 3D na chwilę, więc nie będę robiła dodatkowo, bo i tak mogę podglądnąć Maluszka

Cytat:
no faceci często bardzo nieświadomi sa
Taaaak! Pokaz zdjecie siurka !
Ja niestety fotki potwierdzającej płeć mojej królewny nie posiadam ale musze poprosić gina, zeby mi ładne zrobił na kolejnej wizycie na pamiątkę :P na razie musi mi wystarczyć napis na kartce "płeć żeńska" :p
Pokażę, jak nie zapomnę Bo z pamięcią ostatnio u mnie kiepsko

Igorek

Stary 2015-03-16, 17:55   #4845
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
ooo mądrego masz lekarza a nie wróżbite jak większość. Nie wykluczam są specjaliści ale wiecej wrózbitów i tak z chłopca są dziewczynki i na odwrót
Lata doświadczenia go nauczyły nie mówić tak szybko jest ordynatorem ginekologii i ma dobry sprzęt ale po co nadzieję robić a potem się tłumaczyć, że jednak się pomylił.
Kupowałyście spodnie ciążowe na allegro?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 17:55   #4846
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Beatrix no i widzisz wierzyłaś i ją masz

dd1dd a jakie tabletki można jeszcze brać na tę zgagę?

roxana bo my mądre dziewczyny
Stary 2015-03-16, 17:57   #4847
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
uuu to za 100zł się nie spotkałąm nigdzie, chyba zabardzo się trendi zrobiło

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

ooo jaka recenzja chyba też je kupie cena fajna nie bedzie szkoda wywalić;P

100zl to ja nigdzie nie słyszałam :P niestety z roku na rok cena wzrasta i to szalenie...

Tez mysle nad tymi legginsami

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Oj to drogo... Tam gdzie ja chodzę 3d kosztuje chyba 180zł. Sama się na nie napalałam, ale u mnie gin na każdej wizycie teraz przełącza aparat na 3D na chwilę, więc nie będę robiła dodatkowo, bo i tak mogę podglądnąć Maluszka

Pokażę, jak nie zapomnę Bo z pamięcią ostatnio u mnie kiepsko

To tak jak u mnie
Ciagle zapominam o wszystkim

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Beatrix no i widzisz wierzyłaś i ją masz

roxana bo my mądre dziewczyny

Sierpniowe kobiety sa najmądrzejsze

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-16, 17:57   #4848
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie nie drogo ja za sama wizyte na raczej srednim sprzecie płace 150zł

Cytat:
No ja się przymierzam

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-03-16, 17:58   #4849
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Lata doświadczenia go nauczyły nie mówić tak szybko jest ordynatorem ginekologii i ma dobry sprzęt ale po co nadzieję robić a potem się tłumaczyć, że jednak się pomylił.

Ordynator z dobrym sprzętem to podstawa

Sorry... Ale jakies kosmate mysli dzisiaj mam

Synuś i Córcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 17:59   #4850
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
manti a co jeszcze to nie wiem
Stary 2015-03-16, 18:02   #4851
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:

S:

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-03-16, 18:05   #4852
martulka0991
Zadomowienie

Ja w strzelcach place 100 za wizyte ze standardowym usg. Dziewczynki, ja sie na dzis zegnam, cos mnie spanie lamie. Jak bede miala jutro chwile to sie odezwe, choc zapowiada sie szalony dzien bo troche mam do zalatwienia i przygotowac sie musze do pracy na popoludnie... Wiec zycze kolorowych snow i milego jutrzejszego dnia
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 18:05   #4853
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty a podglądałaś Maluszka, czy tylko badanie gin miałaś?
Podglądałam badanie ginekologiczne też miałam, bo przy tych atakach rwy kulszowej zaczął mi brzuch twardnąć.
Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
Molise a jak z maluszkiem, wiadomo jaka plec?mzoe pisalas a ja przeoczylam
Moja lekarka jeszcze się nie podjęła określenia płci, bo jeszcze ani razu maluch się odpowiednio do tego nie ułożył. Na pierwszych genetycznych lekarka w centrum medycznym stwierdziła wstępnie chłopca. Ale nie nastawiam się na to na 100%, bo w 12 tygodniu to jak wróżenie z fusów. Myśle, ze przy dobrym ułożeniu malucha na drugich genetycznych będzie widać coś więcej. a Tobie gratuluję córeczki

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 18:07   #4854
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie nie drogo ja za sama wizyte na raczej srednim sprzecie płace 150zł
To ja płacę 100 zł za wizytę z USG na bardzo dobrym sprzęcie Zresztą gabinet do którego chodzę istnieje jakieś 2 lata, więc wszystko tam jest nowe Ale u nas takie są ceny za wizytę u gin Fakt, faktem są też lekarze co biorą 200zł za wizytę, są też po 70-80zł, ale standard to jest 100 zł

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Podglądałam badanie ginekologiczne też miałam, bo przy tych atakach rwy kulszowej zaczął mi brzuch twardnąć.

Moja lekarka jeszcze się nie podjęła określenia płci, bo jeszcze ani razu maluch się odpowiednio do tego nie ułożył. Na pierwszych genetycznych lekarka w centrum medycznym stwierdziła wstępnie chłopca. Ale nie nastawiam się na to na 100%, bo w 12 tygodniu to jak wróżenie z fusów. Myśle, ze przy dobrym ułożeniu malucha na drugich genetycznych będzie widać coś więcej. a Tobie gratuluję córeczki
To super, że mogłaś Go chociaż podglądnąć

Igorek

Stary 2015-03-16, 18:09   #4855
moniska139
Zadomowienie

Cytat:

Sorry... Ale jakies kosmate mysli dzisiaj mam
No nie powiem przystojny on jest ale z wieku mojego teścia on (58-60lat) i na jednej klatce schodowej mieszkali. Lubię starszych ale nie aż takich
Stary 2015-03-16, 18:11   #4856
Anev0
Zakorzenienie

mms_22 Masz rację ale duże miasto duże ceny

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Lubię starszych ale nie aż takich
To byś była Gerontofilką

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-03-16, 18:12   #4857
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
mms_22 Masz rację ale duże miasto duże ceny
No niestety tak pewnie jest...

A tak w ogóle, to zauważyłyście, że zmierzamy do końca III cz?

Igorek

Stary 2015-03-16, 18:12   #4858
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie, obojetnie ile sie za cos płaci to człowiek oczekuje dobrej jakości... A ja tu tyle zapłaciłam jutro odsyłam

--------
Ciekawe jak tam dziewczyny po wizytach
dopiero teraz zauważyłam fotki.... bluzeczki czy nie wiem co na drugim zdjęciu nawet fajne, podobają mi się ale śpioszki niekoniecznie.... Choć kwestia gustu koloru... Jak jakość nieadekwatna do ceny , odsylaj, masz do tego prawo...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 18:14   #4859
Anev0
Zakorzenienie

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...dy-5t2766?c=18

cudo a ja nie znam PŁCI

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-03-16, 18:15   #4860
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
No nie powiem przystojny on jest ale z wieku mojego teścia on (58-60lat) i na jednej klatce schodowej mieszkali. Lubię starszych ale nie aż takich

Hahahaha az sie zastanawiam jak to jest chodzić do przystojnego ginekologa

Wiesz, 60 lat to jeszcze nie taki stary

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
No niestety tak pewnie jest...

A tak w ogóle, to zauważyłyście, że zmierzamy do końca III cz?

No lecimy z tym pisaniem... Uf !

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości