![]() |
#4831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
Cytat:
![]() ![]() Ja musze odchowac jedno i nie zwariować! ![]() A ten viburcol jest tylko w postaci czopkow? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
,,nockach,, oczywiście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
#4834 |
Zakorzenienie
|
#4835 |
Zakorzenienie
|
Patrykowi Espumisan nie pomagał tylko Bobotic forte.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Z moim Kubą do klasy chodzi chłopiec z bloku obok i oni mają trzech synów. Jeden ma 24 lata,drugi 23 lata i ten maluch ma 6
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Też się zastanawiałam co to bocki ![]() Miałam ochotę na sexy a mojego tzta rozbiera...ale chorobsko |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Zaczęła ci się powiększać tkanka mięśniowa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
Czesc, nadrobilam, nie wiem co mialam napisac.
Wczoraj Alek byl mega marudny, caly dzien na rekach spedzil bo inaczej ryczal. Dzis nie chcialo nam sie gotowac i pojechalismy na obiad do rodzicow TZ i wiecie co chyba za nerwowa jestem. Jak patrzylam jak tesciowa malego nosi poglebiajac jego problemy z napieciem to piany dostawalam a nie moge sie za bardzo awanturowac bo jak wroce do pracy to ona sie bedzie malym zajmowac. A tak poza tym to wpienia mnie ze jak mowi to malego to sie piesci i np. szeleszczacych glosek nie wymawia, czy ja jestem tylko nienormalna i normalnie do dziecka mowie? Poza tym mam dola. Kocham mojego synka nad zycie ale czasem w poczekalni u lekarzy patrze na inne dzieci i one tak gadaja po swojemu duzo fo mam a moj gada tylko troche jak ma humor, inne dzieci duzo sie smieja a moj duzo placze a ja nie wiem dlaczego i nie umiem mu pomoc. A przez to wzmozone napiecie nie wyciaga raczek do gory przed siebie i obiema nie chwyta zabawek. Przez to mam wrazenie ze jestem zla matka i nic mi nie wychodzi. To sie wyzalilam. Wybaczcie brak polskich znakow
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja Gosia jest najbardziej wesoła i gugająca rano, potem humor znika i jest Jaruzel ![]() też licze na to że dopiero sie rozkręca i niedługo bedzie bardziej wesoła i kontaktowa ![]() a takie durne gadanie to dzieci też mnie strasznie wkurza.. ja jak mówie do małej to dużo zdrabniam- to fakt, ale poza tym to mówie normalnie, nie seplenie jak debil ![]() mój chłop na próbie, młoda wykąpana i śpi, chyba se walne ajerkoniaczku ![]()
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
pzsja jak mówię do Majki to mówię normalnie tzn zmieniam tylko ton głosu.
Mam napady duszności jakbym Menopauze miala ![]() selis chyba tylko w czopkach. Na szczęście są dość małe jak na czopki |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Alkamor- niezła rozpiętość w wieku tych chłopców 😊
Mi się kiedyś marzylo tak mieć czworo dzieci z dużą różnicą wieku i ostatnie około czterdziestki. Ale życie miało inne plany 😉 męża poznałam jak miałam 25 lat a pierwsze dziecko urodziłam jak miałam już 31 lat. Ale mogę mieć ostatnie około czterdziestki chociaż 😉
#4845 |
Zadomowienie
|
Industria moj tez ma najlepszy humor rano a z uplywem dnia jest coraz gorzej az do wieczornej histerii.
Cos bylam u jednej rehabilitantki ale mnie wkurzyla a ostatnio w czwartek byla u nas inna prywatnie oczywiscie i pokazala cwiczenia jakie mamy robic, no i robimy. Neurologa odwiedzimy dopiero w czwartek bo takie terminy maja. I mamy tez drugie spotkanie z rehabilitantka
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Ja też mówię normalnie do dzieci. Czasem zdarza mi się coś zmiękczyć ale staram się tego unikać.
#4847 |
Zadomowienie
|
No wlasnie ja zmieniam tylko ton glosu ale mowie normalnie. W ogole matka Tz to temat rzeka. Zanim stracilam pokarm i karmilam piersia to jak sie dowiedziala ze pije kawe to mi powiedziala ze z dziecka narkomana zrobie wiec nie dosyc ze i tak mialam dola ze mam coraz mniej pojarmu to mnie bardziej dobila
#4848 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ja tez zdecydowanie na nie na razie...
Cytat:
Ja ostatnio nie zmieniam pieluchy w nocy, rano przed pierwszym karmieniem zmieniam dopiero o jest lizik Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bujałam się z Adelka na piłce i zasnęła mi na rekach! Pierwszy raz na rekach...już taka zmęczona była tym płaczem, obudzila się po pół godziny i dopiero spokojnie zjadła.. Teraz zasypia znowu... Obstawiam że u nas to kolki jednak.. Tż prawie ja uspal , w łóżeczku już leżała, oczy zamknięte i nagle taki głośny ryyyyk, to co innego może być jak nie kolki... ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
No to ja też mam narkomana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa koszmarnie seplenila do mojego syna, prośby by mówiła normalnie nic nie dawały. Straszne było, nie byłam w stanie słuchać tych wszystkich źmjękćień, zdjobnień, itd. Skończyło się to kiepsko... Teraz już tak nie mówi chociaż nadal wielbi wszelkie zdobnienia i nieprawidłowo brzmiące słowa wypowiadane przez syna. Nie za dużo wymagasz od dziecka? Moja też bardzo dużo płacze, poźniej zaczęła się uśmiechać, gadać, itp. Zabawek świadomie nie chwyta a chyba starsza od twojego synka i nie ma stwierdzonych problemów z napięciem. Normy są szerokie. Wiem że od dzieci rehabilitowanych wymaga się więcej, oczekuję się że będą od linijki i jak tylko coś lekko poza norma to pracować ale czasem potrzebny jest po prostu czas (nie mówię akurat o asymetrii). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio w zoo była babka (na oko babcia ale może i opiekunka) z dziewczynka ok 3 lat. Dziecko w wózku, w końcu marudzilo, a ta kobieta do niej: ojojoj, jak majudzi, ziajaś ciocia da mlecia i będzieś śłodkio śpjiała...
![]() Bardzo podobnie się mówi do dzieci w rodzinie tż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też myślę, że warto powiedzieć teściowej jak prawidlowo ma go nosić bo po co ma pogłębiać jego problem i Twoje nerwy! ![]() Ja tez mowie do dziecka innym tonem ale bez "ciiiooo tam" Każde dziecko jest inne i nie ma co sie dolowac, później te wszystkie roznice sie zatra, spokojnie ![]() Cytat:
kurcze, boje sie czopkow, nigdy nie wkładam, a na TZta w tej kwestii tez raczej nie mam co liczyć ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zadomowienie
|
![]()
Monika moze te moje wymagania spowodowane sa postawa pierwszej rehabilitantki. Pediatra powiedziala zeby go skonsultowac i sie umowilam na wizyte. Jak juz sie wybralam a mialam dosc daleko a ze mamy baze do fotelika z tylu to nie moglam go uspokoic mimo postojow... Na miejscu okazalo sie ze onz ma inna eizyte umowiona i w ramach rekompensaty umowila mnie na darmowa wizyte, pojechalam i zjechala mnue za to ze pozno robilismy bioderka i pozno neurolog. No sorry takie terminy na nfz. A o malego to zjechala tak jakby od noworodka nauczyl die tylko usmiechac i sie zalamalam po prostu. A ta nowa powiedziala ze asymetrii praktycznie juz nie widac co mnie bardzo cieszy.
Cos no mi polecono prywatnie dziewczyne, ktora i jest dobra i nie naciaga na ilosc spotkan bo kaze w domu pracowac. Licze na to ze neurolig da skierowanie i cos znajde na ten rok
#4856 | |
Zadomowienie
|
A ja zauważyłam, że u mnie chęć posiadania kolejnego dziecka zależne jest od tego jak mała jest marudna bo jak ma dobry dzien to wieczorem myślę, że chciala bym kolejnego bobasa, ale jak po całym dniu jestem zmeczona to mysle może troche egoistycznie i wtedy mam w głowie myśl żeby odchować i nacieszyć się drugą młodościa
![]() Cytat:
Najważniejsze, że rechabilitujecie małego, moja też ma zdiagnozowane WNP O matko mnie też wkurza to jak ktoś w głupi i jak dla mnie niepotrzebny sposób mega zniekształca słowa, moim zdaniem wystarczy cieply ton głosu. Moim zdaniem mówienie np na kaczke kaciuska jest po prostu oglupiające dziecko.
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4858 |
Konto usunięte
|
U nas dzien płaczu ale mojego. Nie moge na siebie patrzeć, mam dzien marudzenia i w ogóle kicha. Wszystko przez ten ząb, chce już wtorek, chce go wyrwać, nawet wizja tego, ze potem bede bez leków przeciwbólowych mnie nie przeraża. W dodatku mam brzuch większy niż po porodzie, ćwiczyłam dużo w ciazy a teraz tego nie robię i żaczelam jeść słodkie i moje ciało zareagowało szokiem i natychmiast sie rozlazło. Idę spać, pomarudzilam sobie.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czuje sie jak maciora, taka miękka, brzuch mi sie rozlewa. fuj. staram sie o tym nie mówić żeby sie nie nakręcać, no ale .......
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.