|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Malos dziękuję za odpowiedź
MIŁO czyta się tak dlugi post i co u Was słychać. Za żłobki podziwiam ja jeszcze córkę minimum rok w domu zostawie. Jakoś nie możemy bez siebie żyć😁 a teraz z niej zrobił się taki przytulasek 💗💗💗💗 Z tych plusów tyle bo wszedzie się wspina na krzesło potem na stół ostatnio nawet na parapecie siedziała prawie zawału dostałam a dosłownie spuscilam ją z oczu na moment. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4832 |
Mama Land
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
MaLoS: W NC 150 właśnie da się wyłączyć dźwięk - wiem, bo mam i jest na mute. Poczytaj w instrukcji - mi się udało wyciszyć go po roku użytkowania
![]() GGI: W sumie polecam ten termometr. Ale my rzadko używamy, więc moja recenzja jakoś niekoniecznie jest przydatna. U nas nadal kwintesencja kobiecości - M. zmienia zdanie szybciej niż cokolwiek ![]() Ogólnie żyjemy trochę jak hippisi - podążamy za zachciankami, a nie harmonogramem. Nigdy nie wiadomo, kiedy M. pójdzie spać. Jedno jest pewne - ja wstaję (do pracy), ona od razu za mną. Ogólnie to nie staramy się nie być w ciąży, więc poproszę o kolejne kciuki za dwie kreski (choć już prosiłam). Mi już działa wyobraźnia, już mięso nie smakuje, już wszędzie czuję jakieś smrodki - sama się nakręcam i mam ciążę urojoną ![]()
![]() |
#4833 |
Winter is coming
|
kiedy testujesz?
![]() ![]() Za nami już 3 tyg w żłobku, szału nie ma póki co ![]() Ja sobie bardzo chwalę wychodzenie z domu do pracy... siedzenie w domu z dzieckiem to nie moja bajka ![]()
![]() |
#4834 |
Rozeznanie
|
jejku AsiaPo co Ty mówisz da się wyłączyć? zaraz szukam gdzie to 😂 no i kciuki za dwie kreski!! ja jestem na etapie testów owulacyjnych i czekam na odpowiedni moment na dniach 😉😉😉
ja przechodze trudna probe macierzyństwa 😐 nasz synek ma teraz mega trudność z zasypianiem... nie wiem czy teraz czas na jakiś skok czy przez zęby, ale masakra zasypia dopiero 22... albo budzi sie w nocy na 2-3 godziny.. przez chorobę tak się przestawił czy nie wiem już co, ale chodzę jak zombiak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Velika spokojnie prYzwyczai się do żłobka. Kwestia czasu.
A jak w pracy ? Dużo zLeceń? Malos kciuki zaciśnięte! Nieprzespane noce i zombe wiem coś o tym moja miała taki etap ze ja....ole wisialam nad łóżeczkiem głaskałam nuciłam itd... usypiała a za 2 wrzask jakby ją obdzierali ze skóry. Choć do teraz nie przesypia całej nocy bo pobudka o 2 na butelkę musi być. Próbowałam zastąpić wodą to w złości wyrzuca butelkę na pół pokoju. A takie pytanie u Was dzieci też bardzo reagują na zmiane ppgody. Moja to chodzący barometr... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
A ja się pochwale, ze 22.07 o godz. 23.15 SN przyszedł na świat mój synio Stasio
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4837 |
Winter is coming
|
o kurde, słuszne wymiary
![]() ![]()
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga ciężka😁 szacun za sn! Dużo zdrowia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
Dziękujemy, czujemy się dobrze i potwierdzam, ze drugi poród jest znacznie szybszy i łatwiejszy, na IP przyjechaliśmy koło 21 i rozwarcie było już na 3-4 palce a skurcze wcale nie były bardzo bolesne, szybko postępowało rozwarcie a ból do zniesienia, gorzej jak zaczęły się parte bo dziecko duże i trochę peklam ale tylko kilka szwów i juz siadam i chodzę normalnie
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4841 |
Mama Land
|
Syn Szwagierki ma na imię Stasio
![]() Happy Gratuluję! ![]() ![]() ![]() ![]() Wróciliście już do domu? Jak się czujesz z tym wszystkim? Jak Pierworodna zareagowała na braciszka? ![]()
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Happy gratulacje!jak siostra reaguje na młodego?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4843 |
Rozeznanie
|
HappyGirl---- serdeczne gratulacje 😘😊😊 super wiadomości, dzielna jesteś i pocieszenie dla nas że drugi poród nie jest taki zły 😉 zdrówka dla Was! ucałuj Stasia od ciotek internetowych 😘
u nas MASAKRA ŻYCIA... Od wczoraj zaczęło się 40 stopni gorączki i wszystkie trójki naraz 😨 nie wiem jak się nazywam, Adam spał najdłużej 20 minut bez przerwy, cały czas płacze, ślina Niagara, strasznie cierpi, już nie wiem co robic, te ząbki są najgorsze z dotychczasowych. macie jakieś patenty? daje Nurofen z paracetamolem przemiennie plus viburcol i camilia wszystko słabo działa 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4844 |
Mama Land
|
MaLoS: Współczuję! Zęby oczne są podobno są najgorsze, później jeszcze 5 dają czadu.
Niestety to nadal przed nami, więc nie pomogę ![]() Do mnie za to w piątek, po dwóch latach przerwy, zawitał OKRES ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4845 |
Winter is coming
|
dobry mąż
![]() ![]() Ale postanowiłam, że w ciągu 3 miesięcy odstawię Em od piersi, więc niedługo zawita. Chyba, że mój plan się nie powiedzie.
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj kochana, bardzo wam współczuję. Namęczy się Adaś. U nas zęby wychodzą względnie ok, wczoraj odkryłam, że na dole zamiast trójek ma czwórkę ! Happy Moje gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4848 |
Rozeznanie
|
Lulka co u Was? Jak Bartek, rozrabia? dzięki za wsparcie 😊
Asia Twój mąż to jest hit 🤣 trzymam kciuki żeby jego plan zapłodnienia w sierpniu się powiódł 😉 może jeszcze testy owulacyjne Ci będzie robił 😛 my już dziesiąty cykl starań i d... może ten będzie szczęśliwy i nie dostanę @ 😉 Trzydniowka mówi hello u nas 😐 już wiem co jest Adasiowi, trzy dni gorączki, dziś wysypka plus te ząbki, moja ogromna próba cierpliwości i jego cierpienie... już lepiej niby. zła jestem, posłałam go do klubu malucha na dobra zabawę, a on tam jest nieszczęśliwy i ciągle choruje. już sama nie wiem co robić mam wątpliwości co do tej decyzji chyba się wstrzymam z tym klubikiem na jakiś czas 🤔 u Was też ciągle pada? lato kiepskie w tym roku ech... Happy jak tam Synio? Czy dzieci już się poznały? 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Malos To może ta gorączka to wina trzydniówki ? Oj, bardzo wam współczuję. A co do starań, to uda się. Widocznie tak ma być
![]() Bartek od czasu gdy idzie mu 6 zębów (!) na raz budzi się czasem w nocy z płaczem, ale zaraz zasypia i śpi nawet do 8, 9 ![]() Trochę narzekam na jego temperament, bo ze spokojnego dziecka które siedzi stał się chodzącym szogunem ![]() A jak Adaś ? Też takie żywe srebro ? No i jaki nosicie już rozmiar ? :P my pożegnaliśmy ostatecznie 86 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4850 |
Winter is coming
|
No Malos choroby to normalka... moja też przynosi katar i różne wirusy, dwa razy w lipcu miała gorączkę bez innych objawów, a chodzi tylko na 3 godziny i dzieci teraz w wakacje jest bardzo mało. Ale ja nie mam innego wyjścia, muszę ją przyzwyczajać
![]() U nas też pada ciągle i zimno. Duży chłopiec z Bartka jak już 86 za małe!
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
wiem wiem Vel... te choroby to normalka, miałam chwilowego hejta na żłobek, ale przemyslalam sprawę i dam jeszcze mu szansę. w sumie przez lipiec Adam był tam tylko 6 razy, a choroby mocno związane są z ząbkowaniem, on to ciężko znosi i wszystko łapie od razu.
szukam kaloszy teraz bo przecież nie można ujechać w tych mokradłach! 😉 Lulka jaki duży Bartuś 😁 no i my 86 też baj baj, teraz tylko 92, jedne portki ma 98 nawet 😉 a co do ruchliwości to tak samo, rozrabiaka jakich mało, nabiegam się za nim 😊 a Wy drugie planujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Dziewczyny kupowałyście kaloszki dla Waszych Pociech? nie wiem jaki rozmiar się bierze czy większe czy taki co nosi? 🤔 a jakie rozmiary bucików noszą teraz Wasze dzieci? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Malos Podłączam się do pytani o kalosze. Też pilnie szukam
![]() Drugie dziecko ? zacznę myśleć za rok. Ale tak do 30 stki chcę mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Ewa nosi ubrania w rozm od 74 do 92, zależy od firmy, buty ok rozm 23. Teraz polujemy na kolejne sandałki, bo z aktualnych wyrasta.
Biedna dupsko sobie odparzyła, aż płakać się chce. W ciągu dnia dużo chodzi bez pieluchy więc prania mamy stosy ![]() Nam z drugim pół roku już nie wychodzi ![]() Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Mama Land
|
Madziara - pewnie gdy odpuścicie sobie starania, to zdasz test dwóch kresek
![]() ![]() ![]() M. jest malutka - ma tylko 73 cm wzrostu i waży 10 kg, ale wygląda jak pulpet ![]() Powoli wyrasta z butów rozmiar 19. Ubrania nosi 80. Choroby w żłobku to normalka. Martyna jest na piersi, a cały pierwszy miesiąc, nawet półtora to nieustanny gil, kaszel, nawet jakaś wysypka ![]() Raz się zdenerwowałam (w okolicach Bożego Ciała) i przetrzymałam ją w domu cały tydzień - bez różnicy. Jedyny wyjątek to gorączka - jak miała (a się zdarzyło), to została w domu. Dobrze, że u nas w pracy każdy rozumie młode mamy i nie ma z tym problemu ![]()
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
AsiaPo no faktycznie drobniutka. Ale moze i lepiej moja nosi juz od dawna rozmiar 98 i buty 22 wazy 14 kg😂😂😂😂
Żywe srebro z niej. Nie usiedzisz na 5 minut jest faza na rzucanie kamieniami i ogólne wędrowanie po ogrodzie a mamy naprawdę duuuuzy. Choroby współczuję Wam. Odpukać u nas od dawna jest spokój ale my nie z dzieci żłobkowych więc dlatego pewnie i nie chorujemy. A jeśli chodzi o kupno kaloszy też już o nich myślałam alr kupię rozmiar większe bo jeszcze skarpetka zresztą sama te które mam kupiłam bo wygodniej się chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
Witajcie. Ja również poluję na kalosze. Wezmę chyba crocsy, ale sama nie wiem....
Miłosz nosi ubranka w rozmiarze 86, ale po woli wchodzimy w 92. Myślę tu o długich spodniach i bluzeczkach, bo letnie wszystko 80/86. Waży 12 kg mierzy 85 cm. Buty 21, ale już za chwilę 22. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4857 |
Rozeznanie
|
Niulka polecam Ci Crocsy kalosze, udało mi się na Olx dorwać w dobrej cenie 😊 są leciutkie jak piórko i bardzo wygodne dla maluszka!
Staraczki --- trzymam kciuki za Was, ja testy LH robię drugi miesiąc, w tym cyklu wychodzą idealnie, więc zobaczymy... Mąż już zmęczony chce mi z chaty uciekać heheh 😂 trochę to żenujące takie starania specjalnie w TEN moment.. jak teraz nie wyjdzie to olewam 😉 GGI ale masz duża Córę 😁 fajowo! nasz gagatek ma rozmiar nogi 24! kajaki po tacie 😉 Adamowi idą górne kły i znowu dramat, gorączka katar i u mnie non stop na rękach już niech wyjdą wszystkie cholery, bo żal mi go ze tak się męczy i ja przy okazji 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4858 |
Zadomowienie
|
Malos, właśnie na olx patrzę, ale te rozmiary są jakieś dziwne i boję się, że nie trafię dobrze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
My póki co podchodziliśmy na luzie ale ostatnio się popłakałam jak dostałam @
Kupiłam Ewce sandałki lasockiego na przyszły rok za 20 zł ![]() Dzisiaj byliśmy w zoo, radość nie do opisania. Największą radochę miała z głaskania kóz i z oglądania sów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Lekarz, który odbierał mój poród, zmarł wczoraj na dyżurze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4860 |
Winter is coming
|
o kurcze, przykre
![]() madziara ryzykownie ![]() kciuki trzymam za wszystkie staraczki!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.