![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Dzien dobry,
Musze sobie znalezc na dzisiaj jakies zajecie bo szalu dostane..zjadlam sniadanie, dopijam kawe i chyba zaatakuje allegro. Ostatnio znalazlam fajna oferte na butelki aventu no i oczywiscie nie zamowilam od razu bo zaczelam sie wglebiac w temat i mi sie mozg zlasowal od natloku inf.. Po dluzszym zastanowieniu stwierdzam ze nie bede wiecej sie w szczegoly wdawac..swojej butelki rzecz jasna nie pamietam..ale moja siostra tez z lat 80' pila ze zwyklej plastikowej, ktora moze i kiedys mnie sluzyla, smoczek jak smoczek. Jaki byl w sklepie taki sie mialo. A teraz silikony, kauczuki, z platkami, trojprzeplywowe, antykolkowe. Przeciez idzie na glowe dostac od tego wszystkiego. I tak ze wszystkim. Glupich nozyczek do paznokci czlowiek nie kupi od razu bo tysiac roznych modeli, materialow i kazdy "najlepszy" A potem i tak sie okaze ze najlepsze jest to bez bajerow i udziwnien.. Stwierdzilam ze zanim przejrze wszystkie opcje kazdego z akcesoriow dzieciecych to albo mnie wywioza do wariatkowa przed rozwiazaniem albo w marcu bede dalej bez wyprawki. Uwielbiam zakupy i te wszystkie malutkie rzeczy dla dzieci. Ale mam chyba jakies zalecialosci z dziecinstwa kiedy do wyboru bylo "mleko" albo "mleko" i przeraza mnie ilosc tego wszystkiego. Zreszta to samo mam w restauracji..jak zaczynam czytac karte i jest w niej milion pozycji to najczesciej po prostu wychodze i ide zjesc gdzie indziej. Eh no taki juz charakter. Takze mam nadzieje ze dzisiaj w koncu zloze jakies zamowienie ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Witajcie
u nas tez okropna wichura i burza ! Zaraz zbieram sie po mame jedziemy do galerii w innym miescie, zmienie tel bo juz jest masakra ! Jesli chodzi o bol w klatce pod zebrem to miałam go 3 dni. Nie moglam lezec na plecach ani na prawym boku bo ciezko bylo oddychac ale ustapiło i zmiana biust nie pomogła. Ale czytałam ze bol zeber moze w pozniejszej ciazy wystepowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
Poza tym moja corka powoli zmienia sie w he-mana..jak bedzie tak dalej rozrabiac to mi dziure w brzuchu zrobi
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dzisiaj czeka mnie bardzo leniwy dzień. Obiad mam przygotowany,w domu jest czyściutko. Zostały mi do zrobienia dwa stroiki świąteczne, więc dziś to zrobię ![]() Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko - tak, dokładnie! Jakby brzuch uciekał płuca albo przeponę? W ogóle jak wieczorem coś zjem i się położę to cała noc jest mi mega ciężko. Jakby wszystko w brzuchu było uciśnięte jak ciuchy w małej walizce :-/
#4836 |
Zadomowienie
|
W tej ciąży odpukać na razie nic mnie nie boli, nie kłuje, nie dusi.Ale do dzisiaj pamiętam jak ostatnie kilka tygodni pierwszej ciąży dało mi w kość. Ból żeber z lewej strony był tak wielki, jakbym miała je połamane. I nawet przez chwilę myślałam, że mi je córa połamała .
Dziecko się po prostu tak fatalnie ułożyło. Jeśli chodzi o ciążę i trzeci trymestr, to jestem psychicznie przygotowana na najgorsze. Przynajmniej nie bedę miała żalu do losu o złe samopoczucie ![]() Druga ciąża była jak nagroda. Zero objawów, bóli, przyszło mi tylko 16 kg i zachowałam wysoką sprawność fizyczną do 41 tygodnia ![]() ![]() A jak bedzie teraz czas pokaże. Na razie pomijając skurcze nic mi nie dolega . I oby tak zostało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj. Jeszcze gorzej bo tż rzadko wchodzi na te konto, więc mniejsza kontrola nad wydatkami
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam zamiar kupić paczkę Dady i Pampers premium care na początek ![]() Dzisiaj mój ostatni dzień w pracy. Kupiłam ciasto i zaraz będę chlipać :P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja, chociaż najchętniej bym dziś nie wstawała z łóżka... u Was były nocne burze, a u mnie burza nadeszła z 15 minut temu... leje deszcz z gradem, potwornie wieje i grzmi, o mamusiu
![]() ![]()
#4839 |
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
![]() Nie śpię od 4, obudził mnie okropny skurcz brzuszka... pierwszy raz miałam taka sytuacje, wpadłam w taka panike że aż Tż się przeraził. Ale wziełam no-spe, przytuliłam się do męża i przeszło ![]() U mnie podobnie jak u trzydziescidwa okropna wichura, też siedzę z kotem na kolanach bo nikogo nie ma w domu więc tym bardziej się boję ![]() ![]() Dzisiaj wizytuję, jak lekarz powie że z szyjką wszystko ok to nie będę myśłała o tym skurczu bo póki co tylko się zamartwiam ![]() ![]() Ktoś jeszcze dzisiaj ma wizytę razem ze mną? ![]()
#4840 |
Wtajemniczenie
|
Hej, witam się przy kawce
![]() A u nas dzisiaj slonecznie ![]() ![]() Dziewczyny macie takie krótkie skurcze, spinanie brzucha? Ja miałam wczoraj dwa razy i za chwilę przechodziły ale bardzo to nieprzyjemne było.
#4841 |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie skurcze, jakby mi ktos balona pompowal :p 4-7 dziennie sie zdarza
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam wizytę 15.12 o 16.30. Wpisze mnie ktoś?
![]() Bo z telefonu nie mogę.
#4843 |
Zakorzenienie
|
monikmi,
![]() ![]() Ja się odważyłam i wyszłam z domu. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4845 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Dzięki!!!
![]() |
#4846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
słuchajcie, w związku z tworzeniem nowego wątku myślę nad zrobieniem porządków w liście, jak to zwykle bywa. Czy powinnam wywalać tych, którzy się w ogóle nie odzywają?
Możecie podrzucić jakieś typy? Zobaczymy jak to się pokrywa z moimi spostrzeżeniami ![]()
#4848 |
Wtajemniczenie
|
Moniaa dzisiaj poniedziałek wiec optymistycznie mam zamiar zdrowo jeść, dla mnie najwiejsza motywacja sa moje zdjęcia z waga 55.. I na pewno je zastosuje jako motywacja po porodzie hehe
Mnie kluje dopiero w nocy wiec nie wiem czy to od staników bo mam wygodny taki troszkę większy nawet na zapas ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Morelowo i candy w tym wątku sie nie odezwaly z tego co mi sie wydaje |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem jak z następną wizytą u mnie.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamuśki!!!
Pożegnałam męża i od 8 staram się Was nadrobić ![]() Wczoraj byłam u swoje dwu-letniej chrześnicy na urodzinkach i tak sobie siedzę i zajadam torta a tu nagle podchodzi mała Kaja pokazuję na mój brzuch i mówi "tu śpi dzidzia" i całuje w brzuch... ![]() ![]() ![]() Eeyesblue ja także nigdy nie należałam do śpiochów ale teraz biorąc pod uwagę wstawanie 3 razy w nocy siusiu budzę się już 6-7 i co tu robić ![]() Moooniaaaa super widok widać że kotek też chcę poczuć ruchy dziecka ![]() Kinga Moonunit ja także myślała że po pierwszym dziecku jest łatwiej ![]() Olgietka śliczna robótka bez pomponów ![]() Dziewczyny co do basenu to ja właśnie sobie poszłam w zeszłym tygodniu i co i teraz walczę z pęcherzem jakaś infekcja mi się przytrafiła i od razu czopek... ![]() ![]() Ktoregos_dnia ![]() ![]() ![]() 32 i tu się z Tobą zgodzę teraz to co byśmy nie zjadły to nie dość że czujemy się jak hipopotam to jeszcze wydaje nam się że wyglądamy jak wieloryb ![]() Emma w fajnym czasie się przeniosłaś do rodziców święta przed Wami ten magiczny czas kiedy chata pełna każdy coś robi szykuje....ahhhh ja mi tego brakuje ![]() Eeyesblue ford fokus fajne autko moja siostra ma i jest mega zadowolona ![]() ![]() ![]() Fasolka a nie możesz delikatnie mu dać do zrozumienia że nie chcesz żeby przychodził... ![]() Katka ja już kończę kawkę i mam ochotę na jeszcze jedną chyba pójdę zrobić sobie inkę ![]() Mira nie jesteś sama ja także nie mogę się zdecydować czy to na butelki czy na wózek czy lóżeczko ... i tak cały czas przekładam i jak na razie mam tylko ciuszki ![]() Kinga no właśnie jesteś żywym przykładem że każdą ciążę inaczej znosimy ![]() Ja mam u siebie w szkole rodzenia dziewczynę która jest w drugiej ciąż w pierwszej nie chodziła ale też szybko urodziła i wspomina super poród a teraz już się obawia i wolała skorzystać z rad położnych... ![]() Moo0niaaa ja także w piątek byłam się pożegnać zrobiłam ciasto kupiłam kawę herbatę i poszłam. Mimo że u mnie w pracy bywało różnie mam kolegów i koleżanki ale różnie znajdą się i pseudo... Pojedliśmy popiliśmy poplotkowaliśmy i się pożegnaliśmy. Co prawda nie do końca się pożegnałam z pracą ponieważ obiecałam maturzystom że do poloneza ich przygotuję (chociaż trochę poruszam ![]() U mnie też dziś były w nocy burze co chwilę się budziłam ![]() Kalina ja na razie żadnych złych objawów nie miałam poza napisaniem się brzucha ale to tylko jak przesadziłam z wysiłkiem bądź za dużo zjadłam ![]() ![]() Kalina moja wizyta także 15.12 14.30 o i Sloneczko Ty też ![]() ![]() Minikmi za wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Wtajemniczenie
|
Kinga a jak przytylas 30kg w pierwszej ciąży to tak dużo jadlas czy jak to bylo u Ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Ale one sie odzywaly, a Palulitka to nawet 27 x.
Nie odzywala się Pistacyjka i Nina1406.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2015-11-30 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
Palulitka pisała całkiem niedawno
![]() Nie widziałam nigdy postu Nyny, Cady_89? i Lala_la chyba też wcale ![]()
![]() |
#4857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystkie chyba dziewczyny się udzielają, rzadko no ale jednak... Diablica na pewno i Palulitkę też pamiętam ![]() ![]()
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
ich nie wywalę, bo każda się odezwała, palulitka i diablica to ponad 20 razy
![]() no dobra, to będzie morelowo, Pistacyjka, cady_89 i Nina1406, jak jeszcze ktoś Wam wpadnie w oko to piszcie lala_la 2 razy w tym wątku, to damy jej jeszcze szansę może?
#4860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.