|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
😘 mam nadzieje, ze wszystko ok i licze na jakies fotki 😎
Czas zwlec sie z lozka i ogarnac sniadanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Też misja śniadanie za chwilę
![]() Generalnie to witam się z Wami - dzisiaj w planie zakupy przedświąteczne, sprzątanie, obiad i kino Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytam Wasze opisy porodów i mam nadzieję, że u mnie teraz szybciej pójdzie
|
|
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
_St0kr0tka mocne kciuki za wizytę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry bardzo
Stokrotka - trzymam bardzo mocne kciuki ✊️ czekam na wieści i fotki z niecierpliwością Ja się właśnie zbieram do fryzjera - trzymajcie kciuki żebym odnalazła jakiś parking Miłego Dnia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Super się dzień zapowiada udanego seansu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
12.05 to termin wg OM (3.08), tak pokazuje mi większość kalendarzy ciążowych online. 22.05 to tp wg francuskich kalkulacji, które są dziwne... Oni szacują termin zapłodnienia i od tego liczą 9 m-cy. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
)
|
||
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w sobotę
na poduszce C wyspałam się jak królowa która ma problemy z ułożeniem się do snu to polecam Stokrotka kciuki za wizytę! Czekam na relacje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam, zjadlam sniadanie "na slodko" w miare moich mozliwosci 😎 pancakes z kwaskowatym musem z mrozonych owocow lesnych 😍 i do tego kawalek pomaranczy. Dalam troche miodu do nich, ale mam nadzieje, ze moj glukometr sie za to nie obrazi
podanie moze nie wyglada zachecajaco, ale zapewniam ze bylo pysznie 😍20171216_082803.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz bardziej się przekonuje żeby kupić niwa poduchę bo moja już jest tak wygnieciona ze chyba muszę jej podziękować a jeszcze 4 mce powinna służyć ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Nienawidzę Cię ![]() ![]() Nie No śniadanie Mistrzów ![]() ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Jestem. Fajnie się jeździ - korków póki co brak No i parking miałam ❤️ juhuuu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka, kciuki za wizytę 🙂
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() stokrotka kciuki za wizyte,jak mozna byc wyspanym o 5.30 to nie pojmuje,toz to srodek nocy dla mnie ![]() Pencakes i tak zachecające i to baaaardzo z jakiego przepisu w koncu robilas?sweetmedi nie pamietam czy wczoraj gratulowalam wizyty jak nie to gratuluje![]() Co do porodow to mnie zawsze denerwowalo jak szlam na wizyte juz z widocznym brzuszkiem do gina i wpoczekalni zeszly sie "ekspertki" od porodow ktore tak opisywaly swoj porod jakby to byl mega wyczyn i prawie ze cud ze go przezyly,a jakby sie wsluchac i odcedzic te "ozdobniki" to normalny porod,nie mowie ze kazdy porod jest super ale wygadywanie takich rzeczy i jednak straszenie pierworodek w poczekalni nie jest jakies super ![]() U mnie dzis na obiad wymarzylam sobie zupke kalafiorowa,ziemniaki z filetem z rybki i surowka z kiszonej kapusty,najbardziej chce mi sie surowki
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mniejszej proporcji i zamiast cukru miod w zmniejszonej ilosci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Dzień dobry ❤
|
|
#4876 |
|
Konto usunięte
|
Stokrotka trzymam kciuki
a śniadanie mistrzowskie! Ja właśnie skusiłam się na poduchę (jakby co to empik serwuje promke na markę motherhood, wzięłam też jakiś otulacz) broniłam się przed tym, bo kolejny mebel, ale od paru dni jak wstaje z łóżka to czuję kręgosłup. U mnie dzisiaj w planie skręcanie mebli 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7973118 1]Stokrotka trzymam kciuki
a śniadanie mistrzowskie! Ja właśnie skusiłam się na poduchę (jakby co to empik serwuje promke na markę motherhood, wzięłam też jakiś otulacz) broniłam się przed tym, bo kolejny mebel, ale od paru dni jak wstaje z łóżka to czuję kręgosłup. U mnie dzisiaj w planie skręcanie mebli 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pochwal sie efektem koncowym jak skrecicie 👍 Ups... jednak sniadanie mistrzow nie jest dla mnie, cukier po godzinie 153 to moj pierwszy taki wynik, ale co sie stalo to sie nie odstalo, wiecej nie zjem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2017-12-16 o 09:37 |
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Domima ja sobie też życzę takiego porodu
niezły czas i fajny opis Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Nalesnikowa bo mój lekarz ginekolog na NFZ do którego chodziłam wiele lat i który stwierdził mi tez ciążę niestety już nie przyjmuje od końca września jakoś. Zapisałam się do innego z tej samej przychodni.. Byłam u niego cztery razy i za każdym razem miałam do niego coraz mniej zaufania i sympatii a mając doświadczenie z poprzednim ginekologiem wiem że na nfz może być spoko. Wczoraj znów poczułam się zaopiekowana lekarz dokładnie wszystko tłumaczył. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
teraz na polowkowych pewnie dostanę następna kolekcje 10 zdjęć A i poproszę o nagranie z badania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- A tak w ogóle Stokrotka kciuki za wizytę ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam wspaniałego gina na nfz i nie porzucę go, dopóki nie muszę na prenatalnych rzeczywiście więcej fotek dziecka :P a na tych kontrolnych, to po kilka najważniejszych, długość, główka, brzuch, przepływy i cała seria krwiaka z każdej strony, kosmówki/ łożyska + szyjka. i tak co tydzień to już jest cała kupka. W ogóle, to zaskoczyłyście mnie z tym, że lekarze nie dają wydruków z usg. U mnie ginekolog prowadzący na nfz, robi na każdej wizycie usg, 1-2 do karty wpina, reszta dla mnie do mojej dokumentacji. A jest ich zazwyczaj kilka samego dziecka. pozostałe to już właśnie krwiak, szyjka itd. W luxmedzie to wszystkie idą do mnie (mają potem w systemie podgląd z komputera) i też po kilka. Widocznie zależy od lekarza/ przychodni. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że jak już w ciążę się zaszło, to urodzić trzeba. Nie ma innej opcji :P za późno hihi i co by nie było- przeżyjemy ![]() oby nas życie zaskoczyło pozytywnie, poszło sprawnie i pięknie, a jak będzie hardkor, to myślę, że każda z nas da radę! Mówiłam sobie, że to jest "tylko" ileś godzin męki, jakby co. Nie będę całe życie rodzić i mieć skurcze. W końcu kiedyś miną, czy one, czy zimno po cc i inne dolegliwości. A jak przyszło, co do czego już w dniu porodu to, mimo bólu, kilku zwrotów akcji- przeżyłam, urodziłam. W moim przypadku gorzej znosiłam ciążę i pierwsze miesiące z dzieckiem. Poród trwa krócej
|
||
|
|
|
#4880 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet siostry tz nie omieszkaly opowiedziec jakie to straszne mialy porody i wogole ciazko zebym dala rade,bardzo byly zawiedzione ze mi tak dobrze poszlo i nie mam zadnej traumy nie ma to jak wsparcie rodziny![]() Ja mialam od poczatku zalozenie ze bedzie bolec ale ten bol do czegos prowadzi,do przywitania na swiecie dlugo wyczekanego bobasa i nawet jak bolalo w ostatniej fazie to mialam w glowie ze to juz niedlugo sie skonczy i bedzie coreczka ze mna ![]() Ale tez wydaje mi sie ze inaczej jak czekasz na ta ciaze jakis czas,ze te starania trwaja i wogole bardzo chcesz tego dziecka a inaczej jak jest tzw wpadka i checi na posiadanie tego dziecka jednak mniejsze,mam nawet teraz w rodzinie porownanie bo jedna siostra tz jest w takiej sytuacji,no i kazda nawet najdrobniejsza niedogodnosc traktuje jak nie wiem jaka kare w ciazy,a ja jakos mam inne podejscie i po tak dlugich staraniach ciesze sie ze sie poprostu udalo a nie skupiam na tym ze dzis jestem zmeczona czy lekko mdli albo jeszcze cos innego no ale to takie tylko moje przymyslenia
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Quazsew mam to samo. Nawet te ciągłe wymioty nie są takie straszne, bo my tak czekaliśmy by mieć maleństwo! Jak słyszę, że ktoś tragizuje, bo wymiotował do 12 tygodnia to się uśmiecham.
|
|
|
#4883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pełna podniecenia, euforii na wszystko. Miło się słucha ogólnie, ale ja taka racjonalna kobita, że nie rozumiem czasem przypływów cudowności ![]() ja też miałam w głowie, właśnie, ze zaraz się skończy, nawet jeśli to boli, to jeszcze chwila! Myślę, że jest w tym sporo racji, co piszesz... Też mam podobne przykłady "etatowych narzekaczy z każdego powodu". Bo strzyka w kręgosłupie, czy dziecko się obudziło aż raz w nocy!!! Ale wiesz... u mnie obydwie ciąże mocno chciane, wyczekane... a krwiak, skracająca się szyjka, nakaz leżenia z ograniczeniem nawet wyjść do wc do minimum, skurcze i rozwarcie w połowie ciąży, czy całodobowe wymioty do 9 miesiąca, czasem potrafią tak mocno dać w kość... mimo, że staram się na to wszystko patrzeć pozytywnie, cieszyć się z tego co jest, to też mocno się się boję, że przez te wszystkie przygody nie dotrwam do końca, ale i też jestem zmęczona tym wszystkim na raz. Mam też starsze dziecko, z którym nie mogę robić tylu rzeczy, co przed ciążą. To też jest dla mnie ciężkie psychicznie... Wiem, że to też minie, bo do tego kwietnia/ maja już coraz mniej <o ! zaczynam dzisiaj 20 tydzień czyli tylko połowa przede mną > Przyznam, że ciąże są dla mnie cięższe niż czas wyczekiwania na nią, poród, czy nawet te pierwsze tygodnie z maluchem. Doszukuję się pozytywnych stron, bo jest to dla mnie ogromna radość, że się udało w nią zajść... Ale po cichu liczę, że wstanę któregoś dnia rano bez tych wszystkich dodatkowych atrakcji- sama ciąża
|
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
ja na takie "straszące" osoby nie trafiłam
w szkole rodzenia też nie byłam, od odejścia wód do urodzenia Synka minęło 9godz, ale przeżyłam, najważniejsze wtedy było dla mnie, aby Maluszek był zdrowy i był już przy mnie![]() ![]() któraś kiedyś wrzucała link do legginsów na allegro, macie może jeszcze?
|
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a takie mamusie jak Ty to ja wlasnie bardzo podziwiam |
|
|
|
|
#4886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja musze kolejną porcję dorobić, bo tą pokonały moje dzieci ![]() Cytat:
Cytat:
i z takim nastawieniem poszłam, tylko u mnie poród od dupy strony, wody odeszły, a skurczy brak, jak mnie podłączyli pod oxy, to po poł godzinei umierałam. czytaam tu że domima pisała o oxy jako normlnej częsci porodu, a u mnie to był koszmar, po pół godzinie miałam z 1cm 4 cm, ale to czułam, jakby mi rozrywało biodra i dupsko i po 7 h leżałam na podłodze i nie dałam rady wstać nawet z bólu i wycieńczenia, wiec tu wiem po sobie ze róznie bywa. i nie ubieram tu w słowa drastyczne, poprostu poród dla mnie to horror, i jak pisałam, sama znieczuliłabym się w 5 sekund do cc. dodam, ze przed porodem byłam raczej z tych "twardszych" leczenie u dentysty bez znieczulenia i nie ruszał mnie ból, a po porodzie panicznie boję sie wszystkiego, do dentysty trzese sie, bo tak panicznie boję sie bólu, wiec bywa róznie ![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7973118 1]Stokrotka trzymam kciuki a śniadanie mistrzowskie! Ja właśnie skusiłam się na poduchę (jakby co to empik serwuje promke na markę motherhood, wzięłam też jakiś otulacz) broniłam się przed tym, bo kolejny mebel, ale od paru dni jak wstaje z łóżka to czuję kręgosłup. U mnie dzisiaj w planie skręcanie mebli 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] |
|||||
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Nalesnikona, piateczka - ja tez dzis zaczynam 20 tydzien 😍
Ciekawe czy bedzie opoznienie w wizytach. Moja mama szla na 11:20 dzis i dostala sms o 10min opoznieniu, ja na razie nic nie dostalam 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tak juz ten swiat zostal stworzony, ze to my musimy sie zmagac z bolami porodowymi - faceci pewnie by nie wytrzymali
ale warto to zniesc dla nagrody jaka na koncu czeka ❤ boje sie jak to bedzie, ale damy rade wszystkie na pewno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4890 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj mnie naszła myśl, że bym zjadła pierogi 😍 ale na słodko lub ruskie 😉
Cytat:
Cytat:
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7973118 1]Stokrotka trzymam kciuki a śniadanie mistrzowskie! Ja właśnie skusiłam się na poduchę (jakby co to empik serwuje promke na markę motherhood, wzięłam też jakiś otulacz) broniłam się przed tym, bo kolejny mebel, ale od paru dni jak wstaje z łóżka to czuję kręgosłup. U mnie dzisiaj w planie skręcanie mebli 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Uwielbiam skręcać meble 😍 pokaż później efekt tej pracy 😊 Cytat:
Na obiad u nas dziś rosół i karkówka 😉 Wypiłam pierwszą kawę chyba od 2tyg, nawet pyszna była 😊 Ja na dzisiaj pranie, sprzątanie w planach. Aa i kurowanie gardła, żebym na ten ostatni tydzień jeszcze wydobywała z siebie jakiś głos 😆 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

jest mysliwym i jakas wigilie maja dzis czy cos i narobil jakichs bigosow itd.

udanego seansu 

która ma problemy z ułożeniem się do snu to polecam
podanie moze nie wyglada zachecajaco, ale zapewniam ze bylo pysznie 😍
pancakes z kwaskowatym musem z mrozonych owocow lesnych 

jak nie to gratuluje
to moj pierwszy taki wynik, ale co sie stalo to sie nie odstalo, wiecej nie zjem.
i fajny opis
a czemu zmieniałaś lekarza?
w szkole rodzenia też nie byłam, od odejścia wód do urodzenia Synka minęło 9godz, ale przeżyłam, najważniejsze wtedy było dla mnie, aby Maluszek był zdrowy i był już przy mnie
ale warto to zniesc dla nagrody jaka na koncu czeka ❤ boje sie jak to bedzie, ale damy rade wszystkie na pewno