![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
U nas krokiety były zawsze na wigili, prócz tego pierogi rózne. Ja krokiety robię lub nie. Zależy czy mi sie chce czy nie
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Adusia pewnie oglądała do późnych godzin seriale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
Ania wybacz, że wciągnęłam Cię w temat, przecież Ty na głodzie
![]() ![]() ------------- Przeraźliwy chłód. Biegałam do księgowego, mroźny wiatr 0*C |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, nawet nie ejstem na głodzie
![]() Ten syfny specyfik ma w sobie coś, co daje uczucie sytości. Może też to, ze w ciągu 2 godzin wypiłam specyfik plus 2 litry wody? Ale na razie ejst ok. Od teraz nie mogę nawet wody pić. Ale o wigilii i świętach chętnie pogadam ![]() I tak nic w domu nie mogę zrobić, bo co sie za robotę wezmę, to lecę do kibelka w wiadomych celach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Tradycyjnie sztywna. Ale nic to, też smaczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia, przecież podałam Ci świeżynkę
![]() Wyspałaś się? |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ach, wcale nie jest sztywna. Gorąca, pachnąca i jeszcze z pysznymi precelkami.
Dzięks, Cyfereczko! ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cyferuś, sorry, nie zauważyłam, bo wchodząc tu do nas rozmawiałam jednocześnie przez telefon i uwagę miałam rozproszoną. ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Aniu, wspólnie kciuki trzymamy. Niech wszystko sprawnie pójdzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Z przyjemnością przeczytałam co u Was na Wieczerzę Wigilijną podajecie.
U nas tradycyjnie tak będzie: -zupa grzybowa z maleńkimi gwiazdeczkami (makaron) -sandacze smażone plus chrzan ze śmietaną -kapusta z grzybami -fasola Jaś -ryż z rodzynkami, cukrem i cynamonem polany przesmażonym masłem -makiełki (bardzo słodki deser z maku) -kompot z suszonych owoców Kedyś, przed wielu laty, zrobiłam troszkę inne dania. Dzieci nasze były oburzone. Wymusiły na mnie przyrzeczenie, że ma być tak jak u prababci, babci i mojej mamy. Od tej pory w moim domu obowiązuje tradycyjna tradycja. Tego się trzymam i kropka. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-12-09 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
Adusia, a śledzie?
- też pyszne robisz. Co roku przypominamy sobie nasze potrawy, nic się nie zmieniło. Na słodko ja nie lubię to i moja rodzina też nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
śledzie oczywiście będą. Ale to dopiero na Bożonarodzeniowe Śniadanie. Jak zwykle w czterech odsłonach zrobię: -po Staropolsku (w pomidorach, z cebulą, rodzynkami i cynamonem) -po Darłowsku (niesolony śledź smażony z cebulą i włożony do zalewy słodko/kwaśnej) -w śmietanie -w oleju |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
Lenifko hej
![]() A co Ty planujesz na święta? W większym gronie spędzicie, czy we dwoje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
a jakie Ty potrawy robisz na Wieczerzę Wigilijną....?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
Ada zderzenie czołowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
taaa... często nam się to przydarza... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zakorzenienie
|
O tak, dzieki Adusia za przypomnienie o fasoli Jasku. ❤ to danie od meza z domu rodzinnefo. ale bardzo lubie. Tak jak jego dawno temu zaskoczyl czosnek. Tak mnie zaskoczyla fasola 😁 ale lubie to danie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() "Spotkajmy się w St. Louis" Przyjemny, delikatny, prosty, zabawny ![]() Wzruszył mnie i rozbawił "zgubiłem zupę" ![]() Ogólnie szalona rodzinka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
Ada, Cyferko. ja w tym roku tylko klasykę dla męża. Zupke grzybową, rybke i pewnie barszczyk Sama nie mogę jeść ani jednej potrawy wigilijnej. Taki zong
![]() ![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-12-09 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
jesteśmy z Tobą i czekamy na jakieś wieści. ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Lenifko, jejuś... same pyszności... zupka grzybowa, rybka, barszczyk i kompocik... naprawdę pyszne... szkoda, że nie możesz, ale wiem, że masz pewne ograniczenia... no to co będziesz tego dnia jadła, żeby sobie nie zaszkodzić...?? sam kompocik to wszak zbyt mało... |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Zakorzenienie
|
W ubiegloroczną wigilię to ziemniaczki z kawałeczkiem rybki usmażonej bez panierki. Buraczki tez ujdą. pewnie w tym roku powtórzę to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, bowiem że też czekacie na wisci ❤ ja już wracam do domu. Wszystko ok. Wycieli malego polipa. Wynik za ok. 3tygodnie. Ale pani moeila ze nie ma sie czym martwic. I wyszlo ze mam hemoroidy. Ale z tym mowila ze nic sie nie robi. Poczytam o tym na czasie.
Najwazniejsze ze juz po badaniu. Smacznie spalam, wiec szybko dla mnie poszlo. A sen byl gleboki i sppkojny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
Ania
![]() Dziękuję za wiadomość. Bardzo się cieszę, że już po badaniu i do domku wracasz ![]() Odpoczywaj kochana. Ściskam Cię mocno. ♥️☘️ |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
Cyferki, dziękuję ❤ ja już w domku. Zaraz napije się cieplej herbaty. Bo już mogę pić. A za pół godzinki zjem zupe pomidorowa. Mam ogromną ochotę na nią. Zjem tylko pół małej miseczki na razie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ooo! Jakie śliczne nakrycie do śniadanka
![]() Cyferko ![]() U mnie postój. Pojawiająca się zbyt często opryszczka budziła już mój niepokój i potrzebowałam czegoś mocniejszego na nią, od weekendu zaobserwowałam wzmożone działania serduchowe, którym zaczęłam się też przyglądać. W efekcie wczoraj popołudniu miałam wizytę o swojej lekarki, szybkie ekg i do końca tygodnia przyglądamy się z domu. A taka jestem z siebie dumna jak latam po tych szkolnych schodach i korytarzach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
Raczej nadmiar myśli w głowie.
------------- Smażyłam naleśniki. Wypróbowałam pomysł z neta, ktoś tam zachęcał, żeby ciasto przed usmażeniem placków wstawić na pół godziny do lodówki. Faktycznie, super się smażyły, są bardziej sprężyste, będę tak robiła. Emmi jeszcze Twój myk z przewracaniem zapamiętałam, mówiłaś kiedyś, że palcami przewracasz placki ![]() ![]() -------------- Muszę się pilnować, za kilka stronek, należy założyć kolejną część klubiku. Przypomnicie, w razie bym bujała po księżycu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Aniu, jak to dobrze, że jesteś już po wszystkim. Spałaś, nic nie czułaś, wycięli i masz spokój. ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Emmi, czytam o Twoim serduszku i opryszczce. Jesteś w domciu, zwolnisz i odpoczniesz. ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cyferuś, wspominasz o nadchodzącej chwili, w której trzeba będzie część piątą założyć. Faktycznie, to już niebawem. Pamiętajmy więc. ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Ech, u nas też mocno ponuro. Na niebie szaro/czarne chmurzyska. Słońce schowane i chyba dzisiaj raczej nie zaświeci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Cyferko ![]() Powiem Wam, że bardzo się cieszę z tego wolnego. Nie dziwię się, że serducho zareagowało. W pracy to ciągle coś i ciągle coś i nawet jak coś tam jest nie teges z oddechem to się bierze łyk herbaty i leci dalej, bo nie ma czasu. Dopiero dzisiaj widzę w jakiej kondycji jest mój organizm. Proste czynności uruchamiają serducho. Moja lekarka chyba dobrze mnie już zna i chyba wyczytała coś z wyglądu mojej twarzy, bo po kilku luźnych pytaniach i moich luzackich określeniach mojego zdrowia od razu mnie osłuchała i wysłała na ekg. Nie spodziewałam się, że aż tak źle się będę dzisiaj czuła. Ogólnie jest ok, ale... no właśnie... Gotuje się kapuśniak. Już wczoraj go zaczęłam ale nie skończyłam. Niedługo będzie można go jeść. Starszy śpi po nocce. MM napalił w piecu i wybył załatwiać różne sprawy. Zerkam przez okna, bo kręcą się ptaki wokół domu. Normalnie o tej porze dnia mnie nie ma. Pogoda taka sobie, lekki wiatr. Nie wychodziłam, to nie wiem czy zimno czy nie. Za to wczoraj jadłam śledzie, więc warto zerknąć w pogodę, mrozik idzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.