|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Uff nadrobilam
![]() Iluzja a mnie wkurzają właśnie te położne, bo jak tu nie iść z wypchana torba jak szpital nic nie zapewnia ja musze mieć wszystko swoje zarówno dla mnie jak i dla dziecka. Łącznie z papierem toaletowy bo zwykle go brakuje ... Sami też np. wymagają 6 pieluszek tetrowych Ja akurat mam spora torbę i zamieszczę się w jedną ale i tak będzie wypchana Jak coś to ja mam internet w tel wiec was osobiście powiadomie ![]() Dziś w nocy miałam pierwszy bolesny skurcz... Cały brzuch twardy i taki ból jak przy miesiączkę, ale po chwili przeszło i nie powtórzyło się juz. No ale nocke miałam z bani, teraz tez juz nie mogę spać Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2015-03-16 o 08:23 |
|
|
|
#4832 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Szczęściem jest trafić na wykwalifikowana i uprzejmą polozną |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Wam też napiszę do mi się przydało.
Na porodówce: -klapki -koszula -majtki siateczkowe -podkład na łóżko (przypominam sobie, że w pewnym momencie miałam go na piłce rozłożony) -podkłady bella/absogryn - woda mineralna w butelce z dzióbkiem -pasta do zębów + szczoteczka (tak, myłam zęby mimo, że nie wymiotowałam )-ręcznik -gumka do włosów + opaska Po porodzie: -klapki i klapki pod prysznic -2 koszule(jedna na dzień) -majtki siateczkowe -podkłady na łóżko i bella -ciemne ręczniki -ręczniki papierowe -tantum rosa -dużo wody ![]() -przekąski typu wafle ryżowe -gumka do włosów +opaska -nakładki na sedes -sportowe staniki -wkładki laktacyjne -kosmetyki -ładowarka do telefonu ![]() - sztućce, talerzyk, kubek, herbata Dla dziecka: -pampersy -tetra, flanela -krem pielęgnacyjny -ja poprosiłam męża dodatkowo o ciuszki, to było moje widzimisię Teraz jeszcze spakuję do samochodu poduszkę do karmienia i mąż mi ją doniesie, bardzo wygodnie się na niej karmi i śpi ![]() Myślę, że jeśli położne robią jakieś problemy odnośnie wielkości torby to można spakować najpotrzebniejsze rzeczy a resztę w samochodzie mąż może mieć zawsze ze sobą i będzie donosił... żeby rzeczywiście na porodówkę nie wpakować się z dosłownie wszystkim. U mnie problemów nie robili ale wielka torba zabierała tylko miejsce którego w sali porodowej i tak nie mieliśmy zbyt dużo ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- A, i myślę, że warto spakować siatkę dla męża -klapki -wygodne spodnie dresowe -koszulka -bluza (w razie jakby bidul miał zmarznąć - jedzenie dla niego i dla nas jeśli szpital nie robi problemów (my mieliśmy snickersy i banany) ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Kinga to ta: http://www.vubu.pl/product-pol-63017...e-mietowa.html ale też wiskoza i poliester a droższa, więc wzięłabym chyba tą z allegro
|
#4835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tien u mnie lista wygląda niemal identycznie tylko ubranka dla dziecka musze mieć obowiązkowo, 3 kpl np. pajac+body+czapeczka+nied rapki i skarpetki Mam nadzieje ze nikt nie będzie robił fachow jak zobaczy moja torbę, sale porodowe mamy całkiem spore bo nawet kanapę dla przyszłych tatusiów tam zmieścili wiec torba chyba nie stworzy haosu ![]() A tak w ogóle to wszystko wydaje mi się takie niewyobrażalnie nierealne Niby wiem ze ten moment w końcu nastąpi ale jakoś tak trochę wybieram to ze świadomości no boję się jak nie wiem co
Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2015-03-16 o 08:51 |
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Thien właśnie je widziałam i chyba faktycznie lepsza ta z allegro, pewnie i tak nałoże tylko kilka razy
![]() Myślałam o wkładkach wielorazowych, mają dobre opinie. http://www.smyk.com/simply-gentle-wi...t-niemowlaka-p |
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam się w brzydki wietrzny dzień
![]() Jak widać prądu mi nie zabrali Takie pytanie do was: Czy wasi partnerzy/mężowie/ kochankowie będą obecni przy porodzie ?? ![]() Ja z jednej strony bym chciała aby mój mąż był obecny przy porodzie ale z drugiej strony ....
|
|
#4838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łał, kanapa u nas nie, łóżko, piłka, worek sako, materace i tyle Cytat:
|
|
#4839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty czemu się zastanawiasz ? |
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze możecie się umówić, że jeśli poczuje, że nie da rady to wyjdzie, np. na finał. Choć większość facetów mimo wszystko zostaje i później nie żałują decyzji. Będzie stał za Tobą i jeśli nie będzie zbyt ciekawski to nic nie zobaczy A przez kilka/naście godzin skurczy rozwierających bliska osoba jest naprawdę na wagę złota. Poda wodę, pomoże pod prysznicem czy w wannie, pomasuje plecy, podniesie z worka, można się na niej uwiesić... A położna no cóż, wątpię, że jakakolwiek miałaby dla nas tyle czasu.... Chyba, że wynajęta.
|
|
#4841 |
|
BAN stały
|
Dla mnie dalej nierealne jest to że Mała leży obok mnie..Chociaż to już prawie miesiąc jak jest z nami.
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w pochmurny, aczkolwiek ciepły dzień ![]() Wstawiłam właśnie pralkę z ochraniaczem na łóżeczko, a za chwilę idą w ruch kocyki ![]() Co do partnera/męża przy porodzie. Mój mąż chce być, ja mu nie zabraniam, będę się lepiej czuła gdy będzie obok
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda ze na tym się kończy ![]() O tych niedrapkach juz kiedyś czytałam ze się nie zaleca, do tego pierwszego zestawy po urodzeniu dam co by nie marudzi polozna ale później juz będę sama ubierać
|
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na kiedy miałaś termin ? Ile wcześniej urodziłaś ?
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No sama zdecydujesz czy używać czy nie Szara no najważniejsze by był bo chce a nie jak mąż mojej koleżanki. Pojechał ale olewał ją totalnie, bardziej go interesował sprzęt na porodówce niż żona do drugiego porodu wzięła doulę.
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4850 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wiem ze mój będzie mi bardzo pomagal. Teraz też tak jest, czasami w nocy tylko się przakrecam a on już wyciąga rękę żeby mi pomóc wstać bo myśli ze na siku idę hehe ![]() No i dla nich to tez musi być coś pięknego zobaczyć takiego malucha który przecież powstał m.in. dzięki nim hehe
|
||
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do seksu to pierwsi ![]() Aaaa kończymy dziś 30 tygodni zostało 70 dni, szał ![]() idę na spacer z moim fochmistrzem
Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2015-03-16 o 09:22 |
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami tak wkurzają no ale bez nich ani rusz ![]() Mam nadzieję że podejmie właściwą decyzję
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To tez prawda haha
Cytat:
Ja chyba bym nie umiałabym być nawet zła, tylko byłoby mi strasznie przykro. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Tien za 30 tydzień
|
||
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Melduję się po weekendzie już z domku! Wupuścili nas w piątek Jeszcze miałam usg, które potwierdziło, że wszystko ok, a mała już przybrała 60 gram przez te 3 dni Dostałam jakieś prochy na poprawienie przepływów i mam odpoczywać w domu Dzis idę jeszcze do mojego gina na kontrolę i mam nadzieję że już koniec stresów![]() Nie ma szans, żebym Was nadrobiła, mam dziś strasznie zalatany dzień, ale postaram się podczytywać ![]() aaaa, od kilku dni strasznie mi drętwieją palce prawej ręki najpierw tylko kilka razy dziennie, a od 2 dni już non stop, nie mogę kubka utrzymac, pomalować rzęs czy posmarować chleba, normalnie masakra, prawie czucia nie mam w palcach czytałam że w III trym to normalne, ale no szału dostaje
Edytowane przez capriola_87 Czas edycji: 2015-03-16 o 09:32 |
|
|
|
#4857 |
|
Rozeznanie
|
Hejka witam się w 34 tc
![]() Wszystkim weekendowym solenizantkom Ale mi dzisiaj serducho szybko bije... naliczyłam 110 uderzeń...
|
#4858 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Młoda obudziła mnie kopaniem o 7.10 a teraz poczkała i śpi. Czy macie jakieś sugestie co do kolorów/marek wanienek i stojaków? czy whatever? co do facetów na porodówce - znam takich, którzy naprawdę beznadziejnie się zachowywali. Dla mnie chyba najgorzej, jak facet na porodówce gra na komórce - jakoś strasznie mnie to razi. Nie pomaga, leży rozwalony na worku sako i gra. No chyba lepiej jakby już z książką przyszedł, mniej by mi to działało na nerwy |
|
|
|
#4860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście soczek ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ... a nam do rozpakowania zostało 48 dni
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

ja musze mieć wszystko swoje zarówno dla mnie jak i dla dziecka. Łącznie z papierem toaletowy bo zwykle go brakuje ... Sami też np. wymagają 6 pieluszek tetrowych

Czasami tak wkurzają no ale bez nich ani rusz
najpierw tylko kilka razy dziennie, a od 2 dni już non stop, nie mogę kubka utrzymac, pomalować rzęs czy posmarować chleba, normalnie masakra, prawie czucia nie mam w palcach 
a teraz poczkała i śpi.
oczywiście soczek