![]() |
#4831 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .teraz moja jest na etapie turlania sie ![]() ![]()
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny moja mała juz długo przewraca się z pleców na brzuszek ale odwrotnie nie potrafi. Wygina ręce tak do tylu i boję się że zrobi sobie krzywdę. Jak wygląda przewrót na plecy? Ręka jest wzdłuż tułowia czy jak? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Mojej z brzucha na plecy zdarzyło sie ze 3 razy. Podpierala sie wtedy na przedramionach i nogą zaczela przewrot. Z plecow na brzuch jest dla nas tak daleko, ze nawet nie pomyslalam, ze to juz mozna.
A tak btw to jak się przewrócić z plecow na brzuchm jak ona się do tego zabiera?
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Ja camembert jem co 2,3 dzień, uwielbiamy. Ja tak jak Princesika jadlam już chyba wszystko kp
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Ja też robiłam z tego przepisu, pycha było
![]() ![]() Motyl jest maltretowany właśnie ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Ale bym zjadła camembert, mmmmmmmmmm
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łączyłam się w bólu, do 23 suszarka chodziła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Kaczuszka - kiedyś szukałaś przepisów na coś z mlekiem kokosowym, co znalazłaś? na pewno jakieś wafle robiłaś.. masz linka?? pilnie potrzebuję bo otworzyłam dziś puszkę "mleka". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No czyli ręka wzdłuż ciała to dobrze. To już nie będę się trafi bała ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy mi się nie udało ustawić dziecka jak musiałam gdzieś wyjść/być z nim u lekarza/na rehabilitacji/cokolwiek. zawsze było na odwrót. nakombinowałam się a jedyny efekt to zdezorientowane i wściekłe dziecko bo jakieś zmiany matka chce wprowadzać. jak przetrzymałam ze spaniem to potem nie mógł zasnąć, spał krócej i wraz gorzej było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo prosze, były dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mycha nie wiem jak z rękami przy przewracaniu na plecy. Ale dziecko noga sobie pomaga. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie to można kupić? Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- A moja nadal się nie przekręca........ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- To moja z plecow się nigdzie jeszcze nie obraca
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Konto usunięte
|
Ja hybrydy robię i na 3 tyg mam spokój
![]() Monika o masakra, a wiesz konkretnie od czego? W sensie szpinak, feta czy sam krokiet? Pzs u mnie nie ma cieplej wody, nie wiem o co chodzi Kejti prałas motyla przed użyciem ? Bo ja dałam mr B małemu bez prania i dostałam z☠☠☠y ze nie wybrałam a mały do buzi pcha, a przecież nie wszystko mozna prac... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- U mnie kurczak w mleku kokosowym ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Nie prałam
![]()
#4848 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() smak dzieciństwa ![]() Cytat:
![]() My dawaliśmy od razu po szczepieniu jak miała koło 38.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co gorsza-jutro szczepienie:/ moja też. My już po spotkaniu. Ogólnie to jestem trochę podłamana bo wyszło na to, że gdybyśmy od początku wiedzieli jak ją podnosić, jak nosić, czego nie robić to byłoby ok.. A tak-przed nami zmiana przyzywczajeń, ćwiczenia i ćwiczenia.
![]() |
#4849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-10-14 o 13:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jadlospisu Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
U nas masakra, od fizjoterapeuty uciekałam żeby mnie nikt nie widział, takie cyrki robił mój mały anychryst
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Masija to co wam powiedziała.?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to jest, 2 dzieci, te same nietolerancje/alergie, rodzice bez alergii, w rodzinie też chyba nie ma ![]() tzn? czego nie robiliście, co robiliście źle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też przecieram wilgotną szmatką przedmioty których nie można prac zanim dam Frankowi. Monika- te mate można kupić na allegro. Zamierzam ją kupić w listopadzie bo teraz już konto prawie wyczyszczone 😉
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
moja też go polubiła ![]() moja też Cytat:
widziałam te maty ale piankowe. to o tą chodzi? bo jeśli tak to cena niezła jak za piankową |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Że mała ma dalej odruch Moro, dosyć mocny. Strasznie ciągnie i napina barki, głowę ciągnie za bardzo do przodu. Inaczej powinniśmy ją podnosić-najpierw na boczek przekręcić i dopiero wtedy brać.
Noszenie przodem do nas dziecka ograniczyć do minimum. Nosić jak najczęściej o tak: http://male-dziecko.wieszjak.polki.p...c-dziecko.html Bujaczek - totalnie do wyrzucenia. Bo dziecko podnosi się źle, ciągnie głowę w zły sposób (nie umiem za bardzo tego wytłumaczyć). Pytała się czy wkłada nóżki do buzi. Nie wkłada właśnie przez to, że jest trochę jakby 'za twarda' w tym obrębie barkowym. Mamy wykonywać ćwiczenia, delikatnie naciągać w jej stornę stópki. Dopiero potem mała zacznie się obracać. jak najwięcej na twardym, na podłodze. Do tego kupić wałek do raczkowania i dawać jej żeby podnosiła nogi i trzymała tj. małpka trzyma się drzewa bo teraz nóżki ma za słabe. http://www.pinkorblue.pl/simba-walec...Far4cgodPnYIpQ coś takiego Źle, że jak ją trzymaliśmy tak na przeciwko siebie to podtrzymywaliśmy jej główkę. Zabijcie mnie ale nie wytłumaczę dlaczeg-za dużo informacji, skupiłam się bardzo na ćwiczeniach i połowy nie pamiętam ![]() Jak ją trzymamy to mamy ją mocno przytulać, ręce mamy jej dawać do przodu. Bo Lena strasznie ręce i barki podnosi, daje sztywno na boki a powinny jej ładnie iść do porzodu. Dlatego też dużo noszenia buzią do podłogi i żeby trzymała zabawkę wtedy . Trzymanie nad sobą, nad podłogą żeby rękami dotykała nas, podłogi. Jak leży na brzuszku to delikatnie dociskać pupę bo Lena jest za bardzo wygięta a powinna mieć inną pozycję i troszkę lepiej się podnosić na rączkach. Ogólnie naprawdę konkretna babka. Ciężko mi tak wytłumaczyć przez neta. A mówiła też, że ważne żeby dziecko miało duży kontakt gołych stóp ze sobą i z powierzchnią. Jak najmniej skarpetek itp. Bo wtedy w póxniejszym okresie stopy nie są tak drażliwe itp. Mam jej jeszcze masować stópki bo za bardzo je zaciska. Oprócz tego jak ją będę nosiła przodem do świata to mam zwrócić uwagę żeby stopy były wygięte do środka.
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-10-14 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zadomowienie
|
Sylwusiach moja zjada zazwyczaj 180 co 4 do 5h a na noc potrafi wytrąbić 210 ml
![]() ![]() A Twoja coreczka w dzien zasypia przy butli czy masz jakis inny tajemniczy sposób?? Bo rzeczywiscie spi bardzo ładnie
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Tak, z tego co pamiętam to chyba tylko Noemi.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.