![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
natural mango butter, firma okay, OkayPureNaturals.com, z tkmax
![]() To jest top? dla mnie krotka bluzka z długimi rękawami ![]() ![]() Caffe, a jak mnie wkurza, gdy pociąg jedzie z pustymi przedziałami, a dopychają ludzi do jednego przedziału, żeby wypełnić do 6 osób...Absurd totalny... |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Caffe dajesz czadu z zakupami ciuchowymi do jogi 👊 💪 👊
ja wciąż nie znajduję czasu, ale mam w planach rozpocząć przygodę z jogą i rozpocznę, tylko za chwilę Wczoraj rano byłam na saunie, o jeju ! jak ja to lubię, jak mnie to odpręża, boskie doznania. Dzień super po takim poranku. Karnet kupiłam ![]() I tym samym szybko zasnęłam a koło godziny pierwszej moja córa uporczywie zaczęła przesyłać mi muzykę ![]() ależ rano jej się dostało ![]() ale muzyka super, właśnie słucham Aussi słońce do mnie również dotarło, tylko takie jakieś mgliste. Pogodynko, dlaczego ? ![]() ale jest ładnie, ciepło Caffe artyleria ostra ![]() ![]() ostatnio czytałam, że rewelacyjnie robi na cellulit woda, dużo wody i zrezygnowanie z nabiału. A ja tak lubię twarożek ![]() Dziś byłam u mojej internistki. Pani doktor poznała mnie !, a nie byłam u niej w gabinecie jakieś 3 lata. Przyjemnie mi się zrobiło. Badam hormony i mój bosko wysoki cholesterol. Wątpliwie się pochwalę jak będą wyniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Gatki do jogi okazały się fantastyczne, jak je założyłam... to jakoś tak... zdjąć nie chciałam
![]() Więc ten top do kompletu byłby fajny, ale to chyba już przesada... Kama nazywa się Li wrap top ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
dzis robiłam sobie derma pen u mojej kosmetyczki, wiec obdrapana nieco i zaczerwieniona jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Kama, ale jaka wypielęgnowana będziesz na wiosnę
![]() Muszę poczytać co to dermapen ![]() Tż bardzo lubi mango - więc daj znać czy masło ładnie pachnie. ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() Ciuchy sportowe lubię kupować, przyznaję bez bicia ![]() Efekt uboczny: motywacja do ćwiczeń ![]() ![]() Potrzebne mi jeszcze nowe buty do biegania, ale tu już tak łatwo nie pójdzie... Co do jogi: jeśli masz ochotę, to po prostu włącz youtube, jest tyle filmów instruktażowych na każdym poziomie i każdego rodzaju, do niektórych nawet maty nie trzeba mieć. ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Ostatnio ćwiczyłam to - joga rozciągająca po treningu https://youtu.be/DOOxxfxr-gY Nie za bardzo lubię sposób w jaki prowadzi jogę ta dziewczyna (Chodakowska w wersji joginki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Konto usunięte
|
Witam,
Kawa, Gosiu, świetnie, że dbasz o badania okresowe ![]() Anyzkowa, Kama rozpieszczacie się, super! Ale kto, jak nie my ![]() Caffe, moda ważna sprawa w sporcie ![]() Kiedyś, jeszcze przed dziećmi, gdy systematycznie chodziłam na TBC pierwsze wrażenie na sali było nie wiem, czy nie najważniejsze ![]() Obecnie tę sferę zapuściłam maksymalnie. Tak, biegałam ale nie byłam sumienna. oj, nie... Teraz trochę ![]() A ja w domu. Powiedziałabym nuda... nuda... Syn chory, trzeba zadbać o samopoczucie ![]() Mieliśmy w planie wyjazd weekendowy - Czystebłota ( nazwa ![]() ![]() W domu zanim zaciągniemy dzieciaki do łóżka, to sami padamy na twarz ![]() Życie... Spokojny weekend spędzimy w ogródku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
BAN stały
|
Witaj wszystkie plusy. Ja z tych 40+. Mogę dołączyć do waszych rozmowek i ploteczek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie mglisto. Lubię mgłę, bo bardzo rzadko się tu zdarza. Przypomina mi Polskę... LaMary - może romantyczny weekend da się przesunąć nieco w czasie, nie zrezygnujecie przecież? Tu u mnie jest ścisły dresscode na siłowni, to znaczy: ma być skromnie i na serio, a wszelka golizna to już w ogóle jest nie do pomyślenia, mężczyźni nawet nie chodzą w koszulkach typu tanktop, bo chwalenie się pięknie wyrzeźbionymi mięśniami to nietakt. Owszem, młode dziewczyny czasem wyglądają jak reklama Stelli McCartney, nawet słuchawki pod kolor ![]() ![]() Ostatnimi laty ogromnym szałem są kompresyjne legginsy, takie za jakieś 500pln ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Witaj Malaria ![]() Napisz coś więcej o sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Ale się wyspałam. Jednak swoje łóżko najlepsze ![]() Mariamalaria, witaj ![]()
#4840 |
Zakorzenienie
|
Piękny poranek.
Caffe mam na tel sporo zapisanych filmików z zajęciami jogi. Tylko mi czasu brakuje, ot w tym problem. Kama a wiesz, że bardziej lubię nakłuwanie dermapenem niż ręcznie. Jakoś lepiej na mnie działa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
mar_jolka
|
Anyzkowa a co robisz z tym chiolesterolem? Moj chudzutki tz jedzacy prawie ze suche wiory zero tluszczu ma wysoki cholesterol
![]() Wiecie co - moje dzieci juz mocno dorosle ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Oczywiscie chodzi o cholesterol a nie chiolesterol ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
witaj Mariamalaria
![]() moje zwykłe i przeziębieniowe lenistwo walcza z piekna, słoneczna sobota ![]() ![]() ![]() La Mary, włąsnie, przełoz rom,antyczny wyjazd o tydzień ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Mar-jolka, Twój mąz może mieć rodzinna hipercholesterolemie, wtedy wygląd i jedzenie niewiele maja do rzeczy...Ostatnio tez pisali o nadmiarze jakiegoś czynnika, ale zapomniałam jakiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Mar-jolka nic nie robię.
Wszelkie czynniki podwyższające cholesterol mam w sumie wyeliminowane. Staram się kontrolować stres i z tym bywa różnie. Grzeszę pijąc wino które zagryzam chipsami, no ale ludzie kochani - bez przesady. Robię to raz na jakieś 2 tygodnie czy... tydzień ![]() Jestem obciążona genetycznie, mój ojciec ma wysoki cholesterol i brat również. Sterole rozważam zażywać, ale za jaaaakiś czas. Nie jestem pewna czy problemu nie lekceważę, ale podchodzę do tego bez paniki. Staram się regularnie badać, być pod kontrolą lekarską, raczej dobrze się odżywam (jem bardzo dużo zdrowych jaj - nie mają wpływu na poziom cholesterolu, sprawdziłam) i jestem aktywna fizycznie. Uczę się technik relaksacyjnych, rzuciłam palenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
BAN stały
|
My też mamy dobry czas na romantyczne wieczory we dwoje. Dorosłe dzieci to rownie dobry sposób, jak ich brak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Konto usunięte
|
Witaj Mariamalaria
![]() Jestem już po obiedzie ![]() ![]() ![]() Mam również podwyższony nieznacznie cholesterol. Nigdy tłusto nie jadłam, szczupła jestem... a sobie cichaczem podrósł ![]() Robiłam profil lipidowy, który wyszedł całkiem dobrze. Jednak muszę kontrolować ![]() A propos genów to robiłam kilka lat temu badanie genetyczne na wykrycie mutacji w genach podatności na nowotwory ( NOD2, CHEK2 ). Na szczęście niczego nie wykryto. A za jakiś czas... podczas rutynowych badań okazało się, że leukocyty u mnie rosną ![]() ![]() ![]() ![]() Życie... Niestety zaplanowany wyjazd nie nastąpi za szybko ![]() U nas wszystko robione na ostatnią minutę. Za tydzień ( czyli tuż przed świętami, oby była pogoda w ten dzień ) mam już umówione kompleksowe sprzątanie chaty. Duży dom, a klatka schodowa przeszklona od dołu do góry ( wszystkie kondygnacje ) wymaga odpowiedniego sprzętu. Rok rocznie wraz z sąsiadami wynajmujemy firmę sprzątającą. Wychodzi taniej ![]() ![]() Syn ciągle gorączkuje, to jestem uwiązana w domu. Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-04-01 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
BAN stały
|
A my w przyszły weekend zrobimy pasztety i kiełbasy. A potem u kumpla kiełbasy uwędzimy. Winko bulgocze, bigos na domowej kapuscie zamrożony, można świętować. Nie, nie mieszkamy na wsi i nie mamy gospodarstwa. Tylko lubimy się w to bawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
jestem z siebie zadowolona - zrobiłam wszystko, co zaplanowałam
![]() Przyniosłam letnie buty i ciuchy, co mnie za każdym razem frustruje. Nie mogę pojąc, jak osoba, która praktycznie W OGÓLE nie kupuje ciuchów może mieć ich takie hałdy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Mariamalaria, czyli domowe jedzenie...? ![]() ![]()
#4848 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja zbytnio się nie wysilam... tak po najmniejszej linii oporu ![]() Wykorzystujemy ' łaskawość ' rodziców z dwóch stron ![]() Jeden dzień świąt u jednych rodziców, drugi dzień u kolejnych ![]() Jednak żeby nie było, że my tak egocentrycznie to dodam, że rodzice twierdzą, że dopóki są, to mamy czerpać z ich dobroci łychami ![]() To czerpiemy. Ale nie jesteśmy samolubni, w zamian wysyłamy ich na wakacje. Z dziećmi ![]() ![]() ![]() Nigdy niczego nie wędziłam ale zjeść i owszem ![]() Winko bulgoczące mnie zaintrygowało... ![]() ![]() Ja mieszkam na obrzeżach miasta, i bliżej mi do wsi niż do centrum ![]() I bardzo sobie chwalę bliskość wsi, mam blisko lasek ( bo lasem bym nie nazwała skrawek zieleni). Dobre lokalne sklepy mięsne i piekarnię. Super sprawa ![]() Hehe... Kama, skąd ja to znam... U mnie również garderoba za mała, i podobnie jak Ty pozbywam się niektórych ciuchów a nie widać w ogóle umniejszenia, dziwne... Wiecie, oglądałam wczoraj wieczorem na youtube Dumę i uprzedzenie z 2005 r. A... tak lubię od czasu do czasu ![]() Teraz przeczytałam, nie, nie... nie z 2005 a 1995 r. Tej nowszej wersji nie ma już... ![]() Dziewczyny zapomniałam, że w ten weekend jest akcja rabatowa 20%. Przeglądam czasopismo Twój Styl i kupony zauważyłam. Muszę koniecznie jutro podjechać do galerii handlowej ![]() ![]() Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-04-01 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
BAN stały
|
O tej porze roku winko z ryżu i cytrusów z dodatkiem ziół bulgocze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
LaMary, serial 1995, nowszy to film. zaczęłam ostatnio go ogladac i się zbulwersowałam, ze tak uwspółcześnione, zamerykanizowane...Nie mój typ, przerwałam po 10 minutach
![]() Winko ryżowo-cytrusowe...No, spróbowałabym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Opisz smak ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Oczywiście, że fabuła filmu dosyć mocno odbiega od pierwowzoru i książki. Ale muzyka mnie zauroczyła dlatego dałam filmowi szansę ![]() Aktorka Keira na pewno lepiej wygląda niż gra ale wypadła wyjątkowo dobrze. Darcy... cóż zawiedziona byłam ale im dłużej oglądałam tym bardziej lubiłam. Czasami - jak w życiu ![]() Jednak państwo Benet - rewelacja ![]() Zgadzam się, że film z 2005 r. nie dorównuje serialowi z 1995. Ale im dłużej oglądałam tym bardziej mi się podobał ![]() To tak jak z lekkim i głupiutkim filmem o "Bridget Jones" . Aż wstyd przyznawać się, ile razy oglądałam ![]() ![]() ![]() Ilekroć odwiedza mnie moja przyjaciólka ( nie jest za często ) to staramy się oglądnąć. Dwie pierwsze części, za każdym razem śmiejemy się do rozpuku. A przecież film znamy na pamięć ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Poproszę o przepis na bigos.
Nigdy jeszcze nie robiłam... a tak bym zjadła, mmmmmm... |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zadomowienie
|
Caffe - bardzo proszę, kilka do wyboru:
http://www.kwestiasmaku.com/szukaj?s...fulltext=bigos Bigos wykwintny z tamtego przepisu wymiata ... Robię go na specjalne okazje, np. na Sylwestra, to poezja nie bigos, tylko trzeba mu dać trochę czasu. Taki trzydniowy - najlepszy, ale próbowanie w międzyczasie też dostarcza niezłych wrażeń. W tym tygodniu robiłam taki z młodej kapusty, on nie ma tej "głębi" - śliwki, grzyby, whisky, ale za to jest dla mnie jednym z symboli wiosny. Teraz też wykańczam wiosenny deser - kokosowy sernik na zimno z truskawkami, ma być jak panna cota, zobaczymy ![]() Dziś był cudowny, letni dzień. Nawet się trochę poopalałam (z filtrem 50 na twarzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
mar_jolka
|
Juz nie zrobie bigosu...wlasnie skonczyla mi sie wlasna kiszona kapusta. Pierwszy raz robilam. W beczce z kołnierzem wodnym. Dobra byla....
Dzis znow sobie pomydlilam nowe mydelko ,,maslane" tylko chyba wzorek nie bedzie taki jak bym chciaka ![]() ![]() Ja na razie schowalam kilka kurtek i futerka i botki. I tez mysle ze za duzo tych szmat. Obiecuje- nie kupuje szmat w tym roku wcale. Teraz wydaje na oleje masla foremki...wszystko do mydelek. Nic nie sprzatalam dzis ![]() Zajelam sie za to psami. Jeden pieknie ostrzyzony a druga panna wyczesana. Teraz trzeba to towarzystwo wyszorowac.... U nas tez piekne slonce bylo. Wakacje czulam siedzac na tarasie tylko w cienkiej bluzeczce.. I pochwale sie ze jedna budka ptasia ktora wieszalismy 2 tyg temu zasiedlona przez sikorki ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mar_jolka Czas edycji: 2017-04-01 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
mój bigos rodzinny, nie z przepisu, ale przypomina ten wykwintny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
mar_jolka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
BAN stały
|
Mnie nie smutno. Nigdy dzieci nie chciałam.
A wino ryżowe jest jak wermut. Sok cytrusowy dodaje smaku i lekkiej goryczki. Kapustę tez kisimy swoją. Dwa kiszenia po 10 litrów były tej zimy. Też się wczoraj opalalam na tarasie, a jak patrzę za okno z łóżka, to stwierdzam, że dziś też będę. Kot też lubi, jak po zimie można wychodzić znowu na taras. Tylko na starość juz nie lubi pełnego słońca. Muszę jej zarzucać jakąś osłonę na oparcie wiklinowego fotelika, żeby królowa miała ulubione warunki. Pies... Psa nie ma od roku, ale nie ma dnia, bym jej nie wspomniała. To była wyjątkowa osoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Malaria witaj Czy wy tez lubicie ciepelko? Ja uwielbiam..slonce na mnie dziala mega pozytywnie Wczoraj bylismybpospacerowac po lesie i pierwszy raz slyszalam jak strzelaja szyszki na sosnach...dzwiek super Dzisiaj tez mamy w planie jakis plener bo jest slonecznie cieplo i..prawie letnie Kawusia dla wszystkich ☕ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4859 |
BAN stały
|
Ja juz po kawusi. W łóżku. Obok pochrapuje moja miłość, a na mnie mruczy pani tego domu. Ale już wstaję.
---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Kwitną krokusy na wszystkich trawnikach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kawa, Caffe, pisałam już, że w kuchni robię szybko chociaż oczekuję od potraw żeby były pyszne i wyglądały ![]() Mocno zmodyfikowany bigos z przepisu mojej babci ![]() Dobra kapusta kiszona ( ok. 2 kg ), do garnka wrzucam: kilka listków laurowych ( 3 ) ok 0,5 kg łopatki ( ilość zależy od Twoich preferencji ), kroję w kostkę i wrzucam do garnka garść suszonych grzybków ( płuczę tylko pod bieżącą wodą ) lekko rozkruszam i wrzucam kiełbasę myśliwską albo jałowcową kroję na kosteczki i podsmażam z 1-2 cebulą pokrojoną w paski, wrzucam posolę i popieprzę, trochę majeranku, łyżkę powideł śliwkowych ( jak nie masz, wystarczy łyżeczka cukru ) Zalewam całość wodą i pod przykryciem gotuję, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec dodaję ok 1-2 łyżek koncentratu pomidorowego. Voila ! A w przepisie mojej babci jest: że należy dodać kawałek główki świeżej kapusty. Mięsiwa różne, bo wtedy smak lepszy, czyli dziczyzna, drób, wołowina, wieprzowina, cielęcina... Ale kto by się bawił i kasę trwonił ![]() Śliwki suszone, jabłka pokrojone i zasmażane, smalec. Czerwone wino. I 1 kieliszek wódki - to podobno służy lepszemu trawieniu ![]() W przepisie nie ma mowy o koncentracie z uwagi na długie gotowanie bigosu. A kolor musi mieć ![]() Mariamalaria, ja dzieci długo nie miałam, więc rozumiem. Ale u mnie natura przed czterdziestką zaczęła wyć ![]() ![]() Teraz nie raz myślę, że musimy o siebie dbać, żeby wychować... takie trudne myślenie... Mar_jolka masz jakiś dobry preparat na skołtunioną sierść? Z kotem sobie radzę, z psem juz niekoniecznie ![]() Miałam wizytę u groomera ale pies cieczkę dostał, a włos sobie rośnie i kołtunieje na łapkach ![]() Nie daję rady, pies niecierpliwi się, mimo, że przyzwyczajony do pielęgnacji. A kołtuny mają się dobrze ![]() Zmieniłam szampon i odżywkę na K9. Czytałam na forach, że super produkty a kołtunią się włosy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.