|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
IMG_1494423478.919126.jpgyIMG_1494423491.277357.jpgIMG_1494423500.643293.jpg. Hej, poszłam spać w mokrych włosach...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
[1=cf8a477bc2d76321deee201 01eae6dd289f7deea_608b3a9 5c2197;73654066]Hej dziewczyny, przychodze do Was z pytaniem. Mam falowane wlosy 2a, dosyc gruba, mniej wiecej za zapiecie stanika, chcialabym zapytac czy wlosy o takiej strukturze da sie obciac tak, zeby ukladaly sie miare ladniej bez kompletnie zadnej stylizacji? Bez pianek, zelow, suszarki, prostownicy itp. Z gory dziekuje za rady dotyczace uzywania czegos bo ja po prostu jestem ciekawa czy takie wlosy sa w stanie radzic sobie same, ewentualnie przy odpowiedniej pielegnacji ale bez stylizacji.[/QUOTE]
Znasz blog Kasia na fali? Jeśli nie, to zajrzyj. Mnóstwo dobrych, gotowych porad tam czeka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Dobrze byłoby mieć z 3 odżywki: proteinowa, emolientowa i nawilżająca oraz ze dwa szampony: mocniejszy i słabszy. Mam inne włosy, ale tez nie lubią monotonii i zazwyczaj z 5 kosmetyków mam otwartych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4833 | |
Moderator
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4834 |
Przyczajenie
|
Włosy suche, falujące się
Witam, przychodzę tutaj z takim problemem, otóż mam włosy suche, kręcące się i niesforne. Co do kręcenia, to ostatnio zacząłem bawić się prostownicą i je prostować, niby wszystko ok, ale układają się tylko tak jak je ukierunkuję + nie umiem sobie poradzić z odstającymi włoskami. Zawsze po prostowaniu włosy są suche i mam pełno odstających włosków co brzydko wygląda. Próbowałem coś nakładać na włosy po prostowaniu itp. Ale po chwili z powrotem się kręcą :/ Nie wiem już co robić, na włosy nic nie używam, myję szamponem z ziaji pomarańczowy intensywne nawilżanie i na wieczór tylko psikam włosy odżywką jantar. U fryzjera ścinam boki krótko + góra trochę dłuższa bo nie lubię mieć krótkich włosów dlatego zostawiam trochę góry, chciałbym mieć ładną, zapuszczoną górę i wygolone boki, ale z moimi włosami ciężko o to... Czy są jakieś sposoby żeby je ogarnąć? Suszarką suszyć nie mogę bo póżniej praktycznie w ogóle nie idzie ich ruszyć, tak jak się ułoźą tak zostają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Raczkowanie
|
krolewna_smieszka, piękne włosy
![]() Moje kochane mądre głowy, ja chyba Wam wrzucę listę moich aktualnych kosmetyków i doradzicie co można zmienić pod kątem puchu. Staram się dbać o równowagę, ale włosy i tak fruwają, nie mogę ich jednak obciążyć, bo będzie przyklap. Same je widziałyście, dużo ale cienkie. Szampon: Kind Natured Love Curls (skład >>> http://www.boots.com/kind-natured-lo...250ml-10225224) Jeśli potrzebuję mocnego oczyszczenia, myję lekko rozcieńczonym szamponem z siarczanami. (Różnymi, po prostu Lubemu podbieram) Odżywki: Kind Natured Love Curls (skład >>>http://www.boots.com/kind-natured-lo...250ml-10225225) Kallos Keratin / Milk (składy >>> http://wwwlosy.pl/porownanie-skladow...dzywek-kallos/) Garnier Ultimate Blends Blonde Illuminator (skład >>>http://www.boots.com/garnier-ultimat...400ml-10204152) I ostatnio, dosłownie wczoraj, powróciłam do olejowania i mojego ulubionego olejku: Yves Rocher Reparation (skład >>>https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...epair-oil.html) Czego może być za mało/za dużo, że jest puch, zwłaszcza przy złej pogodzie? Trochę mnie to drażni, bo kiedy się ma warstwę prostych drutów na warstwie kręciołków i do tego jeszcze puch, to wyglądam jakbym się pokłóciła z grzebieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
IMG_1494595604.616042.jpgIMG_1494595625.152649.jpgIMG_1494595653.398781.jpg po dyfuzorze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Raczkowanie
|
Śliczne
![]() Ja też lubię moje włosy po dyfuzorze. Najlepiej dyfuzor + glutek, chyba się nawet skuszę na upichcenie glutka dziś. Chociaż nie lubię jego krótkiej przydatności ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
mówisz o żelu lnianym? czy czymś innym?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Hej, dołączam do wątku
![]() Moja pielęgnacja jest dosyć słaba bo generalnie nie mam zbytnio czasu na oleje a one najlepiej się u mnie sprawdzały. Ogólnie robiłam wszystko zeby miec proste wlosy ale sie nie udalo więc zaczynam pielęgnacja dla kręconych włosów. Od tygodnia w sumie ją stosuje ![]() ![]() 1494668142189.jpg1494668151876.jpg1494668162349.jpg1494668174621.jpg1494668293827.jpg1494668322148.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
natalka Tak patrzę na zdjecia i widzę tak jakby swoje włosy, podobny skręt i grubość. w kręconych/falowanych zdecydowanie lepiej
![]() Od siebie moge polecić suszenie dyfuzorem i jakiś stylizator do kręconych(glutek lniany lub coś ze sklepu ![]() ![]() Osobiście mam cięte włosy na prosto też i szczerze boję się cieniować czy stopniować, bo mam włosy o cienkiej strukturze i chyba lepiej jak są w kupie razem. Kiedyś miałam cieniowane, ale traktowałam je jak proste i wyglądały fatalnie i może stąd ten uraz. Edytowane przez Eneajla Czas edycji: 2017-05-13 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie nie suszę włosów
![]() no właśnie ja tez nie wiem jak z tym cieniowaniem. Z jednej strony chcialabym zeby wlosy były lżejsze ale z drugiej to lubię takie jakie są. ![]() wrzucam foty jak były krótsze i wycieniowane. Mam wrażenie ze moje wlosy wyglądały wtedy lepiej bo nie były takie.. ciężkie.. Sama nie wiem. 1494697927825.jpg1494697945417.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka nie suszy włosów, już mówiła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wybór fryzjera nigdy nie jest łatwy. Postaram sie dostać do mojej fryzjerki w innym mieście której bezgranicznie ufam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Raczkowanie
|
Tak, o lnianym żelu, dla mnie to on ma właśnie raczej konsystencję glutka
![]() Ja też bym chciała mieć włosy ścięte na prosto, bo to jest ogólnie bardziej praktyczne, tylko najpierw muszę dojść do jakiegoś wygładzenia włosów ze spodu. Inaczej mam efekt "odwrotnego cieniowania", bo mi się spód skraca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |||
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
![]() ![]() Zabawa kolorami jest świetną rozrywką! ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Dziewczyny, spędziłam teraz 10 dni w Polsce. Pomijając kilkudniowe załamanie pogody, warunki dla włosów były super. Cieszyłam się z tego, bo moje włosy na tym skorzystały (zero puchu, ładny skręt!). Byłam cały czas w podróży (Warszawa-Puławy-Olsztyn-Warszawa) i jak na złość zapomniałam zabrać do Puław szczotkę do włosów, więc nie mogłam stylizować włosów na fale aż do ostatniego piątku, kiedy to wróciłam do Warszawy ![]() W Anglii słońce na zmianę z deszczem, czyli spora wilgoć w powietrzu. Teraz zabieram się za kurację odżywiającą, bo w podróży myłam włosy na szybko. Jak się rozpakuję, to Wam napiszę, jakich kosmetyków do włosów używałam i co sobie kupiłam.
![]() |
#4848 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
Mi się dzisiaj spuszyły znowu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuje za mile slowa.
![]() Cytat:
Cytat:
Mi pelna "wyjsciowa" pielegnacja wlosow zajmuje godzine. Z myciem i goleniem ciala nawet 1.5h. Ekspresowe OMO z tylko lekkim podsuszeniem to ok 30-40 min, tak ostatnio najczesciej robie. Myje wlosy zazwyczaj co 3 dni. Musze zawsze je podsuszac, bo inaczej lapia mnie bole plecow/karku. Aaa, no i moj sekret: zawsze susze na 2 suszarki z dyfuzorem. ![]() ![]() Jak znajde dluzsza wolna chwile, to postaram sie opisac swoja aktualna pielegnacje.
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Testuje plopping i generalnie widzę różnicę
![]() ![]() Szukam jakiegos delikatnego szamponu ale w rozsądnej cenie. Kupilam ostatnio vianek ale wystarczyl mi na 1.5 tygodnia a cena 24 zl. Co polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
|
Rozpakowałam się już do końca. Widzę, że się w Polsce wcale jakoś bardzo nie obkupiłam,ale jestem bardzo zadowolona z zakupów!
Kupiłam szampon equilibra argan, odżywkę Isana Kur Oil Care, 2 kallosy: argan i banana, spray Glisskur z keratyną i tyle. Koleżanka dała mi wypróbować Biovaxa argan, makadamia, kokos i jestem zachwycona, chociaż jeszcze rok temu puszył mi włosy. Skuszę się na niego, jak pozużywam zapasy ![]() Kallos argan jak na razie oceniam tak sobie, ale cała reszta jest super, zwłaszcza ta odżywka Isana! W ogóle jak wpadłam do Rossmanna, to wszystkie produkty Alterry i Isany łapałam w dłonie, nie tylko te do włosów. Jaka szkoda, że w UK nie ma Rossmanna ![]() A tak poza tym to tyle się mówi o spłukiwaniu włosów chłodną wodą, żeby zamknąć łuski. Zawsze o tym pamiętałam i teraz robię to już odruchowo, ale dopiero ze 2 tygodnie temu zauważyłam "gołym okiem", że to działa. Włosy mi się nie kołtunią, ale zawsze żeby ich nie maltretować grzebieniem, musiałam użyć odżywki albo nałożyć olejek. Niedawno umyłam włosy tylko i wyłącznie szamponem (którymś z tych, których uzywam od dawna, nawet nie pamiętam, bo myłam w biegu). Kiedy przełączyłam wodę na chłodną, to nagle moje włosy się wygładziły, zrobiły się śliskie i dały się rozczesać palcami. Wczoraj sprawdziłam to przed myciem, kiedy moje włosy przed uzyciem kosmetyków, ale w kontakcie z wodą z reguły się plączą. Polałam je ciepłą wodą - splątały się. Polałam chłodną - natychmiast się wygładziły. Tłumaczę to sobie tak, że są w coraz lepszej kondycji ![]()
#4853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio używam szampon lopianowy i pokrzywowy z Fitokosmetik oraz mydło cedrowe Babuszki Agafii. Zadowolona jestem bardziej niż sie spodziewałam. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
O tak! Chłodna woda działa dobrze i na mogę włosy. Gratuluje zakupów ![]() Moje włosy dalej się buntują, ale rzadziej. Jeszcze nie ogarnęłam wiosenno-letniej pielęgnacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Moderator
|
Chyba będę z siebie dumna.. ostatni otak nieziemsko puszyły mi się włosy, że myślałam że oszaleję, no nigdy niem iałam takiego puchu, a jako że moje włosy puszą się tylko od źle dobranych kosmetyków to udało mi się powoli rozkminić co robiło mi kuku.
Nie nadążam, ciągle coś co pasowało przestaje i cała pielęgnacja leży. Troszkę się przełamałam do olei i testuję lniany, chyba będzie dobry dla mnie. 2 meisiące wyglądania jak pudel i milion supełków na końcówkach, które trzeba było wyciąć bo jak i puch to plątanie, okropność. Strasznie się irytuję jak mi się tak robi bo włosy nawet spięte wyglądają bardzo nieestetycznie, szczególnie teraz gdy mam mnóstwo krótkich pasm z baby hair i wiecie takie rogi po bokach zaczynają stać, koooooszmar ![]() Próbował ktoś domowej maski z drożdży na włosy? Chcę ją robić raz w tygodniu, póki co użyłam raz w ramach wzmocnienia włosów. Siana nie ma, więc jest to na dobrej drodze ![]()
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, nie mieszkam w Polsce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Nie próbowałam takiej maski. Świeżych używasz? Super, ze jesteś na dobrej drodze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4857 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Babuszkę Agafię widziałam ostatnio w hebe.
![]() |
#4858 | |
Moderator
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4859 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4860 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, moze ktos bedzie znal odpowiedz - czy zbyt czeste uzywanie olei wnikajacych (kokos, palmowy) moze doprowadzic do rozprostowania fal? Spowodowac ze wlosy sa ciezkie, oklaple i bez zycia?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.