test gimnazjalny - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-02, 19:37   #4831
valnietta
Raczkowanie

Dot.: test gimnazjalny

łoo kochana_szatana to i tak udzo pkt mialas ja to o tylu marze, tymbardziej ze z próbnego mialam tylko 61 mysle, ze to bardzo dobry pomysl zrobic taki plan działania tymbardziej, ze mam kalendarz z operonu i tam wszystko pisze co trzeba umieć jak chcecie to mogę sie tym z wami podzielic narazie powtorzylam sobie neologizmy, archaizmy, czesci zdania, zwiazki frazeologiczne i przeczytalam 5 lektur teraz jestem w trakcie powtórki części mowy
valnietta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 20:06   #4832
Vacuous
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez valnietta Pokaż wiadomość
łoo kochana_szatana to i tak udzo pkt mialas ja to o tylu marze, tymbardziej ze z próbnego mialam tylko 61 mysle, ze to bardzo dobry pomysl zrobic taki plan działania tymbardziej, ze mam kalendarz z operonu i tam wszystko pisze co trzeba umieć jak chcecie to mogę sie tym z wami podzielic narazie powtorzylam sobie neologizmy, archaizmy, czesci zdania, zwiazki frazeologiczne i przeczytalam 5 lektur teraz jestem w trakcie powtórki części mowy
podzielisz się ? tu albo np. na mejla :P
Stary 2010-04-02, 20:08   #4833
Sweet :)
Zakorzenienie

Pamiętam jak w zeszłym roku się stresowałam! Ale spokojnie dziewczyny, testy wcale nie są takie straszne Jeśli nie miałyście w gim. większych problemów z nauką to powtórzcie sobie najważniejsze daty historyczne, wzory matematyczne i fizyczne oraz formy wypowiedzi pisemnej i będzie dobrze!
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 20:11   #4834
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet :) Pokaż wiadomość
Pamiętam jak w zeszłym roku się stresowałam! Ale spokojnie dziewczyny, testy wcale nie są takie straszne Jeśli nie miałyście w gim. większych problemów z nauką to powtórzcie sobie najważniejsze daty historyczne, wzory matematyczne i fizyczne oraz formy wypowiedzi pisemnej i będzie dobrze!
Popieram
Biologia, geo na teście to łatwizna, więc IMO nie trzeba nic powtarzać.
Pamiętam jak się stresowałam, oj masakra Teraz wspominam ten czas z uśmiechem.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 20:15   #4835
valnietta
Raczkowanie

no nie bede taka, podziele sie podaj maila to Ci wysle bo trochę dużo tego
Stary 2010-04-02, 20:17   #4836
GreyLovex3
Rozeznanie

valnietta, podzielisz się ? ;>

ja mam victora - powtórkę z cz. mat.-przyr., oraz ostatni numer z powtórką z angielskiego i niemieckiego.

oprócz tego vademecum z historii. biologii, fizyki i atronomii i matmy, ale teraz to trochę za późno na ich używanie xD.

Ale postanowiłam sobie właśnie jutro poprzeglądać.

PS. a jak wam poszły testy próbne?

ja miałam z matmy 44/45, z ang 44/50, a z polaka nie pamiętam ale coś około 47.

heh, jakbym miała chociaż z jednego 50, to bym była tak przeszczęśliwa że masakra .

Życzę Wam wszystkim samych pięćdziesiątek, to już przecież niedługo !
GreyLovex3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 20:32   #4837
valnietta
Raczkowanie

ja miałam tylko 61 z próbnych ale nam zrobili jakis egzamin z 2002 roku jako próbny oo ja tez mam mnostwo tych różnych egzaminów do ćwiczenia.. mam zamiar tak tydzien przed testami skonczyc sie uczyc na nie i rozwiazywac te egzaminy a więc z polskiego powtórzyć: spójnik, przecinek, wykrzyknik, przyimek, partukuła, idomy, imiesłowy przymiotnikowe i przysłówkowe, liczebniki główne, przysłówki, liczebniki porządkowe, zbiorowe, ułamkowe, imiesłowy przysłówkowe współczesne i uprzednie, imiesłowy przymiotnikowe czynne i bierne, pisownia imiesłowów, zaimki, wypowiedzenie, orzeczenie, podmiot, dopelnienie, okolicznik, przydawka,zdanie zlozone z podrzednym podmiotowym, zdanie zlozone z podrzednym orzecznikowym, wypowiedzenie zlozone z imieslowowym rownowaznikiem zdania, interpunkcja w wypowiedzeniu zlozonym podrzednie, frazeologia,słowotwórstwo , budowa slowotworcza wyrazow, dyskusja, felieton, list otwarty, budowa wyrazow, wyrazy zlozone, skroty, skrotowce zakres i treść wyrazu, fonetyka, upodobnienia pod wzgledem dzwiecznosci, uproszczenia grupy spolgloskowej, wypowiedzenia wielokrotnie zlozone, rozporawka, interpunkicja w zdaniach wielokrotnie zlozonych, mowa zalezna i niezalezna,nazwy miejscowe, odmiana nazw miejscowych, nazwy osobowe, nazwiska żon, córek, małżeństw - odmiana, synonimy, antonimy, zapozyczenia, ortograficzne kłopoty z zapożyczeniami, związki frazeologiczne, akcent i intonacja, rzeczownik, czasownik, przymiotnik, opis, opowiadanie, rodzaje gramatyczne, kategoria rzeczowników, średnik, streszczenie, tryby czasownika, zdania pojedyncze, wypowiedzenie zlozone, wypowiedzenie wpolrzednie zlozone, zdania podrzednie zlozone: z podrzednym dopelniowym, podrzednym przydawkowym, podrzednym okolicznikowym tak w srócie

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

co byście jeszcze dodały? brakuje tu neologizmów, rodzajów narracji, budowa wiersza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-02, 21:14   #4838
Vacuous
Rozeznanie

Cytat:
no nie bede taka, podziele sie podaj maila to Ci wysle bo trochę dużo tego
zaraz wyślę Ci na PW.
Stary 2010-04-02, 21:18   #4839
valnietta
Raczkowanie

wyzej juz napisalam wszystko chyba, ze chcesz jeszcze histe i wos, ale wydaje mi sie ze nie ma sensu tego wszystkiego powtarzac i tych wszystkich tematow bo za duzo tego a w necie tylko znalesc najwazniejsze daty
Stary 2010-04-02, 22:37   #4840
Vacuous
Rozeznanie

Cytat:
wyzej juz napisalam wszystko chyba, ze chcesz jeszcze histe i wos, ale wydaje mi sie ze nie ma sensu tego wszystkiego powtarzac i tych wszystkich tematow bo za duzo tego a w necie tylko znalesc najwazniejsze daty
okej, dziękujję
Stary 2010-04-03, 00:21   #4841
Blair
Zadomowienie

GG do Blair

Bożee pamiętam jak sie jeszcze tak niedawno udzielałam w tym wątku jako własnie osoba która pisze test gimnazjalny a teraz z miesiac bede pisać mature . Aaaaa jak ten czas leci ! No aż szok.

Powodzenia na teście dziewczyny *

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-03, 10:32   #4842
valnietta
Raczkowanie

oj to trzymamy kciuki za maturzystki Vacuous a Ty czeego się głównie uczysz? nas straszą nauczyciele, że to będzie trudny test bo piszemy jako osttani rocznik w jakimś tam starym systemie i napewno dadza nam trudny
Stary 2010-04-03, 10:50   #4843
qwera
Przyczajenie

wystarczy przerobić zadania z programu ABC Testy Gimnazjalne, sukces gwarantowany, nie trzeba daleko szukac, programik kosztuje 14,99 czyli tyle co jedna godzina korepetycji, ale to niewiele jak za takie zebranie 600 rozwiązanych zadań.
Program jest na stronie http://www.testygimnazjalne.com.pl
qwera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 00:10   #4844
oliwja
Zakorzenienie

Ja dopiero dziś wzięłam się za powtarzanie lektur, robię sobie notatki, [autor, tytuł książki, czas i miejsce akcji, krótkie streszczenie i charakterystyka bohaterów]. Mam na swojej liście takie lektury: Krzyżacy, Zemsta, Siłaczka, Kamienie na szaniec, Latarnik, Syzyfowe Prace, Mały książę, Antygona, Romeo i Julia, Kamizelka, Stary człowiek i morze. Co byście dodały a co wyrzuciły? : )
valnietta, ze mną również się podzielisz, (chodzi mi głowie o matmę, fize, chemie i gegre)? <oczy kota ze shreka> adres mejlowy wyślę Ci zaraz na PW ; )
Życzę powodzenia tegorocznym maturzystkom. : )

Edytowane przez oliwja
Czas edycji: 2010-04-05 o 00:12
oliwja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 00:52   #4845
Red_Devil
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez oliwja Pokaż wiadomość
Ja dopiero dziś wzięłam się za powtarzanie lektur, robię sobie notatki, [autor, tytuł książki, czas i miejsce akcji, krótkie streszczenie i charakterystyka bohaterów]. Mam na swojej liście takie lektury: Krzyżacy, Zemsta, Siłaczka, Kamienie na szaniec, Latarnik, Syzyfowe Prace, Mały książę, Antygona, Romeo i Julia, Kamizelka, Stary człowiek i morze. Co byście dodały a co wyrzuciły? : )
valnietta, ze mną również się podzielisz, (chodzi mi głowie o matmę, fize, chemie i gegre)? <oczy kota ze shreka> adres mejlowy wyślę Ci zaraz na PW ; )
Życzę powodzenia tegorocznym maturzystkom. : )
Mój ty Boże, podziwiam Cie Jesli masz ochotę na powtórkę, to brawa, ale uwierz mi, że aż tak obszerna wiedza z lektur rzadko się przydaje. W formie pisemnej możesz wykorzystać dowolne przykłady z kanonu lektur, czy też inne przykłady literackie, także bez nerwów, z pewnoscią sobie coś przypomnisz

Dziewczyny, powtórka z takich przedmiotów jak geografia, biologia nie jest potrzebna. Pytania na teście są elementarne, bez problemów zrobicie. Powtórzcie wzory form pisemnych, ewentualnie jakies wzory z fizyki etc. Przede wszystkim bez nerwów, będzie dobrze.

"Ta drużyna najpierw torturuje cię, a potem zachwyca jak żadna inna na świecie."
- Sir Alex Ferguson

MANCHESTER UNITED!!
Red_Devil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 08:37   #4846
Blackrose06
Raczkowanie

Cool Dot.: test gimnazjalny

Dobra to i ja się przyłączeTeż piszę w tym roku egzamin i dopiero dziś zaczynam powtórkę wszystkich lektur. Uważam, że jednak znajomość ich a raczej ogólne przesłanie i bohaterów trzeba znać, gdyż przyda to się na rozprawkę. Więc ja osobiście do lektur jeszcze dodałam: Balladynę, Dziady cz II, Opowieść wigilijną, Pana Tadeusza, Dywizjon 303. Oprócz tego oczywiście znajomość mitów i literatury, chociażby mit o Dedalu i Ikarze oraz Pieśń o Rolandzie Dużo tego, a jeszcze egz.mat-przyr ! aż boję się do książek zaglądać
Blackrose06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 11:52   #4847
valnietta
Raczkowanie

Olivja niestety mam tylko powtorke z humanistycznego testu polski, historia i wos polski juz napisalam, a wosu i histy nie oplaca sie calej powtarzac tylko najwaznijesze daty z historii. a tu macie najwazniejsze wzory na matme, fizyke i chemie tylko wzorów skróconego mnożenia nie bedzie bo czytalam na jakijes stronce co wycofali.. ja juz koncze powtarzac cala gramatyke z polskiego a do lektur dodałabym: Don Kichot, Iljada, Odyseja, Skąpiec, Apokalipsa, Pieśćnad Pieśniami, Boska komedia, Żywot człowieka poczciwego, Lalka, Katarynka . Myśle, że mogą nam dać jakieś mity bo chyba jeszcze nie było żadnych na testach

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

P.S Jeszcze 23 dni

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

kurde, coś się te wzory nie dodały jak mam je dodać? są zapisane w adobe reader
Stary 2010-04-05, 13:00   #4848
Vacuous
Rozeznanie

Cytat:
oj to trzymamy kciuki za maturzystki Vacuous a Ty czeego się głównie uczysz? nas straszą nauczyciele, że to będzie trudny test bo piszemy jako osttani rocznik w jakimś tam starym systemie i napewno dadza nam trudny
Oj, ja się jeszcze nie mam za czego nawet uczyć! :P jeszcze nic nie zrobiłam, nic, aż mi głupio.
ale dzisiaj chyba przygotuję sobie materiały różne, tzn. powypisuję na kartce, jakie są najważniejsze zagadnienia itp.
Z części mat-przyr na pewno czas z geografii (strefy czasowe), z biologii kości, z chemii otrzymywanie metali i kwasy/wodorotlenki, z maty wzory to raczej łatwe, bo na bieżąco się używa , fizyka - wzory, mam całą taką kartkę. na razie tyle co mi się przypomniało;p
Stary 2010-04-05, 17:33   #4849
valnietta
Raczkowanie

a ja z biologii nic sie nie ucze mogą dać nam wszystko, więc nie wiadomo czego się uczyć mam 6 z biologii to chyba coś tam z niej umiem narazie samym polakiem sie zajmuje.. jak myślicie, można sobie np. na linijce zrobić ściagę z fizyki ?? a ile pkt. by was usatysfakcjonowało ? u mnie 60 pkt to takie minimum

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 20:45   #4850
oliwja
Zakorzenienie

valnietta,w porządku. : D a z tymi wzorami to ja chyba bym nie ryzykowała..
Stary 2010-04-05, 21:34   #4851
Sardelka
Zadomowienie

to ja też dołączę Piszę również w tym roku. Trochę mi głupio, bo na razie nie zrobiłam kompletnie nic! od jtr zabiorę się za jakieś powtórki. Polskiego raczej się nie obawiam, gorzej mat-przyr, szczególnie chemia.

valnietta no ja to bym tak z 80 chciała mieć

z próbnych miałam;
37,5/50 - mat-przyr
43/50 - hum
29/33 - ang

Sardelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 21:37   #4852
muszynianka
Zakorzenienie

Wśród uczniów popularne są ściągi z wzorów na legitymacjach szkolnych.
Ale nie mam pojęcia po co, zadania są tak konstruowane że wzory zazwyczaj są podane a jeśli nie, mówimy o czymś banalnym
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 22:15   #4853
oliwja
Zakorzenienie

ja chciałabym mieć tak z 75-85..
a próbnych cieniutko, bo razem[bez angola] zaledwie 60.
Stary 2010-04-05, 23:13   #4854
Olaalla
Zadomowienie

GG do Olaalla

Hej dziewczyny
Można się przyłączyć?
Tez pisze w tym roku testy i nie powiem, zaczynam się stresować coraz bardziej.
Tak bardzo, że nawet zaczęłam się uczyć! Tylko sęk w tym, że nie wiadomo, czego warto się uczyć, a czego nie Trafić sie może wszystko..
Bardziej się boję mat-przyr. Z humanem sobie poradzę, tylko lektury sobie przypomnieć do wypracowania
O angielski się w ogóle nie martwię, bo jestem z klasy z rozszerzonym, to pójdzie łatwo, mam nadzieję
Olaalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 23:24   #4855
oliwja
Zakorzenienie

Pewnie, że możesz. : )
Myślę, że większość z nas bardziej boi się mat- przyr. I tak się teraz zastanawiam, wynik z języka angielskiego się nie liczy do ogólnej liczby punktów przy rekrutacji, prawda?

Edytowane przez oliwja
Czas edycji: 2010-04-05 o 23:28
Stary 2010-04-06, 08:17   #4856
Sardelka
Zadomowienie

oliwja nie liczy się

kurczę, ile razy chcę się zacząć uczyć to jakoś się nie mogę za to zabrać.

Sardelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 08:48   #4857
Olaalla
Zadomowienie

GG do Olaalla

No niestety się nie liczy, a szkoda
Mat-przyr. trudniejszy, bo na niego trzeba więcej umieć, a na humanie wystaczy często pomyśleć, pokombinować i zrobione
Olaalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 09:43   #4858
Exly
Rozeznanie

Pozwolę sobie do was dołączyć. Cześć wszystkim!
Zostało nam tylko 21 dni, a ja jeszcze NIC nie ruszyłam do przodu z powtórką. Strasznie mi wstyd, ale ja ogólnie jestem okropnym leniem więc to nic nowego.

Jak większość o ile humana nie boję się aż tak bardzo, to na myśl o mat-przyr aż mnie wzdryga. Co powtarzacie z zakresu mat/chem/fiz/biol ? Nie wiem jak się za to wszystko zabrać, a czasu coraz mniej

Widzę, że tutaj dzielicie się swoimi wynikami z próbnych. U mnie było tak:
hum - 44/50
mat-przyr - 36/45
niem - 41/50

Exly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 09:59   #4859
oliwja
Zakorzenienie

z fizyki wzory i wszystko, czego zapomniałam od pierwszej klasy, a czuję, że dużo tego będzie. z chemii dysocjacje, hydrolizy, reakcje spalania etc. z matematyki na pewno bryły i.. i nie wiem co jeszcze. jak myślicie? a o biologii jeszcze nie myślałam. : ) + exly, ja poza przygotowaniem sobie materiałów do powtórki z 4 lektur też stoję w miejscu. Za 3 tygodnie będziemy się właśnie męczyć z humanem, albo raczej go kończyć, więc bierzemy dupy w troki i do roboty!
Stary 2010-04-06, 10:11   #4860
valnietta
Raczkowanie

to my 27 piszemy humana już?? kurde.. myślałam, że w środe -28 .. no to sie jeszcze bardziej zestresowałam ja z próbnych miałam:
38/50 - z humanistycznego ( dali nam jakis test z 2002 roku :/ )
27/50 - z matmy ( dali nam jakis z 2004 :/ )
38/50 - z angielskiego
Wogle się nie przygotowywałam do tych testów, więc i tak się cieszę, że 61 miałam z niego ( nieliczac angielskiego )
Dobra dziewczyny przyszedł czas czytać Romea i Julię ( streszczenie oczywiście ), więc życzcie mi powodzenia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości