|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filmiki urodowe (i nie tylko) na YT + offtopy część LI
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85262236]Owsiak też robi sobie podśmiech*jki z potrzebujących, bo są podczas pomagania koncerty, zabawy i wszystko jest nagrywane i pokazywane w tv? Przypominam, że potrzebujących też jest więcej niż on wspomoże. Musi również rozdzielić jakoś to co ma i nie daje tego wszystkim potrzebującym.
[/QUOTE] Przecież to w ogóle nie tutaj leży problem, że nie 'pomogła' wszystkim. Tylko w tym jakie miała podejście do tego, jako 'rozrywka', coś na zasadzie 'ej, chodź, Lew, damy dzieciom cukierki i będziemy patrzeć jak się rzucają, jak się biją, trochę je poszczuję, może podskoczą, żeby dostać nagrodę, pośmiejemy się'. Ten komentarz 'ej, patrzcie, zaraz będzie akcja'. Troszeczkę to niesmacznie wygląda i nie wiem gdzie Ty tu widzisz zabawę czy porównanie do koncertu. Wokół niej zrobił się tłum dzieci, wszystkie krzyczały, przepychały się, zaczęły płakać, ona te cukierki trzymała w górze taką miała bekę i tyle z tego 'sprawiania przyjemności dzieciakom' było. I te komentarze tego jej faceta rozbawionego chyba bardziej niż ona. Zresztą faktycznie widać, że wszyscy się na to patrzyli i raczej byli zniesmaczeni tą 'walką' małych dzieci
|
|
#4832 |
|
Raczkowanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85262236]Owsiak też robi sobie podśmiech*jki z potrzebujących, bo są podczas pomagania koncerty, zabawy i wszystko jest nagrywane i pokazywane w tv? Przypominam, że potrzebujących też jest więcej niż on wspomoże. Musi również rozdzielić jakoś to co ma i nie daje tego wszystkim potrzebującym.
Co z innymi youtuberami, streamerami, którzy robią "lajwy charytatywne" i pieniądze z donate-ów trafiają do jednego potrzebującego, albo do jakiejś fundacji? Takiemu Boxdelowi też się ostatnio dostało za to, że chciał pomóc. Najlepiej nie robić nic. Siedzieć na tyłku na wizażu i pisać głupoty.[/QUOTE] A widziałaś może kiedyś żeby Owsiak wszedł do szpitala ze sprzętem medycznym, powiedział "teraz będzie akcja" i robił show z udziałem chorych rzucających się na ten sprzęt? ![]() Bożżż, co za porównanie w ogóle. Nie wiem jak można na coś takiego wpaść, tak samo jak nie wiem jak można nie mieć takiego minimum wiedzy o świecie i tym jak powinno się zachowywać. |
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Susz czy jej tam, jest po prostu zenująca.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4834 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4835 |
|
Zadomowienie
|
Żenada. I dziwi mnie ze ktoś jeszcze rozdaje dzieciom SŁODYCZE
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
Sam fakt nagrywania jak NORMALNIE częstuje się dzieci nie jest problemem. Ale czerpanie radości z tej 'bitwy' i nagrywanie tego 'zobaczcie jakie śmieszne' już tak. Przecież widzisz jak ona się tym jara 'zaraz będzie akcja' i ma bekę w trakcie, a dzieci zachowują sie jak zwierzęta. Nie wiem, ja jakoś wrażliwa nie jestem, ale poczułam się nieswojo. A przecież widziałaś, że po zobaczeniu 2 scenek z ostatniego vloga gdzie faktycznie częstowała kilka dzieci, potraktowałam to neutralnie. Chociaż sam pomysł częstowania obcych dzieci cukierkami wydaje mi się trochę dziwny.
|
|
#4837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85263161]No jakby to co najmniej amfetamina była
[/QUOTE]W kazdym razie nic dobrego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4839 |
|
Zadomowienie
|
Kopnieta jak zwykle w formie, żeby stanąć okoniem i rozkręcić shitstorm.
Żeby móc dostrzec co tam się wydarzyło, trzeba mieć jednak jakąś minimalną wiedzę o świecie, czasem warto wystawić nos poza swój pierdzidołek. Zachowania Szusz nie skomentuje, bo poziom żenady mnie przerasta. Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
|
#4840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Raczkowanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85263011]A co miała zrobić jak nie podnieść do góry? Dać wszystkie cukierki jednemu najsilniejszemu dziecku?
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Tu akurat odnosiłam się do argumentu nagrywania tego, bo pojawiły się głosy, że "och ach mogła im dać te słodycze, nie nagrywając tego, bo to dla wyświetleń". Owsiak też nagrywa i co? Ma tego nie robić, bo to "dla wyświetleń"?[/QUOTE] No jeśli Ty nie widzisz różnicy pomiędzy nagłaśnianiem międzynarodowej akcji pomocy opierającej się na datkach od ludzi, a robieniem cyrku, upokarzania dzieci i stawiania się w roli "dobrej białej pani" , to sorry, ale nie będę Ci tłumaczyć, bo chyba i tak nie pojmujesz pewnych prostych logicznych rzeczy ![]() [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85263286]Dobra, to niech pierwsza rzuci kamieniem ta, która nigdy słodycza nie zjadła [/QUOTE]Dobra, niech pierwsza rzuci kamieniem ta, która mieszka w kraju praktycznie bez dostępu do dentysty
|
|
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o Szusz i częstowanie dzieci na Madagaskarze cukierkami. To jeden z gorszych pomysłów na jakie można wpaść, a z tego co wiem, w biurach podróży nadal wmawiają żeby zabrać ze sobą cukierki. Zaczynając od tego, że dzieci mają tam praktycznie zerowy dostęp do opieki stomatologicznej, kończąc na tym, że wiele z nich nie jest posyłanych do szkoły, po to żeby na ulicy brać od turystów pieniądze.
Tak samo jak z jeżdżeniem na słoniu w Tajlandii, chodzeniem do cyrku, robieniem sobie w Afryce zdjęć z nieprzytomnymi lewami, czy pływaniem w delfinarium z delfinami - nie trzeba być tytanem intelektu i niesamowicie oczytaną osobą, żeby nawet intuicyjnie czuć, że to nie jest do końca ok. |
|
|
|
#4843 |
|
Crazy turtle lady
|
Obejrzałam filmik Szusz i poczułam zażenowanie, dzieci jak dzieci ale jakoś niefortunnie to nakręcone, po Szusz spodziewałam się czegoś innego - niby dużo podróżuje a tak "przyjanuszowała" mocno tą bitwą.
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85263286]Dobra, to niech pierwsza rzuci kamieniem ta, która nigdy słodycza nie zjadła
[/QUOTE]Nie mówię, ze nigdy ale teraz od miesiecy nie jem w ogole (a od wielu lat bardzo bardzo malo). Moje dziecko nie je. Innym dzieciom nigdy nie kupuję slodyczy. Takie niezwykle? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4845 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym tego nie traktowała jak amfetaminę a tu, na tym wątku tak się to traktuje. Bez przesady Wszystko jest dla ludzi byleby z umiarem i piszę to ja, która obecnie też nie je w ogóle słodyczy.
|
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Itaka odcięła się od całej akcji i od autorki filmu czyli Szusz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85265156]To teraz wyobraź sobie, że te biedne dzieci z Madagaskaru jedzą te słodycze pewnie jeszcze rzadziej. To, że Ty dzieciom słodyczy nie kupujesz czy to własnym czy czyimś, to nie znaczy, że inny rodzic tego nie robi. Nie uchronisz przed słodyczami wszystkich dzieci świata.
Ja bym tego nie traktowała jak amfetaminę a tu, na tym wątku tak się to traktuje. Bez przesady Wszystko jest dla ludzi byleby z umiarem i piszę to ja, która obecnie też nie je w ogóle słodyczy.[/QUOTE]Nie wiem, czy jest sens Ci to tłumaczyć, ale tu nie chodzi tylko o to, że słodycze są niezdrowe. Upokarzanie drugiego człowieka nadal pozostaje upokarzaniem, nawet jeśli jest robione pod płaszczykiem dobrych intencji. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#4848 |
|
Rozeznanie
|
Zwykle nic nie mam do Szusz,ale po kobiecie trzydziestosześcioletniej można by oczekiwać,że poczyta trochę o realiach miejsca,do którego jedzie.Jasne,nie z jej winy jest tam bieda,ale wykorzystywanie do "fajnego" filmiku tak biednych ludzi,walczących o rarytas -cukierek jest przesadą.Mnie razi traktowanie przez "'elitę""YT miejscowych ludzi i zwierząt jak egzotycznych gadżetów do zdjęć na IG.
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85265156]To teraz wyobraź sobie, że te biedne dzieci z Madagaskaru jedzą te słodycze pewnie jeszcze rzadziej. To, że Ty dzieciom słodyczy nie kupujesz czy to własnym czy czyimś, to nie znaczy, że inny rodzic tego nie robi. Nie uchronisz przed słodyczami wszystkich dzieci świata.
Ja bym tego nie traktowała jak amfetaminę a tu, na tym wątku tak się to traktuje. Bez przesady Wszystko jest dla ludzi byleby z umiarem i piszę to ja, która obecnie też nie je w ogóle słodyczy.[/QUOTE]Naprawde wszystko? Wspomniana amfetamina tez? A heroina? Z umiarem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
Na temat susz już latają plotkatskie portale i strony typu demotywatory
Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
Samo dawanie cukierków to ja Cię mogę, to lepszy czy gorszy pomysł każdy oceni sam. Ale myślę, że najgorszy jest sposób w jaki to pokazała i motywacja. Bo ona zapewne wcale nie chciala okazać dobroci serca, bo inaczej by nie czerpała takiej frajdy z całej tej "akcji". Dla nich to wyglądało na dobrą zabawę i tyle. Powierzchowne zachowanie i tyle.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie obejrzalam ten fragment z rozdawaniem cukierkow. Gorzej zachowac sie nie mogla, mam straszny niesmak. Jesli bardzo chciala dac cos tym dzieciom, powinna to zrobic poza kamera. Nie rozumiem nawet motywacji do tego, zeby nagrywac takie sceny. Smutek ogarnia na taka babe zepsuta byle jaka pseudo kariera.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2018-08-05 o 09:51 |
|
|
|
#4854 |
|
zielony stworek
|
Błagam, zakończmy już temat tej całej S. Po co jej nabijać wyświetleń
![]() Ostatnio mam fazę na zagraniczne Youtuberki modowe. Zagłębiam się obecnie w styl francuski. ![]() |
|
|
|
#4855 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałam kiedyś o „salonie kosmetycznym” madzika, o braku profesjonalizmu, a pomimo to braniu opłat za wykonywane usługi.
Załączam więc fotę, która madzik się pochwaliła. Usługa pedicure+hybryda - z cennika 110 zł. ImageUploadedByWizaz Forum1533483822.711953.jpg Czy tylko ja widzę to niechlujstwo? Masakra, wstyd by mi było cos takiego do neta wstawić.
|
#4857 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Przynajmniej nie maluję sobie skórek.
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
Podejrzany (skokowy) wzrost followersów na Instagramie Szusz :
https://socialblade.com/instagram/user/szusz1313 Jeżeli to są kupione konta to jestem bardzo zdziwiona. W końcu Szusz to jedna z najpopularniejszych vlogerek więc nie spodziewałabym się po niej takich przekrętów. Edytowane przez Pigeons Czas edycji: 2018-08-16 o 21:11 |
|
|
|
#4860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zyskała jednak jakiś tam rozgłos, niektórzy pewnie jej do tej afery nie znali. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.