Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 12:41   #4831
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Straciłam cierpliwość i jestem na siebie wściekła. Ta dieta gowno daje, było juz tak dobrze :/

Marei piękne te koraliki do wózka!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aa dzięki

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Zaraz to nadrobie mozna biczowac mnie za zwłokę

Ja z patola sie nie utożsamiam
Juz wchodze na fejsa i wysylam

Za malo sie staracie
Ja nie wiedzialam jak sie nazywacie i zapraszalam Was po kolei jak bylo w klubie napisane a potem z fb z grupu. Wiecie jak Was duzo, żeby tak na raz ogarnąć

Jestes bardzo fajna laska jak wszystkie tutaj, serio jesteście takie hot mamuśki, tylko strasznie żałuję ze wszystkie po całej Polsce i nie tylko rozsiane, bo teraz jak widze Was to strasznie fajnie byloby pogadać na żywo, ale dobrze ze jest wizaż.

Ja sie gdzieś przeziebilam, kicham smarkam, będę miala czerwony nos na chrzcinach, ale oby tylko Maly sie nie zaraził rosi:
Ale my taka ukryta patola. Przynajmniej zachowujemy pozory
Stary 2015-10-14, 12:41   #4832
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Tydzień polski w Lidlu ;-)

Ale dobre Załącznik 6070529

Bede dziś robić pizzę z przepisu który podała Princesika.
dobra kobieto!!!! ja kupilam tez takie tylko wlasnie w innym sklepie..a do kied polski tydzien w lidlu??? bo nie chce mi sie dzis do miasta isc ... mojemu tez sie dostalo.
.teraz moja jest na etapie turlania sie z pleckow na boczek pozniej na brzuszek, walczy zeby wyjac raczke a ak jej sie uda to podnosi glowke i dalej sie turla
Stary 2015-10-14, 12:53   #4833
mycha_818
Zadomowienie

Dziewczyny moja mała juz długo przewraca się z pleców na brzuszek ale odwrotnie nie potrafi. Wygina ręce tak do tylu i boję się że zrobi sobie krzywdę. Jak wygląda przewrót na plecy? Ręka jest wzdłuż tułowia czy jak? ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:00   #4834
Princesika
Zakorzenienie

Mojej z brzucha na plecy zdarzyło sie ze 3 razy. Podpierala sie wtedy na przedramionach i nogą zaczela przewrot. Z plecow na brzuch jest dla nas tak daleko, ze nawet nie pomyslalam, ze to juz mozna.
A tak btw to jak się przewrócić z plecow na brzuchm jak ona się do tego zabiera?
Stary 2015-10-14, 13:01   #4835
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja mała juz długo przewraca się z pleców na brzuszek ale odwrotnie nie potrafi. Wygina ręce tak do tylu i boję się że zrobi sobie krzywdę. Jak wygląda przewrót na plecy? Ręka jest wzdłuż tułowia czy jak? ;-)
moja najpierw na boczek z brzuszka a pozniej na plecy i ma rece wzdluz ciala nic jej sie nie stanie, tez sie balam ze moja cos sobie zrobi ale nic sie nie dzieje
Stary 2015-10-14, 13:02   #4836
mehja
Zakorzenienie

Ja camembert jem co 2,3 dzień, uwielbiamy. Ja tak jak Princesika jadlam już chyba wszystko kp
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:05   #4837
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też robiłam z tego przepisu, pycha było

Motyl jest maltretowany właśnie

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ja camembert jem co 2,3 dzień, uwielbiamy. Ja tak jak Princesika jadlam już chyba wszystko kp
Ale bym zjadła camembert, mmmmmmmmmm
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-14, 13:09   #4838
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Nie no jasne , macie rację i tj napisałam nie ma sensu. Ale ja w lato jak musiałam lene napić bo kupa bo brzuch itp a nie chciała w ogóle to troszkę dawałam tej glulozy. Teraz nie daje w ogóle
ja tak właśnie dawałam mocno rozcieńczone soki, bo coś musiałam dawać a wolą pluł, z łyżeczki też nie chciał. dłuuuugo odzwyczajałam, a teraz znowu soki pije. i taka to robota.

Cytat:
Gad zasnął dopiero niedawno, cały czas wył, ja ☠☠☠☠☠☠☠e :|
łączyłam się w bólu, do 23 suszarka chodziła następnym razem 10000 razy pomyślę zanim zjem krokiety ze szpinakiem i fetą

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Kaczuszka - kiedyś szukałaś przepisów na coś z mlekiem kokosowym, co znalazłaś? na pewno jakieś wafle robiłaś.. masz linka?? pilnie potrzebuję bo otworzyłam dziś puszkę "mleka".
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:15   #4839
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Mojej z brzucha na plecy zdarzyło sie ze 3 razy. Podpierala sie wtedy na przedramionach i nogą zaczela przewrot. Z plecow na brzuch jest dla nas tak daleko, ze nawet nie pomyslalam, ze to juz mozna.
A tak btw to jak się przewrócić z plecow na brzuchm jak ona się do tego zabiera?
Ciężko mi to opisać. Może uda mi się nagrać to wkleje później filmik.

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
moja najpierw na boczek z brzuszka a pozniej na plecy i ma rece wzdluz ciala nic jej sie nie stanie, tez sie balam ze moja cos sobie zrobi ale nic sie nie dzieje
No czyli ręka wzdłuż ciała to dobrze. To już nie będę się trafi bała ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:15   #4840
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Btw. dziewczyny Wy już podnosicie dzieci tak 'pod pachy'? Bawicie się z nimi w samoloty itp.?
tak. takie zabawy bardzo krótko, zresztą mi w ogóle brakuje czasu na zabawę z Dominiką

Cytat:
kurde, Lena śpi a muszę ją tak ustawić żeby na południe była wyspana przed przyjściem tej babki. Coś czuję, że to się nie uda jak zaraz nie wstanie .
nigdy mi się nie udało ustawić dziecka jak musiałam gdzieś wyjść/być z nim u lekarza/na rehabilitacji/cokolwiek. zawsze było na odwrót. nakombinowałam się a jedyny efekt to zdezorientowane i wściekłe dziecko bo jakieś zmiany matka chce wprowadzać. jak przetrzymałam ze spaniem to potem nie mógł zasnąć, spał krócej i wraz gorzej było.
Stary 2015-10-14, 13:16   #4841
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja tak właśnie dawałam mocno rozcieńczone soki, bo coś musiałam dawać a wolą pluł, z łyżeczki też nie chciał. dłuuuugo odzwyczajałam, a teraz znowu soki pije. i taka to robota.

łączyłam się w bólu, do 23 suszarka chodziła następnym razem 10000 razy pomyślę zanim zjem krokiety ze szpinakiem i fetą

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Kaczuszka - kiedyś szukałaś przepisów na coś z mlekiem kokosowym, co znalazłaś? na pewno jakieś wafle robiłaś.. masz linka?? pilnie potrzebuję bo otworzyłam dziś puszkę "mleka".
http://www.kwestiasmaku.com/desery/w...e/przepis.html
bardzo prosze, były dobre
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-14, 13:17   #4842
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

Dzisiaj do kawy miałam rurki tyle że kakaowe. Kupuje w tesco

Cytat:
No z plecow na bok i potem na brzuch.

mycha nie wiem jak z rękami przy przewracaniu na plecy. Ale dziecko noga sobie pomaga.

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:23   #4843
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was wyrabia dowód dziecku? Jak się robi zdjęcie takiemu maluszkowi?
nie. kiedyś widziałam u fotografa, to zarzucił na rodzica prześcieradło żeby było białe tło, rodzic dziecko na ręce i wtedy fota.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Mata Prince lionheart
gdzie to można kupić?

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
dzięki!!!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

A moja nadal się nie przekręca........
Stary 2015-10-14, 13:25   #4844
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dziś robie curry z dyni i kurczaka i z mlekiem kokosowym

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Dzisiaj do kawy miałam rurki tyle że kakaowe. Kupuje w tesco

No z plecow na bok i potem na brzuch.

mycha nie wiem jak z rękami przy przewracaniu na plecy. Ale dziecko noga sobie pomaga.
To moja z plecow się nigdzie jeszcze nie obraca
Stary 2015-10-14, 13:26   #4845
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja dziś robie curry z dyni i kurczaka i z mlekiem kokosowym
u mnie potrawka z kurczaka, też z mlekiem kokosowym zamiast śmietany. ale jeszcze dużo zostało i chcę coś nie obiadowego, bo jeszcze pierogi będę mieć od teściowej, to na 3 dni mamy teraz jedzenia
Stary 2015-10-14, 13:30   #4846
201710041131
Konto usunięte

Ja hybrydy robię i na 3 tyg mam spokój

Monika o masakra, a wiesz konkretnie od czego? W sensie szpinak, feta czy sam krokiet?

Pzs u mnie nie ma cieplej wody, nie wiem o co chodzi

Kejti prałas motyla przed użyciem ? Bo ja dałam mr B małemu bez prania i dostałam z☠☠☠y ze nie wybrałam a mały do buzi pcha, a przecież nie wszystko mozna prac...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

U mnie kurczak w mleku kokosowym

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:41   #4847
kejtiCe
Zakorzenienie

Nie prałam ja po szpitalu wypralam kostkę i się trochę zmechacila..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:43   #4848
masija
Zakorzenienie

Cytat:
masija kcuki za wizyte

Cytat:
Straciłam cierpliwość i jestem na siebie wściekła. Ta dieta gowno daje, było juz tak dobrze :/

Marei piękne te koraliki do wózka!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
czemu?? Co się stało?
Cytat:
wyobraz sobie ze kiedys spala od 21 do 5-6 rano.. ale- nie narzekam wstala, zjadla, poobcinalam jej pazurki a teraz siebi w bujaczku i meczy kostke

Aika moj TZ tez cwiczy, juz kilka razy go przylapalam na tym, jak sadza Lilly w fotelu albo na poduszkach..

dziewczyny ile mm jedza Wasze maluchy jednorazowo??? moja 150 co 3,5 albo co 5h ..kiedys jadla co 3h 150 teraz to w ogole nie ma apetytu.. goraczki nie ma, kupki normalnie robi.. mam sie martwic?
Moja w ciągu dnia je 90 ml. Je co 2-3 h.. Czasami na raz wciagnie 120ml. Na noc więcej
Cytat:

aaaa
smak dzieciństwa
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Moja marudna od rana. Ma 37.5 st i nie chce jeść. Płacze po jednym łyku. Teraz ją na spiocha karmie. Paracetamol mamy dać jakby 38st było ale mam nadzieję że nie będzie i przejdzie jej Po południu

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Po tamtym szczepieniu temp nie miała, ehh

My dawaliśmy od razu po szczepieniu jak miała koło 38..
Cytat:

.
rozumiem
Cytat:
tak. takie zabawy bardzo krótko, zresztą mi w ogóle brakuje czasu na zabawę z Dominiką

nigdy mi się nie udało ustawić dziecka jak musiałam gdzieś wyjść/być z nim u lekarza/na rehabilitacji/cokolwiek. zawsze było na odwrót. nakombinowałam się a jedyny efekt to zdezorientowane i wściekłe dziecko bo jakieś zmiany matka chce wprowadzać. jak przetrzymałam ze spaniem to potem nie mógł zasnąć, spał krócej i wraz gorzej było.
Ja to bardziej napisałam w " " Bo wiadomo, że ciężko ustawić. Bardziej chodziło mi o to, żeby ją tak zmęczyć, delikatnie nakierować żeby wstała tuż przed przyjazdem pani reh. No ale akurat tak się udało, że wstała jak pani weszła do domu

Co gorsza-jutro szczepienie:/

Cytat:

moja też.

My już po spotkaniu.
Ogólnie to jestem trochę podłamana bo wyszło na to, że gdybyśmy od początku wiedzieli jak ją podnosić, jak nosić, czego nie robić to byłoby ok.. A tak-przed nami zmiana przyzywczajeń, ćwiczenia i ćwiczenia.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:44   #4849
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
nie. kiedyś widziałam u fotografa, to zarzucił na rodzica prześcieradło żeby było białe tło, rodzic dziecko na ręce i wtedy fota.

gdzie to można kupić?

dzięki!!!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Ja byłam bokiem do aparatu, malego trzymałam niby siedzacego na kolanie byle mojego ramienia nie było widać
Cytat:
Ja hybrydy robię i na 3 tyg mam spokój

Monika o masakra, a wiesz konkretnie od czego? W sensie szpinak, feta czy sam krokiet?

Pzs u mnie nie ma cieplej wody, nie wiem o co chodzi

Kejti prałas motyla przed użyciem ? Bo ja dałam mr B małemu bez prania i dostałam z☠☠☠y ze nie wybrałam a mały do buzi pcha, a przecież nie wszystko mozna prac...

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

U mnie kurczak w mleku kokosowym

Też nie daję nic bez prania. A jak nie można prać, np Szumiś, to przecirram gąbką z wodą z mydłem szarym albo z proszkiem

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-10-14 o 13:46
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-14, 13:48   #4850
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszęę przypomnijcie mi jak się ta mata irmusi nazywała myśłałam też by zrobić najpierw okrągły dywanik na szydełku ze sznurka, a potem jak będzie bardziej kumaty to taką matę kupić

U nas noc przeokropna! Całą noc jęczał. Dziewczyny jecie camemberty? Ja zjadłam kawałeczek kawałek i podejrzewam że to od tego.

Czy któraś z Was wyrabia dowód dziecku? Jak się robi zdjęcie takiemu maluszkowi?
Ja camemberta nie jem. Boje sie. Ostatnio cos mala rzadkie kupy robi i czesto, przeanalizowalam to i chyba pokrywa sie to z czasem kiedy tz zaczal znosic jablka do domu a ja wieczorami je obieralam niby do sloika a sporo jadlam. W weekend zrobilam sernik i to chyba tez mialo spory wplyw na wyproznianie bo pojawl sie sluz. Takze zaczynam eliminowac produkty
z jadlospisu

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Zaraz to nadrobie mozna biczowac mnie za zwłokę

Ja z patola sie nie utożsamiam :P
Juz wchodze na fejsa i wysylam

Za malo sie staracie :P
Ja nie wiedzialam jak sie nazywacie i zapraszalam Was po kolei jak bylo w klubie napisane a potem z fb z grupu. Wiecie jak Was duzo, żeby tak na raz ogarnąć

Jestes bardzo fajna laska jak wszystkie tutaj, serio jesteście takie hot mamuśki, tylko strasznie żałuję ze wszystkie po całej Polsce i nie tylko rozsiane, bo teraz jak widze Was to strasznie fajnie byloby pogadać na żywo, ale dobrze ze jest wizaż.

Ja sie gdzieś przeziebilam, kicham smarkam, będę miala czerwony nos na chrzcinach, ale oby tylko Maly sie nie zaraził
bylo nie uciekac od nas. Taki fajny park mialas pod domem i ile sklepow o nas nie wspomne
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:48   #4851
Marei
Zakorzenienie

U nas masakra, od fizjoterapeuty uciekałam żeby mnie nikt nie widział, takie cyrki robił mój mały anychryst
Stary 2015-10-14, 14:04   #4852
Cos_
Zakorzenienie

Masija to co wam powiedziała.?
Stary 2015-10-14, 14:08   #4853
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
obstawiam fetę. na pewno nie mogę nabiału i jajek, bo i jazdy i ulewanie potem (a Dominika nie ulewa, tym różni się od brata, bo reakcje na nabiał i jajka takie same), chociaż to drugie głównie po jajku. nabiał od czasu do czasu próbuję, ale efekty takie jak wczoraj

jak to jest, 2 dzieci, te same nietolerancje/alergie, rodzice bez alergii, w rodzinie też chyba nie ma jedyny plus, że syn wyrósł z tego i już normalnie je jajka i nabiał, tylko mleko krowie sam odrzuca i wybiera roślinne.

Cytat:
My już po spotkaniu.
Ogólnie to jestem trochę podłamana bo wyszło na to, że gdybyśmy od początku wiedzieli jak ją podnosić, jak nosić, czego nie robić to byłoby ok.. A tak-przed nami zmiana przyzywczajeń, ćwiczenia i ćwiczenia.
tzn? czego nie robiliście, co robiliście źle?
Stary 2015-10-14, 14:14   #4854
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ja byłam bokiem do aparatu, malego trzymałam niby siedzacego na kolanie byle mojego ramienia nie było widać

Też nie daję nic bez prania. A jak nie można prać, np Szumiś, to przecirram gąbką z wodą z mydłem szarym albo z proszkiem

Ja też przecieram wilgotną szmatką przedmioty których nie można prac zanim dam Frankowi.

Monika- te mate można kupić na allegro. Zamierzam ją kupić w listopadzie bo teraz już konto prawie wyczyszczone 😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 14:29   #4855
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Motyl jest maltretowany właśnie

moja też go polubiła

Cytat:

To moja z plecow się nigdzie jeszcze nie obraca

moja też

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja też przecieram wilgotną szmatką przedmioty których nie można prac zanim dam Frankowi.

Monika- te mate można kupić na allegro. Zamierzam ją kupić w listopadzie bo teraz już konto prawie wyczyszczone 😉

widziałam te maty ale piankowe. to o tą chodzi? bo jeśli tak to cena niezła jak za piankową
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 14:31   #4856
masija
Zakorzenienie

Że mała ma dalej odruch Moro, dosyć mocny. Strasznie ciągnie i napina barki, głowę ciągnie za bardzo do przodu. Inaczej powinniśmy ją podnosić-najpierw na boczek przekręcić i dopiero wtedy brać.
Noszenie przodem do nas dziecka ograniczyć do minimum.
Nosić jak najczęściej o tak: http://male-dziecko.wieszjak.polki.p...c-dziecko.html
Bujaczek - totalnie do wyrzucenia. Bo dziecko podnosi się źle, ciągnie głowę w zły sposób (nie umiem za bardzo tego wytłumaczyć).

Pytała się czy wkłada nóżki do buzi. Nie wkłada właśnie przez to, że jest trochę jakby 'za twarda' w tym obrębie barkowym. Mamy wykonywać ćwiczenia, delikatnie naciągać w jej stornę stópki. Dopiero potem mała zacznie się obracać.

jak najwięcej na twardym, na podłodze.

Do tego kupić wałek do raczkowania i dawać jej żeby podnosiła nogi i trzymała tj. małpka trzyma się drzewa bo teraz nóżki ma za słabe.

http://www.pinkorblue.pl/simba-walec...Far4cgodPnYIpQ coś takiego

Źle, że jak ją trzymaliśmy tak na przeciwko siebie to podtrzymywaliśmy jej główkę. Zabijcie mnie ale nie wytłumaczę dlaczeg-za dużo informacji, skupiłam się bardzo na ćwiczeniach i połowy nie pamiętam Dlatego poprpsiłam żeby przyszła w sobotę i skorygowała ew. co robimy źle i pokazała tż'towi bo chciałabym, żeby był przy tym.

Jak ją trzymamy to mamy ją mocno przytulać, ręce mamy jej dawać do przodu. Bo Lena strasznie ręce i barki podnosi, daje sztywno na boki a powinny jej ładnie iść do porzodu.
Dlatego też dużo noszenia buzią do podłogi i żeby trzymała zabawkę wtedy . Trzymanie nad sobą, nad podłogą żeby rękami dotykała nas, podłogi.

Jak leży na brzuszku to delikatnie dociskać pupę bo Lena jest za bardzo wygięta a powinna mieć inną pozycję i troszkę lepiej się podnosić na rączkach.

Ogólnie naprawdę konkretna babka.

Ciężko mi tak wytłumaczyć przez neta.

A mówiła też, że ważne żeby dziecko miało duży kontakt gołych stóp ze sobą i z powierzchnią. Jak najmniej skarpetek itp. Bo wtedy w póxniejszym okresie stopy nie są tak drażliwe itp.
Mam jej jeszcze masować stópki bo za bardzo je zaciska.
Oprócz tego jak ją będę nosiła przodem do świata to mam zwrócić uwagę żeby stopy były wygięte do środka.

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-10-14 o 14:34
Stary 2015-10-14, 14:31   #4857
Princesika
Zakorzenienie

Pielegniarka środowiskowa u nas byla nagle bez zapowiedzi.
Stary 2015-10-14, 14:38   #4858
Domincia_1987
Zadomowienie

Sylwusiach moja zjada zazwyczaj 180 co 4 do 5h a na noc potrafi wytrąbić 210 ml straszny z niej głodomorek
A Twoja coreczka w dzien zasypia przy butli czy masz jakis inny tajemniczy sposób?? Bo rzeczywiscie spi bardzo ładnie

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 14:38   #4859
Princesika
Zakorzenienie

Do buzi nogi u nas ma watku chyba tylko Noemi wklada?
Stary 2015-10-14, 14:39   #4860
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Do buzi nogi u nas ma watku chyba tylko Noemi wklada?
Tak, z tego co pamiętam to chyba tylko Noemi.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości