![]() |
#4831 | |
To ja :)
|
Dot.: Scent Bar LIX
Cytat:
![]() ![]() Aparatu gratuluję masz oko, będziesz wymiatać ![]() Zapisz
![]() |
#4832 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Piers do przodu
|
U mnie dziś przygotowania do pad thaia z małżami i krewetkami
![]() ![]() Mursz jakie radio i o której audycja?? ![]()
#4834 |
Nindżopesz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
BAN stały
|
Nigdy nie jadłem tajskiego żarcia, zresztą kuchnia azjatycka to nie moja bajka raczej (poza chicken curry, sajgonkami i kurczakiem w pięciu smakach)
![]() Cytat:
![]() Znam to, ech... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w stałce ustawia się właśnie tylko ostrość, albo też przysłonę (w obiektywach do analogów). w zoomach ustawiasz ogniskową i ostrość. [edit: źle napisałam - przysłonę też ustawiasz, ale z poziomu body, w obiektywach do analogów jest jeszcze pierścień przysłony na obiektywie. ] na pierścieniu ostrości masz podziałkę od minimalnej odległości ostrzenia (np dla 50mm - 0,35m, dla 135mm - 1,2m, ale to zależy od obiektywu i czy posiada tryb makro) do nieskończoności. oceniasz w jakiej odległości znajduje się obiekt i w tym przedziale ustawiasz ostrość na punktach, które chcesz na zdjęciu podkreślić. jest jeszcze pojęcie odległości hiperfokalnej, ale to do fotografii krajobrazowej głównie. ja robię głównie w trybie Av - priorytet przysłony - ustawiam przysłonę, iso, tryb AF, a aparat dobiera czas otwarcia migawki dla prawidłowego naświetlenia zdjęcia na pełnym manualu robię przy korektach ekspozycji albo jak używam filtrów ND wczoraj fociłam nocne zdjęcia na Tv - priorytecie czasu - ustawia się czas na np.30s. (statyw konieczny i wężyk też się przydaje), a przysłonę dobiera aparat. w takim układzie obiekty, które się nie poruszają wychodzą ostre np budynki, a po poruszających się samochodach pozostają tylko smugi światła gratuluję zakupu ![]() jak chcesz, to mam trochę książek o foto na kompie, mogę podesłać na maila Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2016-09-02 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Pomoce naukowe chętnie przygarnę ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2016-09-03 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
![]() Kiedy N. tak wyrosła?! ![]() Cytat:
![]() A na wystawę spróbuję sie wybrać, szykują mi się wczasy w listopadzie. Serio.. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Red, poszło.
W którymś podręczniku też była przeslona i dużo ludzi tak mówi. Mi jakoś nie przechodzi. Najwazniejsze to wiedzieć jak jej użyć ![]() Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2016-09-02 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Ale tu się dzieje ostatnio
![]() ![]() Dobrze, że dziś pozytywnie ![]() Red, fajne i zdjęcia i dzieci. Też mnie zdziwiło jak N wyrosła ![]() Murszafka, tak szybko i ciekawie się u Ciebie dzieje ![]() Napiszę Ci, że to fakt autentyczny, że są ludzie, którzy nie mają talentu za grosz i nie umieją. Jak patrzę na Twoje rysunki to wszystko mi się wydaje logiczne, tu kontur ostry, tu ołówek rozmazany i w efekcie rysunek, że szczena opada. Ale ja nie mam w ogóle myślenia w ten sposób, u mnie rysunek zatrzymał się na etapie wczesnoszkolnym - same kontury. A do tego wykonanie przedstawia się żenująco ![]() ![]() To samo mam ze śpiewem, szyciem, fotografią itd. Kompletny antytalent artystyczny i rękodzielniczy. Ale za to nie rozumiem jak ktoś może nie kapować matematyki ![]() ![]() Uff, zbierałam się prawie dwa tygodnie, żeby poinformować dyrkę o cionszy. Ale poszło bardzo dobrze ![]() To teraz stresuję się przed następną wizytą ![]() ![]() No i co, miałam iść przygotowywać capsule wardrobe jesienną (ze trzy godziny temu już), a wsiąkłam w internety ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2016-09-02 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
|
Agnysko
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję aparatu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
No ja wiem, że najprawdopodobniej będzie dobrze
![]() ![]() Dzięki Ewuś ![]() Tru, tak myślę, że chyba mam jakieś z poszukiwanych kropli ![]() Wiedziałam, że coś jeszcze miałam. Kupiłam ostatnio książkę (i nawet przeczytałam :p) i co paczę? Korektę robiła nasza Aileenn ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2016-09-02 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Piers do przodu
|
Agnysko gratki
![]() ![]() ![]()
#4845 |
|
Agnysko gratulacje!!!
Katty, to było MediumPubliczne, pierwsza część jest o jakości informacji, a w drugiej przeklinamy ![]()
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówiłam, że za bardzo zakamuflowałam niusa ![]() ![]()
![]() |
#4847 |
Piers do przodu
|
Mursz a wiesz, co Ci powiem?? Masz baaaardzo radiowy głos
![]() ![]()
#4848 | |
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam, że Twój głos ma mega terapeutyczny wpływ - mam ostatnio kiepski czas, i tak naprawdę nie czuję ukojenia, a jak sie Ciebie słucha, to aż nie sposób nie poczuć się lepiej. ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-09-02 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przy tych facetach, straszna ze mnie ignorantka społeczno-polityczna, bałam się, jak nie wiem co, że na idiotkę wyjdę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||
BAN stały
|
Spomiędzy śpiącego Rysia i obudzonego Kajtka
![]() To prawda ![]() ![]() Tylko bez wycieczek osobistych ![]() ![]() I graty na okoliczność zafasolkowania! ![]() Bo to było szyfrem z Enigmy pisane ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2016-09-02 o 23:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A opłaca Ci się teraz przygotowywać cw? Wszak wybrzuszy wkrótce ![]() Mursz, posłuchałam fragmentu, faktycznie masz bardzo radiowy głos ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dzień dobry
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Nindżopesz
|
Nie, ona ma za bardzo normalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Zmodyfikowałam plan i wybrałam rzeczy tylko na wrzesień. Te, które lubię, a potem nie dam rady nosić, bo nierozciągliwe ![]() Chyba tu prosiłam o kciuki za operację rozszczepu syna koleżanki, to donoszę, że wszystko się udało ![]() Koleżanka taka była radosna w ciąży, a tu nagle zakażenie w 30 tygodniu i poród. Dziecko i tak w dość poważnym stanie, a potem jeszcze ta rewelacja, że z rozszczepem i to poważnym, jakieś braki dziąsła, asymetria nosa, no czeka go więcej niż ta jedna operacja, a i tak może nie wyglądać jak inne dzieci. Ja się chyba bardziej zmartwiłam od niej tymi przypadłościami, bo ona chyba we wspomnianej błogiej nieświadomości. Czasem zazdroszczę, bo ona nie wie chyba co ich czeka w przyszłości, a ja to bym na bank doła załapała ![]() Imprezowy weekend się szykuje - dziś rodzinne spotkanie kuzynów (które po nastu latach przerodziło się w jeszcze większą imprezę, bo dołączyły dzieci i wnuki kuzynów), a jutro rodzice zaprosili nas na odpust ![]()
![]() |
#4859 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Cała ja ![]() Kurczę, wczoraj zapomniałam wziąć tabletki o rozsądnej porze, łyknęłam o 1, skutkiem czego wstałam w południe... Będę miała kaca moralnego dzień cały. Otóż są tu ludzie, którzy nie czytają bez okularów?? Na Tchibo są super składane okularki do torebki. Takie do czytania "na szybko". Kupiłam Rodzicielce. Zapisz
![]() |
#4860 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() Choć z daleka nie widzę już tak dobrze, jak jeszcze 2-3 lata temu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.