![]() |
#4861 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Ja tak jak Gryksiu - wolę ustalić, co dostanę
![]() ![]() Właśnie dziś dostałam taki nietrafiony prezent - zawieszkę na łańcuszek. Łańcuszków nie noszę od prawie 15 lat ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
Już nawet częściowo zużytkowałam
![]() ![]() Wyszedł pyszny i chyba będę musiała upiec drugi, bo połowa została pożarta zanim przestygł, do wieczora pewnie śladu po nim nie będzie ![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-12-21 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
Podasz przepis na tego piernika??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
No pewnie
![]() 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki soli 2 ½ łyżeczki przyprawy do pierników ½ szklanki oleju roślinnego ½ szklanki miodu 3/4 szklanki cukru 2 jajka ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego lub trochę startej wanilii ½ szklanki kawy lub mocnej herbaty 1/4 szklanki świeżego soku z pomarańczy 1/8 szklanki wódki (można zastąpić kawą lub sokiem) 1/4 szklanki płatków migdałowych (opcjonalnie) **** sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 175 stopni Celcjusza. Keksówkę posmarować masłem i wysypać tartą bułką. W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy. Zrobić dołek i dodać olej, miód, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy, kawę, sok z pomarańczy oraz alkohol. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Utworzy się dość rzadka masa. Przygotowaną formę wypełniamy do połowy ciastem, po czym posypujemy migdałami.Pieczemy 40-45 minut Ciasto jest gotowe, gdy lekko przyciśnięty wierzch sprężyście powraca do swojej pierwotnej formy. Ja trzymałam godzinę,bo wydawał mi się niedopieczony i wyjęłam dopiero jak wbita wykałaczka po wyjęciu była sucha. Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy ciasto na 15 minut do przestygnięcia, a następnie wyciągamy je z blaszki .
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-12-21 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
grozi wypollizowaniem
|
Boże! jakie to skomplikowane! W dodatku oprócz mąki, cukru i jajek nie mam nic w domu
![]() ![]() A po co ta kawa czy herbata? wódka? sok? W życiu bym nie wpadła na to że takie rzeczy się do piernika daje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawa, albo herbata nadają ładny kolor, a wódka i sok (albo sam sok) troszkę podostrzają smak. Jak ktoś nie lubi można dać więcej kawy, albo herbaty ![]() Lubię ten przepis, bo ciasto długo pozostaje świeże (o ile nie zostanie wcześniej pożarte ![]()
![]() |
#4869 |
grozi wypollizowaniem
|
muszę spróbować, a na jaką wielkośc blaszki to wchodzi- bo muszę zanabyć blaszkę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
na średnią keksówkę
#4871 |
grozi wypollizowaniem
|
rozumiem że w sklepie wiedzą co to średnia keksówka- bo ja nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Zakorzenienie
|
to takie cuśko jak w załączniku. Moja ma dwadzieścia parę centymetrów
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-12-21 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Może lepie podać wymiary w cm (wysokośc X szerokość X dlugość)
jak ktoś nie ma doświadczenia, to średnia keksówka mu nic nie "powie" ![]() EDIT : kurs maszynopisania potrzebny jak nic. Mi. Widzę, że odpowiedż w formie foto znów powyżej. ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-12-21 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4875 |
grozi wypollizowaniem
|
dzięki ,to już wiem jaka proporcja naczynia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
wykombinowałam : 26x12x7,5- mierzone przy pomocy kartki w kratkę, więc mogą być nieścisłości
![]() Wyszedł naprawdę dobry. Czasem zamiast miodu daję powidła, ale wolę wersję z miodem.
#4877 |
grozi wypollizowaniem
|
dzieki! teraz idę na lodowisko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Zdjęcie proooszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czy tylko ja mam tak, że kolędy powodują u mnie agresję? ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | ||||||
Wiedźma
|
Ha! Grudniowa miłość z wzajemnością. To lubię.
![]() Cytat:
![]() Chociaż, czy określenie niewygodne jest tu własciwe, to nie wiem... ![]() ![]() Cytat:
![]() Pomysł chodzi za mną już rok. Kłopot był z kapturkiem. teraz mam wykrój i chyba sobie uszyję po prostu. ![]() Wiesz Gryxiu... ja uwielbiam się przebierać. I zwykle staram się, żeby to było coś dziwnego (kiedy się przebrałam za gnijącą pannę młodą z ulicy zgarnęła mnie policja i.... zawiozła na imprezę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A swoją drogą, w domu sama sobie wybieram prezenty, bo mój mąż potrafi mi kupić, na przykład, grę, którą sam chce mieć i w którą sam potem gra. ![]() Zgadzam się. Pan niezły. Przemieściłabym futro z ciała na głowę dla ukrycia dziwnego czoła i uwydatnienie innych... rzeczy i byłby całkiem, całkiem. ![]() Usta ma ładne. ![]() Cytat:
Muszę Ci wyznać, że moja mama nie była zachwycona ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale i tak nie zrobię, bom ja niepiernikowa, mąż nie jada cukru, a dziecko też chyba nie da rady samo.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę zdjęć śmieszniego jedzonka - chociaż nie zawsze wygląda zachęcająco.
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2008-12-21 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Za każdym razem pilnujemy, żeby go nie skusiło kupić np. The Doors Stone'a, pakietu filmów Tarantino, czy np. czegoś z jazzu na prezent ( bo ON to lubi więc logiczne jest, że WSZYSCY to lubią) ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam upierdliwy kaszel i temperaturę. Poza tym czuję się nieźle. Ciekawe co to?
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-12-21 o 16:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
BAN stały
|
![]() Wiem, że to mało "świąteczne", ale słowo "niespodzianka" wywołuje u mnie reakcje lękowe ![]() Cytat:
![]() ![]() --- Mam pytanie. Jak to możliwe, że z bankowego konta wyparowało 1500 zł? Zdarzają się takie "pomyłki" w systemie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo czasem gdy chce zrobić zakupy blokuje mu kasę na koncie, ale przelew się nie robi. A raz kasa za przelew zeszła, ale ta sama kwota nadal była zablokowana. Takie cuda robią te nieomylne systemy bankowe. kolega z kolei opowiadał, że pewnego razu podchodzi do bankomatu, sprawdza saldo, a tam jakaś astronomiczna suma. Sprawdza ponownie po jakimś czasie i widzi już tylko znajomy debet ![]() A może siostra jak Nasturcja, pod wpływem klikała co popadło i teraz nawiedzi ją listowy z gustowną torebką i szpilkami, których nabycie jej umknęło? A tak poważnie niech sprawdzi saldo za jakiś czas
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-12-21 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja tak sobie luźno przy okazji wyznam, że mierzi mnie kupowanie kobietom sprzętu domowego w prezencie. To przeciez prezent dla domu, nie dla niej. Sama, podobnie jak Vesenka, staram się po pierwsze kupować prezent wedle gustów i potrzeb obdarowywanego, nie własnych (bo kończyłoby się jak u taty Madziczki ![]() Kawior i wódka. Rewela! Byłam na takiej imprezie kiedyś. ![]() Najbardziej ohydne są te wielkie hamburgery. Aż mi obiad w gardle stanął. ![]() Cytat:
Najlepszym sposobem radzenia sobie z takimi rzeczami jest wystawienie w sieci 9albo podrzucenie partnerowi) listy prezentów pożądanych w różnych zakresach cenowych - takich indywidualnych i składkwych. To ułatwia życie także darczyńcom. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie o tym pisałam. ![]() Cytat:
![]() ![]() Skoro przyczyną kichania jest myślenie o seksie, to kaszel i temperatura pewnie podobne mają źródła. ![]() A tak serio - zdrówka, zdróweczka! ![]() Raczej z litości. ![]() Na te sterczące stelaże i krynoliny pokryte kilometrami firanek nie mogłam założyć niczego, poza wieeelką, czarna peleryną. A pod peleryną miałam plecak tworzący malowniczy garb. Wyglądałam jak zmasakrowany Quasimodo. ![]() ![]() Zatrzymali się obok mnie i zaproponowali podwózkę. ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale życzę udanej rozróby. ![]()
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.