![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Może ta sama rasa? słyszałam, że kartuzy tak już mają, że są przeraźliwie towarzyskie i zachowują się jak małe pieski. Mery do tego wszystkiego uwielbia wodę
![]() ![]() ![]() A i jeszcze jedno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale z kranu również uwielbia pic. I z kryształowego wazonu na meblościance ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
moja reakcja była dokładnie taka sama jak ją zobaczyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny pomocy ratujcie!
planowalam juz dla mojej kotki sterylizacje..ale jakos odwlekalismy bo rui nie bylo, a jest u ns od konca pazdzienrika...zachowywał a sie normlanie...zaden kot sie nie krecil, wieskzosc czasu spedzala z nami w domu, az do teraz! Kitka przyszla z podwórka-NORMALNIE ZAKOCHANA!-łasi sie i wypina pupke, i co najgorsze, cala mokra na pupie, ogonie...umyłam ja szybko, ale wiem ze juz za pozno... czy moge jeszcze oddac kotke do sterylizacji?
#4835 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie jedz z nia do weterynarza! Pewnie koteczka juz jest zaplodniona, ale w ostatecznosci mozna wykonac sterylizacje aborcyjna.(
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się - jak najszybciej trzeba kicię wysterylizować
![]()
#4837 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam śmiesznego bloga z super zdjęciami kotów
![]() ![]() http://szokblog.pl/t.jsp?idblg=616&b=Zabawne+koty.
Be a friend of mine. I’ll share some wisdom with you. Don’t you ever get lonely, From time to time Don’t let the system get you down Edytowane przez sintagma Czas edycji: 2009-05-15 o 21:13 Powód: skleroza:) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez dragonfly123 Czas edycji: 2011-12-12 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Wtajemniczenie
|
Dragonfly ja mam dokładnie odwrotną sytuacje, z mieszkania w centrum Warszawy z swoją długowłosą kotką przeprowadzilismy sie do domu koło lasu ,i tez pełno szyszek traw itp a ona sie gubi czasami dlatego chodzimy razem w miare mozliwosci .Ostatnio mi zgineła w lesie to jej 4 godziny szukalismy ,nie ma instynktu wracania do domu...nie nauczyła sie tego...A mnie z serce sciska jak widze jak stoi przy drzwiach i płacze ze chce na zewnątrz....a co jak nie wróci?
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez dragonfly123 Czas edycji: 2011-12-12 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
PILNIE POTRZEBNA POMOC
Koleżanka przygarnęła małego kotka chwilowo, ma bardzo chore oczy, koło 3 tyg - ile taki kociak powinien jeść (pić mleka) i co powinna przy tych oczkach robić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Sabbatha jesli kotek ma cos z oczkami to trzea koniecznie isc do weta bo to moze byc koci katar a to moze zabic kotka. Wet kolezance rowniez powie wiele o zywieniu i wszystkim co ja ciekawi - musi tylko zapytac.
Ja mam teraz tylko jednego kicia - nazywa sie Alf jest naj ukochanszym pieszczoszkiem na swiecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life Edytowane przez Copykat Czas edycji: 2009-05-19 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie do weta!
A oczka mozna przemywac sola fizjologiczna, bo na ziolka, jak np.rumianek kociak moze byc uczulony. Karmic tyle ile maluch da rade wypic- najlepiej specjalnym, kociakowym mlekiem w proszku, rozrobionym z przegotowana woda. Gdy moj osesek byl troszke starszy, dodawalam do tego mleka zmielonej w mlynku do kawy karmy np.R.Canin dla kociat. |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi, do weta jutro na pewno idzie, ale potrzebowała to wiedzieć na już
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Wtajemniczenie
|
Uwierzycie, że dopiero przed chwilą odnalazłam to forum?! Skandal
![]() Tak więc witam serdecznie ![]() Kocham koty chyba nawet bardziej niż samych ludzi często. Sama mam 2 z tym, że jeden u rodziców mieszka. Kocur- kastrat- znaleziony w warszawskiej piwnicy z zapaleniem pęcherza i kotka (mooooja ![]() ![]() Teraz już oczywiście zdrowe jedzą, bawią się i dokuczają ![]() Poza tym chętnie pomogę w czym tylko będę mogła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Wtajemniczenie
|
popłakałam sie ze śmiechu
![]() Artykuł pt; "ukradł kota" mnie rozbroił ![]() ![]() Pytanie-co na to sam zainteresowany- czyli skradziony kot? ![]() http://www.lansik.pl/13315/ukradl-przyjacielowi-kota/
![]() |
#4848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ach, smutno mi sie robi, gdy pomysle o tych wszystkich schorowanych, przesladowanych bezdomnych zwierzakach ![]() ![]() moze podrzucisz fotki Twoich podopiecznych? Sabbatho- i jak tam kociak? ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() Pan Angel ma naprawde kota ![]() (Mam tylko nadzieje, ze w wyniku tych ekscentrycznych zachowan kot nie skonczy jako kolejny bezdomny futrzak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam nadzieje ze taki metalowiec nie wykorzysta kota w celach niecnych... tzn jakies czarne msze czy cóś
![]()
![]() |
#4850 |
Zadomowienie
|
Dopiero zobaczyłam ten wątek - skandal
![]() Jako, że kocham kociaki przyłączam się ![]() Astrunię mamy od lat pięciu (kończy w lipcu), jest dachowcem, czarno - białą rozbujnicą ![]() Jakoś w pierwszym wieku jej życia postanowiliśmy, że poddamy ją sterylizacji (uwierzcie, że gdybym znała przyszłość nigdy bym tego nie zrobiła!). Na początku troszkę się obawialiśmy, bo nigdy nie mieliśmy nikogo prócz chomika, a operacja (tak, dla nas to była operacja, a nie zabieg kosmetyczny jak nam wmawiano) wiązała się z ryzykiem i utratą tej pięknej mordki. Znaleźmy lecznicę, uwówiliśmy się, następnego ranka zawieźliśmy ją na zabieg. Po nim dostała ubranko ochronne na brzuszek, jakieś tam antybiotyki i miała leżać, wypoczywać itd. Po trzech dniach poczuliśmy jednak brzydki zapach i zawieźliśmy ją do lecznicy. Okazało się, że w ranę wdarło się zakarzenie i operację trzeba powtórzyć (!). W domu panowała przybita atmosfera, nawet tato, który szczególnie wrażliwcem nie jest posmutniał. Po drugiej operacji nie dostała już kubraczka, ale zajmowaliśmy się nią bardzo dobrze. Ciągle ktoś przy niej był, nie wstawała, by rana się zrosła, a szwy nie puściły itd. Niestety - puściły! I trzecia operacja ... Została wtedy w lecznicy i miała mieć solidną opiekę. Uspokojona nas, że gdy nie będzie nas widziała, będzie spokojna - to był największy błąd! Nie karmiono jej, spała w pomieszczeniu z wielkim psem, a na ranę dodstawała tylko talk! Gdy przyszliśmy po tygodniu na zobaczenie, czy wszystko już dobrze, okazało się, że talk sprawił tylko, że rana się poszerzyła! Nie chcę koloryzować, ale po zmyciu go miała całe wnęczności na wierzchu! Dosłownie widzieliśmy jej brzuszek od środka! Mama zemdlała jak to zobaczyła, ja rozpłakałam się ... Czwarta operacja w ciągu miesiąca! Załamaliśmy się! ![]() Z każdym dniem nasza malutka była coraz słabsza, ale nie poddaliśmy się! Po wykonaniu czwartej operacji dostała klatkę (dosłownie taką jak na królika) i musiała w niej siedzieć, by szwy nie puściły. Nawet nie wyobrażacie sobie jak to przeżywaliśmy... Ja przestałam chodzić do szkoły, cała rodzina płakała dniami i nocami. Najgorsza była ostatnia noc przed ściągnięciem szwów. Astruś dostała gorączki, straciła apetyt, prawie nie oddychała. Może to Wam się wydać głupie, ale czułam, że żegna się ze mną ![]() Po raz pierwszy w życiu przyszła do mnie, położyła się obok mnie i patrzyła mi w oczy. Gdyby nie nocna wizyta innego weterynarza Astruni dziś by już z nami nie było. Dziękuję każdego dnia, że miała taką siłę walki i zechciała zostać z nami. Dziękuję losowi, że przeżyła te cztery operacje. Przyznam, że chcieliśmy podać tą pindę do sądu, ale wtedy nie miało to już sensu, gdy kotka była z nami ![]() Dziś to Słoneczko ma się dobrze, nie ma żadnych dolegliwości, a brzuszek pięknie się zrósł! ![]() Codziennie żałujemy, że pozwoliliśmy na taki "zabieg".
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, ze chciala zyc i miala sile by walczyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
kociak maly leczony, duzy zgubiony kot daej zgubiony ale znalazlysmy drugiego zagubionego dachowca, zaraz musze na miau.pl i na opolskie fora wrzucic ze znalazlysmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Wtajemniczenie
|
Przekora- gratuluję zawziętości! Jak widać opłaciła się ta walka
![]() ![]() Moja kotka miesiąc temu miała sterylizację w Warszawie na Białobrzeskiej- jak dla mnie najlepsza lecznica w Warszawie-POLECAM. Cięcie ma na pół centymetra a po 1 dniu już normalnie się bawiła, po troszke ponad tygodniu ranka zagojona całkowicie a teraz jeszcze futerko odrasta ![]() Mam niestety tylko zdjęcia małej w wieku 6mies (teraz w maju rok skończyła) a rudzik też troszkę młodszy na zdjęciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Raczkowanie
|
Mój ma rok. Jest u mnie w avatarze
![]() ![]() ![]()
#4855 |
Zakorzenienie
|
wiec znaleziona kotka wrocila do wlascicielki i karma sie poprawila i Kasia odzyskała Bondża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
będę się dokacać małym kotkiem który dobrzeje :}
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
Ja kocham koty
![]() ![]() ![]() A to moje skarby ![]() ![]() http://photos.nasza-klasa.pl/992020/...b6da14c9d.jpeg http://photos.nasza-klasa.pl/992020/...35b6d4b51.jpeg
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Wtajemniczenie
|
Ja również uwielbiam kociaki, po prostu są jak dla mnie cudowne, najlepsze zwierzątka świata (oprócz żółwii
![]() ![]() Strasznie Wam zazdroszczę, że możecie mieć w domu kota ![]() Jak dla mnie są to strasznie mądre, sprytne zwierzęta o ciekawym charakterku ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.