![]() |
#4861 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas wszystko ok, już 9tc. Mdłości 24h od ponad 2tyg, ale jakoś leci ta wegetacja. Wizyta kolejna w przyszłym tyg ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
Frezjan !
To same dobre wieści!!!! No bo Bejbe ja się martwię o Ciebie, nie będę wyskakiwać że helol być może i mi się tym razem uda! Współczuję mdłości ale przynajmniej wiesz że dzidzię masz ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Joasia z drugich siuskow to nie testowanie xD |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Raczkowanie
|
No na pewno się uda, musi
![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby do końca pierwszego trymestru, potem już powinno być lepiej ![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś z powrotem na poziomie niższych, więc wczorajsza to chyba jednak jakieś zaburzenie było
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj dzień zaczęłam od pinka, bialusko, dzisiaj 11 dpo więc myślę, że jak już to by coś wyszło. Tak czy inaczej dzisiaj idę na wyamz i chyba poproszę o usg. W tamtym i tym miesiącu długo przed @ czuje podbrzusze... Wolę, żebyś sprawdził czy tam się coś nie porobiło... We wrześniu wszystko było ok, ale już wolę dmuchać na zimne. Frezjan, współczuję złego samopoczucia, oby jakbyśmy najszybciej minelo ![]() Co do apki. Ja nigdy nie dostaje powiadomień, zawsze muszę wchodzić i sprawdzać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby może, a przez ostatnie 32 cykle mi się taki nie zdarzył, a pojedyncze dłuugie miewałam. Zobaczymy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Aha i absolutnie nie czytaj Internetów, bo można zwariować ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Dziewczyny ja już czuję zbliżającą się @. Już chodzę poddenerwowana, mój mąż ma mnie dosyć ![]() ![]() Jeszcze "mądra" ja stwierdziłam sobie wczoraj, że skoro mam dużo testów owulacyjnych to sobie zrobię jeden. Naczytałam się, że wielu osobom pokazał wczesną ciążę, jeszcze przed normalnym testem. Niby test owulacyjny jest do owulacji, a test ciążowy do ciąży, ale tak sobie pomyślałam, że co mi tam, spróbuję. I wyszła lipa totalna, blada kreska i już się zdołowałam, że znowu nic z tego. Nie chce mi się już ani testować, jak w weekend nie pojawi się @, to wtedy zatestuję, albo pojadę od razu na betę. Póki co nastawiam się, że nic z tego ![]() ![]() Edytowane przez happysheep Czas edycji: 2020-12-08 o 08:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zadomowienie
|
Johasia88 Happysheep
no przepraszam 12 dpo. Niby wcześnie, a z drugiej strony chyba każda ciąża tutaj wychodził kilka dni przed @, więc nie chce się oszukiwać. Oczywiście testy kupiłam, ale na 98% @przyjdzie i będę się kłócić w szpitalu, żeby zrobili mi drożność przed świętami a nie w styczniu. Kruszyna wojownik ![]() Happysheep a ja fakt, jestem drażliwa, ale mimo wszystko jakoś tak na spokojnie cycki cały czas mnie bolą od piątku tak samo jak brzuch. Już cala spuchłam. Wypisz wymaluj @. Tylko TZ mi szkoda, on jest przekonany, że jestem w ciąży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz I powiem szczerze, że pierwsze słyszę z tymi testami owu, które wychwytują ciążę. Przecież one są zupełnie różne. Hormon z owu a hormon ciąży to dwie różne bajki?! Masz BANA za internet ![]()
"Żadna wielka miłość nie umiera do końca. Możemy strzelać do niej z pistoletu lub zamykać w najciemniejszych zakamarkach naszych serc, ale ona jest sprytniejsza – wie, jak przeżyć" Edytowane przez Kruszyna89 Czas edycji: 2020-12-08 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oby się udało zrobić badania przed świętami ![]() Wyczytałam w czeluściach Internetu coś takiego: "Wytłumaczenie dlaczego test owulacyjny wskazuje ciąże, łacznie z chemicznym wytłumaczeniem dlaczego Czy test owulacyjny wykrywa ciążę? To pytanie pojawia się tak często, a inwencja twórcza testujących nie zna granic zatem słowa wyjaśnienia. Test owulacyjny wykrywa ciążę Dlaczego? to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji. A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia) Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale UWAGA TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY ale POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży" I na innych forach bardzo dużo dziewczyn pisało właśnie, że test owulacyjny i ciążowy - oba wychodziły pozytywne i że przy ciąży praktycznie zawsze te owulacyjne wychodzą pozytywne. I tak się zastanawiam co o tym sądzić? Nie jestem chemikiem, ale kurcze jeśli tyle osób potwierdza, że tak jest ![]() Haha chyba już mam obsesję na punkcie starań, muszę trochę wyluzować ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zadomowienie
|
Jestem w ciężkim szoku odnośnie tych testów
![]() AnielkaMamusia no niby tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4879 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zadomowienie
|
Happysheep nie mam pojęcia...
Jestem po wizycie. Doktor trochę mnie uspokoił, niekoniecznie mam zrosty przez chlamydie. No i co prywatnie to prywatnie. Teraz po okresie mam przyjść na usg, będziemy obserwować owulacje, no chyba, że @ nie przyjdzie, bo ciałko żółte jest, enfometrium fajne grube idealne do zagnieżdżenia ![]() Powiedział, że mam odstawić bromergon ![]() A boleć może dlatego, że mam mnóstwo pęcherzyków. Ale to też dobrze! Powiedział, że mam takie wyniki, że jeśli dojdzie do in vitro to będzie musiał bardzo uważać, żeby wystymulowac 10 a nie 50. Sperma też bardzo dobrze. A i najlepsze, według niego wiek mam idealny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4881 |
Rozeznanie
|
Kruszyna, to są wspaniałe wiadomości
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zadomowienie
|
Ufff no fakt, co prawda nie wykluczone, że mam jakieś zrosty, ale jest szansa, że nie ma., także już lepiej
![]() Ach no i jeszcze cos. Zagadnęłam go o te moje dolegliwości. Zrobił mi wymaz, przy mnie sprawdził pod mikroskopem powiedział, że też super, pokazał mi nawet moje pałeczki kwasu mlekowego. A wracajac do biura znowu to. Poczułam, także to tylko jakieś moje urojenia 🤦☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4884 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() baty powinnas dostac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Raczkowanie
|
Kruszyna, nawet nie wiesz jak ja mocno trzymam za Ciebie kciuki żeby Wam się w końcu udało
![]() ![]() Także ja podejrzewam że niestety na NFZ może być podobnie z kompetencja lekarzy. Wiadomo, nie ma reguły, ale ja niestety całe życie jeszcze na dobrego gina z pakietu czy na nfz nie trafiłam ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zadomowienie
|
Frezjan dziękuję
![]() No właśnie. Ehh, wiem, że tutaj nie miałabym problemu, zapisuję się i idę. Ale z drugiej strony mieć w kieszeni 600 zł, gdzie sam monitoring będzie nas kosztował sporo w miesiącu, nie mówiąc o jakimś leczeniu... Koleżanka mojej siostry pracuje w tym szpitalu, a bratowa TZ miała tam staż, może któraś z nich pomoże mi się dostać na to badanie jeszcze teraz. Ale najpierw czekam na @,nie będę im głowy suszyć jak nie wiem kiedy przyjdzie. Może się spóźnić a wtedy dupa. Ja też trzymam kciuki za każdą z Was ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4888 |
Zakorzenienie
|
Kruszyna super wieści 🥰 no po monitoringu będzie wszystko wiadomo, a prolaktyna wcale nie musi blokować owulacji sama jestem tego przykładem i żadnych leków nie brałam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4889 | ||
...
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to temperatury rysują się tak sensownie, że hej ![]() ![]() Czekam na @ i wracam do mierzenia w ustach, bo to to jest bez sensu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam, zrobiony dziś po południu jest słaby, ale pewnie zużyję tych pięć sztuk, żeby zobaczyć, czy w którąś stronę będzie tendencję zmian widać. Albo niech już po prostu @ przychodzi... (Chociaż wg Rötzera bez wcześniejszej fazy wyższych temperatur takie krwawienie to nie miesiączka, tylko krwawienie śródcykliczne - i cykl liczy się dalej)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.