|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3
Kciuki za dzisiejsze wizyty
i gratuluje studniowki
|
#4862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mamy niestety kanalizacji, nie odsniezaja nam tutaj i na zrobienie drogi tez, są marne szanse... Cytat:
Hej ![]() Kciuki za wizyty Ja się martwię, a wizyta dopiero 21.08. Chciałam przesunąć wcześniej ale gin jest na urlopie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj już po wizycie u diabetologa. Uspokoił mnie bardzo, stwierdził, że nie mam cukrzycy, ale glukometr dał i receptę na paski i kazał mierzyć 2-3 razy w tygodniu tylko. Gin mnie przestraszyła dość mocno, do szpitala chciała kłaść, a on mówi, że wcale nie muszę się tak mocno przejmować i ta dieta też nie musi być tak mocno restrykcyjna, że trzeba kompletnie wyeliminować cukry proste, a zwyczajnie je ograniczyć. No zobaczymy, jak to będzie, kazał mi jeszcze zrobić hemoglobinę glikowaną i kilka innych badań z krwil. Po południu jak będę miała wynik mam do niego dzwonić. Owocowykoktajl - byłam w lubelskim tesco w piątek rano, to już wszystko było przebranie, a to co zostało, to w cenach normalnych, albo droższych niż w innych sklepach. Też liczyłam, że kupię trochę kosmetyków, albo jakieś rzeczy dla dziecka, ale zastałam tylko puste półki. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 🤞Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4866 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za kciuki, dam znać wieczorem jak wizyta
Strasznie jednak zmęczona dziś jestem i kłuje mnie w tym boku bardzo.. Chyba się fizycznie przeforsowałam ![]() A Wanda ma dziś mega aktywny dzień i co chwilę latam do WC. Jednak mimo wszystko bardzo mnie cieszą te kopniaki i uwielbiam je ![]() Cytat:
Oby wyniki poszczególnych badań glukometrem potwierdziły jego słowa!Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
Ta ciaza jest dla mnie o wiele trudniejsza niz pierwsza. Nie wiem czy generalnie jest ciezsza (na poczatku czulam sie gorzej, mocniej wymiotowalam, mam mocniejsze bole brzucha, jestem czesciej zmeczona itd) czy moze dlatego, ze mam malego bobasa w domu, ktory duzo ode mnie wymaga. A moze to wina synka i ciaze z chlopcami po prostu sa ciezsze?
|
|
#4868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smoczki aventa za 11zł, lovi za 16, płatki mydlane po 2.5, oliwka 7zł, spray na ciemeniuchę (nie wiem po co, ale wzielam) 7zł , herbatki na laktacje po 5. Wzielam też coccolino bo skład ten sam co lovela, a 3x więcej prań :/W sumie poszło 65zł, ale wydaje mi się to mało. Sprawdzałam na bieżąco w necie i jak coś (np chusteczki pampersa 99% wody były po 20zł za 3 paczki, a w rosku 24) było tylko kilka zł taniej to nie brałam. Ale było pełno oliwek żeli, szamponów, pianek. Jak ktoś będzie korzystał to za połowę ceny kupić może. My planujemy oliwkę/oliwę do wody i szare mydło w płynie. Cytat:
jeszcze 3 miesiące i z górki. 20190805_115137.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Tossa, dobrze, że diabetolog Cię uspokoił ![]() Sarahxoxo, myślę, że to raczej ten drugi bobas w domu ![]() Ja dzisiaj mam dzień ważenia - już 7,3 kg na plusie Tylko poza brzuszkiem większych zmian nie widzę![]()
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Tossa
Dla własnego spokoju lepiej mierz 4x dziennie, na czczo i godzinę od głównych posiłków. Bo takie pomiary kilka razy w tygodniu średni obraz dadzą. Moja diabetolog stwierdza cukrzycę przy chociażby jednym wyniku przekroczonym o jedną jednostkę. Duże u Ciebie były przekroczenia? Ja przy normie do 92 na czczo miałam 94, drugi raz chyba 95 i dla nich to już cukrzyca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dziecko mam w przedszkolu na tygodniu więc to nie kwestia ogarniania większej ilości rzeczy. Jestem w drugiej ciąży z dziewczynka i obie są inne. Przyszedł stojak na kosz Mojżesza więc biorę się później za składanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego tez zrezygnowałam z mojej drugiej lekarki, kazała mi mierzyć cukier co 3 dni jaki to niby miało by dac obraz, skoro mam wyskoki raz czy dwa w tygodniu, przeciez mogłabym nigdy na nie nie trafic z pomiarem.
|
|
|
|
|
#4873 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4874 |
|
Konto usunięte
|
Ja chodzę do diabetolog na NFZ. Wizyta co miesiąc. Ważą mnie, sprawdzają ciśnienie. Nie narzekam
Dosyć że na gina wydaję fortunę, dlatego walczyłam o to żeby tu nie iść prywatnie. Wróciłam z Woodstocku (Pol'and'Rocku) żywa Czasem bywałam zmęczona, troszkę bolały więzadła wieczorem, więc teraz odpoczywam. Dieta niestety średnia, bo jak wiadomo - dla wegan i wegetarian zawsze się coś znajdzie, dla diabetyków niekoniecznie. Więc cukry na granicy, ale dzisiaj już dobrze. I o dziwo po obiedzie (wczesny obiad dzisiaj) miałam poniżej 70 (2 pomiary). Czasem nie wiem od czego to zależy?A badanie 2-3 razy w tygodniu to nie wiem co ma sprawdzić??? |
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za dwa tygodnie idę na krzywą, ciekawa jestem wyniku, w UK mi w ogóle tego badania nie proponują, więc liczę, że musi być dobrze
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87055712]Ja chodzę do diabetolog na NFZ. Wizyta co miesiąc. Ważą mnie, sprawdzają ciśnienie. Nie narzekam
Dosyć że na gina wydaję fortunę, dlatego walczyłam o to żeby tu nie iść prywatnie. Wróciłam z Woodstocku (Pol'and'Rocku) żywa Czasem bywałam zmęczona, troszkę bolały więzadła wieczorem, więc teraz odpoczywam. Dieta niestety średnia, bo jak wiadomo - dla wegan i wegetarian zawsze się coś znajdzie, dla diabetyków niekoniecznie. Więc cukry na granicy, ale dzisiaj już dobrze. I o dziwo po obiedzie (wczesny obiad dzisiaj) miałam poniżej 70 (2 pomiary). Czasem nie wiem od czego to zależy?A badanie 2-3 razy w tygodniu to nie wiem co ma sprawdzić???[/QUOTE]A zastanawiałam się gdzie się Taco podziewa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4877 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
Wow Taco Woodstock w ciąży ? Szacun. Super !
![]() Dziewczyny czy używaliście tych pieluch pampers pure? Chce kupić dla córki najbardziej ekologiczne pampersy bez tego syfu i chemi ale nie wiem jakie. Najchętniej bym kupił wielorazowe ale ogrom pracy mnie przeraża. Dla mnie druga ciąża była gorsza przez pierwszy trymestr bo non stop mdłości i rzyganie ( w pierwszej tez ale nie aż tyle ). Teraz się czuje tak samo jak w pierwszej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Taco może ruchu więcej było? U mnie zazwyczaj na czczo najwyższy cukier,a potem właśnie do stówy bo człowiek cały czas w ruchu. Wczoraj jak wróciłam z tej eskapady to miałam 72
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie chyba jeden z lepszych rankingów, i te pampki są dość dobrze ocenione Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może wszystko po trochu ?
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87055712]Ja chodzę do diabetolog na NFZ. Wizyta co miesiąc. Ważą mnie, sprawdzają ciśnienie. Nie narzekam
Dosyć że na gina wydaję fortunę, dlatego walczyłam o to żeby tu nie iść prywatnie. Wróciłam z Woodstocku (Pol'and'Rocku) żywa Czasem bywałam zmęczona, troszkę bolały więzadła wieczorem, więc teraz odpoczywam. Dieta niestety średnia, bo jak wiadomo - dla wegan i wegetarian zawsze się coś znajdzie, dla diabetyków niekoniecznie. Więc cukry na granicy, ale dzisiaj już dobrze. I o dziwo po obiedzie (wczesny obiad dzisiaj) miałam poniżej 70 (2 pomiary). Czasem nie wiem od czego to zależy?A badanie 2-3 razy w tygodniu to nie wiem co ma sprawdzić???[/QUOTE] Wow, woodstock w ciąży? Ja bez ciąży nie wiem czy bym wytrzymała spałaś pod namiotem?
|
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
Taco Ty to jesteś hardcore! Chyba bym się nie zdecydowała na taką wielką imprezę w ciąży
ale najważniejsze, że się świetnie bawiłaś, teraz odpoczywaj ![]() Ja juz ogarnęłam to co miałam zrobić, obiad fasolka po bretońsku i już mam po niej ogromną zgage no i ciacha czekają na swoją kolej Screenshot_20190805_150913.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy płeć maluszka ma w jakikolwiek sposób wpływ na samopoczucie mamy, bo co kobieta to inna historia, więc pewnie nie.
![]() Moja mama w miała dużo gorsze dolegliwości pierwszego trymestru ze mną (wymioty, nudności). Natomiast pozostałe miesiące pod względem samopoczucia bez zastrzeżeń (a jestem młodsza od brata, więc i zachodu więcej, bo dziecko juz w domu). Natomiast z bratem bez wymiotów itp., ale w późniejszym okresie stawiał jej się brzuch, musiała leżeć w szpitalu a i tak brat był wcześniakiem.
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z pierwszym synem też uzywalismy na początku Pampersy pozniej Dady, następnie zależy co wpadło na promocji ale np Pampers Sleep and Play oceniam gorzej niż Dady biedronkoweWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4886 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja używałam pampeesow potem tych z lidla ale córka miła non stop zapalenie układu moczowego i sromu właśnie przez pamersy chyba bo jak odpieluchowalam to jak ręka odjął. Dlatego teraz stawiam na eko może to coś poprawi sprawę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Ja używałam pampersow potem tych z lidla ale córka miła non stop zapalenie układu moczowego i sromu właśnie przez pamersy chyba bo jak odpieluchowalam to jak ręka odjął. Dlatego teraz stawiam na eko może to coś poprawi sprawę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama w ciąży z bratem wymiotowała 9 miesięcy. Ze mną- tylko 3 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4889 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87055712]Wróciłam z Woodstocku (Pol'and'Rocku) żywa
Czasem bywałam zmęczona, troszkę bolały więzadła wieczorem, więc teraz odpoczywam. Dieta niestety średnia, bo jak wiadomo - dla wegan i wegetarian zawsze się coś znajdzie, dla diabetyków niekoniecznie. Więc cukry na granicy, ale dzisiaj już dobrze. I o dziwo po obiedzie (wczesny obiad dzisiaj) miałam poniżej 70 (2 pomiary). Czasem nie wiem od czego to zależy?A badanie 2-3 razy w tygodniu to nie wiem co ma sprawdzić???[/QUOTE] Wow, podziwiam, ze się zdecydowałaś na Woodstock w ciąży Ja od roku miałam bilety na wymarzony koncert i je odsprzedałam, bo nie chciałam ryzykować Cytat:
Apetyczne ciacha, zjadłabym ![]() Cytat:
Mi też po głowie chodzą jakieś eko pampersy, muszę trochę poszperać w tym temacie Wielorazowe trochę mnie odstraszają narazie, może jak już ogarnę obsługę malucha to wtedy je wypróbuję
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Corce kupowałam co tam było na promce, pampersy, dady, lupilu, wszystko tolerowała. Ale to tak dawno było jeny
![]() Skoczyłam do sklepu po dwa nowe staniki, jeden kupiłam od razu do karmienia. W sumie się prawie niczym nie różni, to przynajmniej posłuży za te 3 miesiące a nie pójdzie w kat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

i gratuluje studniowki 

ale np z jednym autem tu ciężko by było żyć. Do tego brak oświetlenia, brak odśnieżania z strony miasta, jest ogrom plusów ale też znajdą się minusy. 

sadzę z komina z nim wybieram i inne takie przyjemne robótki 

Tylko poza brzuszkiem większych zmian nie widzę

dlatego tez zrezygnowałam z mojej drugiej lekarki, kazała mi mierzyć cukier co 3 dni

no i ciacha czekają na swoją kolej