|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
a co sadziecie o skandynawskim stylu w pomieszczeniach? mam na mysli jasne olejowane deski na podlodze, jasne sciany i ciezkie drewniane meble. Podoba Wam sie taka stylistyka? wlasnie przygotowuje sie do remontu i zastanawiam sie w jakim stylu urzadzic mieszkanie
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- poza tym tak jak ktos na dole juz wspomnial ja tez zwrocilam ostatnio uwage na kaloryfery, jako wazny element wystroju wnetrza.. dzisiaj producenci oferuja tak ciekawe grzejniki ze wlasciwie do kazdego pomieszczenia mozna dobrac cos ciekawego a taki zwykly blaszak moglby zepsuc caly efet.. mozecie polecic cos do pomieszczenia w skandynawskim stylu takiego jak opisalam powyzej? |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
Mam problem ! Chcę przemalować ściany bo ten pomarańczowy kolor ścian jest zbyt intensywny
![]() ![]() ![]() ![]() Mebli nie będę zmieniać bo niedługo siostra się wyprowadzi a ja niedługo po niej. Więc myślę kolor będzie na jakieś 2 lata ![]() ![]()
WYMIANA - WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1159181 WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904 Edytowane przez wertusia Czas edycji: 2011-05-31 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie wizażystki
![]() Otóż mam taki problem .Niedługo przeprowadzam się do nowego domu i nie wiem jak pomalować pokoje na poddaszu i jak je urządzić. Lubie mocne, neonowe, wyraziste kolory. W załączniku przesyłam rzut poddasza. Dodam jeszcze , że połowa pokoju z balkonem to garderoba oddzielona ścianką oraz pokoje 14 i 13 połączyłam i powstał jeden pokój. Proszę doradźcie mi jak mogłabym pomalować pokoje ![]() Pozdrawiam Edytowane przez Nefredyta Czas edycji: 2011-05-19 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zadomowienie
|
Potrzebuję porady, jaki kolor wykładziny dałybyście przy takim kolorze ścian?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
szary, biały, czarny w zalezności od stylu i reszty dodatków oraz zamiłowania do sprzątania
#4868 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4871 |
Zadomowienie
|
Ramy łóżka tak naprawdę nie będzie widać, do pokoju kupiłam jeszcze biurko i komode
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50180046 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80178607 Na jednej ścianie jest przesuwana szafa na całej długości z drzwiami w kolorze jak wyżej wymienione meble (czyli taka brzoza), ściany w wyżej pokazanym kolorze (farba już jest), a wykładziny jeszcze nie ma, więc tutaj mam dowolność. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4872 |
Raczkowanie
|
róż też fajnie wygląda z beżem - taka ciepła tonacja
![]()
#4873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4874 |
Zadomowienie
|
Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Właściwie jeśli chodzi o dodatki to kupiłam tylko białe poduchy, białe doniczki i różową narzutę na łóżko, czyli chyba na razie wszystko pasi do siebie, prawda? Natomiast tak dzisiaj cały dzień myślałam, czy będą te meble pasowały do szarej wykładziny, jak myślisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szarości w załączniku, nie wiem jak te brzozowe komody wyglądają na żywo, ale powinno być z szarym ładnie, o ile szara wykładzina nnie będzie miała w sobie za dużo niebieskości, bo wtedy faktycznie może pasować mniej. Zdjęcie do kieszeni i przymierzać z wybranymi wykładzinami ![]() i uwaga ogólna - przepraszam, ale nie mogę się oprzeć, po prostu nie mogę ![]()
Ci wszyscy, którzy nie lubią swojej pracy, czują się lepiej kiedy mogą nazywać nas pracoholikami Edytowane przez desdemonik Czas edycji: 2011-05-24 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę jak najszybciej zdecydować o tej wykładzinie bo w związku z tym, że jej nie ma nie jesteśmy w stanie dalej działać. Muszę Wam tylko powiedzieć, że pokój dzienny pomalowałam Beckersem w kolorze szarości i jestem nim zachwycona, poniżej foto producenta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, to mój pierwszy wpis poza KWC
![]() Proszę Was o poradę. Niedługo wprowadzam się do nowego mieszkania i muszę odmalować i umeblować pokój dla siebie. Ma 9 m2 i okno wychodzące na północ, więc jest mały i dość ciemny. Wybrałam sobie już meble - szaro - orzechowe, proste i nowoczesne, ale wciąż nie wiem, jaki wybrać kolor ścian, jaki dywan (wykładzina?) i sofka. Chciałam mieć jasnoszare ściany, ale pokój mógłby stać się zbyt nudny, a tego nie chcę... Możecie mi coś zaproponować? |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz zrobić 3 ściany w kolorze szarym natomiast czwartą w jakimś kontrastowym albo np. w czekoladkowym. Szarości mogłabyś przełamać również dodatkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Rozeznanie
|
MAGDAJ7, podaję przykładowy mebel z tej kolekcji w załączniku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc jeżeli pokój jest bardzo mały nie wiem czy nie lepsze byłyby fronty jasne ponieważ ciemne mogą sprawić, że pokój zrobi sie ciemny i optycznie sie zmniejszy. Poza tym przy jasnych frontach mam wrażenie, że będziesz miała większe pole do manewru jeżeli chodzi o kolory ścian czy dodatków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, chyba faktycznie wybiorę jasne
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
też mam problem ![]() ![]()
Moje wątki ![]() KOSMETYKI: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=260064 KSIĄŻKI: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194039 Edytowane przez maxima20 Czas edycji: 2011-05-27 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Przyczajenie
|
zgadzam się, biel - zawsze modna. Ja bym ewentualnie na jednej ze ścian połączyła białą ścianę z tapetą jakąś w brązie albo coś takiego..
Co do dobrej farby - to również się zgadzam. Nie dalej jak 2 lata temu moja siostra malowała na biało swoje mieszkanie i wyszła z założenia, że farba to farba i jakąś najtańszą pomalowała. Po roku ściany raczej żółte są niż białe. Co do tych grzejników - to fakt, że to jest dobry pomysł na metamorfoze pokoju o ile ktoś ma pieniądze oczywiście:P Bo takim designerskim grzejnikiem można fajnie urozmaicić wnętrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Wtajemniczenie
|
Hej, potrzebuję Waszej rady przy wykończeniu kuchni
![]() ![]() szafki są waniliowe z bordowymi zakończeniami, blat w kolorze czerwono-bordowego marmuru, a ściany i sufit to "ciepłe kakao" z dekoralu. Najgorsze są kafelki na ścianach - brzydko brudno pomarańczowe z białymi kwiatkami (PRL wita ![]() ![]() ![]()
http://www.pustamiska.pl Edytowane przez telbuh Czas edycji: 2011-06-02 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Rozeznanie
|
W wakacje totalnie zmieniam moj pokój ale na razie nie mam pomysłu jak go urządzić .. Mój pokój jest bardzo mały, gdzieś około 4x3 m ; ] Okno wychodzi północ. Tak wygląda mój pokój - http://imageshack.us/photo/my-images...ztytuufmz.png/ ; ]
http://imageshack.us/photo/my-images/8/432xl.jpg/ - myślałam, żeby zachodnią ścianę pomalować na właśnie taki czerwony ? kolor, do tego na tej przestrzeni między oknem a wschodnią ścianą zrobić taki wzorek jak tutaj, który szedłby przez całą ścianę i sufit. Reszta ścian biała. No i chciałabym taką ciemną podłogę jak tutaj i podobny dywan tylko, że mniejszy i okrągły. Meble chcę białe. Na południowej ścianie tej z drzwiami będę miała dużą zabudowę na całą ścianę.Do tego pod oknem, w rogu północno- zachodnim biurko narożne i koło niego jakąś fajną komodo-toaletkę. Do tego takie łóżko - http://imageshack.us/photo/my-images...nki36794p.jpg/ i taki żyrandol - http://imageshack.us/photo/my-images...5b69d5cd9.jpg/. Na ścianach ( głownie na wschodniej) chciałabym jakieś fajne obrazy np marilyn monroe , audrey hephburn itp. , jakies ramki ze zdjęciami, półki itp. I teraz takie pytanie, czy to wszystko wgl trzyma się kupy ? Co myślicie ? I macie może jakieś fajne inne oryginalne pomysły ? Chciałabym żeby mój pokój był inny, fajny i przytulny ;] Oczywiście do tego będę miała pełno jakichś fajnych akcesoriów itp. Proszę pomóżcie ![]() ![]() No i może dodam co o sobie żeby było wam łatwiej: Dosyć typowa nastolatka, uwielbiająca modę, szyk lat 60, marilyn monroe i audrey hepburn, paryż i nowy jork. Chciałabym żeby mój pokój był przytulny i ciepły, idealny na nocne spotkania z przyjaciółkami, seanse filmowe itp. No i chciałabym żeby nie był bezosobowy, właściwie na tym mi najbardziej zależy ![]() A i myślałam o tym, żeby na drzwi dać fototapetę wieży eiffla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uwagi mam dwie - jeżeli w tym pokoju często będą dziewczyny to przyda się jakieś lustro, np takie jak na zdjęciu nr 5 (lustro udające klapsa). A jeżeli będziecie oglądać filmy to przyda się oświetlenie inne niż wyłącznie żyrandol - kilka propozycji na pierwszych zdjęciach (świecące kulki są francuskie i baaardzo tam popularne). Alleluja i do przodu ![]()
![]() |
#4890 |
Rozeznanie
|
Te zdjęcia, które dodałaś świetne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.