|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
BAN stały
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Cytat:
Chyba jesteś ciekawym przypadkiem. Ja przed przygodą z siłownią ważyłem 85 kg i miałem budowę normalną. Teraz wazę tyle samo a jestem smuklejszy i muskularny. Ogólnie obwód z uda mi spadł ale udo jest dużo twardsze. Jest to wynikiem tego, że tłuszcz jest lżejszy od mięśni. Może być też tak, że przez intensywne ćwiczenia jadłaś więcej i stąd większy obwód? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak jak pisałam, ja po całości schudłam, wymodelowałam ciało, wyglądałam bardzo dobrze. Wg niektórych wręcz w górnej partii za chudo. W udzie po paru miesiącach nadal byłam na plusie ![]() ![]() ![]() ![]() I nie jadłam na pewno więcej ![]() I ja wiem o czym mówisz-kobieta nigdy nie wyrobi takich mięśni jak facet i w takim tempie. Nie zmienia to faktu że jedna ma do tego większą tendencje, inna mniejszą. U jednej wyrobienie jakichkolwiek mięśni zajmie mniej czasu a u innej więcej ![]() Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2016-01-10 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
Ja ćwiczę na siłowni z relatywnie dużymi obciążeniami jak na kobietę - aktualnie martwy ciąg 70-80 kg, wznosy bioder ze sztangą 70-80 kg, wyciskanie sztangi na poziomej 30-35 kg, push press 30-35 kg itd.
Nie jestem drobna, mam mięśnie, ale do wyglądu napakowanej kulturystki sporo mi brakuje ![]() Być może dlatego, że mam figurę typowej gruchy - nogi mam straszne, ale to przez tłuszcz, którego bardzo ciężko mi się pozbyć. Kiedyś, jak nie ćwiczyłam, to miałam bardzo drobną górę i wyglądałam nieproporcjonalnie, teraz góra trochę ten dół dogoniła i już lepiej to wygląda wg mnie, chociaż nadal widzę dysproporcję. Biust to w większości tłuszcz, więc schudnięcie oznacza jego zmniejszenie, niezależnie od tego, czy będzie to w wyniku cardio, siłowego, czy samej diety, natomiast ćwiczenia klatki piersiowej pozwalają wzmocnić mięśnie i biust moim zdaniem zyskuje na atrakcyjności - bardziej wolę mój dekolt z widocznymi mięśniami i takim fajnym "rowkiem" między nimi, niż z dawnych czasów - płaski, chudy. Edytowane przez niebieska_chmura Czas edycji: 2016-01-10 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Wtajemniczenie
|
A z tymi miesniami i tluszczem to prawda. Kiedys bylam przed 2 miesiace na diecie (zeby przytyc) i jednoczesnie cwiczylam zeby dodatkowe kg nie osiadly na brzuchu. I po 2 mcach mialam 4 kg plus, a spodnie z tylkanlecialy. Pozion tk tluszczowej spadl mi z 23 do 17.
![]() |
#4835 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam do Was dziewczyny pytanie. Bardziej podobają wam się kulturyści czy atleci/lekkoatleci (zapaśnicy, sprinterzy itp.)? ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Siłka, angielski, matematyka, wizyta brata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja jestem godzilla w takim razie, jestem 20kg cięższa od Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Pollinaa Czas edycji: 2016-01-10 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lekkoatleci kojarzą mi się z dość mocno szczupłymi facetami, a takich to tak średnio lubie ![]() Także chyba.. tak po środku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
A co do ćwiczeń i sportu to ja uwielbiam. Chociaż nie mam fit sylwestki, bo niestety z jedzeniem różnie bywa.
Aktualnie chodzę na pole dance, kalistenikę, jogę i przygotowuję się do Runmageddonu (bieg z przeszkodami) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze pamietam te Twoja historie, ze facet najpierw Cie obkrecil, a pozniej powiedzial, ze to byla tylko taka zabawa zebys poczula sie wyjatkowa i przestal sie odzywac? To w sumie nie dziwie sie, ze masz teraz taka postawe i jestes podejrzliwa. Ja po moim eks tez do kazdego faceta podchodzilam z kijem i trwalo to jakis czas, ale sa faceci ktorzy sa w porzadku. Nie kazdy jest niepoukladancem ![]() A masz swoj rozum, wiec na pewno bedziesz potrafila wylapac kiedy cos Ci nie podpasuje w zachowaniu faceta. Taki maly zgrzyt. Oczywiscie nie mowie o sytuacji kiedy ktos sie nie odzywa, ale kiedy bedzie Cie zle traktowal lub potrakuje Cie w sposob ktory nie bedzie do konca Ci odpowiadal.
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio mam problem bo ciągle chodze przemęczona, nie moge sie wyspać, nie mam motywacji w ogóle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurcze, tylko ja tu nie chodzę na siłkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Też nie lubię wielkich napakowanych kolesi.
Najbardziej lubię takich co wyglądają niepozornie w ubraniu, a jak się napną i machną 200 pompek w serii to ![]() Jaram się chłopakami trenującymi Street Workout <3 ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale jak tak czytam co piszecie o ćwiczeniach to jestem przerażona. Ja mam nogi szczupłe, w ogóle jestem szczupła i nie chce nić zmieniać w sobie pod tym względem, tylko potrzebuję naprężenia i ujędrnienia. W żadnym wypadku nie chcę stracić biustu! Mam ciut tłuszczu na brzuchu i trochę cellulitu na nogach, ale nie przeszkadza mi to bo jak mam lekkostrawna dietę i trochę poćwiczę to brzuch się robi płaski, może nie jak deska do prasowania, ale jest ok. Czuję, że wymagam naprężenia mięśni. Nie wiem co zrobić, żeby było dobrze. Jak pójde na siłownię i spytam trenera to on mi doradzi odpowiednie ćwiczenia? Nie chcę, żeby było na zasadzie, ze ćwiczę na maszynach jest super, a potem patrzę i cycków brak... Edytowane przez Camomille91 Czas edycji: 2016-01-10 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki głupi przykład. Od 30 minut próbuje wstać z kanapy żeby sie pomalować bo wychodzimy na spacer, wstałam? A gdzie tam. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ty jak poszłaś, to od razu trener ci doradzał, czy jak to wyglądało. Ja nigdy nie byłam i nie wiem jak podejść do tego. Ja też jeszcze nie wstałam. Leżę w piżamie i w pościeli jakby była przynajmniej 7 rano. Oglądam New York, New York na Kulturze i nie chce mi się ruszyć. Co do brzucha jeszcze to najbardziej wałek widać jak usiądę. Jednak jak stoję i przyjmę prawidłową postawę to nie widać tak tego. Kiedyś to bagatelizowałam, ale faktycznie przybranie odpowiedniej postawy, wyprostowanie się i wciągnięcie lekko brzucha poprawia wygląd sylwetki, tylko trzeba pamiętać o tym. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu płakałam nad tym brzuchem, że jak facet zobaczy to ucieknie natychmiast i wtedy właśnie schudłam bardzo. Nie mam dużego brzucha, jest normalny, nie idealnie płaski, ale też nie jakiś mega rozlazły, odstający. Sama nie wiem jak to jest z tymi brzuchami, czy to juz moja kolejna obsesja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekoladowoo, Camomille91 jezeli nie chcecie schudnac , to tak jak pisalam robcie cwiczenia silowe one przede wszystkim wplywaja na ujedrnienie i uksztaltowanie sylwetki. Docelowo nie spalaja tanki tluszczowej, jedynie w posredni sposob. Warto postawic na silowe ogolnorozwojowe czyli te o ktorych pisal pleblo czyli wielostawowe , ktore angazuja co najmniej kila grup miesni i te cwiczenia robic na cale cialo, a nie tylko na poszczegolne partie, bo to bez sensu. Natomiast treningi cardio tez warto wplesc ale np. w mniejszej ilosci. Ewentualnie pilnowac diety , zeby bilans energetyczny wyszedl na 0 i wtedy robic wiecej cardio,wtedy nie schudniecie. A ten typ treningu, ma te zalete ze tez fajnie wplywaja na cala sylwetke. Czekoladowoo to panuchniecie pewnie wynika z tego, ze Twoj organizm magazynuje wode.
![]() |
#4850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem to co Ty masz to po prosu zakwasy. Jak nie cwiczysz a zaczynasz albo robisz intensywniejsze treningi to wtedy miesnie puchna i ten stan utrzymuje sie przez jakis czas. Z tego co pamietam to ma to zwiazek z magazynowaniem zapasu glikogenu, ale moze ktos bardziej wtajemniczony niech to wyjasni ![]() W kazdym razie jak juz solidnie wycwiczylam sylwetke to pozniej juz nie puchlo mi nic ![]()
![]() |
#4852 |
Rozeznanie
|
Ja jestem niestety skinny fat. Tyle, że jak nawet ciało chude, które ma wysoki % tłuszczu jest w miarę jędrne, nie rozlewa się nie wiadomo jak to jest ok. Ja sama mam taką budowę ciała, że mimo że jestem chuda to na brzuchu zawsze gromadził się tłuszcz. Jak tylko weszłam w okres dojrzewania i jak zaczęłam nabierać kształtów w wieku 15 lat to ten brzuch od razu sie zaznaczał. Chyba przestanę z tego robić tragedię. W sensie, chyba taki lekki brzuszek nie jest tragiczny? Po prostu wiem, że jego utrata wiąże się jednocześnie z utratą biustu, a tego nie chcę. Moja mama ma identycznie i lekki brzuszek zawsze był, ale ogólnie zawsze była szczupła i zgrabna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedynie w Twoim przypad poszlabym do jkaiegos trenera ewentualnie fizjoterpreuty zeby Ci powiedzieli jakie cwiczenia mozesz wykonywac przy Twoim schorzeniu, a ktorych musisz unikac. I tyle.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogę powiedzieć trenerowi, że nie chcę chudnąć, a jedynie ujędrnić się i wzmocnić kręgosłup? Nie wyśmieje mnie? Nie wiem, może ktoś inny uznałby, że potrzebuję sporej korekty, ale ja znając swój organizm uznałam, że chcę się tylko naprężyć i tyle. Chociaż i tak pewnie będę co chwila spoglądać w lustro z depresją, że coś jest nie tak i że komuś sie nie spodobam bo mam trochę tłuszczu na brzuchu i mały tyłek. Tyle, że ja już mam taką budowę i wolałabym jedynie poprawić pewne sprawy jedynie kosmetycznie a nie "przebudowywać" się. Edytowane przez Camomille91 Czas edycji: 2016-01-10 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i ja nie neguje tego że u kobiet się mięśnie tak nie rozrastają bo z tym się zgadzam ![]() ![]() ![]() Mi nawet kiedyś trener mówił że po prostu przy mojej budowie ud będzie szybciej widać efekty jeśli chodzi o mięśnie niż u innej kobiety, i dlatego też nie moge kompletnie odpuszczać aerobów jeśli chce cokolwiek redukować. Musze to łączyć ![]() ![]() No i wiadomo nie mówie tu o mięśniach jak u faceta a porównując do kobiet ![]() Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2016-01-10 o 13:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym za bardzo sie na sobie skupiasz, naprawde ludzie nie takie maja problemy z cialem. Perfekcjonizm nie jest dobrym doradca ![]()
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perfkekcjonizm i porównywanie z innymi i dopasowywanie do opinii innych to najwiekszy błąd jaki można popełnić. Chociaż i mi sie zdarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny... i nie tylko
![]() Wybaczcie, że się wcinam w temat... Ale spotkałam kopię mojego byłego chłopaka. Tzn. pod względem charakteru. I tym razem nie popełniłam tego samego błędu, tzn. nie ciągnę już tej znajomości. Mimo wszystko jednak zastanawia mnie jedna rzecz. Gość jest typem człowieka, który nie zadaje rozmówcy żadnych pytań. Pyta o coś tylko wtedy, kiedy w rozmowie zapada cisza, żeby ją zabić i jest to wyczuwalne. Na mnie to sprawia wrażenie, jakby wcale nie interesowała go ta osoba, z którą rozmawia. Zachowywał się tak od samego, samego początku. Poza tym często w różnych sytuacjach zachowuje się tak... no nie wiem, dla mnie to zachowanie jest nieżyczliwe. Na przykład powiedziałam mu, że zaczęłam się uczyć jego języka (pochodzi z innego kraju, ale to kraj w europie, niewiele od nas oddalony), a on nic. Ja tam bym od razu się ucieszyła, zapytała, czego ta druga osoba się nauczyła, zaproponowała, że może też ją czegoś nauczę itp. A on nic ![]() Co sądzicie o tego typu osobowości? Ja szczerze powiem, że rozmowy i spotkania z nim przynoszą mi więcej przykrości, niż radości, dlatego kolejnego nie będzie. Nie umiem rozmawiać z kimś, kto nie zadaje żadnych pytań, nie okazuje życzliwości, cały czas mówi tylko o sobie i nie wykazuje żadnej inicjatywy. Jak to jest u was? Zastanawiam się, czy tylko ja to tak odbieram? |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A probowalas cwiczenia rozciagajace miesnie, ale takie troche dluzsze niz normalnie? Trwajace ponad minute? To tez powinno pomoc.
![]() |
#4860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja naprawde nie mam idealnego brzucha, plus często puchnie i wyglądam jak w początkowej ciąży, uda do proporcji ciała mam też spore - nie lubie ich za bardzo. Nikt ode mnie nie uciekł. To tylko my widzimy swoje niedoskonałości i je wyolbrzymiamy. Ty widzisz jakiś defekt w swoim brzuchu a Twój facet pewnie nawet nic nie zauważy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz się próbuje znowu zebrać do ćwiczeń no ale tak jak pisałam wyżej, idzie mi mega ciężko, robie 2 razy w tygodniu jakieś lekkie ćwiczenia bo na więcej nie mam motywacji i energii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.