Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 15:16   #4861
meniaa94
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

OGÓRKOWA ?!
Chyba będę musiała się wziąć i zrobić ... Ostatnio 2 dni gołąbki jadłam bo już taką ochotę miałam Jednego dnia były na obiad i kolację a drugiego na śniadanie i obiad bo zostały ... Jak teraz bym zobaczyła gołąbki to od razu by ślinka po bródce płynęła
meniaa94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:16   #4862
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
Źle zadane pytanie... z kim Ziut łobuzuje najbardziej? Z Mają Jak się go pytamy czy chciałby mieć brata czy siostrę? to odpowiada że chce kolegę Maciusia, albo koleżankę Maję Jesli choć w połowie będzie taki jak ja i Tż... to będzie wesoło z Nim, już jest ale będzie bardziej
Boski uwielbiam czytać jak piszesz o synku

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
przedstawiam wam mojego "upasionego misia"
Cudowny misio!!

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Kasian a ztymi 8kg nie było probelmu? Pytam bo niby jak sie w ciąży tyje węcej niż 2kg tygodniowo to moze być zatrucie ciążowe czy cuś
Nic nie było, ani zatrucia ani cukrzycy (cukier zawsze miałam wręcz w dolnej granicy normy), nie wiem jak to się stało, ale nie ukrywam, że przeżyłam wtedy szok to było jakoś między 21 a 26 tygodniem chyba

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

kasian86 Odcienie są 4 i w odróżnieniu od popularnych BB kremów wkońcu są w tonacjach beżowych/żółtych
Ja jestem blondyneczką ale skóre mam ciepłą,także mi podpasował ostatni kolor czyli sunny..taki zółty opalony beżyk.Jak się go dobrze wmasuje to się pięknie wtopi w skóre i sie w ogole nie odcina od reszty ciała,dlatego to mój ideał,bo wiele już podkładów przetestowałam.
Najjaśniejszy jest nude i natural ale one były dla mnie za jasne,ale wiem,że wiele dziewczyn wlasnie ten nude używa w necie
.
O dziękuję bardzo za info

A tych 4 kg absolutnie nie widać, musisz nadrobić widocznie chudzinko nasza

Cytat:
Ja to grzesze najczęsniej chrupkami (po co wyprodukowali bekonowe i serowe noo )i ogolnie ciasteczkami jakimiś z czekoladą (dziś poleciałam do sklepu po takie wafle przekładane masą czekoladową-rety jakie pyszności)!ale zawsze musze też cos zdrowego zjesc..tu jabłuszko,kiwi no i teraz te soki burakowo-marchewkowe-codziennie obowiązkowo

Ech no bo te chrupki bekonowe są za☠☠☠iaszcze

Ja jutro odpuszczam niejedzenie słodyczy, bo obchodzimy imieniny mamy i z tej okazji zrobiła 3 mega pyszne ciasta, wiec będę musiała spróbować każdego i jeszcze moją ulubioną sałatkę i ryby w occie i leczo... no chyba pęknę w dniu jutrzejszym, jakbym się wieczorem nie odezwała to będziecie wiedziały czemu

A i Meniaa witam się i ja
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:18   #4863
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Chyba będę musiała się wziąć i zrobić ... Ostatnio 2 dni gołąbki jadłam bo już taką ochotę miałam Jednego dnia były na obiad i kolację a drugiego na śniadanie i obiad bo zostały ... Jak teraz bym zobaczyła gołąbki to od razu by ślinka po bródce płynęła

Kasian dziekuje za pocieszenie,że nie widać

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-15 o 15:20
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:18   #4864
janeczka7891
Zadomowienie

Jeszcze co do tego tycia, dziewczyny to dużo dużo zależy od genetyki, choćby nie wiadomo jak niektóre się spinały, dbały itp to przytyją dużo, inne będą miały rozstępy, wypryski itp. Można temu zaradzić w jakimś stopniu no ale taki już urok.

Ja w poprzedniej ciąży tez przytyłam ze 20 kg, dokładnie przy porodzie nie wiem ile miałam, ale dla mnie nie było to najważniejsze, najważniejsze dziecko jest. Póki co to chyba powinnysmy się przejmować tym czy wszystko jest ok czy nie, a nie że tam pare kilo przytyje. Przecież każda decydując się na dziecko wiedziała, że przytyje, ze jej ciało się zmieni, dość znacznie, i od wewnątrz i od zewnątrz i nie będzie takie samo jak "przed" To wszystko sama natura.

Wiadomo nikt tu nie propaguje takiego czy takiego odżywiania, ja jestem bardzo za tym "zdrowym" tylko to ma się nijak do naszego jadłospisu, zdrowym uważałabym wtedy gdybym miała własny ogródek, własne warzywka i owoce, własną świnkę czy kury w oborze. Ja np. idąc do sklepu to mam pełną świadomość, ze to co kupujemy to daleko odbiega od "zdrowej żywności" Przykład znam sporo mamuś, które nawet w ciąży nie kupowały w supermarketach ani nic, tak samo jak się potem dzieciatko urodziło. Tylko jeśli ktoś ma taką możliwość to super ale nie każdy ma takie możliwości. My dbając o naszą kuchnię (w domu) staramy się kupować w miarę zdrowo, no ale wiem czym te warzywa były pryskane czy coś? Moje dziecko alergik co chwila mu coś wyskakuje na ciele, do głowy można dostać. Ja dbałam bardzo o to co jadłam w ciąży między innymi z tego powodu ale jak widzę pod tym względem nic to nie dało.

Jednakże są też takie osoby, ze jak myślą, że w ciąży są to totalnie mogą sobie na wszystko pozwolić a potem po porodzie nie potrafią wrócić do normalnego BMI, tylko to są skrajne przypadki i wg mnie w większości leniwe. Zdarzają się też osoby, że pomimo zdrowego stylu życia, dużego ruchu fizycznego nie daje im to utraty kg. Ja zawsze mówię wtedy, ze warto skorzystać z pomocy dietetyka

Ot tak, troszkę chaotycznie ale to temat rzeka. Każdy ma swoje racje. Każdy słucha swojego lekarza.

A tak na marginesie ja nawet w pierwszej ciąży bałam się pić gazowane i nie piłam a teraz bym zabiła gdybym w domu nie miała nic gazowanego.
Stary 2013-11-15, 15:19   #4865
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Zamówiłam ostatnio pare ciuchów ciążowych bo w moje XS/S pójdą lada chwila w zapomnienie
Gdzie zamawiałaś?? Podrzucisz link???

Boska jest ta szara sukienka

Mama Franka

Edytowane przez JJJustynAAA
Czas edycji: 2013-11-15 o 15:21
JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:21   #4866
monita01
Zakorzenienie

Hope, rzeczywiscie widze, ze sie nie rozumiemy i inaczej odbieramy to, co sie tutaj pisze. Wydaje mi sie, ze dalsza dyskusja na ten temat jest bez sensu.

Lolitka, moja slabosc to tez niestety chipsy. Jeszcze jakby TZ sobie nie kupowal, to moze jakos bym sie obeszla smakiem, a tak.... Ale i tak teraz jem mniej niz przed ciaza To chyba psychika dziala.
Stary 2013-11-15, 15:21   #4867
paulka0212
Wtajemniczenie

Mamusie mam pytanie odnośnie wizyty u fryzjera, My przyszłe mamusie możemy używać farb bez amoniaku?
Dzwoniłam dziś do dwóch fryzjerek i nie mają takowych farb niestety ;/
A ja marze już o farbie ehhhh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 15:24   #4868
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Mamusie mam pytanie odnośnie wizyty u fryzjera, My przyszłe mamusie możemy używać farb bez amoniaku?

Ja nie maluję włosów więc się na tym nie znam, ale słyszałam że dla kobiet w ciąży tylko farby bez amoniaku. A nie możesz sama kupić sobie farby i iść z nią do fryzjera???

Mama Franka

Stary 2013-11-15, 15:24   #4869
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Gdzie zamawiałaś?? Podrzucisz link???

Boska jest ta szara sukienka
http://allegro.pl/sliczna-wygodna-su...683979696.html

http://allegro.pl/tunika-ciazowa-pod...691868071.html

http://allegro.pl/ocieplane-ciazowe-...656937617.html

http://www.modio.pl/p12617-dluga-max...-reserved.aspx

Prosze
Powinny do mnie w poniedziałek/wtorek dojść wszystkie rzeczy to porobie zdjęcia ale w legginsach i tej w paski tylko bo sukieneczka i tuniki dostane od Mamy pod choinke:P
Stary 2013-11-15, 15:26   #4870
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczyny... jestem Dziękuję za

byłam, wizyta trwała ponad 0,5 godziny, bo maluch nie dał się zbadać, ale wszystko ok, rośnie, kość nosowa jest, fałd karkowy 1,2 cm, kręgosłup ciągły z Ziutem badanie trwało ok 5 minut, a tu co lekarz sondę przyłożył to maluch fik w drugą stronę... komedia jak tylko usłyszałam że wszystko w porządku to odetchnęłam z ulgą

po powrocie padłam i poszłam spać

miłego dnia idę pracować

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Super

Dziewczyny od kilku dni nie mam mdłości ( nie chce zapeszać) ale wracam do życia
Trzymam kciuki, żeby mnie wróciły. Mnie czasem jeszcze mdli z głodu albo wysiłku

Cytat:
P.S. Kupiłam dzisiaj Bell CC krem i powiem Wam,że wkońcu znalazłam ideał!!! kremopodkład wtapia się pięknie w cere i ujednolica koloryt ale jest przy tym bardzo naturalny. Jak ktoś ma duze problemy z cerą to krycie ma słabe ale ja wkońcu znalazłam swój podkład
Gdzie kupiłaś? Też szukałam u mnie w mieście, ale nie znalazłam

Cytat:
Wróciłam,
Badania mam książkowe, jak nie kobieta w ciąży pani doktor powiedziała, tylko w moczu bakterie.
Przepisała mi urosept, i tu pytanie...
Pani z apteki powiedziała że nie bardzo jest zalecany w ciąży , to samo na ulotce i nie wiem czy brać czy nie? Czy może lepiej żurawinkę pojeść.

Lecę nadrabiać

Też brałam urosept. W aptece sprzedawczyni mi poleciła, bo też zażywała w ciąży.
Oprócz tego pije sok z żurawiny, ale rozpuszczony w wodzie mineralnej.

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
MELDUJE SIE Z DOMU

zajrze do was w pozniejszym czasie cos zjem i napije sie normalnej herbatki ;-) Miłego popołudnia

:witaj w domku. wszędzie dobrze, ale tam najlepiej. Przynajmniej normalnie zjesz. W ogóle czym Cię tam karmili?

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie
Jestem nowa i szykuję się na poród na 6 maja,obecnie mamy 15 tydzień i 2 dzień
Witaj

Cytat:
Fajny i nie aż taki upasiony
Stary 2013-11-15, 15:29   #4871
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula nie umiał się doczekać i zasnął sam
Co do wózka to u Nas wózek na spacerach najcześciej służy do przewozu zakupów, mojej torebki i do tego że Oskar pcha

Hope z jej gadki wyglądało że ona przekonana że to 4m i w ogóle to była jej pierwsza wizyta u gina.
I to mnie też wkurza inne palą, piją , cpaja i dzieci zdrowe . A niektóre dbają o siebie a potem problemy

Gosius super że już w domu

Carolyna super że po wizycie OK. , a co do liczb przezierności itp. To myślę że jakby było coś nie tak to by Ci o tym powiedział. A tak to pewnie wszystko OK. i dlatego nie mówił

Coodmalina bardzo fajnie to musiało wyglądać

Meniaa94 witaj nie oceniamy wieku i gratuluję córeczki

Kasian jak dobrze że ja mam znajomą fryzjerke i przychodzi do mnie do domu i robi mi cuda na włosach za free

Oskar skończył jeść deserek więc zmykam
Stary 2013-11-15, 15:29   #4872
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

lolitka - piękne te rzeczy! z jakiej stronki zamawiałaś! sukieneczka piękna ! i ten t-shirt! muszę to mieć podaj linka

mnie przyszło to co zamawiałam z tej stronki , ta sukienka między innymi ale wszystko było w folijkach więc musiałabym pierw to poprasować a że jeszcze u mnie sprawa nie ucichła to wolę się nie ruszać. Poprasuje i zdam recenzję jak się "podgoję", ale ciuszki bardzo fajne ! kazałam przymierzać po kolei siotrze

janeczka - ja skończyłam technologię zywienia więc jakąś tam wiedzę o dietetyce mam i w pełni zgadzam się z tym co napisałaś Wiem jeszcze lepiej co to uprawa, GMO, środki ochrony, i w dodatku mieszkam na wsi, znam produkcję warzyw od małego, wiem jakie są praktyki, a co dopiero za granicą gdzie GMO jest już normą... mam ukończonego technika rolnika (zrobiłam podczas studiów dodatkowo na wszelki wypadek jakby mnie życie rzuciło na wieś ) i masz świętą rację co do tych warzyw i owoców. Nie zmienia to faktu że przy ilości chemii i mutacji w innych produktach te warzywa i owoce to i tak dalej wypadają ok, i nie zatraciły tych witamin i przeznaczenia, ale to czym są smarowane, napędzane i preparowane w zarodku to nic zdrowego;/

ps dziewczyny - ma któraś jakąś wiedzę na temat miodów ?
bo wyczytałam że w ciąży dobrze go stosować i mąż ma mi zakupić ale nie potrafię wybrać. Inaczej będę musiała przewertować neta.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-15 o 15:45
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:31   #4873
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Gdzie kupiłaś? Też szukałam u mnie w mieście, ale nie znalazłam
W drogerii Natura możliwe,że w Hebe też są bo wiem,że szafy z Bell mają tam

Hope Kochanie popatrz wyżej

Czas edycji: 2013-11-15 o 15:32
Stary 2013-11-15, 15:33   #4874
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie maluję włosów więc się na tym nie znam, ale słyszałam że dla kobiet w ciąży tylko farby bez amoniaku. A nie możesz sama kupić sobie farby i iść z nią do fryzjera???
Chyba będę musiała tak zrobić

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-15, 15:34   #4875
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/sliczna-wygodna-su...683979696.html

http://allegro.pl/tunika-ciazowa-pod...691868071.html

http://allegro.pl/ocieplane-ciazowe-...656937617.html

http://www.modio.pl/p12617-dluga-max...-reserved.aspx

Prosze
Powinny do mnie w poniedziałek/wtorek dojść wszystkie rzeczy to porobie zdjęcia ale w legginsach i tej w paski tylko bo sukieneczka i tuniki dostane od Mamy pod choinke:P
Jaki rozmiar brałaś tej sukienki szarej? Bo ja się zastanawiam - przed ciążą nosiłam S Leginsy też fajne no i ta tunika też ok. Długich sukienek nie nosze... Może też zażyczę sobie pod choinkę...

Gdybyś wyszperała coś ładnego jeszcze to podrzuć - mamy podobny gust

Mama Franka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 15:36   #4876
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
W drogerii Natura możliwe,że w Hebe też są bo wiem,że szafy z Bell mają tam

Hope Kochanie popatrz wyżej
Kurczę, naturę zlikwidowali u nas, a Hebe to pierwszy raz słyszę

Jest ktoś może z Bielska Białej i poleciłby lekarza, który z zrobic usg połówkowe.
Ile w ogóle u was kosztuje połowkowe w 18-22tc? Orientowałyście się już? Myslałam, że te prenatalne w 11-13tc są droższe, a gdzie dzwonię to połówkowe powyżej 200 zł
Stary 2013-11-15, 15:38   #4877
JJJustynAAA
Zakorzenienie

hope jeśli chodzi o miody to ja tylko gryczany polecam...

Mama Franka

Stary 2013-11-15, 15:39   #4878
meniaa94
Wtajemniczenie

U nas połówkowe i te wcześniejsze kosztują 200 zł Ale to Mazury ...
meniaa94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 15:40   #4879
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A ja zadam może głupie pytanie - ale czym różni się zwykłe USG od połówkowego?????????????? ??????

Mama Franka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 15:40   #4880
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Jaki rozmiar brałaś tej sukienki szarej? Bo ja się zastanawiam - przed ciążą nosiłam S Leginsy też fajne no i ta tunika też ok. Długich sukienek nie nosze... Może też zażyczę sobie pod choinkę...

Gdybyś wyszperała coś ładnego jeszcze to podrzuć - mamy podobny gust
Ciesze się Sukienke zamówiłam w rozmiarze S/M bo na razie raczej w brzuszku tyje i na twarzy także myśle,że się zmieszczeJa długich tez nie noszeto bedzie moja pierwsza ale myśle ze seksownie będzie brzuszek eksponować hihi. W dodatku jest swetrowa,więc na zime jak znalazl

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Kurczę, naturę zlikwidowali u nas, a Hebe to pierwszy raz słyszę

Jest ktoś może z Bielska Białej i poleciłby lekarza, który z zrobic usg połówkowe.
Ile w ogóle u was kosztuje połowkowe w 18-22tc? Orientowałyście się już? Myslałam, że te prenatalne w 11-13tc są droższe, a gdzie dzwonię to połówkowe powyżej 200 zł
Hmm..to może w jakiejś drogerii gdzie szafa bell jest. W Bielsko-Białej napewno gdzieś znajdziesz
U mnie połówkowe w 20 tyg w takiej samej cenie co 11-13 tyg czyli będę płacić 200zł.

Czas edycji: 2013-11-15 o 15:41
Stary 2013-11-15, 15:40   #4881
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

lolitka odświeżyłam i sie pokazało super dzięki - uspokój się bo mąż mi gotuje spagetti na które niespecjalnie mam smaka przy tej ogórkowej i jszcze gołąbkach ktore mi rzucasz na mózg

paulka - z tym amoniakiem nie znalazłam sprawdzonego źródła poniższej informacji, ale gdzieś przeczytałam, że lepsza farba trwała z amoniakiem, niż trwała z jego zamiennikami.
Było tam napisane że amoniak co do przenikania przez skórę nie wnika i nie jest zatrzymywany, że ulatnia się stopniowo. że gorsze jest jego wdychanie, stąd zalecane dobrze wentylowane pomieszczenie przy farbowaniu. Natomiast jego zamienniki podobno łatwiej wnikają w skórę głowy i nie uwalniają się tylko dłużej tam tkwią, ale nie wiem czym w poszczególnych farbach amoniak jest zastępowany żeby utrwalić pigmenty więc ciężko mi się odnieść... muszę zgłębić kiedys temat.

niki 1 wizyta to moze sobie zle wyliczyla termin sama hahahaha no niezla jest nie ma co

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-15 o 15:43
Stary 2013-11-15, 15:44   #4882
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

ja farbowałam zwykłą farbą, tu bardziej też chodzi o to że jak się idzie do fryzjera to tam gdy jest kilka stanowisk i każda ma taki specyfik na głowie to śmierdzi masakrycznie, chociaż ja ten zapach uwielbiam, ja sama sobie pofarbowałam włosy i w domu jakoś tego smrodu nie było. Dodatkowo wyszłam sobie na balkon z turbanem na głowie.
Stary 2013-11-15, 15:45   #4883
JJJustynAAA
Zakorzenienie

To ja się na razie odmeldowuje... ZMykam do domku na obiad... Zajrzę wieczorkiem
Miłego popołudnia

Mama Franka

Stary 2013-11-15, 15:45   #4884
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
lolitka odświeżyłam i sie pokazało super dzięki - uspokój się bo mąż mi gotuje spagetti na które niespecjalnie mam smaka przy tej ogórkowej i jszcze gołąbkach ktore mi rzucasz na mózg

paulka - z tym amoniakiem nie znalazłam sprawdzonego źródła poniższej informacji, ale gdzieś przeczytałam, że lepsza farba trwała z amoniakiem, niż trwała z jego zamiennikami.
Było tam napisane że amoniak co do przenikania przez skórę nie wnika i nie jest zatrzymywany, że ulatnia się stopniowo. że gorsze jest jego wdychanie, stąd zalecane dobrze wentylowane pomieszczenie przy farbowaniu. Natomiast jego zamienniki podobno łatwiej wnikają w skórę głowy i nie uwalniają się tylko dłużej tam tkwią, ale nie wiem czym w poszczególnych farbach amoniak jest zastępowany żeby utrwalić pigmenty więc ciężko mi się odnieść... muszę zgłębić kiedys temat.

niki 1 wizyta to moze sobie zle wyliczyla termin sama hahahaha no niezla jest nie ma co
No to mnie zaskoczyłaś
Muszę też w necie info poszukać

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-15, 15:45   #4885
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
ktore mi rzucasz na mózg
haha bo się posikam normalnie Hope jak Ty coś napiszesz
Stary 2013-11-15, 15:48   #4886
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
ja farbowałam zwykłą farbą, tu bardziej też chodzi o to że jak się idzie do fryzjera to tam gdy jest kilka stanowisk i każda ma taki specyfik na głowie to śmierdzi masakrycznie, chociaż ja ten zapach uwielbiam, ja sama sobie pofarbowałam włosy i w domu jakoś tego smrodu nie było. Dodatkowo wyszłam sobie na balkon z turbanem na głowie.
też farbowałam włosy zwykła farbą, ale miałam okno otwarte, żeby nie wdychać zapachu. U fryzjera siedzisz w miejscu i wdychasz to, a w domu można pochodzić i wywietrzyć zapach.
Stary 2013-11-15, 15:54   #4887
Pallas Ril
Rozeznanie

Ufff.. Wróciłam z Bonarki Ale sie obkupilam, aż wstyd :P I HappyMum tez odwiedzilam Normalnie nie mogę sie doczekać jak będę miała brzuszek i będzie mozna chodzić w tych ich slicznych sukienkach

Co do tycia w ciazy i w ogóle to ja zawsze miałam jedna zasadę - Nie ważne ile wazysz, ważne jak wygladasz W myśl tej zasady nigdy u nas w domu nie było wagi. Dopiero teraz musiałam kupić bo mi lekarz kazał no i sie stresuje niepotrzebnie, bo cały czas mi waga spada, a to już 13 tydzień ;/

Co do jedzenia w ciazy to ja tez postanowiłam jeść wszystko na co mam ochotę. Z tym,ze mi łatwo mówić, bo ja wręcz nienawidzę chipsow, hamburgerow i coca coli. Nie przyszłoby mi to przez usta... Co do słodyczy to od kiedy jestem w ciazy nie przepadam za czekolada (która wcześniej ubostwialam!).

Edytowane przez Pallas Ril
Czas edycji: 2013-11-15 o 15:56
Pallas Ril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 16:00   #4888
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Asia27100 mi też się chce jeść zdecydowanie zbyt często przez ostatnie parę lat jadałam regularnie co 3 godziny i tak mój organizm się przyzwyczaił, że nawet jak zjadłam bardzo dużo albo bardzo mało to byłam głodna dopiero po tych 3 godzinach, a teraz 1,5godz od śniadania a mi już w brzuchu burczy i mi niedobrze oczywiście od tego głodu, więc muszę coś zjeść ja wtedy robię tak, ze np. zjadam po 2 godzinach jakiś owoc, bo owoce się trawią w jakieś 30 minut, a potem po godzinie normalny posiłek, bo inaczej bym nie ujechała.
Np. teraz jestem dwie godziny po obiedzie, gdzie zjadłam peeeełno ryby i surówki z kapusty kiszonej i już jestem głodna i myślę o kolacji
mam identiko... dziś śniadanie jadłam o 5.30 rano bo tak głodna byłam! nienormalne jak na mnie......
Cytat:
ej no.... mam usg ze wczoraj, pisze mi na nim że smerfuś ma 12t3d (czyli 3 dni młodszy wg usg) i jest o wiele krótszy... ma 57 mm.... co on taki niski? myślałam, że to po wymiarach usg tydzień podaje....

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2013-11-15 o 16:01
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 16:00   #4889
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

śmiej się śmiej lolitko ale tak bym to zobrazowała ja jak większość z nas mam tak że zachcianki same się nie odzywają, tylko jak coś przeczytam Waszego to mi ślinka zaczyna cieknąć nauczylam sie pomijac szybko wzrokiem skoro ja bidna se nie pojde i nie kupie ani nie ugotuje co podrzucacie, a ty mi tu siup, na różowo to tak jak byś hasło gołąbki rzuciła mi dokładnie na mózg, tam sie to przykleja i już zostaje do odwołania, czytaj zrealizowania dopiero co sie wczoraj wieczorem doprosiłam o pizze a tera gołąbki! zaraz napastuje mamę ze mam pomysła na obiad!
oczywiscie niei bierz przypadkiem na serio, i różowij dalej, ja sobie tak pół żartem tak gadam

light limara-
powiem ci ze jak czytam o tym farbowaniu od ciebie i od janeczki to mam ochte sie pofarbowac bo farba leży już 4 miesiąc i wiem że jest fajna tylko mowilam sobie ze pojde do fryzjera, no i tak sie wybieram... chyba sie sama pierw farbne niebawem

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Co do jedzenia w ciazy to ja tez postanowiłam jeść wszystko na co mam ochotę. Z tym,ze mi łatwo mówić, bo ja wręcz nienawidzę chipsow, hamburgerow i coca coli. Nie przyszłoby mi to przez usta... Co do słodyczy to od kiedy jestem w ciazy nie przepadam za czekolada (która wcześniej ubostwialam!).
mam tak samo
poka poka co kupiłaś ja też czekam na brzusio

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-15 o 16:02
Stary 2013-11-15, 16:02   #4890
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Ufff.. Wróciłam z Bonarki Ale sie obkupilam, aż wstyd :P I HappyMum tez odwiedzilam Normalnie nie mogę sie doczekać jak będę miała brzuszek i będzie mozna chodzić w tych ich slicznych sukienkach

Co do tycia w ciazy i w ogóle to ja zawsze miałam jedna zasadę - Nie ważne ile wazysz, ważne jak wygladasz W myśl tej zasady nigdy u nas w domu nie było wagi. Dopiero teraz musiałam kupić bo mi lekarz kazał no i sie stresuje niepotrzebnie, bo cały czas mi waga spada, a to już 13 tydzień ;/

Ja przytyłam, aż 4 kg w...piewszych tygodniach ciąży (w 1,5 miesiąca). Poszło w cycki, twarz i brzuch. Teraz waga stoi
I też odkąd jestem w ciaży to nie przepadam za słodyczami, a jadłam je garściami. Nawet niemiecka Milka mnie nie kusi, a kiedyś jadłam ją na raz
Za to jak teraz poczytałam chipsy hm...takie te z biedronki są dobre. Chyba się skuszę. Narazie wcinam mandarynki

Hope nie myśl tyle tylko farbuj, bo nie zdążysz przed porodem jak będziesz i się zastanawiać tak długo. A po porodzie to tym bardziej, ho nie będzie czasu albo poczytasz, źe nie wolno, bo się karmi piersią Staraj się tylko nie wdychać tego smrodu. jak poczujesz, że śmierdzi to wyjdz na chwilę z łazienki.

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-15 o 16:06
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości