|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Happy mum ma niektóre płaszcze takie piękne. Ale cena jeszcze piękniejsza
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia Ja tam u Ciebie? Ja też nie chyba nie będe chodzić do SR.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-20 o 12:02 |
|
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo bym chciała ale niestety do najbliższej mam 50 km. Troszeczkę za daleko:-(
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj też idziemy do SR bo są zajęcia z opieki nad noworodkiem i rozwoju niemowlaka. Ale np. Łagodzenie bólu porodowego, dieta w ciąży itp to sobie darowałam. U nas jest niestety płatna, bo prywatna. Gmina dopłacała do tej w szpitalu, ale szpital uznał za nieopłacalną i od kilku lat jest u nas oddział poł-gin I porody bez SR. Najbliższa przyszpitalna to 30km
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej miejscowości i trochę dalej, są kurtki ciążowe ale wszystkie w granicy 100-200. Za tą kasę wolę iść do sklepu i kupić nową taką jaką ja chce.
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak możesz zajrzyj do klubu. Ale póki co wróciłam ze spaceru z córeczka przyjaciolki i jest w porządku. Przynajmniej psychicznie
moja malutka jest najważniejsza i dla niej muszę się uśmiechać chociażbym nie miała na to ochoty
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-20 o 11:56 |
|
|
|
#4837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak widać Warszawa jest inna :/ |
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka noo pisałam, że patrzyłam i jak dotąd to nic nie znalazłam co by mnie zainteresowało. Z olx, to bym chciała z odbiorem u mnie w mieście.
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie bede do szkoły rodzenia chodzić,niby maja tu jakiś kurs w przychodni ale ciezko to nazwac szkola rodzenia. O zwiedzaniu oddzialu moge pomarzyc :-( Wsciekla jestem,tak jak myslalam firma mnie oszukala i nawet nie zlozyli papierów ktore rzekomo miesiac temu zlozyli. Zdaje sie ze zaczniemy wojne.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle macie już tą linię na brzuchu?
Ja się jej u siebie ostatnio doszukiwałam, ale jak na razie nic tam dalej nie widzę
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4842 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula u mnie też ani cienia tej linii nie ma
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie mam, w pierwszej ciąży też długo jej nie miałam.
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam wczoraj pierwszy raz, ale u mnje już byly 2 zajecia tylko ja właśnie miałam nakaz leżenia a potem szpital, tż sam był W mojej szkole jak nie można chodzić to można się umówić na takie przspieszone spotkania indywidualne w domu - moze u Ciebie też tak mozna?
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i ciagle zapominam was zapytać....kojarzycie takie drogie bardzo drogie otulacze-pieluszki adais czy coś takiego, w przesliczne wzorki? Widzialyscie moze gdzies ich tansze wersje?:-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
nie kupowałam typowo ciążowej kurtki. I tak płaszcz mi się zużył, w biuście się nie dopinam, więc przynajmniej do jesieni nie wejdę w niego w biuście (patrząc po koleżance która nie karmiąc dopiero po roku wróciła do starego rozmiaru miseczki) i kupiłam taki za 250zł w kształcie litery A zapinany u góry na 2 zatrzaski
No tak, ludzie sobie radzili ale pomagali w tym rodzice i sąsiedzi albo ktoś z rodziny, przynajmniej nasi rodzice tak mieli. Bo moja mama i teściowa do tej pory pamiętają, jak wróciły z dzieckiem do domu i nie wiedziały jak się zabrać za dziecko
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-20 o 12:13 |
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam,tylko wiecej wlosow mi tam rosnie :-D za to na nogach dużo wolniej niz wczesniej
|
|
|
#4848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo to kamień z serca że nie tylko ją będę się uczyć wszystkiego od razu na maluchu
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Zaraz znów nowy wątek!
|
|
#4851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do kurtki to ja właśnie kupiłam tą z serii hm mama - używaną na allegro. ale jeszcze nie mogę powiedzieć co i jak, bo mi jeszcze od zeszłego poniedziałku baba nie wysłała wczoraj napisałam do niej o numer nadania paczki i cisza. uwielbiam takich ludzi - wystawiają coś, kase zgarną a potem w d.pie mają iśc od razu na pocztę
|
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
RUDA, oczywiście, że tak
ale wierzę, że dużo łatwiej będzie mi sie przemoc W pierwszych zajęciach z małym no i prościej wykonać manewry z filmu np. zawitkowskiego. Ja jak ja, ale mąż jest bardzo zestresowany i przejęty i jak będzie trzeba zmienić pieluchy z filmem pierwszy raz to byłaby dla niego trauma SR traktujemy jako podstawę i liźnięcie tematu w mini praktyce.
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
zabroniła mi cytrynę dać, ale nalała duuużo wody więc miałam w sumie bardzo słodką wodę coś jak rozpuszczony lukier ![]() Miałam przyjść 2h później (zdziwiłam się, ale jak tak to dobrze ) i Tż przyjechał po mnie i pojechaliśmy do domu Miałam do was pisać że wszystko spoko, jak mnie nagle zemdliło... położyłam się i drzemałam kolejną godzinę i modliłam się żeby dziecko przestało mnie kopać w żołądek Ale wytrzymałam ! Ledwo wyszłam z gabinetu dorwałam bułkę z jabłkiem Na czczo miałam 73 to chyba ok ? Widziałam, że na glukometrze jej tak wyszło.. A później już mi glukometrem nie sprawdzała więc nie wiem ![]() Cytat:
![]() Mi babcia kupiła płaszcz na ciuchach 42, sama wełna Załatwiłam właśnie położną środowiskową i przy pytaniu o tydzień ciąży zgłupiałam Dzisiaj w banku jak mnie babka zapytała o to ile mam lat to musiałam sobie policzyć w głowie ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Ja bym chciała na SR na drugi wykład o porodzie i tym jak spakować torbę do szpitala ![]() Przez tą glukozę ciągle mi się odbija i mega mi się ręce trzęsą.. a tu pasuje posprzątać cokolwiek, bo Tż nerwicy dostaje przez bałagan, a ja nie lubię jak się wkurza, bo ja się wkurzam ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- A i jeszcze (przylazłam to zaraz będzie nowy wątek ) pisała tu któraś o kombinezonie bez rękawiczek - ja kupiłam na używkach parę rękawiczek, a moja kuzynka znalazła w h&m takie łapki misia - nie wiem za ile ale ja bym takie kupiła |
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dalej brak. W pierwszej ciąży nie miałam jej wcale. Bez szkoły dacie sobie radę bez problemu. Na oddziale jeszcze położne wam pokażą jak ogarnąć kikut, jak przebrać, jak przystawić. W domu na wizycie moze pomoc w kąpieli. Z mojej strony polecam filmy Zawitkowskiego. |
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Magda dziwne, że mogłaś do domu iść, mi położne mówiły, żebym wybrała wygodne miejsce przed wypiciem bo po wypiciu tą pierwszą godzinę nie moge się w ogóle poruszać, na druga godzinę mogłam zejść na powietrze, ale tez nie za dużo chodzić .
42 mówisz, mi brzuch w 42 nie wchodzi, zapięłam się w 44 lub 46, ale była za wielka wszędzie, oprócz brzucha. |
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że SR nie nauczy nas nie wiadomo czego. Teoria teorią, a życie życiem. Nie jedna przyszła mama na nią nie chodzi i radzi sobie jak ta która chodziła. Ja nie liczę, że po SR będę kij wie jakim specjalistą w 'obsłudze' malucha.
Ale mnie się podoba to, że są poruszane różne tematy. U nas prowadzą ją babki, które pracowały na porodówce x lat i same mają dzieci. Po dzisiejszych zajęciach mogę powiedzieć, że na prawdę są w stanie wiele rzeczy podpowiedzieć, często wydawało by się błahych i oczywistych, przytoczyć różne ciekawe przykłady z życia itp.
|
|
|
|
#4859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ale szczegółową rozpiskę kiedy co będzie mamy dostać dopiero na pierwszych zajęciach Cytat:
Cytat:
) bardziej niż ona No i jakoś dała radę.Ale ja jakoś nie wierzę ze po niej odziedziczyłam takie ogarnięcie, wolę się czegoś dowiedzieć, bo jestem naprawdę zielona w temacie Cytat:
![]() ale baaardzo dziwnie Ci ją zrobili, zupełnie niezgodnie z wytycznymi nie można w większej ilości wody rozpuszczać, max 250-300 ml może być, tak samo nie powinni Cię puścić do domu bo powinnaś siedzieć. No i bez badania po godzinie ja bym nawet nie wiedziała ze mam stan przedcukrzycowy jakby mi tylko badanie po dwóch godzinach zrobili
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

moja malutka jest najważniejsza i dla niej muszę się uśmiechać chociażbym nie miała na to ochoty
Przeraża mnie zakup kurtki na zimę, bo jak widzę te ceny, to mi się słabo robi. A na olx czy allegro nic ciekawego jak dotąd nie znalazłam. 

na razie nie ciągnę TŻ, chciałabym zeby poszedł na 2-3 zajęcia może, na reszcie by sie nudził pewne 

wczoraj napisałam do niej o numer nadania paczki i cisza. uwielbiam takich ludzi - wystawiają coś, kase zgarną a potem w d.pie mają iśc od razu na pocztę
zabroniła mi cytrynę dać, ale nalała duuużo wody więc miałam w sumie bardzo słodką wodę coś jak rozpuszczony lukier 
) pisała tu któraś o kombinezonie bez rękawiczek - ja kupiłam na używkach parę rękawiczek, a moja kuzynka znalazła w h&m takie łapki misia - nie wiem za ile ale ja bym takie kupiła
nie można w większej ilości wody rozpuszczać, max 250-300 ml może być, tak samo nie powinni Cię puścić do domu bo powinnaś siedzieć. No i bez badania po godzinie
ja bym nawet nie wiedziała ze mam stan przedcukrzycowy jakby mi tylko badanie po dwóch godzinach zrobili