|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Gratuluję wszystkim świeżym mamusiom! U mnie dziś zaczął się 37 tydzień. Jutro mam do odbioru wyniki GBS. W Wielki Czwartek miałam wizytę, nic nie wskazuje na wcześniejszy poród. Następna będzie 14 kwietnia.
U mnie również opuchnięcia. W czwarte założyłam buty normalnie, a w niedzielę był problem.
|
#4832 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
ejj chyba miałam skurcze 3 w ciągu godziny. Poszłam się położyć i mnie dwa razy skurcz obudził, pierwszy przed położeniem się był. Może nie mam jelitówki tylko mi się organizm oczyszcza? kurde i teraz nie wiem. Na wszelki wypadek postraszyłam chłopa i zabronił mi rodzić, bo nie jest gotowy
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki waga piekna
|
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4835 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
To co - trzymać kciuki, żeby się rozwinęło czy uspokoiło?! |
|
|
|
|
#4836 |
|
Winter is coming
|
to pewnie przepowiadacze, w końcu musiały się pojawić. Kolejnego nie było
a szkoda tyle z was się męczy ze skurczami od dawna, że się nie nastawiam na nic
|
#4837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
moze cos w końcu ruszy. Cytat:
![]() A moze nie bedą sie czepiać, w niektórych szpitalach (w tym moj) mieli na to wyje..bane kto do kogo i o której przychodzi. |
||||
|
|
|
#4838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty się szykuj lepiej ![]() Ja właśnie skończyłam prasować mężowi koszulki do pracy, mały się obudził i wypycha mi głowę pod żebra no cud miód ![]() zaraz skoczę tylko do Dino- żabi skok na szczęście i urządzę sobie domowe spa. Henna na brwi, depilacja pastą cukrową - pierwszy raz mam nadzieję, że nie będzie bardzo bolało jutro jeszcze sobie walnę chyba szamponetkę na włosy...tylko jak to zrobić, żeby sobie ombre nie popsuć ![]() ![]() Kropcia jak u Ciebie w szpitalu wygląda przygotowanie do CC? Robią lewatywkę albo coś innego wokół Ciebie? Pewnie od północy pić już nie będziesz mogła? No i godzinę już znasz?Gosiaczek tak, na osobę netto nie może przekroczyć 1922 zł, łącznie z Antkiem oczywiście ale to nie jest to "netto" co by było np. na zaświadczeniu o zarobkach...wychodzi trochę więcej na osobę bo czegoś tam nie odejmują..nie pamiętam czego...
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-29 o 14:46 |
|
|
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
Kejka co do lewatywy jeszcze nie wiem
cewnik na pewno. Dostałam płyn primasept cos jak octenisept by sie w nim wykapać wieczorem i rano przed 7. Cięcie jest wpisane na 8:30 Drugie ktg teraz robia. Miałam tez badanie dowcipne.
|
#4840 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia - powodzenia jutro
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, myśląc ze CC mam w poniedzielek, nie mogłam jeść od 13 w niedziele. No a CC zrobili w niedxierle o 19.30. Robili lewatywke na IP, nie takie straszne to... Baba niejedna dupę obcą widziała, wec sie nie wstydziłam... A wydaje mi sie, ze lepiej zrobic niz miec jakies niespodzianki, zwłaszcza, ze po CC robi sie dwójkę po paru dniach (i wcale nie łatwo...)
Bedzie dobrze. O wszystkich myśle mocno i wspieram w myślach |
|
|
|
#4842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tą kąpielą to u mnie też. Daj znać jak będziesz coś wiedziała, jeśli chodzi o lewatywe![]() Kurcze, chciałabym też tak z rana..u mnie pewnie coś koło 11 będzie...
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Angeletta
Gratuluję! Chciałabym, żeby u mnie potoczyło się tak samo ![]() Tabaska Też gratuluję!
|
#4844 |
|
Wtajemniczenie
|
Te dziewczyny ktore ze mna lezaly moglby normalnie jesc do polnocy a pic do 6 rano. Jedna miala o 8 a druga o 10cc. Podobnie teraz nowa jest i moze jesc do polnocy.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie mi chodzi o to, żeby tą lewatywę mieć zrobioną i jestem ciekawa czy są jeszcze oddziały w których przed CC nie robią, bo wtedy muszę się upomnieć. Smarrita no widzisz...jak ja leżałam ostatnio na położnictwie ze skurczami, to dziewczyna jeść ani pić od północy nie mogła, bo miała mieć rano CC. A ja sobie bez wody nie wyobrażam :O
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-29 o 15:01 |
|
|
|
|
#4846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to już wszystko jasne dlaczego Cię położył. Ładnie się te terminy rozjechały, ciekawe jaki jest prawidłowy ![]() Cytat:
No coś Ty? I jak to odczułaś? ból jak na okres? ja tez chcę ![]() Cytat:
Nie jeść, spoko. Ale nie pić? ja jestem uzalezniona od picia melisy i wody. Nie umiem nie pić Poli kciuki za wizytę Patulinka jak tam sytuacja? Ja chciałabym urodzić w dzień i SN bardzo, bardzo bym chciała
|
|||
|
|
|
#4847 |
|
Raczkowanie
|
Tabaska
Gratulacje Jak się czujesz? Jak Igor? Poli/skurcze Nie miałam wcześniej niż w noc, gdy rozpoczął się poród. Jak już się pojawiły skurcze, po paru godzinach urodziłam. Teraz liczę, że będzie tak samo Smarrita Powodzenia ![]() Angeletta Super szybki poród Zamawiam taki :P
|
|
|
|
#4848 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na konsultacji u anastezjologa w sprawie znieczulenia, wszystko ok.
Pytałam mojego doktorka czy jeśli nic się nie ruszy to mnie puszcza do domu. Powiedział że nie ma sensu bp zaraz pewnie musiałabym wracać spowrotem. Badał mnie ginekologicznie, szyjki nie ma i mieciutka. Chciał przebić wody Ale wysłał mnie jeszcze do położnej. Babeczka tam mówi że nie widzi potrzeby przebijania wód, no i żeby poczekać chociaż do jutra bo dziś to według niej jeszcze byłby wcześniak. Jutro zaczynam 38 tc a dokladniej mamy 37+0. Po badaniu miałam śluz ciągnący lekko podbarwiony krwią. Teraz czekamy, sama już nie wiem co myśleć.
|
|
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
Skurcze u mnie są codziennie rano i wieczorem. Trwają max 5 minut i przypominają bóle menstruacyjne, tylko takie delikatne.
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
Patulinka kciuki
może już jutro, tak jak Kropcia, będziesz tulić swoją Zosię
|
#4851 |
|
Raczkowanie
|
Witamy nowe dzieciaczki, gratuluję
No i trzymam mocno kciuki za dziewczyny przebywające w szpitalach. Trzeba być dobrej myśli mimo wszystko - wszystko dobrze się ułoży ![]() Dołączam do grona nieodczuwających skurczy nic się kompletnie jak do tej pory nie działo. Nie mam pojęcia, jak wyglądają przepowiadacze... staram się nie panikować, że nie poznam właściwych. Jakoś to będzie
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Winter is coming
|
u mnie to nie jak na okres, inaczej. Ale ja na okres to zawsze miałam nietypowe bóle, bolały mnie uda
poszłam sobie zrobić kąpiel, a po kąpieli jak mnie pogoniło do kibla to ledwo zdążyłam ;/ czyli jednak jelitówka, bo poszło paszczą
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Umówiłam antonia do neurologa juz, mamy wizyte 12.04...potem ortopeda tylko |
|
|
|
|
#4855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz mi jeszcze, jak się czujesz i funkcjonujesz po tych 9 dniach od CC? Boli brzuch, rana, etc?
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej nie mieć wcześniaka. Musielibyście być pod stałą opieką wielu lekarzy, po co ![]() Ja mam jutro KTG, pewnie wyjdzie jak zawsze dobrze, bez skurczowo, i jakoś się pokulam do poniedziałku. Ciekawa jestem na kogo trafię w sali. Dacie wiarę, że ostatnio na KTG byłam z dziewczynami, które jak my mają termin na kwiecień i wszystkie paliły fajki? |
|
|
|
|
#4857 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
Patulinka, noooo...wydaje mi sie ze dzis zostaniesz mama w takim razie
badz dzielna!!![]() Lulka duzo kobiet pali w ciazy bo panuje jeszcze takie utwierdzenie ze "wiekszy szok dla dziecka jak matka odstawi"... ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Velika kurde, tez sie nie mialo kiedy przyplatac chorobsko kuruj sie tam
|
#4860 |
|
Zadomowienie
|
Ale nam się sypna porody lada chwila ☺
Patulinka mam podobne przeczucia jak Kejka. Bardzo prawdopodobne ze jeszcze dziś poznasz Zosie <3 ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Dziewczyny co możecie polecić na ból gardła? Bo niestety ale nie jest lepiej od rana, położyłam się na dwie godziny ale nadal się średnio czuje. Oby jakoś konkretnie mnie nie rozłożyło |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

Ja tez tak sie czuje. Nawet cos wczoraj do meza mowie ze siedze na bombie a on do mnie 'no ja saperem nie jestem'
Czekamy na wieści
i chyba będzie długi, bo pomiar kości udowej wypada na 41 tydzień ciąży
Ułożony prawidłowo, przepływy ok. Oczywiście podwozia nie zbadali, a tak się za☠☠☠is.cie pozacinalam

a szkoda
mała 3030 g szacunkowo
czyli odwiedziny malutkiej tylko w salce odwiedzin w wyznaczonych godzinach ...
ale Asia ma racje

mam te same obawy jak wytrzymam bez meza i psa

no cud miód
cewnik na pewno. Dostałam płyn primasept cos jak octenisept by sie w nim wykapać wieczorem i rano przed 7. Cięcie jest wpisane na 8:30