Lubelskie Żonki!! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-02, 21:38   #4861
sija
Zadomowienie

Dot.: Lubelskie Żonki!!

dobry wieczór

Ależ mam dziś niechcieja strasznego, snuję się cały dzień po domu, na nic nie mam siły ani ochoty. A wszystko przez to, że mąż nockę odsypiał i nawet nie miałam z kim słowa zamienić bo reszta ludzi gdzieś wybyła. Strasznie nie cierpie tych jego nocek a przeważnie ma 3 z rzędu.

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:54   #4862
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez anadun Pokaż wiadomość
A dlaczego jeden prezent?
przecież jeden prezent przynosi Mikołaj, a pozostałe rodzice i inni
Moja siostra ma imieniny w Wigilię i dostaje co najmniej dwa prezenty - rano imieninowy z życzeniami, a potem jeszcze coś pod choinką znajduje, tak jak pozostali.
oj bo mi się wydaje, że dorośli to mają takie podejście "lepiej zebrać okazje do kupy i kupić jeden droższy, niż trzy małe prezenty", a dzieci, jak to dzieci, do pewnego momentu w życiu wolą dostać kilka prezentów
ale masz rację, moja mama Ewa i raczej pamiętamy o osobnym prezencie dla niej

zgadzam się też, że jeden prezent przynosi Mikołaj, a pozostali muszą się rozliczyć z poprawnej ilości prezentów
a poza tym Tola, w sumie można zrobić imieniny w jakimś innym terminie, czemu nie, będzie jakaś miła odmiana

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 22:58   #4863
martynka81
Rozeznanie

oj jakis dzis mialam cichy dzionek.....babcia moja w szpitalu, mam nadzieje ze jutro wyjdzie , bo dzis nic nie pomoglo, moze przez nocke sie uspokoi( ma problemy z serduchem- migotanie), to co zawsze pomagalo dzis nie pomoglo....niestety no i teraz probuja inaczej.....

ale czytam was i czytam...dziewczyny

dobranoc wszystkim...

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2008-12-02 o 23:02 Powód: dopisek
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 05:55   #4864
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry wszystkim ja w zasadzie nie wiem, jak mam jeszcze siłę wstawac i gadać tyle od rana. przeprowadzka w piatek, a ja nie mam prawie nic spakowanego i remont ciągle trwa - wiec nie mogę tam posprzątać. przydałoby sie z tydzień wolnego - zeby przejrzeć graty i co niepotrzebne powywalać, no i dobrze posprzątać, ale nie mogę teraz wolnego wziąć. aha tak w ogóle to szukam drzwi wewnętrznych, zeby były takie same do łazienki i pokoi. no i znaleźć nie mogę - moze wiecie gdzie je dostać oprócz obi?? no oczywiście za około 300 zł jedne

padaaaaaammmm

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2008-12-03 o 05:57
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 06:06   #4865
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dzień dobry

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 07:28   #4866
sija
Zadomowienie

Indygo a może na Rusałce? tam jest dużo małych sklepików między innymi z drzwiami. Ewentualnie Gajek, chyba coś jest w Błękitnej Galerii na Wolskiej. W Gali też na pewno. Niestety nie orientuję się zupełnie jak cenowo, ale gdybyś pojechała na Rusałkę to i Gala i Błękitna tuż obok

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 08:12   #4867
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Indygo a może na Rusałce? tam jest dużo małych sklepików między innymi z drzwiami. Ewentualnie Gajek, chyba coś jest w Błękitnej Galerii na Wolskiej. W Gali też na pewno. Niestety nie orientuję się zupełnie jak cenowo, ale gdybyś pojechała na Rusałkę to i Gala i Błękitna tuż obok
dziękuję, jakoś wyleciało mi z głowy. masz racje - jak będe jechała, ja....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 09:37   #4868
tola3804
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny! Ale sobie dziś pospaliśmy! Wreszcie czuję się wyspana!

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
oj bo mi się wydaje, że dorośli to mają takie podejście "lepiej zebrać okazje do kupy i kupić jeden droższy, niż trzy małe prezenty", a dzieci, jak to dzieci, do pewnego momentu w życiu wolą dostać kilka prezentów
ale masz rację, moja mama Ewa i raczej pamiętamy o osobnym prezencie dla niej
No właśnie ja chciałam tego uniknąć, dlatego tak długo rozważaliśmy wybór imienia...

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
oj jakis dzis mialam cichy dzionek.....babcia moja w szpitalu, mam nadzieje ze jutro wyjdzie , bo dzis nic nie pomoglo, moze przez nocke sie uspokoi( ma problemy z serduchem- migotanie), to co zawsze pomagalo dzis nie pomoglo....niestety no i teraz probuja inaczej.....
Dużo zdrówka dla babci!

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim ja w zasadzie nie wiem, jak mam jeszcze siłę wstawac i gadać tyle od rana. przeprowadzka w piatek, a ja nie mam prawie nic spakowanego i remont ciągle trwa - wiec nie mogę tam posprzątać. przydałoby sie z tydzień wolnego - zeby przejrzeć graty i co niepotrzebne powywalać, no i dobrze posprzątać, ale nie mogę teraz wolnego wziąć. aha tak w ogóle to szukam drzwi wewnętrznych, zeby były takie same do łazienki i pokoi. no i znaleźć nie mogę - moze wiecie gdzie je dostać oprócz obi?? no oczywiście za około 300 zł jedne
Może jakieś zdjęcia nowego lokum?
Stary 2008-12-03, 09:39   #4869
bandola18
Zadomowienie

Cytat:

padaaaaaammmm

Właśnie miałam napisać, ze polecam rusałkę, taki mały sklepik przy pierwszym parkingu.

A co z Tolą? Melduj się natychmiast jesli nie jestes na porodówce, widzę, że dziewczyny zagladaja na twój wątek, też ciekawe

O! Jesteś wyprzedziłaś mnie!
Stary 2008-12-03, 09:47   #4870
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Hej . Napisali mi meila z tej świetnej pracy, nie przeszłam do kolejnego etapu kwalifikacyjnego. No i ...

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 09:50   #4871
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość

No właśnie ja chciałam tego uniknąć, dlatego tak długo rozważaliśmy wybór imienia...

Dużo zdrówka dla babci!

Może jakieś zdjęcia nowego lokum?
dobrze, dobrze jutro postaram siecoś wrzucić- ale to jeszcze nie to ostatnie szlify sa obecnie robione.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 09:53   #4872
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Hej . Napisali mi meila z tej świetnej pracy, nie przeszłam do kolejnego etapu kwalifikacyjnego. No i ...
jeszcze będzie dobrze

Stary 2008-12-03, 09:54   #4873
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
przykro mi pamuietaj, ta wymarzona praca czeka na Ciebie. znajdziesz, na pewno!

Stary 2008-12-03, 10:16   #4874
nicky_1981
Rozeznanie

Cytat:
Zobaczysz dobrze będzie!

A i zapomniałabym sie przywitać: CZESC LASKI
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 10:17   #4875
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Czasem zastanawiam się, co trzeba zrobić na rozmowie kwalifikacyjnej, aby Cię dostrzegli i zatrudnili... Nie wiem, może ja coś źle robię?

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 10:21   #4876
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
śpij śpij, później nie pośpisz. A choróbsko sobie poszło???? musisz uważac na siebie, po porodzzie tez, bo organizm oslabiony, wiadomo...

Cytat:
no trudno, będzie następna. Podobno ew Lublinie bezrobocie, ale ludzie pracy nie szanują... (może to nie dotyczy stanowisk z wyksztalceniem...) Dzwoni dziś do mnie pan od szaf, że nie dadza rady zrobić na jutro bo... ludzie im do pracy nie przychodzą... nie ma kto pracować, rozzumiecie?????? To już któryś raz jak termin jest przesuwany, myśłalam,że zrobię sobie przeświąteczne porządki,żeby wreszcie wszystko było poukładane gdzie trzeba a tu kicha (

Cytat:
dobrze, dobrze jutro postaram siecoś wrzucić- ale to jeszcze nie to ostatnie szlify sa obecnie robione.
indygo, no ja czekan z zapartym tchem U mnie remont zaczął się na pocz. maja i ciągle coś jest do dokończenia. Oczywiście te grube rzeczy skończyliśy przed wprowadzeniem się (no, jedynie drzwi czekaly na koniec dlugooo) ale te ostatnie szlify trwają do dziś Tak,że nie przejmujmj się, do wiosny może wszystko skończysz...
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 10:29   #4877
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

weź, to ja się chyba wykonćzę do tego czasu wiem, ze sofa w styczniu bedzie. tak to meble mamy juz wszytskie, agd rtv też ( z poprzedniej chaty) dziśprzychodzi pan od rolet wiec moze jakoś to spraw pójdzie- na swięa gości zaprosiliśmy musi dobrze wyglądać

Stary 2008-12-03, 10:31   #4878
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję Ci bardzo. Kurde, szukanie pracy to nic fajnego. Co prawda nie miałam jeszcze okazji przekonać się o tym na własnej skórze, bo do tej pory praca zawsze znajdowała mnie, a nie odwrotnie, ale już nie długo będę miała okazję się o tym przekonać, jak po macierzyńskim zacznę szukać... A że jest nieciekawie, to widzę po swoich znajomych. Moja koleżanka np. od marca szuka pracy i nadal nic nie ma... Mam nadzieję, że uda Ci się szybko znaleźć coś fajnego! I tego Ci życzę!

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
śpij śpij, później nie pośpisz. A choróbsko sobie poszło???? musisz uważac na siebie, po porodzzie tez, bo organizm oslabiony, wiadomo...
No mój mąż juz praktycznie zdrowy, zdecydowanie lepiej się czuje. A ja ciągle zasmarkana, ale cieszę się, bo chyba udało mi się uratować gardło. Katar dla mnie nie jest aż tak tragiczny jak ból gardła, który zazwyczaj kończy się u mnie anginą, tak więc jestem dobrej myśli.
Stary 2008-12-03, 10:39   #4879
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

TOLA, nie wiem jak to jest w przypadku ciąży ( czy można??) ale możesz moczyć nogi w gorącej wodzie z solą, a potem szybko pod kołdrę. bo grzanego piwa z jajkiem absolutnie Ci nie proponuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 10:47   #4880
nicky_1981
Rozeznanie

Bardzo dobrze rozgrzewa gorąca woda z solą i musztardą! Mówie Ci Tola spróbuj, jak ostatnio chorowałam to koleżanka z pracy poleciła mi cos takiego. Naprawdę rozgrzewa. Potem tylko ciepłe skarpety i wyrko!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 10:57   #4881
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
TOLA, nie wiem jak to jest w przypadku ciąży ( czy można??) ale możesz moczyć nogi w gorącej wodzie z solą, a potem szybko pod kołdrę. bo grzanego piwa z jajkiem absolutnie Ci nie proponuję
Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze rozgrzewa gorąca woda z solą i musztardą! Mówie Ci Tola spróbuj, jak ostatnio chorowałam to koleżanka z pracy poleciła mi cos takiego. Naprawdę rozgrzewa. Potem tylko ciepłe skarpety i wyrko!
No to może spróbuję wieczorkiem, przed snem. Dzięki!
Stary 2008-12-03, 11:05   #4882
pola_m
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

Ostrowczanka, jak ja Cię dobrze rozumiem...

Teraz mam zlecenie na tłumaczenie, musze skończyć do końca tygodnia, ciężkie to strasznie, ale mi się podoba. Przy okazji poznaję nieco tajniki księgowości
Także niby mam co robić, ale chce mi się już stałej "normalnej" pracy. Jutro idę na jedna rozmowę, zobaczymy...

Tola, dużo zdrówka życzę!! Może mleko z miodem i masłem? Cytryny wyciskane? No i z tą gorącą wodą Nicky dobrze mówi

Indygo, duzo cierpliwości. My zamierzamy niedługo zamówić szafę do sypialni (Martuko, Twoja szafa bardzo ładna) ciekawe ile ją będą robić...

Poza tym sprawiliśmy sobie nowy sprzęt grający, (amplituner i odtwarzacz). Z głośnikami mieliśmy czekać do stycznia, ale mąż nie wytrzymał i zamówił wczoraj

A poza tym jest mi zimno i jakoś źle i wcale mi się nie chce wychodzić do bachorów...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 11:09   #4883
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

INDYGO my zamawialismy drzwi zewnetrzne i brame garażową na Rusałce.Jest tam sklep z obok sklepu z drzwiami.Duzy wybór,napewno cos znajdziesz!

TOLA a ile juz jestes po terminie?Z tego co wiem po znajomych ,które rodziły i po sobie to każa zgłaszac sie do szpitala na wywoływanie jak jest sie tydzien po terminie.Niby tak sie mówi ,że dziecko powinno samo sie pchac na świat ale nie zawsze to jest dobre.Pózniej jakies niedotlenienie ,zielone wody płodowe itd.Pamietam jak sie zgłosiłam to sama powiedziałam do swojego lekarza "Panie doktorze róbmy juz coz"Wytzłumaczył mi na czym polega załozenie cewnika i podpisałam zgode.Tak było u mnie ,mam nadzieję,że Twoj synio przyjdzie na świat lada dzień bez "wspomagaczy"

Edytowane przez alusia*
Czas edycji: 2008-12-03 o 11:11
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 11:10   #4884
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Tola, dużo zdrówka życzę!! Może mleko z miodem i masłem? Cytryny wyciskane? No i z tą gorącą wodą Nicky dobrze mówi

A poza tym jest mi zimno i jakoś źle i wcale mi się nie chce wychodzić do bachorów...
Dziękuję. Mleko z miodem, czosnkiem i masłem jest na porządku dziennym, herbatka z soczkiem malinowym i cytrynką też. Do tego płukanie gardła wodą z solą, które przyniosło oczekiwany rezultat jak widać.

A do jakich tych bachorów chodzisz?
Stary 2008-12-03, 11:13   #4885
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
TOLA a ile juz jestes po terminie?Z tego co wiem po znajomych ,które rodziły i po sobie to każa zgłaszac sie do szpitala na wywoływanie jak jest sie tydzien po terminie.Niby tak sie mówi ,że dziecko powinno samo sie pchac na świat ale nie zawsze to jest dobre.Pózniej jakies niedotlenienie ,zielone wody płodowe itd.Pamietam jak sie zgłosiłam to sama powiedziałam do swojego lekarza "Panie doktorze róbmy juz coz"Wytzłumaczył mi na czym polega załozenie cewnika i podpisałam zgode.Tak było u mnie ,mam nadzieję,że Twpoj synio przyjdzie na świat lada dzień bez "wspomagaczy"
Alusia! Tylko chodzi o to, że ja wcale po terminie nie jestem. Mam termin na 10.12, tylko to coś mojemu lekarzowi się spieszy i mnie tym samym nakręca niepotrzebnie... Eh, szkoda gadać. Ja mam jakiegoś pecha do lekarzy. Zmieniałam podczas ciąży chyba ze 4 razy i jak widać ostateczny wybór też nie był najlepszy...
Stary 2008-12-03, 11:21   #4886
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję. Mleko z miodem, czosnkiem i masłem jest na porządku dziennym, herbatka z soczkiem malinowym i cytrynką też. Do tego płukanie gardła wodą z solą, które przyniosło oczekiwany rezultat jak widać.

A do jakich tych bachorów chodzisz?
do przedszkolaków- nauczam je baletu, taka moja mała praca, robiłam to całe studia i teraz też- aż znajdę coś "bardziejszego"
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 11:26   #4887
jodie
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!
dzisiaj dalej nie mam weny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 11:32   #4888
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

A u mnie jakoś w pracy dużo roboty, a ja mam lenia

ehh

Stary 2008-12-03, 11:33   #4889
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Alusia! Tylko chodzi o to, że ja wcale po terminie nie jestem. Mam termin na 10.12, tylko to coś mojemu lekarzowi się spieszy i mnie tym samym nakręca niepotrzebnie... Eh, szkoda gadać. Ja mam jakiegoś pecha do lekarzy. Zmieniałam podczas ciąży chyba ze 4 razy i jak widać ostateczny wybór też nie był najlepszy...
acha...to inna sprawa...Ja bym na Twoim miejscu pojechała do szpitala w dniu porodu,spakowana (jesli by sie wczesniej nic nie działo).Albo Cię zostawia bo np. bedzie juz rozwarcie albo każą przyjechac za tydzień.
Ps. zdrówka!
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 11:33   #4890
Sonia11
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

A ja dzisiaj totalnie niewyspana bo mały ma katar i co chwile budzi się w nocy.

Pola - no no, wszechstronnie uzdolniona jestes....

Jodie - głowa do góry...

Alusia - odpisalam Ci na mamusiach

Ciekawe co z Annabel - jakoś n ie moge przestac o tym myśleć.
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości