Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-25, 13:29   #4861
Linka24
Wtajemniczenie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

tak kochana 7 tydzień
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:30   #4862
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
06.04.2010:d

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

mam!!! już mam!!! udało mi się ale dziękuję za pomoc

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:30   #4863
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Ja mam od rana humor fatalny, moja ukochana te sciowa ma zdiagnozowany udar mozgu zaczeło się od szumów i swistow w uchu i zaburzeń widzenia w 1 oku, miala rezonans i dzisiaj neurolog jej powiedziala,ze to byl udar. Jak poczytalismy o tym z mezem, to nas szoklo, jestesmy zalamani. Jakos sie wszystko wali.Wybaczcie,ze Wam zaprzatam glowe, ale musze sie wyzalic.

Weronisiu
rzeczywiscie duza pomoc z tymi ciuszkami.
Zdjecia przesliczne, zazdroszcze tego wypadu. Co do sexu, my jakies 2 mies temu probowalismy,ale bolalo, ciasno i ja zero ochoty ze strachu. Poczekamy, juz nieluzo zostalo.

Motylku
nareszcie jestes!!! Daj date ostatiej miesiaczki, to Ci robie suwaczek i go sobie wkleisz wspolczuje mdlosci, ja nie wiem co to ciazowe wymioty,ale mam inne dolegliwosci, nie wiem czy nie gorsze. Mezus wykupil leki i zaplacil 80 zl, mam dopochwowo Macmiror-antybiotyk na grzybki i bakterie, a 6 dni brac, do tego Multisal no i zelazo. Ale jak trzeba rac to tzreba.

Monia wspolczuje kochana zalania, same jakies kataklizmy w tym roku, plakac sie chce.

Wybaczcie jak zapomnialam na cos odpisac, ale mam metlik w glowie totalny, do tego cisnieie spadlo do 80/50.
no ja jeszcze wymiotów nie mam ale może jak bym raz na jakiś czas sie oczy,ściła to byłaby ulga a tak to czuję taką gulę w gardle, że szok... a ty dlapaciemu tyle leków??? jakaś infekcja???

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:36   #4864
Carol77
Zakorzenienie

Monia ja mam taki kocyk-waniliowego zajaczka i jest przecudny! Kupuj!

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
no ja jeszcze wymiotów nie mam ale może jak bym raz na jakiś czas sie oczy,ściła to byłaby ulga a tak to czuję taką gulę w gardle, że szok... a ty dlapaciemu tyle leków??? jakaś infekcja???
Mam upławy takie zolte i wczoraj mi orzepisal ginek te globulki, nogi mi cierpną i dlatego ten drugi lek, ale to suplement diety, same sk ladniki mineralne niezb edne, taki dodatek do witamin, a na serce to biore od zawsze, ale teraz mam 4x1 brac bo to na spinanie brzusia tez jest, bo bardzo twardy sie robi, a to z nerwow, dzieki Bogu szyjka twarda i zamknieta wiec az tak sie juz nie martwie.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-05-25, 13:39   #4865
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Carol przykro mi z powodu tesciowej. Czy jest w szpitalu? Wiem ze w przypadku udaru szybkie leczenie jest bardzo wazne. Mam nadzieje ze dojdzie do siebie i ze wszystko sie ulozy

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 13:50   #4866
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Carol przykro mi z powodu tesciowej. Czy jest w szpitalu? Wiem ze w przypadku udaru szybkie leczenie jest bardzo wazne. Mam nadzieje ze dojdzie do siebie i ze wszystko sie ulozy
Dziekuje kochana wlasnie nie jest, ma tylko leki, a to sie jej zaczelo jakies 3 tyg temu, myslala,ze to cos z uchem najpierw,ze ja przewialo, a potem na oko weszlo i zalatwila rezonans,ale ci posrani lekarze nie polozyli jej do szpitala, ona mieszka 200 km od nas, jeszcze ma miec 4 czerwca jakies badania a my u as bedziemy zalatwiac lekarzy, ehh mowie Ci, straszne i jak tu sie nie denerwowac?

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-05-25, 14:19   #4867
Linka24
Wtajemniczenie

Ah Karolku ty to masy wiecznie pod gorke, jak nie Ojczym, to terar tesciowa, to jakies upawy, a to dolegliwosci ciazowe no masakra jakas!!!Wspczuje kochana, mam nadzieje ze jakos to przechodzisz.

Z moich dolegiwosci to tyle ze maly strasznie sie rozpycha i miewam te bole krzyza jak na okres... w czwartek mam wizyte, mam nadzieje ze wroce po niej do domu...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 14:32   #4868
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Ah Karolku ty to masy wiecznie pod gorke, jak nie Ojczym, to terar tesciowa, to jakies upawy, a to dolegliwosci ciazowe no masakra jakas!!!Wspczuje kochana, mam nadzieje ze jakos to przechodzisz.

Z moich dolegiwosci to tyle ze maly strasznie sie rozpycha i miewam te bole krzyza jak na okres... w czwartek mam wizyte, mam nadzieje ze wroce po niej do domu...
Dziekuje kochana za pocieszenie wiesz, ja mam nadzieje,ze to dzieje sie z jakiegos powodu i tak wlasnie ma byc, wiem,ze po burzy zawsze wychodzi sloneczko i na nie czekam, doslownie i w przenosni

Nie martw sie kochana, na pewno wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki mocno! Najwazniejsze zeby szyjka byla zamknieta i nieskrocona-tak mi ginek powiedzial wczoraj, a to moje twardienie to widac tak mam,moze Ty masz podobnie z tym krzyzem

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-05-25, 14:40   #4869
Pamela86
Zakorzenienie

Kochane zrobi mi ktoras suwaczek z babystrology bo ja tępa jestem i nie umiem...??? plissssss
ost. @ 2.04.2010

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 14:43   #4870
Linka24
Wtajemniczenie

hehe ja ci zrobie, podaj imie jeszcze
Stary 2010-05-25, 14:45   #4871
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki
ja juz po egzaminku zdałam wreszcie zdałam juz si enie moge doczekac jak wsiąde za kierownice mojego autka
Cytat:
witam słoneczka moje ochrzan przekazany i melduję się u was przepraszam, że nie odwiedzam was często ale mam ostatnio tak mało czasu, że jeden wątek czasem ciężko mi nadrobic a co dopierko dwa... no ale będę zaglądac chocby po to aby podzielic się nowymi wieściami... na razie nie było czym bo widziałam jedynie pęcherzyk maleńki i ciałko żółte a dzidzi jeszcze nie... chyba dużo mi się poprzestawiało bo ciąża maleńka jeszcze jak na tamten tydzień była a to było już 6tyg i 2 dni od ostatniej @ no ale minimum tydzień opóźnienia owulki... na następną wizytę chcę sie wybrac prywatnie w piątek ale to od finansów zależy niestety... nie mam jeszcze nawet karty ciąży ani terminu porodu... lekarz jakoś sceptycznie podszedł do tego ale ja i tak mam nadzieję, że będzie dobrze choc częściej myśle negatywnie niż pozytywnie i od tego wszystkiego mam sny, że zaczynam plamic i trafiam do szpitala
hej kochana! nie mozesz myslec negatywnie!! napewno wszystko bedzi dobrze zobaczysz glowa do gory nastawienie duzo pomaga
Carol przykro mi kochana z powodu tesciowej 3majcie sie mocno!!!

ja jeszcze zyje prawkiem powiem wam ze trafilam na zakale juz mnie raz oblal i bylam pewna ze nie zdam tym bardziej ze dawal mi takie manwry do wykonania ehh ale na szczescie udalo sie teraz nauka i 7 zaliczen przede mna to juz jest mnie zabawne
sas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 14:45   #4872
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
hehe ja ci zrobie, podaj imie jeszcze
imie takie jak w nicku Pamela i przyślij link na priv- thx, koffffana jesteś

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 14:46   #4873
skorpionek19
Rozeznanie

A moje dziewczynki ile naskrobały od rana.. hmmm.... ja nadal walczę z ogromnym bólem migrenowym, ciśnienie spada.. 75/45, pęcherz jeszcze trochę pobolewa.. ach...

Metropolitan kochana, dziękuję za dobre rady.. właśnie od wczoraj podwoiłam ilość przyjmowanych płynów, piję bardzo dużo mineralnej.. do tego herbata z cytryną , sok żurawinowy... dzisiaj jest juz trochę lepiej, mam nadzieję, że mi to minie...

Karolinko tak mi przykro z powodu teściowej, zobaczysz kochana wszystko się ułoży... mój teść 2 lata temu przeszedł udar mózgu, bardzo szybko postawiono diagnozę, ale to tylko dlatego, że jak zaczęły się kłopoty to siostra teścia zadzwoniła do swojej dr- neurolog i wszystko odbywało się szybciutko - prywatnie... potem położyła go do szpitala na kasę chorych... życzę dużo zdrówka dla teściowej...

Sas - moje gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez skorpionek19
Czas edycji: 2010-05-25 o 14:49
skorpionek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 14:49   #4874
Linka24
Wtajemniczenie

hahahah Sas gratuluje!!!!! tez pamietam to uczucie 6 lat temuk laski:
Stary 2010-05-25, 14:49   #4875
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
ja juz po egzaminku zdałam wreszcie zdałam juz si enie moge doczekac jak wsiąde za kierownice mojego autka
Gratuluję
No ja bym nie czekała i od razu jechała pojeździć.
Z resztą tak właśnie zrobiłam. Miałam egzamin rano. O 12.00 mój instruktor przywiózł mnie do domu, wzięłam kluczyki, obudziłam męża (był po nocce biedaczek), pomachałam mu prawkiem przed nosem i pojechaliśmy. Od tamtej pory jeździłam każdego dnia. W końcu po to robiłam prawko.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 14:51   #4876
sas
Wtajemniczenie

DZIĘKUJE dziewczynki za trzymanie kciukow i gratulacje:cm ok:
ja pewnie tez dzis juz gdzies pojade bo mezus ju zzapowiedzial mi wycieczke ale nie moge jeszcze jezdzcic bo prawko dostane dopiero za ok 2 tyg buuuu
Stary 2010-05-25, 14:56   #4877
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Sas brawo!!! Serdeczne gratulacje. No to jest kamien z serca ale teraz juz bedziesz niezalezna, wsiadziesz w autko i fruuuu! I ciekawe jak poszlo irsin

A ja wlasnie mialam spotkanie z dziewczyna z kadr. Dostalam wielki formularz do wypelnienia, musze tez go zabrac do swojego lekarza no i ulozyla mi kalendarz na macierzynski. No i jesli wezme wszystko co mi przysluguje to do pracy wroce dopiero w polowie czerwca przyszlego roku . Masakra poprostu

Stary 2010-05-25, 15:13   #4878
monia9980
Raczkowanie

sas gratulacje!!!

tak troszke to glupie,zdasz i ze 2 tyg czekasz na wydanie dokumentu,ja mialam dosc szybko juz niespelna w 8dni,czekalam na odbior a autko juz na podworku czekalo na mnie. jeszcze jaja byly,maz mi je doprowadzil do ladu,wymienil oponki na zimowe,i chcial zebym sie przejechala tu u nas po drogach,wiec ja ze okej,wsiadam ani pasow nie zapielam,ani prawka jeszcze (odebralam w ten dzien popoludniu) zjezdzam na dol a tu policja mnie zatrzymuje! wkurzylam sie strasznie,tz zaczal wymyslac ze mam sie zatrzymac on na niby cos zacznie grzebac w aucie,ze cos sie stalo itp.....a oni tylko o droge chcieli spytac.... smiechu co niemiara

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Carol przykro z powodu tesciowej,trzeba miec nadzieje ze bedzie dobrze kochana

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87tv73gc29xjvi.png

http://s9.suwaczek.com/201010161765.png

http://www.naobcasach.pl/m.linijka.i.17046.jpg
monia9980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 15:16   #4879
Weronisia
Zakorzenienie

No to w Niemczech jest lepiej, bo prawko dostaje się w chwili zdania egzaminu

Gdy się idzie na kurs, trzeba z zaświadczeniem o rozpoczęciu kursu pójść do urzędu i złożyć wniosek o prawko. No i w urzędzie to prawko robią i wysyłają do ośrodka egzaminacyjnego, gdzie to prawko czeka aż właściciel zda egzamin.
Na egzamin przychodzi egzaminator z prawkiem, więc jeśli się zda, to wręcza od razu Nie trzeba czekać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 15:19   #4880
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Sas brawo!!! Serdeczne gratulacje. No to jest kamien z serca ale teraz juz bedziesz niezalezna, wsiadziesz w autko i fruuuu! I ciekawe jak poszlo irsin

A ja wlasnie mialam spotkanie z dziewczyna z kadr. Dostalam wielki formularz do wypelnienia, musze tez go zabrac do swojego lekarza no i ulozyla mi kalendarz na macierzynski. No i jesli wezme wszystko co mi przysluguje to do pracy wroce dopiero w polowie czerwca przyszlego roku . Masakra poprostu
dzieki Kasiu super ze nalezy ci sie tyle wolnego ale tam wlasnie tak jest..wiem, bo moja szwagierka miala 11 mcy wolnego jak urodzila maluszka...heh a u nas??

Cytat:
Napisane przez monia9980 Pokaż wiadomość
sas gratulacje!!!

tak troszke to glupie,zdasz i ze 2 tyg czekasz na wydanie dokumentu,ja mialam dosc szybko juz niespelna w 8dni,czekalam na odbior a autko juz na podworku czekalo na mnie. jeszcze jaja byly,maz mi je doprowadzil do ladu,wymienil oponki na zimowe,i chcial zebym sie przejechala tu u nas po drogach,wiec ja ze okej,wsiadam ani pasow nie zapielam,ani prawka jeszcze (odebralam w ten dzien popoludniu) zjezdzam na dol a tu policja mnie zatrzymuje! wkurzylam sie strasznie,tz zaczal wymyslac ze mam sie zatrzymac on na niby cos zacznie grzebac w aucie,ze cos sie stalo itp.....a oni tylko o droge chcieli spytac.... smiechu co niemiara[COLOR="Silver"]
hehe nio to faktycznie zabawna sytuacja nio 2 tyg to troche dlugo, ale z drugiej strony to dobrze bo mam teraz duzo nauki i skupie sie na tym jak bym miala juz prawko w rekach pewnie chcialabym duzo jezdzic i z nauki nici
Stary 2010-05-25, 15:22   #4881
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
No to w Niemczech jest lepiej, bo prawko dostaje się w chwili zdania egzaminu

Gdy się idzie na kurs, trzeba z zaświadczeniem o rozpoczęciu kursu pójść do urzędu i złożyć wniosek o prawko. No i w urzędzie to prawko robią i wysyłają do ośrodka egzaminacyjnego, gdzie to prawko czeka aż właściciel zda egzamin.
Na egzamin przychodzi egzaminator z prawkiem, więc jeśli się zda, to wręcza od razu Nie trzeba czekać.
A tutaj mozna jezdzic bez prawka . Jak policja zlapie to ma sie 7 dni zeby przedstawic prawko lub dowod zdania egzaminu na komendzie policji

Stary 2010-05-25, 15:26   #4882
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
A tutaj mozna jezdzic bez prawka . Jak policja zlapie to ma sie 7 dni zeby przedstawic prawko lub dowod zdania egzaminu na komendzie policji
Stary 2010-05-25, 15:34   #4883
monia9980
Raczkowanie

tak dla jaj sobie policzylam ta numerologie,widzialam ze niektore z was tez juz patrzyly,wyszedl mi chlopiec-niepowiem milo by bylo.a jak sprawdzilam Klaudie to si zgadzalo....ciekawe jak tym razem...

Stary 2010-05-25, 15:38   #4884
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No ja tez jestem ciekawa jak to dziala . Z kazdej innej tego typu 'wrozby' (np ten caly chinski kalendarz) wychodzi mi chlopiec a z tej numerologii dziewczynka no i lekarze tez mowia ze dziewczynka...

Stary 2010-05-25, 15:41   #4885
Gosiaro
Wtajemniczenie

Sas gratuluje!Ale zdolniacha z ciebie!

Carol faktycznie los ci robi pod górkę ostatnio.Najwazniejsze jednak ze z filipkiem wszystko super.Reszta sie na pewno z czasem ułozy.

Monia wspolczuje ci tego stresu z ta powodzią!Tak mi szkoda tych ludzi, co stracili caly dobytek swojego zycia w jedna chwilę...
Wogle mnie dziwi, że jak jakiś kataklizm na swiecie to my zaraz pomagamy, a jak u nas bieda to musimy sobie sami radzić!

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 15:48   #4886
monia9980
Raczkowanie

ja w sumie nie wierze ani w horoskopy ani jakies inne "wrozby" ale tak z ciekawosci...

tak gosiaro masz racje,jak dzieje sie gdzies na swiecie cos strasznego to zaraz tam Caritas sla i inne polskie organizacje i na to ida podatki jakze bogatych polakow a jak taka tragedia rozgrywa sie u nas to zadne panstwo sie do pomocy nie ruszy!wszyscy maja Polske w d...e,niech sie utopia a cooo! masakra poprostu co z tym swiatem sie dzieje.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

ja to jestem ogolnie przeciwna slaniu wszedzie gdzie popadnie wojska ratownikow itp wolontariuszy.....moze to samolubne,ale jada tam za nasze podatki,a jak nam cos sie dzieje to powiedza ze nie ma kasy na jakies odszkodowanie albo cos....wrrr az mnie wkurzylo to rozwazanie...spadam na kawe z mezem

Stary 2010-05-25, 16:54   #4887
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Monia ja mam taki kocyk-waniliowego zajaczka i jest przecudny! Kupuj!

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Mam upławy takie zolte i wczoraj mi orzepisal ginek te globulki, nogi mi cierpną i dlatego ten drugi lek, ale to suplement diety, same sk ladniki mineralne niezb edne, taki dodatek do witamin, a na serce to biore od zawsze, ale teraz mam 4x1 brac bo to na spinanie brzusia tez jest, bo bardzo twardy sie robi, a to z nerwow, dzieki Bogu szyjka twarda i zamknieta wiec az tak sie juz nie martwie.
ja też mam raz żółty a raz biały śluz... powiem o ym ginowi na następej wizycie a ty się kuruj
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
hej kochana! nie mozesz myslec negatywnie!! napewno wszystko bedzi dobrze zobaczysz glowa do gory nastawienie duzo pomaga
Carol przykro mi kochana z powodu tesciowej 3majcie sie mocno!!!

ja jeszcze zyje prawkiem powiem wam ze trafilam na zakale juz mnie raz oblal i bylam pewna ze nie zdam tym bardziej ze dawal mi takie manwry do wykonania ehh ale na szczescie udalo sie teraz nauka i 7 zaliczen przede mna to juz jest mnie zabawne
GRATULACJE SŁONKO!!!!

♥37/40♥
Stary 2010-05-25, 17:06   #4888
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No to ja sie zbieram do domku ale na pewno jeszcze do was zajrze

Stary 2010-05-25, 17:06   #4889
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

Ja jutro mam egzamin

O to jak juz dziewczyny sa wyszkolone - moze powiedza mi czym sie roznia swiatla pozycyjne od postojowych ?

Pytam, bo czesc osob mowi,ze to te same, czesc,ze inne.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 17:18   #4890
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ja jutro mam egzamin

O to jak juz dziewczyny sa wyszkolone - moze powiedza mi czym sie roznia swiatla pozycyjne od postojowych ?

Pytam, bo czesc osob mowi,ze to te same, czesc,ze inne.
heh nie wiem a też na prawko chodzę pozycyjne to chyba te pierwsze jak przekręcisz raz, takim słabym światłem świecą więc możliwe, że to postojowe, które mogą się pomylić z awaryjnymi, które też włączasz przy postoju ale jeśli coś się stało z autem np i te wtedy mygają

♥37/40♥
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości