Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-10, 14:39   #4831
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

IMG_1494423478.919126.jpgyIMG_1494423491.277357.jpgIMG_1494423500.643293.jpg. Hej, poszłam spać w mokrych włosach...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 16:23   #4832
mariolasl
Zakorzenienie

[1=cf8a477bc2d76321deee201 01eae6dd289f7deea_608b3a9 5c2197;73654066]Hej dziewczyny, przychodze do Was z pytaniem. Mam falowane wlosy 2a, dosyc gruba, mniej wiecej za zapiecie stanika, chcialabym zapytac czy wlosy o takiej strukturze da sie obciac tak, zeby ukladaly sie miare ladniej bez kompletnie zadnej stylizacji? Bez pianek, zelow, suszarki, prostownicy itp. Z gory dziekuje za rady dotyczace uzywania czegos bo ja po prostu jestem ciekawa czy takie wlosy sa w stanie radzic sobie same, ewentualnie przy odpowiedniej pielegnacji ale bez stylizacji.[/QUOTE]

Znasz blog Kasia na fali?
Jeśli nie, to zajrzyj. Mnóstwo dobrych, gotowych porad tam czeka

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez CarycaKatarzynaI Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Proszę Was o pomoc. Mam krótkie kręcone włosy i mam problem z ich utrwaleniem. Albo złej pielęgnacji używam. Po umyciu włosów, moja fryzura jest mega pokręcone, loczki fajnie wyglądają. Nie mija godzina - dwie część włosów się prostuje, loki się odkręcają.

Moja pielęgnacja jest najczęściej taka: szampon, odżywka, jedwab w spray-u lub innych psik. Teraz stosuje taki szampon: the curl company z Creightons, odżywki miałam z tej samej firmy, później odżywkę z callosa z jedwabiem, a teraz mam z Tołpy green nawilżanie. I zauważyłam, że jak zaczynam nową odżywkę to utrwalenie jest dłuższe, później moje włosy się 'przyzwyczajają' i z czasem opadają. Nie używam żadnych żeli, kremów, bo bardzo mi przetłuszczają i zlepiają włosy. Co powinnam zmienić w mojej pielęgnacji? Zmienić odżywkę czy zacząć używać jakiś kosmetyków do stylizacji włosów??

Dobrze byłoby mieć z 3 odżywki: proteinowa, emolientowa i nawilżająca oraz ze dwa szampony: mocniejszy i słabszy.
Mam inne włosy, ale tez nie lubią monotonii i zazwyczaj z 5 kosmetyków mam otwartych.

Stary 2017-05-10, 19:03   #4833
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dobrze byłoby mieć z 3 odżywki: proteinowa, emolientowa i nawilżająca oraz ze dwa szampony: mocniejszy i słabszy.
Mam inne włosy, ale tez nie lubią monotonii i zazwyczaj z 5 kosmetyków mam otwartych.
Yep, proteiny by sie przydaly szczegolnie bo zwykle bez protein loki traca forme a odzykwi emolientowe czy nawilzajace szybk oprzestaja dawac efekt w takiej sytuacji. Co nieco protein dla holdu i bedzie lepiej
Stary 2017-05-10, 23:23   #4834
123qwerttt
Przyczajenie

Włosy suche, falujące się

Witam, przychodzę tutaj z takim problemem, otóż mam włosy suche, kręcące się i niesforne. Co do kręcenia, to ostatnio zacząłem bawić się prostownicą i je prostować, niby wszystko ok, ale układają się tylko tak jak je ukierunkuję + nie umiem sobie poradzić z odstającymi włoskami. Zawsze po prostowaniu włosy są suche i mam pełno odstających włosków co brzydko wygląda. Próbowałem coś nakładać na włosy po prostowaniu itp. Ale po chwili z powrotem się kręcą :/ Nie wiem już co robić, na włosy nic nie używam, myję szamponem z ziaji pomarańczowy intensywne nawilżanie i na wieczór tylko psikam włosy odżywką jantar. U fryzjera ścinam boki krótko + góra trochę dłuższa bo nie lubię mieć krótkich włosów dlatego zostawiam trochę góry, chciałbym mieć ładną, zapuszczoną górę i wygolone boki, ale z moimi włosami ciężko o to... Czy są jakieś sposoby żeby je ogarnąć? Suszarką suszyć nie mogę bo póżniej praktycznie w ogóle nie idzie ich ruszyć, tak jak się ułoźą tak zostają.
123qwerttt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 09:34   #4835
Luinloth
Raczkowanie

krolewna_smieszka, piękne włosy

Moje kochane mądre głowy, ja chyba Wam wrzucę listę moich aktualnych kosmetyków i doradzicie co można zmienić pod kątem puchu. Staram się dbać o równowagę, ale włosy i tak fruwają, nie mogę ich jednak obciążyć, bo będzie przyklap. Same je widziałyście, dużo ale cienkie.
Szampon: Kind Natured Love Curls (skład >>> http://www.boots.com/kind-natured-lo...250ml-10225224)
Jeśli potrzebuję mocnego oczyszczenia, myję lekko rozcieńczonym szamponem z siarczanami. (Różnymi, po prostu Lubemu podbieram)

Odżywki:
Kind Natured Love Curls (skład >>>http://www.boots.com/kind-natured-lo...250ml-10225225)
Kallos Keratin / Milk (
składy >>> http://wwwlosy.pl/porownanie-skladow...dzywek-kallos/)
Garnier Ultimate Blends Blonde Illuminator (
skład >>>http://www.boots.com/garnier-ultimat...400ml-10204152)

I ostatnio, dosłownie wczoraj, powróciłam do olejowania i mojego ulubionego olejku:
Yves Rocher Reparation (skład >>>https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...epair-oil.html)

Czego może być za mało/za dużo, że jest puch, zwłaszcza przy złej pogodzie? Trochę mnie to drażni, bo kiedy się ma warstwę prostych drutów na warstwie kręciołków i do tego jeszcze puch, to wyglądam jakbym się pokłóciła z grzebieniem
Luinloth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 14:28   #4836
sailormaary
Zadomowienie

IMG_1494595604.616042.jpgIMG_1494595625.152649.jpgIMG_1494595653.398781.jpg po dyfuzorze

Stary 2017-05-12, 15:15   #4837
Luinloth
Raczkowanie

Śliczne
Ja też lubię moje włosy po dyfuzorze. Najlepiej dyfuzor + glutek, chyba się nawet skuszę na upichcenie glutka dziś. Chociaż nie lubię jego krótkiej przydatności
Stary 2017-05-12, 17:04   #4838
sailormaary
Zadomowienie

mówisz o żelu lnianym? czy czymś innym?
Stary 2017-05-13, 10:38   #4839
natalkaa7522
Zakorzenienie

Hej, dołączam do wątku generalnie mam kręcone/falowane włosy. Próby dociążania ich i osiągnięcia prostych włosów nie powiodły się więc idę w drugą stronę - chcę wydobyć jak najbardziej skręt.

Moja pielęgnacja jest dosyć słaba bo generalnie nie mam zbytnio czasu na oleje a one najlepiej się u mnie sprawdzały. Ogólnie robiłam wszystko zeby miec proste wlosy ale sie nie udalo więc zaczynam pielęgnacja dla kręconych włosów. Od tygodnia w sumie ją stosuje myje OMO - najpierw kallos omega lub aloesowy, szampon z vianka a później balsam na wlosy. Zaczęłam czesać wlosy grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami (czesze jak nakladam odżywkę) ale jest to droga przez mękę bo moje wlosy sie strasznie kołtunia (nie sa zniszczone). Od dzisiaj w sumie chce wprowadzic plopping no i myślę o jakimś cięciu zeby się lepiej kręciły bo obecnie mam ścięte na prosto.

1494668142189.jpg1494668151876.jpg1494668162349.jpg1494668174621.jpg1494668293827.jpg1494668322148.jpg
Stary 2017-05-13, 17:39   #4840
Eneajla
Zakorzenienie

natalka Tak patrzę na zdjecia i widzę tak jakby swoje włosy, podobny skręt i grubość. w kręconych/falowanych zdecydowanie lepiej bo one proste nigdy nie będą, chyba że po wyprostowaniu.

Od siebie moge polecić suszenie dyfuzorem i jakiś stylizator do kręconych(glutek lniany lub coś ze sklepu No i równowaga humektantowo-proteinowo-emolientowa, z uwzględnieniem protein, bo kręcone włosy kochają proteiny

Osobiście mam cięte włosy na prosto też i szczerze boję się cieniować czy stopniować, bo mam włosy o cienkiej strukturze i chyba lepiej jak są w kupie razem. Kiedyś miałam cieniowane, ale traktowałam je jak proste i wyglądały fatalnie i może stąd ten uraz.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1268152

Edytowane przez Eneajla
Czas edycji: 2017-05-13 o 17:43
Eneajla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-13, 18:53   #4841
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja ogólnie nie suszę włosów a co do stylizatora - mam pianke ktora podobno ma ok sklad i taki jakby krem z nivea. Muszę się im przyjrzeć jeszcze raz. Dzisiaj generalnie wypróbuję pianke lub krem + plopping.

no właśnie ja tez nie wiem jak z tym cieniowaniem. Z jednej strony chcialabym zeby wlosy były lżejsze ale z drugiej to lubię takie jakie są.

wrzucam foty jak były krótsze i wycieniowane. Mam wrażenie ze moje wlosy wyglądały wtedy lepiej bo nie były takie.. ciężkie.. Sama nie wiem.

1494697927825.jpg1494697945417.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-13, 21:17   #4842
sailormaary
Zadomowienie

Super
Stary 2017-05-14, 14:36   #4843
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Harbor phytorelax hydrating restructuring conditioner 'made in Italy'
Phytorelax ma swietne kosmetyki, ale nie wiem gdzie teraz mozna zakupic ich kosmetyki. Kiedys mialam dostep do nich stacjonarnie, pozniej zamkneli mi sklepik i juz nie moglam ich nigdzie kupic
Teraz mieszkam w Irlandii i tym bardziej nie wiem gdzie mozna je dostac

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie nie suszę włosów a co do stylizatora - mam pianke ktora podobno ma ok sklad i taki jakby krem z nivea. Muszę się im przyjrzeć jeszcze raz. Dzisiaj generalnie wypróbuję pianke lub krem + plopping.

no właśnie ja tez nie wiem jak z tym cieniowaniem. Z jednej strony chcialabym zeby wlosy były lżejsze ale z drugiej to lubię takie jakie są.

wrzucam foty jak były krótsze i wycieniowane. Mam wrażenie ze moje wlosy wyglądały wtedy lepiej bo nie były takie.. ciężkie.. Sama nie wiem.

Załącznik 7064701Załącznik 7064706
Woski fajne, ladne falki polecam wyprobowac dyfuzor on bardzo duzo daje i lekkie cieniowanir by im tez nie zaszkodzilo
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 18:39   #4844
Eneajla
Zakorzenienie

Koleżanka nie suszy włosów, już mówiła Tylko polecam trafić na dobrego fryzjera, który prawidłowo zrozumie co znaczy lekkie cieniowanie. Ja tam wolę na prosto mieć, małe koszty za ścięcie i żadnych nieporozumień

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1268152
Eneajla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-14, 21:33   #4845
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eneajla Pokaż wiadomość
Koleżanka nie suszy włosów, już mówiła Tylko polecam trafić na dobrego fryzjera, który prawidłowo zrozumie co znaczy lekkie cieniowanie. Ja tam wolę na prosto mieć, małe koszty za ścięcie i żadnych nieporozumień
Dokładnie włosy myję wieczorem i same mi schną.

Wybór fryzjera nigdy nie jest łatwy. Postaram sie dostać do mojej fryzjerki w innym mieście której bezgranicznie ufam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-15, 08:40   #4846
Luinloth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
mówisz o żelu lnianym? czy czymś innym?
Tak, o lnianym żelu, dla mnie to on ma właśnie raczej konsystencję glutka
Ja też bym chciała mieć włosy ścięte na prosto, bo to jest ogólnie bardziej praktyczne, tylko najpierw muszę dojść do jakiegoś wygładzenia włosów ze spodu. Inaczej mam efekt "odwrotnego cieniowania", bo mi się spód skraca
Stary 2017-05-15, 10:26   #4847
chabrymakiistokrotki
tak sobie tutaj siedzę :)

Cytat:
Super, ze masz taka wiedzę! Mnie wydaje się, ze jestem zgaszonym latem, ale nie jestem na 100% pewna. Tyle lat robiłam sie na zgaszona jesień , ze już prawie uwierzyłam, ze nią jestem . Ostatnio próbuje powoli kompletować garderobę dobrana kolorystycznie do zgaszonego lata.
Polowa ludzi mówi mi, ze jestem typem ciepłym, połowa, ze zimnym. Zależy jak sie ubiorę.

Jeśli chodzi o włosy, to mam tak jak ty ostatnio: siano i puch. Nie umiem ich dociazyc. A ostatnie przeproteinowanie tez im dołożyło.

Jakich suchych olejów używasz?

A bo właśnie zgaszone lato jest takim typem, że ważniejsze jest dobieranie zgaszonych odcieni, niż chłodnych - chociaż oczywiście chłodne są jak najbardziej wskazane Ogólnie to jest typ, który ciężko na 100% rozpoznać
Zabawa kolorami jest świetną rozrywką!

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Ja na co dzień do pracy najczęściej upinam koczek 8 żabkami (dokoła koczka ). Są zdecydowanie delikatniejsze dla moich włosów niż wsuwki. Ogólnie mam problem z upinaniem włosów, bo są bardzo ciężkie a do tego mam wrażliwą skórę głowy, więc nie mogę mieć wysokich czy bardzo ciasnych upięć. Żabki to jedyne co mi jest w stanie utrzymać włosy. A nie chce chodzic na co dzien w rozpuszczonych, bo to ani wygodne, ani dobre dla ich zdrowia (strasznie je mecze, gdy mam rozpuszczone - przez krzesla, torebki, swetry, szale itd.)
A mnie się wydawało, że 5 to dużo! Inna sprawa, że ciężko mi dołożyć spinek, bo mam dość krótkie włosy (w połowie między obojczykiem a cycem). Spróbuję jak Ty (żabki dookoła koka), z większą ilością spinek i zobaczymy jak wyjdzie

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, ile czasu zajmuje wam mycie włosów?
Pytam, bo brałam dziś prysznic i byłam w szoku, bo wyszło mi ok pół godziny... to dwa razy dłużej niż przed wlosomaniactwem
Do tej pory tego nie liczyłam, bo miałam więcej czasu wolnego. Teraz zacznie mi się gorący okres w pracy wiec z ciekawości sprawdziłam ile trwa cały rytuał Fakt faktem, pół godzinki to nie tak długo, ale z drugiej strony włosy myje co dwa dni... ciagle mam nadzieje ze przez odpowiednia pielęgnacje skóra głowy mi się odwdzięczy i będę mogła myć je rzadziej
W każdym razie samo ugniatanie włosów zajmuje pare minut - najpierw z odżywka, potem ze stylizatorem... odgniatanie ich z wody...
Nie jestem tez wprawiona w ploppingu wiec trochę się gimnastykuje z tym ręcznikiem Potem jeszcze nieudolne podpinanie włosów u nasady żabkami. Może jak się wprawie w to wszystko to będzie szybciej i sprawniej szło. Ciekawa wiec jestem, jak sprawa ma się u was

Oddzielnie biorę prysznic i oddzielnie myję włosy. Takie podstawowe mycie włosów (szampon + odżywka) zajmuje mi ok. 20 min, czyli z prysznicem wyszłoby pewnie z pół godziny

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dziewczyny, spędziłam teraz 10 dni w Polsce. Pomijając kilkudniowe załamanie pogody, warunki dla włosów były super. Cieszyłam się z tego, bo moje włosy na tym skorzystały (zero puchu, ładny skręt!). Byłam cały czas w podróży (Warszawa-Puławy-Olsztyn-Warszawa) i jak na złość zapomniałam zabrać do Puław szczotkę do włosów, więc nie mogłam stylizować włosów na fale aż do ostatniego piątku, kiedy to wróciłam do Warszawy
W Anglii słońce na zmianę z deszczem, czyli spora wilgoć w powietrzu. Teraz zabieram się za kurację odżywiającą, bo w podróży myłam włosy na szybko. Jak się rozpakuję, to Wam napiszę, jakich kosmetyków do włosów używałam i co sobie kupiłam.

pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/
chabrymakiistokrotki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 15:00   #4848
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Phytorelax ma swietne kosmetyki, ale nie wiem gdzie teraz mozna zakupic ich kosmetyki. Kiedys mialam dostep do nich stacjonarnie, pozniej zamkneli mi sklepik i juz nie moglam ich nigdzie kupic
Teraz mieszkam w Irlandii i tym bardziej nie wiem gdzie mozna je dostac
Ja zdobyłam w TKMaxx, była wersja kokosowa i arganowa dostępna. Kosmetkyi mają proste składy i fajne konsystencje, chętnie bym coś więcej się na temat marki dowiedziała ale w internecie o nich cicho no i też nie wiem gdzie poza TKMaxx kupić.
Stary 2017-05-15, 15:33   #4849
sailormaary
Zadomowienie

Mi się dzisiaj spuszyły znowu a potraktowałam je jak zwykle, nie wiem co się stało ;((( Ja używałam jakiś czas lnianego ale teraz nie utrwalam loków, wolę jak nie są sklejone, a lniany jednak mi trochę kleił...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-17, 15:16   #4850
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dziękuje za mile slowa.

Cytat:
Napisane przez caloksztalt Pokaż wiadomość
To zazdroszczę, że masz dostęp do tych kosmetyków na co dzień. Ja jako że mieszkam w Polsce, muszę zastanowić się kilka razy czy są warte wydania na nie pieniędzy. Nie mam też takiego skrętu jak afroamerykanki, określiłabym swój jako 2b/2c (dziewczyny, jak się mylę to poprawcie mnie) i nie wiem czy te produkty nie obciążą mi włosów...Ale fajnie wiedzieć, że są one przeznaczone specjalnie do kręciołów
Jaką masz porowatość? bo moje włosy kokos puszy i muszę go unikać.
Wydaje mi sie, ze ogromna, ale nigdy specjalnie sie nad tym nie zastanawialam. Pusza sie strasznie. Do tego w kazdym klimacie (wystarczy minimalna roznica) zachwuja sie inaczej i na co innego dobrze reaguja, tak samo z woda w roznych miejscach.

Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość
krolewna_smieszka - Masz cudowne włosy!!! Przeczytałam, że mieszkasz w USA, może mogłabyś mi polecić co warto tam kupić? Mam okazję poprosić siostry o jakieś zakupy bo będzie w wakacje i zastanawiam się czy są jakieś kosmetyki, które warto wypróbować?
Moje ulubione to te produkty, co ostatnio opisywalam, czyli SheaMoisture i Ogx. Ale rzuce okiem, co jeszcze moglabym polecic.

Mi pelna "wyjsciowa" pielegnacja wlosow zajmuje godzine. Z myciem i goleniem ciala nawet 1.5h. Ekspresowe OMO z tylko lekkim podsuszeniem to ok 30-40 min, tak ostatnio najczesciej robie. Myje wlosy zazwyczaj co 3 dni. Musze zawsze je podsuszac, bo inaczej lapia mnie bole plecow/karku. Aaa, no i moj sekret: zawsze susze na 2 suszarki z dyfuzorem. Ogromna oszczednosc czasu. Bez tego bym spedzala w lazience ze 2h.

Jak znajde dluzsza wolna chwile, to postaram sie opisac swoja aktualna pielegnacje.
Stary 2017-05-17, 16:26   #4851
natalkaa7522
Zakorzenienie

Testuje plopping i generalnie widzę różnicę jednak mam lepszy skręt jak zostawie w koszulce

Szukam jakiegos delikatnego szamponu ale w rozsądnej​ cenie. Kupilam ostatnio vianek ale wystarczyl mi na 1.5 tygodnia a cena 24 zl. Co polecacie?
Stary 2017-05-22, 20:02   #4852
chabrymakiistokrotki

Rozpakowałam się już do końca. Widzę, że się w Polsce wcale jakoś bardzo nie obkupiłam,ale jestem bardzo zadowolona z zakupów!
Kupiłam szampon equilibra argan, odżywkę Isana Kur Oil Care, 2 kallosy: argan i banana, spray Glisskur z keratyną i tyle. Koleżanka dała mi wypróbować Biovaxa argan, makadamia, kokos i jestem zachwycona, chociaż jeszcze rok temu puszył mi włosy. Skuszę się na niego, jak pozużywam zapasy
Kallos argan jak na razie oceniam tak sobie, ale cała reszta jest super, zwłaszcza ta odżywka Isana!
W ogóle jak wpadłam do Rossmanna, to wszystkie produkty Alterry i Isany łapałam w dłonie, nie tylko te do włosów. Jaka szkoda, że w UK nie ma Rossmanna

A tak poza tym to tyle się mówi o spłukiwaniu włosów chłodną wodą, żeby zamknąć łuski. Zawsze o tym pamiętałam i teraz robię to już odruchowo, ale dopiero ze 2 tygodnie temu zauważyłam "gołym okiem", że to działa. Włosy mi się nie kołtunią, ale zawsze żeby ich nie maltretować grzebieniem, musiałam użyć odżywki albo nałożyć olejek. Niedawno umyłam włosy tylko i wyłącznie szamponem (którymś z tych, których uzywam od dawna, nawet nie pamiętam, bo myłam w biegu). Kiedy przełączyłam wodę na chłodną, to nagle moje włosy się wygładziły, zrobiły się śliskie i dały się rozczesać palcami. Wczoraj sprawdziłam to przed myciem, kiedy moje włosy przed uzyciem kosmetyków, ale w kontakcie z wodą z reguły się plączą. Polałam je ciepłą wodą - splątały się. Polałam chłodną - natychmiast się wygładziły. Tłumaczę to sobie tak, że są w coraz lepszej kondycji

Stary 2017-05-22, 22:19   #4853
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Testuje plopping i generalnie widzę różnicę jednak mam lepszy skręt jak zostawie w koszulce

Szukam jakiegos delikatnego szamponu ale w rozsądnej​ cenie. Kupilam ostatnio vianek ale wystarczyl mi na 1.5 tygodnia a cena 24 zl. Co polecacie?

Ostatnio używam szampon lopianowy i pokrzywowy z Fitokosmetik oraz mydło cedrowe Babuszki Agafii. Zadowolona jestem bardziej niż sie spodziewałam.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez chabrymakiistokrotki Pokaż wiadomość
Rozpakowałam się już do końca. Widzę, że się w Polsce wcale jakoś bardzo nie obkupiłam,ale jestem bardzo zadowolona z zakupów!

Kupiłam szampon equilibra argan, odżywkę Isana Kur Oil Care, 2 kallosy: argan i banana, spray Glisskur z keratyną i tyle. Koleżanka dała mi wypróbować Biovaxa argan, makadamia, kokos i jestem zachwycona, chociaż jeszcze rok temu puszył mi włosy. Skuszę się na niego, jak pozużywam zapasy

Kallos argan jak na razie oceniam tak sobie, ale cała reszta jest super, zwłaszcza ta odżywka Isana!

W ogóle jak wpadłam do Rossmanna, to wszystkie produkty Alterry i Isany łapałam w dłonie, nie tylko te do włosów. Jaka szkoda, że w UK nie ma Rossmanna

A tak poza tym to tyle się mówi o spłukiwaniu włosów chłodną wodą, żeby zamknąć łuski. Zawsze o tym pamiętałam i teraz robię to już odruchowo, ale dopiero ze 2 tygodnie temu zauważyłam "gołym okiem", że to działa. Włosy mi się nie kołtunią, ale zawsze żeby ich nie maltretować grzebieniem, musiałam użyć odżywki albo nałożyć olejek. Niedawno umyłam włosy tylko i wyłącznie szamponem (którymś z tych, których uzywam od dawna, nawet nie pamiętam, bo myłam w biegu). Kiedy przełączyłam wodę na chłodną, to nagle moje włosy się wygładziły, zrobiły się śliskie i dały się rozczesać palcami. Wczoraj sprawdziłam to przed myciem, kiedy moje włosy przed uzyciem kosmetyków, ale w kontakcie z wodą z reguły się plączą. Polałam je ciepłą wodą - splątały się. Polałam chłodną - natychmiast się wygładziły. Tłumaczę to sobie tak, że są w coraz lepszej kondycji

O tak! Chłodna woda działa dobrze i na mogę włosy. Gratuluje zakupów

Moje włosy dalej się buntują, ale rzadziej. Jeszcze nie ogarnęłam wiosenno-letniej pielęgnacji.

REKLAMA
Stary 2017-05-23, 13:55   #4854
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio używam szampon lopianowy i pokrzywowy z Fitokosmetik oraz mydło cedrowe Babuszki Agafii. Zadowolona jestem bardziej niż sie spodziewałam.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Moje włosy dalej się buntują, ale rzadziej. Jeszcze nie ogarnęłam wiosenno-letniej pielęgnacji.

A dostanę w drogerii te kosmetyki?
Stary 2017-05-23, 16:13   #4855
Klaudenc
Moderator

Chyba będę z siebie dumna.. ostatni otak nieziemsko puszyły mi się włosy, że myślałam że oszaleję, no nigdy niem iałam takiego puchu, a jako że moje włosy puszą się tylko od źle dobranych kosmetyków to udało mi się powoli rozkminić co robiło mi kuku.
Nie nadążam, ciągle coś co pasowało przestaje i cała pielęgnacja leży. Troszkę się przełamałam do olei i testuję lniany, chyba będzie dobry dla mnie. 2 meisiące wyglądania jak pudel i milion supełków na końcówkach, które trzeba było wyciąć bo jak i puch to plątanie, okropność. Strasznie się irytuję jak mi się tak robi bo włosy nawet spięte wyglądają bardzo nieestetycznie, szczególnie teraz gdy mam mnóstwo krótkich pasm z baby hair i wiecie takie rogi po bokach zaczynają stać, koooooszmar

Próbował ktoś domowej maski z drożdży na włosy? Chcę ją robić raz w tygodniu, póki co użyłam raz w ramach wzmocnienia włosów. Siana nie ma, więc jest to na dobrej drodze
Stary 2017-05-23, 16:18   #4856
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam pojęcia, nie mieszkam w Polsce.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Chyba będę z siebie dumna.. ostatni otak nieziemsko puszyły mi się włosy, że myślałam że oszaleję, no nigdy niem iałam takiego puchu, a jako że moje włosy puszą się tylko od źle dobranych kosmetyków to udało mi się powoli rozkminić co robiło mi kuku.
Nie nadążam, ciągle coś co pasowało przestaje i cała pielęgnacja leży. Troszkę się przełamałam do olei i testuję lniany, chyba będzie dobry dla mnie. 2 meisiące wyglądania jak pudel i milion supełków na końcówkach, które trzeba było wyciąć bo jak i puch to plątanie, okropność. Strasznie się irytuję jak mi się tak robi bo włosy nawet spięte wyglądają bardzo nieestetycznie, szczególnie teraz gdy mam mnóstwo krótkich pasm z baby hair i wiecie takie rogi po bokach zaczynają stać, koooooszmar

Próbował ktoś domowej maski z drożdży na włosy? Chcę ją robić raz w tygodniu, póki co użyłam raz w ramach wzmocnienia włosów. Siana nie ma, więc jest to na dobrej drodze

Nie próbowałam takiej maski. Świeżych używasz?
Super, ze jesteś na dobrej drodze!

Stary 2017-05-23, 17:21   #4857
chabrymakiistokrotki

Cytat:

Dziękuję. Trzymam kciuki za ogarnięcie U mnie już wkroczyły humektanty na całego, czyli zaczęła się wiosna pełną gębą

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Babuszkę Agafię widziałam ostatnio w hebe.

REKLAMA
Stary 2017-05-23, 17:23   #4858
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Nie próbowałam takiej maski. Świeżych używasz?
Super, ze jesteś na dobrej drodze!

Tak, świeże rozbabłuję z jakąś maską i olejem dodaję miód czy co się podoba i na nieumyte suche włosy nakładam pod czepek na pół godziny, potem myję szamponem
Stary 2017-05-23, 17:23   #4859
chabrymakiistokrotki

Cytat:

Drożdży nie próbowałam, ale co do tych "rogów" z bejbików, to znam problem. Na razie kiedy mam związane włosy i się potargam, to robią mi się 4, po 2 z każdej strony głowy. Jeszcze dwa i będę wyglądać jak stawonóg jaki

Stary 2017-05-23, 19:57   #4860
zagubiona94
Raczkowanie

Mam pytanie, moze ktos bedzie znal odpowiedz - czy zbyt czeste uzywanie olei wnikajacych (kokos, palmowy) moze doprowadzic do rozprostowania fal? Spowodowac ze wlosy sa ciezkie, oklaple i bez zycia?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości