|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
To witam koleżankę filolożkę :P ja romanistka :P
Cytat:
ostatnio byliśmy na weselu na które prosili ponad 240 osób a przyszło 160 :P |
|
|
|
|
#4862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak już powiedziałam, facet to jest facet! facet to stan umysłu ![]() Cytat:
|
|
|
#4863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja babcia zmarła 1,5 roku temu.. jako, że jestem już pielęgniarką należy do mnie taka czynność jak toaleta pośmiertna.. Ja się strasznie boję zmarłych. W sensie ich dotykać. Nawet babci bałam się dotknąć. Miałyśmy jej założyć zegarek na rękę jak otworzą trumnę, stwierdziłam, że to dobry motyw żebym się przemogła, ale mama z ciocią wyrwały mi go.. Stałam, patrzyłam się na babcię i tak bardzo się bałam.. ale jakoś odważyłam się w końcu. Co nie zmienia faktu, że nadal się boję. Bardzo.
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja po niemiecku mówić muszę No a salę już mamy, i zmieszczą się wszyscy No ale nie sądzę że wszyscy przyjdą, mam kilka osób które wiem że na pewno się nie pojawią, no ale jeszcze się okaże...
|
|
#4865 |
|
Rozeznanie
|
BeeZee no nie, bo jak ja tu zawitałam to chyba tylko we dwie byłyśmy. Mnie martwi cały czas, że to święto i kurde ludzie se mnie poradzą no. We wrześniu obczajamy sale więc wtedy się wyjaśni kiedy i koniecznie chce być w kalendarzu !!!
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze chłopy Was też tak nie raz wkurzają?
oderwałam się od lapa, żeby mu tych kąpielówek poszukać... otwieram szufladę, w której zawsze takie rzeczy są, a jego gacie do pływania z samego wierzchu się do mnie uśmiechają. Matoł kurde. A tak patrząc na jego stertę ciuchów do spakowania- wybiera się jak baba... normalnie tyle tego przygotował
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest przykładowe menu: Menu w cenie 135zł od osoby Całkowity koszt za osobę wynosi 135zł, W tej cenie oferujemy Państwu:
Obiad: Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym Mięsa na półmiskach: Złota kula Pieczeń wieprzowa w ziołach Kotlet panierowany nadziewany szynką i papryką Schab pieczony nadziewany szynką Chrupiące polędwiczki w panierce z curry Udko faszerowane Dodatki: Ziemniaki z koperkiem Bukiet surówek: marchewka z sokiem pomarańczowym, biała kapusta, buraczki zasmażane z papryką Deser: Kawa, herbata Ciasto deserowe - pana cotta z frużeliną wiśniową Zimna płyta: Półmisek wędlin i serów Półmisek rozmaitości - skrzydełka zawinięte w plaster boczku, swojskie mięsa pieczone Ryba po grecku Śledź po cygańsku Sałata jarzynowa Sałata drobiowa z curry Schab z szynką w galarecie Tymbaliki drobiowe I kolacja: Pieczone żeberka z tymiankiem podane z talarkami smażonymi oraz czerwoną kapustą II kolacja: Strogonow III kolacja: Sakiewka ze schabu z pomidorem i mozarellą, ryż, mix sałat w sosie winegret IV kolacja: Żur po staropolsku w czarce chlebowej No ale jeszcze muszę się dowiedzieć jak to z poprawinami jest, puki co muszę się dopytać...
|
|
#4868 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też bym u siebie chyba nie znalazła tak dużej sali ![]() I ja jestem rocznik 92' i myślałam, że tutaj najmłodsza ![]()
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
ANTERIA wydaje się super bo zostaje Ci tylko alkohol zamówić super!!
a wynajem sali ile płacicie?
|
|
|
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(ale tak na poważnie to mi to totalnie obojętne jaką macie datę- 15 sierpnia dobra data jak każda inna , tak tylko nagle właśnie każda nowa PM'ka 15 sierpnia i się smiesznie zlozylo )
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sali.. u nas za to dość dużo można sal znaleźć na ponad 200 osób.. ba.. nawet nie wiem czy dziewczyny pamiętają.. moje pierwotne wesele miało być na 80 osób i wtedy miałam wielkie problemy żeby znaleźć salę (a jesli się zgadzali na taką ilość to większa cena wtedy) |
|
|
|
|
#4873 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
Tak Was czytam, ale dziś upał i nawet nie chce mi się zbytnio odpisywać.. Oglądam na TLC Sekretna ciąża ? . Czekam na TŻ
Te Wasze menu to są strasznie bogate aż zaczynam się zastanawiać jakie ja będę chciała mieć haha
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem entuzjastką niemieckiego
Nawet studiowałam germanistykę... tydzień ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Anteria fajna cena jak na tyle rzeczy |
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Około 500 jeszcze dokładnie zobaczymy, bo nie mieli cennika na 2015
|
|
#4878 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#4879 |
|
Raczkowanie
|
Uciekam na dwór
miłegoo |
|
|
|
#4880 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
#4881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha a zanim zawitałaś a jak ja zawitałam nie było nikogo, potem ja narobiłam szumu, doszłaś Ty i worek się rozwiązał ![]() Cytat:
No nareszcie jest ktoś, z kim mogę ponarzekać na chłopa! Wszystkie tylko ochy i achy nad facetami a ja potrzebuję czasem ponarzekać haha jak coś będę walić do Ciebie! No mnie często mój wkurza hahai ja witam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Panny Młode 2015 cz. 5
a Wy mieszkacie juz z TZ- tami
?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4883 |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 5
Od dwóch lat mieszkam z TŻ-em po studencku, jesienią przeprowadzamy się do własnego mieszkanka tylko we dwójkę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to znaczy w czasie studiów pomieszkujemy razem bo ja studiuje dziennie a on zaocznie w tym samym mieście więc na weekendach(i jak ma zlecenia w mieście), z tym, że mój ma właśnie więcej zleceń w okolicy naszych domów rodzinnych a na wakacjach każde mieszka w swoim domu bo mamy 3 km do siebie choć i tak śpi co trzecią noc średnio u mnie![]() a Ty?
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
my osobno, dopiero po ślubie zamieszkamy razem u moich rodziców.
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
z wlasnego wyboru czy nie macie mozliwosci razem mieszkac?
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
nie mamy mozliwosci niestety
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
My osobno
Ale mieszkamy jakieś 500 metrów od siebie No i ja cały czas przesiaduję u Tż-ta i jak mogę to tutaj też śpię także spokoZaczynamy załatwiać formalności związane z działką bo będziemy się budować Jeśli do ślubu nie zdążymy to na pewno coś wynajmiemy na ten czas
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sam sobie luzacko pojechał do pracy, a pakowanie oczywiście calkowicie przypadło mi. Jak normalnie idzie mi to mega szybko, tak dzisiaj dosłownie nie mogę się zabrać . Cieszę się, że jedziemy, ale w sumie- to nie samolot, nie odjedzie beze mnie, więc chyba dlatego się nie spieszę, bo "mam czas" . Ale już 2 ważne sprawy zapakowałam- cydr oraz siatka ze strojami kąpielowymi i klapkami... Ja z moim chłoptasiem mieszkam już od ponad 4 lat razem .
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
mieszkamy w roznych miastach 40 km w jedna strone. TZ ma prace u siebie ja u siebie.
jak TZ zmieni prace o ile sie uda to wtedy sie wprowadzi wczesniej do nas. a jak nie to dopiero po ślubie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

oderwałam się od lapa, żeby mu tych kąpielówek poszukać... otwieram szufladę, w której zawsze takie rzeczy są, a jego gacie do pływania z samego wierzchu się do mnie uśmiechają. Matoł kurde. A tak patrząc na jego stertę ciuchów do spakowania- wybiera się jak baba... normalnie tyle tego przygotował