|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Ja już
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Raczkowanie
|
tak, zaczynam bieganie od podstaw i postanowiłam zająć się interwałami
![]() Wcześniej wyrobiłam sobie kawałek formy, którą zaniechałam, ale chęci znowu są! Dzisiaj już trochę przebiegłam jednak nie mierzyłam dystansu
#4863 |
Konto usunięte
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
u mnie dlugie legginsy, kiedy temperatura jest w okolicach 0, a dlugi rekaw tak 5-7 stopni. Czyli jeszcze jest czas. :d
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj w długich legginsach przy ok. 23 stopniach po 19-tej wieczorem, bo nóg mi się nie chciało golić
![]() i się znowu wkurzyłam na endomondo, po aktualizacji działa w miarę poprawnie, tylko nie komunikuje mi co km i głos jakby inny, ale ok. Wczoraj po przebiegnięciu ok 5 km wyciągam tel. z kieszeni żeby zerknąc w jakim czasie a tam 0:00 ![]() ![]() ale nic startuję ponownie trening, biegne dalej i chyba te bluzgi pomogły bo paniusia odezwała się po przebiegnięciu 1 km i potem już normalnie ![]() a juz miałam zegarek kupować po wybrykach mojego telefonu i chyba znowu sie przymierzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko tętno mam wciąż za wysokie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
Yoolia a jaki masz język ustawiony? bo teraz polski był za free w endomondo.
Wczoraj z koleżanką na NW zgubiłyśmy się w lesie, jak to baby, wyszłyśmy dzięki temu że i na tele i na smartwachu mam endomondo bo po mapie wróciłyśmy do domu. Ja dzisiaj 8,5 km z podbiegami ![]() W ubiorze kieruję się zasadą, do temperatury na dworze dodaję 15 stopni i do tego co wyjdzie się ubieram. Dzisiaj było rano 12 stopni, ja w spodniach 3/4 i w krótkim rękawku, a chwilami było za ciepło jak po słońcu się biegło.
![]() |
#4867 |
królikoholiczka
|
Ja dodaje zawsze 10stopni wiecej ale chyba Twoim sposobem,dodam 15.
Ja mam przerwe w bieganiu bo niestety problem mam z ręką, gdzieś za bardzo naciagnelam mięśnie i nawet nie mogę wyprostowac z bólu, wczoraj wyladowalam na pogotowiu i mam zakaz jakichkolwiek ćwiczeń przez tydzień
![]() |
#4868 |
Zakorzenienie
|
Jest tu ktoś z opolskiego?
#4869 | ||
Zakorzenienie
|
trochę mi szkoda było, bo chcialam je potraktowac depilatorem albo woskiem
![]() Cytat:
![]() ![]() a w międzyczsie po aktualizacji endomondo w telefonie zaczęło w miarę działać... i po zegarku ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka mnie dzisiaj wyciągnęła na krótkie bieganie. Postawiłam jeden warunek- tylko 5 km, bo wczoraj przebiegłam 9,5.
Wyszło 7,5 km (lekki błąd rachunkowy się wkradł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Raczkowanie
|
witam, biegam dopiero od wakacji , ale teraz mam problem bo zawsze biegałam o 20 , a teraz o tej godzinie jest ciemno jak sobie z tym radzicie ?, jaki zegarek polecacie nie drogi i dobry (do mierzenia tetna , ilosc km i czas itp.)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Konto usunięte
|
Teraz po prpostu biegam wcześniej, ale zimą, kiedy nie ma szans w tygodniu biegać przed zachodem słońca, to wyznaczam sobie oświetlone trasy i biegam po ciemku. Na wszelki wypadek mam ze sobą kieszonkową latarkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz biegam na zmianę z NW, dziwne bo po NW mam czasami zakwasy, a po bieganiu nie
![]() Emilia jakieś fatum z tymi rękami, ja moją od barku ruszyć nie mogę, tzn do tyłu i w bok, ale na NW i bieganie daję radę, u mnie niby nerw za mocno przydusiłam(zakupy do torebki i na jedno ramię, a akurat i mleka, maślanki, soki, to z 10 kg się zrobiło ![]()
![]() |
#4874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy od tego gdzie mieszkasz. Ja w mieście, więc wybieram sobie chodniki wzdłuż często uczęszczanych dróg, nie biegam po lesie i po jednym z wąwozów, żeby tam nie zebrać bęcków od amatorów tanich trunków nieswoich telefonów ![]() ![]() Jeśli mieszkasz gdzieś na wsi lub obrzeżach miast i dotąd biegałaś poboczem dróg albo małymi uliczkami to poleciłabym zainwestować w coś odblaskowego. Generalnie ciuchy do biegania są teraz tak projektowane, że jakieś coś odblaskowe mają (paseczek, logo itp.), ale według mnie to mało. Z doświadczenia rowerowego mogę polecić szelki odblaskowe ![]() ![]() Co do oświetlenia- hmm, może jakaś czołówka. Wprawdzie nigdy z czymś takim nie biegałam. Ostatnio miałam jednak możliwość testowania czołówki petzla (model tikka) pod namiotem i mogę śmiało powiedzieć, że świeci bardzo dobrze. Co do zegarka- jak chcesz ilość km to pewnie tylko zegarek z gps ma taką możliwość. A te, żeby miały już pas HR do monitorowania tętna, to wydatek minimum 500-600 zł. Taniej wyjdzie dokupić pas do mierzenia tętna (np. w decathlonie) i sparować go z telefonem, w którym odpalisz endomondo. Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2015-09-17 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Konto usunięte
|
W końcu udało mi się przebiec półmaraton.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Brawo!
Martwią mnie pogody na jutro i na bieg na dyszkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, gratuluję półmaratonów
![]() Ja w czwartek pierwszy raz biegałam w lesie po ciemku. Tak całkiem ciemno było, aż musiałam latarkę w telefonie włączyć, bo oczywiście czołówki brak ![]() Byłam z wujkiem, więc nie pobłądziliśmy, ale sama bym się nie odważyła :P 6km w 45 minut, ale równiutkim, jednostajnym rytmem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
we Wrocławiu najlepsza pogoda do biegania dzisiaj ! ![]() Ja startuje z 3-miesięcznym synem w wózku w Biegu Kobiet ![]()
![]() |
#4879 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio biegałam w maratonie wrocławskim, i tam jedna mama biegała z mega maleństwem, a jakie śliczności!!!
Nie mogę dojść do siebie po Wrocławiu, nogi spuchnięte, bolą, wczoraj organizowałam bieg i na nowo mi siadły od stania przez kilka godzin, wniosek, konkretnie muszę schudnąć, bo stawy mi nie wyrabiają..... ![]() Madzia, ultra planujesz w tym roku? Czy jednak nie?
#4882 |
Zakorzenienie
|
Ja po swojej pierwszej dyszce
![]() Trochę padało, ale bez tragedii, końcówka, której się bałam, była ok (najważniejsze tam to nie hamować, bo najdziwniejsze rzeczy dzieją się przy hamowaniu ![]() ![]() strasznie długo trwała dekoracja zwycięzców, a my czekaliśmy jeszcze na losowanie nagród. Przy czym okazało się, że do rozlosowania są tylko 3. Nie narzekam, bo uważam, że pakiet startowy + otoczka były bardzo ok (koszulka, 2 batoniki, woda na trasie, medal na mecie, ciepły posiłek, napój izotoniczny). Yoolia, a Ty jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
staska_stasia gratulacje!!!!
ja też już po ![]() czas netto 1:01:50 całkiem nieźle biorąc pod uwagę moje przygotowania albo nawet ich brak ![]() mogłam to wykorzystać, bo całkiem nieźle mi się biegło, wcale się nie zmęczyłam, nie miałam zadyszki ![]() ![]() też bałam się biegu po Starym Mieście, że będzie ślisko na bruku, ale spoko, bardziej przeszkadzali mi spacerujący, włażący bezczelnie pod nogi ![]() ja utknęłam z córką w kolejce do zdjęcia z fotobudki i zapominałam chipa oddać ![]() zaczęło mocniej padać, córka zmokła, zimno jej było i poszliśmy do domu ale dumna jest, bo biegła w Mini Dyszce i dostała medal od Prezydenta ![]() biegniesz kolejną? Edytowane przez Yoolia Czas edycji: 2015-09-20 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
Chyba się skuszę na cały cykl. A za tydzień myślę o city trailu
![]() Kurcze, na movescount jest przerwa w systemie i nie mogę zrzucić biegu z zegarka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
mi endomondo ładnie monitorowało co kilometr ale jak chciałam zakończyć trening to nagle wskoczył nie wiadomo czemu badmington
![]() ![]() ja chciałabym w tym roku przebiec cały grand pirix wraz z maratonem ![]() ![]() na city trail jeszcze się nie zapisałam, ale w tamtym sezonie przebiegłam wymagane 4 biegi, fajnie było, śnieg, lód i błotko ![]() chyba pobiegnę za tydzień (małż mnie zabije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratulacje
![]() ![]() Ja wczoraj 4,8 km bez zatrzymywania i też jestem bardzo zadowolona z siebie ![]() ![]()
#4887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm, narzekasz, że ci spodnie z tyłka lecą. Weź się zamień ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Ladywhisper sama na ultra sie nie zdecyduję
![]() Szczerze to już mnie szlag trafia z tymi wszystkimi biegami,na każdy muszę dojechać, załatwiać opiekę do dzieci,i jeszcze te wpisowe. W roku z 2tys mi idzie, to niezły weekend spa bym miała ![]() W październiku dwa półmaratony. A w ten weekend miałam mieć zawody piątek, sobota i niedziela, ale z tych niedzielnych się wpisałam. Z czego chcesz chudnąć, masz śliczną sylwetkę, taka zbita mięśniami, a nie tluszczykiem.
![]() |
#4889 |
królikoholiczka
|
Ja dziś w deszczu 8km, cala przemoklam
![]() |
#4890 |
Raczkowanie
|
A ja wczoraj tylko 3km, czym się zawiodłam, bo przedostatnio pobiłam rekord i miałam 6km, ale też za późno wyszłam z domu i już się właściwie ściemniało, a trasa nieoświetlona przy lasku, bo do lasku to już wolałam nawet nie wbiegać, za to pobiłam rekord prędkości, bo ostatni odcinek poniżej 5min/km mi wyszedł, ale to raczej ze strachu, bo ani żywej duszy
![]() Zaczyna mnie wkurzać, że tak szybko się ściemnia ![]() Jak biegacie teraz jak jest tak zimno? Bo ja wczoraj mialam na sobie leginsy za kolano i krótką koszulkę i nie powiem, że strasznie mi było zimno na początku, po około 1km, czy ponad się rozgrzałam bardziej i wiadomo po biegu to ze mnie kapało już, ale na początku okropny dyskomfort. Zmienić ciuchy czy może intensywniejsza rozgrzewka? Edytowane przez Portia_Nox Czas edycji: 2015-09-21 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.