Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-29, 14:01   #4831
niulka_1985
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Gratuluję wszystkim świeżym mamusiom! U mnie dziś zaczął się 37 tydzień. Jutro mam do odbioru wyniki GBS. W Wielki Czwartek miałam wizytę, nic nie wskazuje na wcześniejszy poród. Następna będzie 14 kwietnia.
U mnie również opuchnięcia. W czwarte założyłam buty normalnie, a w niedzielę był problem.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 14:08   #4832
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Z tym siedzeniem na bombie to dobre Ja tez tak sie czuje. Nawet cos wczoraj do meza mowie ze siedze na bombie a on do mnie 'no ja saperem nie jestem' to ja mu na to 'ale bombe podlozyc to umiales'

ejj chyba miałam skurcze 3 w ciągu godziny. Poszłam się położyć i mnie dwa razy skurcz obudził, pierwszy przed położeniem się był. Może nie mam jelitówki tylko mi się organizm oczyszcza? kurde i teraz nie wiem. Na wszelki wypadek postraszyłam chłopa i zabronił mi rodzić, bo nie jest gotowy

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 14:14   #4833
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Tabaska GRATULACJE ! Czekamy na wieści

Ja już po szpitalu. Mały ma 3,3 kg i chyba będzie długi, bo pomiar kości udowej wypada na 41 tydzień ciąży Ułożony prawidłowo, przepływy ok. Oczywiście podwozia nie zbadali, a tak się za☠☠☠is.cie pozacinalam Zresztą co tam mają grzebać, jak młody donoszony. Teraz czekam na wizytę u rodzinnego, potem idę dokończyć mazurka

Noc fantastyczna. Tylko raz siku byłam ale nogi w magnezie moczylam wczoraj

gratki
waga piekna
Stary 2016-03-29, 14:15   #4834
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
u nas tez miał byc Fabian ale poczytałam znaczenie imion i mi sie spodobało
Po przeczytaniu znaczenia miałam wątpliwości ale stwierdziłam z mężem ze akurat to nie ma najmniejszego znaczenia skoro imię nam się podoba. A nikt i tak nie zwraca na to uwagi

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 14:16   #4835
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

ejj chyba miałam skurcze 3 w ciągu godziny. Poszłam się położyć i mnie dwa razy skurcz obudził, pierwszy przed położeniem się był. Może nie mam jelitówki tylko mi się organizm oczyszcza? kurde i teraz nie wiem. Na wszelki wypadek postraszyłam chłopa i zabronił mi rodzić, bo nie jest gotowy

To co - trzymać kciuki, żeby się rozwinęło czy uspokoiło?!
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 14:19   #4836
velika
Winter is coming

to pewnie przepowiadacze, w końcu musiały się pojawić. Kolejnego nie było a szkoda tyle z was się męczy ze skurczami od dawna, że się nie nastawiam na nic

Stary 2016-03-29, 14:37   #4837
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Leżę na ginekologii. Jestem po usg nadal pośladki wiec jutro CC mała 3030 g szacunkowo

Jestem przerażona ...

Ciśnienie 160/100 mam teraz. Leżę pod ktg.

Nic nie idzie tak jak zaplanowałam sala VIP zajęta i juz 2 kolejne dziewczyny na nią czekają czyli odwiedziny malutkiej tylko w salce odwiedzin w wyznaczonych godzinach ...

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Poli nie musi być przepowiadaczy możesz po prostu zacząć prawdziwa akcje
A pamiętasz jak ja sie cykałam...nie myśl za duzo. Nie masz na to wpływu, poddaj sie temu, co bedzie i bedzie ok trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Polinezyjka mnie sie tez wydaje ze jest mniej czasu na zmiane imienia ale Asia ma racje chociaz mi by bylo glupio zmienic imie...no bo jak. 2 tygodnie bylo x a jednak sie rozmyslilam i bedzie y

Kropcia ja podekrzewam ze u mnie z sala bedzie tak samo 3 maj sie tam

Gosia dasz rade becikowe to jesli na glowe nie prekraczacoe 1922 zl chyba. Super ze dzieciaki zainteresowane

Nieidealna no to duzo czasu juz nie zostalo
Na wszystkie osoby w rodzinie, czyli mnożyć razy 5 to? Musze sprawdzic, kiedys becikowe było bez dochodów.

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Tak. Jestem w szpitalu od wczoraj. Robia mi prowokacje ale lipa. Juz 3 zastrzyki dostalam i nic.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
moze cos w końcu ruszy.

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Patryska kciuki mam te same obawy jak wytrzymam bez meza i psa

Agnessa koniecznie sie dowiedz i wiesz jak by co to akcja ewakuacja

Gosiulka pokaz kolyske

Agata mi wyszły na piersi i na razie spokoj. Brzuch jak smaruje to taka gruba warstwa i leżę z gołym az sie wchłonie balsam końcówka jest najbardziej nieprzewidująca

Gosiaczek ale cudnie fajnie, ze dzieci tak zareagowały, zazdrość pewnie i tak sie potem pojawi niestety, moj brat był o mnie tak zazdrosny, ze specjalnie sie przeziębiał zeby mama sie nim opiekowala

Kropcia nie smutaj! Widocznie ma byc cc i tez bedzie dobrze z sala tez wyluzuj ile was lezy na jednej? Pomysł ze jak moja VIP bedzie zajęta to bedzie nas na sali 8 i łazienka na korytarzu

Smarrita mysle tak samo. Ja bym wolała znac konkretny dzien🤔

Imię
Do terminu niecałe 2 tyg a my nadal nie możemy sie zdecydować! Mam nadzieje, ze jak sie urodzi to bede wiedziała

Mi chyba opadł brzuch. Hmm rudno stwierdzić, bo oddychało mi sie dobrze cały czas przepowiadacze tylko wieczorami, jedyne co to zauwazylam wiecej śluzu.. Chyba sobie jeszcze ponoszę lokatora
Heh, mówisz :P grałam dzisiaj rano z nimi w monopol. Na spacer mielimy iść ale tak wieje i pada co chwile, ze odpuściłam. Raz, ze Hania przeziębiona a dwa ze nawet nie mam folii przeciwdeszczowej. Co to za przyjemność na spacerze jak pizga i pada...

Cytat:
Kopycio tu sa sale 2-osobowe wiec tragedii nie ma ale głownie chodziło mi o odwiedziny ze moj tz w VIP mógłby ze mną cały czas siedzieć i mała sie zajmować a tak to tylko w godzinach odwiedzin w wyznaczonym miejscu
A moze nie bedą sie czepiać, w niektórych szpitalach (w tym moj) mieli na to wyje..bane kto do kogo i o której przychodzi.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 14:42   #4838
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

eeeee!! A może jesteś jedną z tych kobiet, które nie mają przepowiadaczy? Ty się szykuj lepiej

Ja właśnie skończyłam prasować mężowi koszulki do pracy, mały się obudził i wypycha mi głowę pod żebra no cud miód
zaraz skoczę tylko do Dino- żabi skok na szczęście i urządzę sobie domowe spa. Henna na brwi, depilacja pastą cukrową - pierwszy raz mam nadzieję, że nie będzie bardzo bolało jutro jeszcze sobie walnę chyba szamponetkę na włosy...tylko jak to zrobić, żeby sobie ombre nie popsuć

Kropcia jak u Ciebie w szpitalu wygląda przygotowanie do CC? Robią lewatywkę albo coś innego wokół Ciebie? Pewnie od północy pić już nie będziesz mogła? No i godzinę już znasz?

Gosiaczek tak, na osobę netto nie może przekroczyć 1922 zł, łącznie z Antkiem oczywiście ale to nie jest to "netto" co by było np. na zaświadczeniu o zarobkach...wychodzi trochę więcej na osobę bo czegoś tam nie odejmują..nie pamiętam czego...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-03-29 o 14:46
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 14:50   #4839
kropcia007
Wtajemniczenie

Kejka co do lewatywy jeszcze nie wiem cewnik na pewno. Dostałam płyn primasept cos jak octenisept by sie w nim wykapać wieczorem i rano przed 7. Cięcie jest wpisane na 8:30

Drugie ktg teraz robia. Miałam tez badanie dowcipne.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 14:52   #4840
Smarrita
Wtajemniczenie

Kropcia - powodzenia jutro

Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 14:54   #4841
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ja, myśląc ze CC mam w poniedzielek, nie mogłam jeść od 13 w niedziele. No a CC zrobili w niedxierle o 19.30. Robili lewatywke na IP, nie takie straszne to... Baba niejedna dupę obcą widziała, wec sie nie wstydziłam... A wydaje mi sie, ze lepiej zrobic niz miec jakies niespodzianki, zwłaszcza, ze po CC robi sie dwójkę po paru dniach (i wcale nie łatwo...)

Bedzie dobrze. O wszystkich myśle mocno i wspieram w myślach
Stary 2016-03-29, 14:55   #4842
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Kejka co do lewatywy jeszcze nie wiem cewnik na pewno. Dostałam płyn primasept cos jak octenisept by sie w nim wykapać wieczorem i rano przed 7. Cięcie jest wpisane na 8:30

Drugie ktg teraz robia. Miałam tez badanie dowcipne.
Cewnik to chyba wszędzie. Mam jedyne nadzieję, że zakładają dopiero na sali operacyjnej w znieczuleniu Z tą kąpielą to u mnie też. Daj znać jak będziesz coś wiedziała, jeśli chodzi o lewatywe
Kurcze, chciałabym też tak z rana..u mnie pewnie coś koło 11 będzie...

Mikołaj <3
Stary 2016-03-29, 14:57   #4843
MiniMonix
Zakorzenienie

Angeletta

Gratuluję! Chciałabym, żeby u mnie potoczyło się tak samo

Tabaska

Też gratuluję!

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 14:59   #4844
Smarrita
Wtajemniczenie

Te dziewczyny ktore ze mna lezaly moglby normalnie jesc do polnocy a pic do 6 rano. Jedna miala o 8 a druga o 10cc. Podobnie teraz nowa jest i moze jesc do polnocy.

Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 15:00   #4845
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja, myśląc ze CC mam w poniedzielek, nie mogłam jeść od 13 w niedziele. No a CC zrobili w niedxierle o 19.30. Robili lewatywke na IP, nie takie straszne to... Baba niejedna dupę obcą widziała, wec sie nie wstydziłam... A wydaje mi sie, ze lepiej zrobic niz miec jakies niespodzianki, zwłaszcza, ze po CC robi sie dwójkę po paru dniach (i wcale nie łatwo...)

Bedzie dobrze. O wszystkich myśle mocno i wspieram w myślach
Tak jak my myślimy o Tobie dzielna Kobieto!

Właśnie mi chodzi o to, żeby tą lewatywę mieć zrobioną i jestem ciekawa czy są jeszcze oddziały w których przed CC nie robią, bo wtedy muszę się upomnieć.

Smarrita no widzisz...jak ja leżałam ostatnio na położnictwie ze skurczami, to dziewczyna jeść ani pić od północy nie mogła, bo miała mieć rano CC. A ja sobie bez wody nie wyobrażam :O

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-03-29 o 15:01
Stary 2016-03-29, 15:26   #4846
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Kropcia będzie wszystko dobrze! Nic się nie martw!
Kopycio dobrze ze mnie rozumiesz
Smarrita no to trzymam mocne kciuki!
Angeletta ale cudownie
Akinomka ja też tak mam chociażby teraz jak Ciebie czytałam to 3 razy musiałam powtarzać
Tabaska noooo super! Zazdroszczę! Zdrówka dla Was!
Agata trzymam Cię za słowo

Ja juz leżę po obiedzie. . Wiem czego wyladowalam w szpitalu... ponieważ z om wychodzi mi termin na 8.03 a z usg na 10.04 to lekarz nie jest pewny bo każde usg inaczej ale wziął to początkowe i chce mnie mieć na obserwacji aby niczego nie przeoczyć i mieć mnie pod kontrol i mam 40 t juz.. po badaniu wyszło ze na dniach urodze i zostaje juz do porodu. . Mam nadzieje ze Dominik się zlituje nad rodzicami i szybko wyjdzie. . Skurcze mam do 55%.. lezymy w 5 i każda z podobnym terminem (3,6,9. 04) i jedna 31 tydz. .

No to już wszystko jasne dlaczego Cię położył. Ładnie się te terminy rozjechały, ciekawe jaki jest prawidłowy
Cytat:

No coś Ty? I jak to odczułaś? ból jak na okres? ja tez chcę

Cytat:
Tak jak my myślimy o Tobie dzielna Kobieto!

Właśnie mi chodzi o to, żeby tą lewatywę mieć zrobioną i jestem ciekawa czy są jeszcze oddziały w których przed CC nie robią, bo wtedy muszę się upomnieć.

Smarrita no widzisz...jak ja leżałam ostatnio na położnictwie ze skurczami, to dziewczyna jeść ani pić od północy nie mogła, bo miała mieć rano CC. A ja sobie bez wody nie wyobrażam :O

Nie jeść, spoko. Ale nie pić? ja jestem uzalezniona od picia melisy i wody. Nie umiem nie pić

Poli kciuki za wizytę

Patulinka jak tam sytuacja?

Ja chciałabym urodzić w dzień i SN bardzo, bardzo bym chciała
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 15:26   #4847
Avlis
Raczkowanie

Tabaska
Gratulacje
Jak się czujesz? Jak Igor?

Poli/skurcze
Nie miałam wcześniej niż w noc, gdy rozpoczął się poród. Jak już się pojawiły skurcze, po paru godzinach urodziłam.

Teraz liczę, że będzie tak samo

Smarrita

Powodzenia

Angeletta
Super szybki poród Zamawiam taki :P
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 15:46   #4848
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Patulinka jak tam sytuacja?
Byłam na konsultacji u anastezjologa w sprawie znieczulenia, wszystko ok.

Pytałam mojego doktorka czy jeśli nic się nie ruszy to mnie puszcza do domu. Powiedział że nie ma sensu bp zaraz pewnie musiałabym wracać spowrotem. Badał mnie ginekologicznie, szyjki nie ma i mieciutka. Chciał przebić wody Ale wysłał mnie jeszcze do położnej.
Babeczka tam mówi że nie widzi potrzeby przebijania wód, no i żeby poczekać chociaż do jutra bo dziś to według niej jeszcze byłby wcześniak.
Jutro zaczynam 38 tc a dokladniej mamy 37+0.
Po badaniu miałam śluz ciągnący lekko podbarwiony krwią.
Teraz czekamy, sama już nie wiem co myśleć.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 15:49   #4849
niulka_1985
Zadomowienie

Skurcze u mnie są codziennie rano i wieczorem. Trwają max 5 minut i przypominają bóle menstruacyjne, tylko takie delikatne.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 15:49   #4850
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Patulinka kciuki
może już jutro, tak jak Kropcia, będziesz tulić swoją Zosię

Mikołaj <3
Stary 2016-03-29, 15:50   #4851
valaria
Raczkowanie

Witamy nowe dzieciaczki, gratuluję
No i trzymam mocno kciuki za dziewczyny przebywające w szpitalach. Trzeba być dobrej myśli mimo wszystko - wszystko dobrze się ułoży

Dołączam do grona nieodczuwających skurczy nic się kompletnie jak do tej pory nie działo. Nie mam pojęcia, jak wyglądają przepowiadacze... staram się nie panikować, że nie poznam właściwych. Jakoś to będzie
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 15:51   #4852
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Patulinka kciuki
może już jutro, tak jak Kropcia, będziesz tulić swoją Zosię
No skurcze mam nieregularne. Bóle krzyża teraz mocniejsze.
Zobaczymy.
Jutro już 38 tydzień zaczynamy, Zosia miała podane sterydy więc mam nadzieję że gdyby co to wszystko będzie dobrze ☺
Stary 2016-03-29, 16:04   #4853
velika
Winter is coming

u mnie to nie jak na okres, inaczej. Ale ja na okres to zawsze miałam nietypowe bóle, bolały mnie uda
poszłam sobie zrobić kąpiel, a po kąpieli jak mnie pogoniło do kibla to ledwo zdążyłam ;/ czyli jednak jelitówka, bo poszło paszczą ale skurczy kilka miałam w międzyczasie, bardzo nieregularne.

Stary 2016-03-29, 16:14   #4854
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Cewnik to chyba wszędzie. Mam jedyne nadzieję, że zakładają dopiero na sali operacyjnej w znieczuleniu Z tą kąpielą to u mnie też. Daj znać jak będziesz coś wiedziała, jeśli chodzi o lewatywe
Kurcze, chciałabym też tak z rana..u mnie pewnie coś koło 11 będzie...
Tak, ja tak miałam za każdym razem. Nic nie czuć także luz
Umówiłam antonia do neurologa juz, mamy wizyte 12.04...potem ortopeda tylko
Stary 2016-03-29, 16:17   #4855
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Tak, ja tak miałam za każdym razem. Nic nie czuć także luz
Umówiłam antonia do neurologa juz, mamy wizyte 12.04...potem ortopeda tylko
A neurolog z jakiego powodu?

Powiedz mi jeszcze, jak się czujesz i funkcjonujesz po tych 9 dniach od CC? Boli brzuch, rana, etc?

Mikołaj <3
Stary 2016-03-29, 16:24   #4856
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
No skurcze mam nieregularne. Bóle krzyża teraz mocniejsze.
Zobaczymy.
Jutro już 38 tydzień zaczynamy, Zosia miała podane sterydy więc mam nadzieję że gdyby co to wszystko będzie dobrze ☺

Lepiej nie mieć wcześniaka. Musielibyście być pod stałą opieką wielu lekarzy, po co

Ja mam jutro KTG, pewnie wyjdzie jak zawsze dobrze, bez skurczowo, i jakoś się pokulam do poniedziałku. Ciekawa jestem na kogo trafię w sali.

Dacie wiarę, że ostatnio na KTG byłam z dziewczynami, które jak my mają termin na kwiecień i wszystkie paliły fajki?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 16:39   #4857
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Lepiej nie mieć wcześniaka. Musielibyście być pod stałą opieką wielu lekarzy, po co
:
Po północy już nie wcześniak.
Teraz mam okropne bóle krzyża i na ktg skurcze ale już bolesne. Nie to co było wcześniej
Stary 2016-03-29, 16:42   #4858
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Po północy już nie wcześniak.
Teraz mam okropne bóle krzyża i na ktg skurcze ale już bolesne. Nie to co było wcześniej
Czyżby się rozkręcało?

Vel kuruj się.

Przespałam się i trochę mi lepiej.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-29, 16:52   #4859
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Patulinka, noooo...wydaje mi sie ze dzis zostaniesz mama w takim razie badz dzielna!!

Lulka duzo kobiet pali w ciazy bo panuje jeszcze takie utwierdzenie ze "wiekszy szok dla dziecka jak matka odstawi"...

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Velika kurde, tez sie nie mialo kiedy przyplatac chorobsko kuruj sie tam

Mikołaj <3
Stary 2016-03-29, 17:03   #4860
lucy111
Zadomowienie

Ale nam się sypna porody lada chwila ☺

Patulinka mam podobne przeczucia jak Kejka. Bardzo prawdopodobne ze jeszcze dziś poznasz Zosie <3

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Dziewczyny co możecie polecić na ból gardła? Bo niestety ale nie jest lepiej od rana, położyłam się na dwie godziny ale nadal się średnio czuje. Oby jakoś konkretnie mnie nie rozłożyło
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości