|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
ale zaniedbałam olejowanie
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez sylvi300 Czas edycji: 2012-04-26 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli ktoś nie potrafi napisać wprost, u źródła, to niech nie robi tego wcale. A jeśli woli kombinować to tylko świadczy o jego bardzo niskim poziomie i braku taktu. Jestem pewna, że fryzjerstwo m.in. właśnie Blond Bunny zawdzięcza renomę "do fryzjera nigdy nie pójdę, bo zrobi mi masakrę wg. własnego pomysłu zamiast fryzury". Właściwe przesłanie i nastawienie na czyjeś, a nie własne, potrzeby jest w tym zawodzie niezbędne, a rażąca część ludzi tego nie posiada w najmniejszym stopniu. Takich jak autorka bloga na przykład. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie że kobieta ma wiedzę, ale dlaczego i po co tak się z nią wywyższa? Sprawia wrażenie jakby nie mogła przyjąć do wiadomości że osoby które może i nie mają wykształcenia fryzjerskiego też potrafią odpowiednio zadbać o swoje włosy i jakąś wiedzę posiadają. Wkurza mnie że najeżdża na Anwen że niby uważa się za wszechwiedzącą i nieomylną kiedy to w każdym komentarzu pokazuje że najwidoczniej mierzy ją własną miarą, bo sama sprawia takie wrażenie. Najgorsze że też wie najlepiej co inni robią, myślą i uważają i jakie są ich przekonania. Niepotrzebnie wdałam się z nią w dyskusje w komentarzach i już sie dowiedziałam jak każda z nas non stop narzeka że coś z naszymi włosami jest nie tak po tych olejach, a wiecie że je zmywamy silnymi detergentami po dwa razy? Cytując "jesteśmy nurtem osob ktorych wlosy staly sie przesuszone i matowe" wiedziałyście? ![]() Dla mnie to jest totalnie nieprofesjonalne wciskać takie kity za osoby w ogóle niewtajemniczone w dyskusję.. Mówisz że nie jest arogancka, a tekst typu "obserwujcie jak krąg miłośniczek Anwen zacznie się uskarżać na przesuszenie włosów, ja tylko na to czekam' jest jaki? :P Tutaj niby pomaga, a zaraz pisze 'że bezinteresownie traci czas' przez osoby które zrobiły sobie kuku przez tą złą Anwen.. żenada.. ![]()
Edytowane przez beatgirl Czas edycji: 2012-04-26 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja jak zaczynałam to nie pytałam się co na początek itp itd. Po prostu przejrzałam forum, poczytałam, spisałam co dziewczyny polecają i się wdrążałam w temat, więc da się to ogarnąć a jak jest pigułka to już w ogóle, więc nie ma co się denerwować
![]() |
#4869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Przyczajenie
|
dzieki
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- poza tym, napisalam posta z prosba o rade, bo byc moze sa tu dziewczyny ktore sa rowniez po wioeloletnim farbowaniu a pozniej rozjasnianiu i teraz probuja odbudowac swoje wlosy, Chcialam po porostu zapoznac sie z ich doswiadczeniem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do olejów to najlepiej jakbyś zaopatrzyła się po jednym oleju z każdej grupy, choć to też nie jest zasadą, nie muszą działać tak samo. Na początek radziłabym Ci oleje które możesz mieć w zasięgu ręki, albo po prostu te które nie obciążą Twojego budżetu, czyli np oliwa z oliwek, niebieski BD dla dzieci, olej kokosowy, sezam (teraz w lidlu za 10zł) itp ![]() I naprawdę nie ma się co denerwować, jesteśmy tu po to by się wymieniać doświadczeniami, doradzać sobie i pomagać, oczywiście, ale dziewczyny przygotowały naprawdę świetną pigułę i krótkie zwięzłe notki dla początkujących po to właśnie by im pomóc, szkoda by się marnowały ![]() ![]() A ja wczoraj wieczorem zrobiłam sobie miksturę na zasadzie : 50% hydrolatu (aloesowego) i 25% protein (jedwabiu i keratyny) + 25% humektantów (gliceryna, pantenol, żel HA), tym zwilżyłam włosy i na to mieszanka oleju sezamowego, awokado i Khadiego, umyłam dziś rano nowo zakupionym BD (jeszcze nie próbowałam) zmieszanym z odżywką Isany, na to maska bingo znów zmieszane z Isaną, stuningowane o all in one, mleczko pszczele, glicerynę i alanoinę (na ok2h) ![]() Czekam na efekty ![]() ![]()
Edytowane przez beatgirl Czas edycji: 2012-04-26 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Raczkowanie
|
Hej, mam pyt.:czy oleje można mieszać z naftą kosmetyczną? Co myslicie o takim mixie: olej rycynowy+ kokosowy+ nafta? Dopiero zaczynam olejowanie i takie oto składniki posiadam, nie mam pojęcia od czego zacząć. Włosy mam wysuczone, farbowane, żadych większych problemów, po za tym, że potrzebują nawilżenia, ujarzmienia i odżywienia
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was stosowała olej ryżowy? Nadaje się do olejowania? Dzisiaj spotkałam go w sklepie i kusiło mnie żeby kupić, ale już zaplanowałam sobie sezamowy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, nie znam się, więc pytam
![]() zmyję to i nałoże chyba sam kokos z rycyną i zostawię na noc... A pytasz po co? no bo mam olej kokosowy, ale rafinowany, który słyszałam, że jest dużo gorszy, słabszy, ma mniej wartości itd.,a rycynowego znowuż nie daje się zbyt wiele, więc chciałam wzbogacić oleje natą, którą mam w składzie z witaminą A i E... Edytowane przez Ita23 Czas edycji: 2012-04-26 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Zadomowienie
|
Kupiłam w Lidlu olej sezamowy, zdaje się (na razie po jednym uzyciu) że podpasował moim kręconym włosom
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A olej kokosowy rafinowany to nie jest zło. Sama miałam kokosa z KTC i nie widziałam różnicy w efektach między nim a Efavitem. Naprawdę. ![]()
![]() |
#4881 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
wręcz przeciwnie ![]() jedynie zbyt długo trzymany kokos robi puch ![]() ale dłużej już też jest puchacz ![]() Cytat:
juz sie nie moge doczekać mojego zamówienia z ZSK, żeby też tak tuningować maski i psikadła pod olej ![]() a dzisiaj mam taaakie miękkie końcówki ![]() ![]() na noc był sok aloesowy z kroplą gliceryny na to olej - zmieszany sezam i winogrono zmyłam raz szamponem z SLES ale bardzo rozcieńczonym i spienionym na to odżywka morela Alterry na 3 min i Bingo kuracja na 15min oczywiście już zapomniałam spryskać odżywką b/s ![]()
cel (-15kg)-> ![]() 2 cel -> ![]() Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez em!L!a Czas edycji: 2012-04-26 o 17:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Raczkowanie
|
No to fajnie....trochę mi żal szczerze mówiąc, że jednak nie wybrałam nierafinowanego, a tak by było, gdybym wiedziała, że jest ciut lepszy. Ja też mam z KTC i narazie używam go zamiast masła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez _Blacky_ Czas edycji: 2012-04-26 o 17:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Raczkowanie
|
aa no akurat nie o połączenie z naftą mi chodziło - gapa ze mnie
![]() już edytowałam ![]() a co do nafty to patrzyła na mnie niedawno z półki nafta z rzepą ale się bałam brać bo nic o niej wcześniej nie czytałam i nie wiem jak stosować wogóle, ale może kiedyś się skuszę jak się wiecej dowiem ![]()
![]() |
#4885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku miałam problemy z kokosem, bo straszliwie puszył mi włosy. A potem odkryłam, że puszy, gdy dam go za mało. Od kiedy zaczęłam walić na włosy porządną łychę tego oleju, efekty były cudowne. Z kolei olej z pestek winogron musiałam kłaść oszczędnie, bo tylko przy małych ilościach włosy były ładne. Więc wiadomo, trzeba kombinować. ![]() Ja od paru dni przygotowywuję się do zakupu oleju kokosowego, ale tym razem wybiorę Efavit, bo.. jest tańszy. Cena KTC u mnie w mieście poszła do góry (o 50 procent!) i stwierdziłam, że skoro i tak muszę kokosa kupić to niech to będzie kokos, który pachnie kokosem. ![]() A ryżowy? Na ryżowym robiłam maceraty, fajny był, podobny do winogrona. ![]()
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-04-26 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zadomowienie
|
Szykuję się na wielkie zamówienie z zsk
![]() Czy takie półprodukty to ja mogę dodać do wszystkiego? Czy tylko można niektóre stosować tak jak oni tam proponują, w tych ichszych konfiguracjach? Pantenolu czy takich delikatnych to się nie boję, ale np. jest jakiś arbitol (coś na ar, zapomniałam nazwy ![]() Kupiłam dzisiaj hegrona. Ta do spłukiwania i bez spłukiwania mają identyczne składy, nie chciało mi się w to wcześniej wierzyć ![]() Marzy mi się jakiś dobry kremik nawilżający z jakimś spf ![]() Jakieś pomysły?
#4887 | |||||||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zgadzam się o apel o rozwagę jak najbardziej. Zwłaszcza początkujące, ale nie tylko, Wizażanki mają z tym problem. Sama na początku kupowałam wiele rzeczy jak leci ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nie czepiam się samego wpisu, choć i tam jest kilka przytyków. A nie chodzi przecież o to, żeby kogoś obrażać czy sprawiać przykrość. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podsumowując: każdy może napisać, co myśli, jakie ma doświadczenie w danym zakresie, ale nie obrażając innych - w tym przypadku Anwen i innych dziewczyn, które /nie zacytuję dokładnie/ "będą płakać, bo wypadną im włosy, będą mieć łyse glace" - no cóż nie jest to zbyt miłe. Dlatego tak mnie zbulwersowało. A Anwen też nie pisze, używajcie, bo to jest super. Pisze, czego sama używa, co jej służy, a co nie. Mnie zdecydowanie służy farbowanie na olej kokosowy, czasem winogronowy z Biedronki /farbuję odrosty/ na ciemny kolor. Olejuję 1,5 roku. Włosy różnie reaguję na olejowanie. Teraz mam przerwę, bo czuję, że włosy teraz tego nie potrzebują. Wolę dokapywać oleje do masek. Uff, to się spisałam ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Raczkowanie
|
Poleciałam dziś do Rossa i kupiłam Alterrę brzozę. Granat fajnie działa, to brzoza będzie działała jeszcze lepiej.
Nałoże na odżywkę i zobaczymy co będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Heh, ostatnio rzadko tutaj bywałam, bo rzadziej myję włosy, przez co rzadziej je olejuję (tzn. dalej przed każdym myciem
![]() ![]() Zresztą, dobrze tutaj wszystkie wiemy, że olejowanie nie wszystkim służy- niektórym włosy od niego lecą, tak jak i od nadmiaru łoju. No i nie każdy olej nie do każdych włosów się nada. Dla wielu osób samo nakładania tłuszczu na głowę brzmi obrzydliwie, tak samo suplementacja olejami. Ja dopiero dzisiaj uważnie poczytałam komentarze i cóż, przecież Anwena i Czarna Orchidea mają masakryczne siano na głowie, wg mnie stanowią doskonałą antyreklamę dla olejów. Dziwne, że nikt tego wcześniej nie zauważył ![]() Ja założyłam bloga już jakiś czas temu, później go przeniosłam na blogspota, bo tam wygodniej. W zasadzie, w mojej pielęgnacji nic się nie zmienia, a nie odczuwam potrzeby, by rozwijać bloga. Powstał on tylko po to, by opisywać to, co ja sama z włosami robię. Robię to, bo kocham ten zastrzyk andrenaliny: wypadną czy nie wypadną? ![]() ![]() ![]() Aha. Udało mi się przedwczoraj dorwać Jantara na DOZie. Wzięłam od razu dwie buteleczki. A teraz możecie już oficjalnie umierać z zazdrości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bardzo lubie hegrona do mycia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.