![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Tija piękna relacja, widać że było cudownie
![]()
#4832 |
Zakorzenienie
|
Relacja tija sprawiła, że obejrzałam nasz ślub, zaraz po przeczytaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
Witam się sobotnio
Wczoraj lekarka przepisała mi tylko PARACETAMOL w płynie by mi było lepiej polykac i jakiś psikacz do gardła. Stwierdziła wirusowe zapalenie oskrzeli i jeśli do niedzieli nie będzie poprawy to mam jechać do szpitala. Jestem tak obolała od tego kaszlu, że czuję się jak po jakiś torturach ![]() Oczywiście w nocy nie było lepiej i ranek też nieciekawy. Oby dzisiejszy dzień był już spokojniejszy bo takich zakwasow w brzuchu nie miałam bardzo dawno:/ We wtorek przylatuje babcia i nie chciałabym jej niczego sprzedać:/
![]() |
#4834 |
Wtajemniczenie
|
Dziś z Kropkiem zaczynamy 21 tydz 0 dzień :-* :-*
---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Jak powiedziałam mężowi o Agusi to mu łezka poleciała...takie to wszystko ciężkie i niesprawiedliwe... :-( tak bardzo mi przykro i smutno :-( :-(
#4835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziękuje Wam za wszystkie miłe słowa! ![]() Też mnie dobiła informacja od agusi. To jest bardzo przykre ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4837 | ||
Rozeznanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
No to musisz sie kurować i byc dobrej myśli! Bo szpital to juz niewesolo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Moj tż tak samo....spytał jak to możliwe i co sie stało....a ja nie potrafiłam odpowiedziec na te pytania, bo nie wiem co moze byc przyczyna śmierci dzidziusia na takim etapie ciąży ![]() Edytowane przez agnszp Czas edycji: 2016-03-19 o 08:35 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Rozeznanie
|
Moj tż mi wczoraj zrobił zdjęcie jak robiłam porządek wsród ciuszków groszka
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1458376474.193940.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To co sie przytrafiło Agusi ,nie mogę w to uwierzyc to tragedia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was ,czytam i jestem z Wami ale jak zwykle mało pisze ...
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez dobiła ta smutna wiadomosc. Wczoraj caly dzien o tym myslalam.
Jaki to cud urodzic zdrowe dziecko. TZtowi nic nie mowilam bo by sie jeszcze zaczal martwic o mnie ![]() Sama zaczełam sie bac o moje malenstwo jeszcze bardziej. ehh Potwierdza się fakt, że na kazdym etapie może stać sie coś złego. agnszp Jaki juz niezły asortyment. zazdraszczam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
Ja dzis śmigam na usg prywatnie zeby pooglądać maluszka
![]() I zeby uśpić swoj niepokój o niego choć troche ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tija co może się wydarzyć na tym etapie?wiem, że jedna z nas też straciła Maleństwo na takim etapie i tym bardziej to przeżywam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo nie mówiłam TŻ choć widział wczoraj że jestem nie w sosie po wejściu na Wizaż
![]() ![]() Bo nie powiem ale na mnie wczorajsza wiadomość zrobiła spore smutne wrażenie
#4846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to bardzo dobrze, po co sie martwić! Wiadomo ze zawsze szkoda wydawać dodatkowo pieniądze, ale jak to ma uciszyć niepokój to mi nie szkoda ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Troche juz ciuszków nazbierałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
Ja juz od tygodnia czuje pukanie w brzuchu tak dosyc nisko pierwszy ruch- takie drganie poczułam 7.03 ale wtedy jeszcze myslalam, ze moze to nie to? Ale w tym tygodniu praktycznie codziennie od rana do wieczora mnie tam dziecko puka a po wczorajszym incydencie nie mam watpliwości, ze to na pewno to
![]() Tez mnie poruszyła bardzo ta wiadomośc powiedziałam, TZ to był w szoku... Ciekawa jestem czy to z przyczyn naturalnych czy cos miało wpływ... Bardzo przykre bo to juz prawie połowa ciazy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Dziewczyny, Pytanie: czy bazę od maxi cosi można montować na psach jak nie ma w samochodzie isofixa? Jeśli tak to czy to jest bezpieczne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy mój pies byłby zadowolony😜
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Rozeznanie
|
Któraś z Was mówiła że kupiła cebuszke. Nie pamiętam kto?
Proszę o opinię. Jestem słaba w tych gadżetach dla ciężarnych i dla maluszków. Dopiero teraz zaczynam przeszukiwać internet. Ciężko już mi się śpi z tym brzuszkiem i zastanawiam się czy cebuszka rzeczywiście coś pomaga? I która lepsza? Taka cebuszka duo jest ogromna i już na sam widok wydaje się niewygodna. Nie wyobrażam sobie spać owinięta w coś takiego? Myślałam o cebuszce multi tej środkowej. Poza tym cebuszka ma jakieś takie nieciekawe poszewki. Nie przypadły mi do gustu. A poduszki/rogale dla ciężarnych innych firm? Ma któraś z Was jakieś doświadczenia? Ja powiedziałam TŻowi o Agusi. Od razu zaczęliśmy rozmawiać o zakupie detektora tętna. Moja przyjaciółka miała ten detektor i sobie chwaliła, bo miała ciążę zagrożoną i leżała plackiem prawie 9 m-cy. Mówiła że w każdej chwili mogła się uspokoić że wszystko jest ok jak mały się mniej ruszał. A teraz jak ja jeszcze nie czuję ruchów też bym się uspokoiła jakbym serduszko usłyszała. Wizytę mamy dopiero 31.03 to jeszcze 2 tygodnie. Mam jeszcze do Was pytanie o usg połówkowe. To moja pierwsza ciąża i słabo się na tym wszystkim znam. Czy to usg połówkowe to takie usg genetyczne które miałam w I trymestrze? Czy jest to standardowe usg które jest wykonywane w trakcie wizyty? Bo właśnie 31.03 będę w 20 tc a lekarz nie mówił o żadnym połówkowym ani żebym się zapisała na jakieś dodatkowe usg tak jak to było w przypadku tego genetycznego. Nie chciałabym nic przeoczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#4854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Detektor tętna jest super ![]() ![]() Ale tak jak jestem teraz chora i już 3 dzień żyje na paracetamolu to młody dużo śpi, i sprawdzam czy jest ok, i mnie to bardzo uspokaja. Nie wiem jak wygląda polowkowe na NFZ - ale jest to jedno z ważniejszych badań w ciąży podobnych do tego z 12 tygodnia. Można na nim wykryć wiele wad i nieprawidłowości. Dlatego ważne jest dobre usg. Lekarz sprawdza wszystkie narządy dziecka itd. Polowkowe wykonuje się chyba do 22tc. Później dzieci rosną już bardzo indywidualnym tempem i różnica między jednym bobo a drugim może być spora ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Ja wczoraj na innej grupie pisałam o bułce z bekonem a autokorekta ustawiła mi na bułkę z betonem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest genetyczne usg, tez sie bada te wszystkie rzeczy związane z ewentualnymi chorobami genetycznymi i wadami ![]() Ja juz po usg prywatnym, mały jest juz duży 239 gram wazy, wszytsko u niego dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Detektor tętna polecam, bardzo mi pomógł wiele razy sie uspokoić jak miałam napady niepokoju ![]() ![]() Edytowane przez agnszp Czas edycji: 2016-03-19 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam cebuszke jest rewelacyjna. Wlasnie ta środkowa. Kocham spac na brzuchu a nie chciałam juz go ugniatać i cebuszke sprawdza sie rewelacyjnie. Ponad to korzystam z niej przy odpoczynku na kanapie nie tylko do spania. Powiem tak... Moze i ma mało kolorów ale zawsze dasz radę cos wybrać jeżeli chodzi o inne firmy to owszem sa moze i ładniejsze ale cena podobna ale różnią sie wypełnieniem i np jedna byla po prostu jak zwykła poduszka z puchem w srodku co dla mnie odpada totalnie a druga miała tez chyba cos w rodzaju takiego styropianu ale była zbyt miękka. Cebuszke możesz dopasować do swoich preferencji tam gdzie ma byc miękka bedzie a tam gdzie twardsza bedzie twardsza. Ja Nie żałuje zakupu pomaga mi bardzo. I na bolący kręgosłup i do spania i do odpoczynku. Jeśli jeszcze tak samo spełni sie przy dziecku - karmieniu itd to strzał w dziesiątke. Ja zapłaciłam 100 i wzięłam szara w różowe kropki. Najlepiej jakbyś pojechała do sklepu i sama sobie podotykala i zobaczyła jak to miedzy nogami wyglada i przyłożyć głowę. Ja od razu wiedziałam ze biorę cebuszke. Moj ginekolog tego nie nazwał połówkowym po prostu powiedział mi ze teraz 17 tydzien jest mało diagnostyczny i na następnej wizycie wykona takie samo badanie jak w 12 tygodniu wykonywaliśmy ze wtedy będziemy badać każda czesc i sprawdzać wszystko dokładnie i ze bedzie juz bardzo ładnie widac. Bede wtedy na przełomie 20-21 tygodnia Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-03-19 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc detektor kupuję. Najlepiej dziś ![]() Ja chodzę prywatnie do gina. W poniedziałek zadzwonię i się zapytam o połówkowe. Boję się że potem będzie za późno albo nie będzie terminów wolnych. Np z tym genetycznym było tak że na wizycie gin powiedział że jest wszytko ok ale do pełnej analizy potrzebuje jeszcze badania z krwi tzw test podwójny: PAPP-A i β-hCG. I jakiś idiota z laboratorium zrobił total β-hCG zamiast wolną podjednostkę β-hCG i badania są nieważne! Bo to nie o to chodziło. Jestem na to taka mega wkurzona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
No tak, mógłby z tym mieć problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to chyba mozesz sie domagać zwrotu pieniedzy co? Albo co najmniej jakis darmowych badań! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.