Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 13:09   #4861
nmartyna
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Aliszcze mała bohaterka Ci rośnie Tak dzielnie podejść do pobierania krwi... Szacunek! Ja, stara baba nie mogę patrzeć jak mi igłę wbijają, bo chce mi się płakać, a tu takie maleństwo i takie dzielne!

Mamusie, te które już mają maluszki, ale i wszystkie pozostałe:
Jakie butelki są najlepsze, według Was, na początek??? Właśnie przeglądam listę zakupów i niektóre z tych rzeczy chcemy kupić w tym tygodniu, w tym butelki, ale nie wiem które... Zastanawiam się nad Avent i Tommee Tippee , siostra używała Avent i była zadowolona, ale o TT też słyszałam wiele dobrego no i bo całkowicie zielona jestem w tym temacie... :/
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:35   #4862
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość

Jakie butelki są najlepsze, według Was, na początek??? Właśnie przeglądam listę zakupów i niektóre z tych rzeczy chcemy kupić w tym tygodniu, w tym butelki, ale nie wiem które... Zastanawiam się nad Avent i Tommee Tippee , siostra używała Avent i była zadowolona, ale o TT też słyszałam wiele dobrego no i bo całkowicie zielona jestem w tym temacie... :/
Nie wiem co jest lepsze, ale u mnie u gina rozdają te z Avent i te bedę stosowac u siebie

Witam

My od rana pracusie Meble z pokoiku pojechały do znajomych - nawet fierany Potem pojechalismy z tż na zakupy - musiałam sobie kupić kilka par majtek, bo moje juz mnie obciskały
I mam nadzieję , że mój synus pozostanie synusiem bo dzis kupiłam sweterek szary na zamek z kapturkiem w środku niebieski Ale jakby co, to dziewczynkę na sportowo tez w to ubiore

Kupilismy tez farby do pokoiku małego, ale kurcze w markecie beż wyglądał na jasniejszy a w domu jest ciemny a oddac nie moge bo był specjalnie dla mnie mieszany ale jak teśc przyjedzie to chyba powiem, żeby dolali troche białej farby i rozjasnili To ma być tylko pasek, ale jakos musi to wyglądać
Teraz tż łata dziury po półkach i przygotowuje ściany do odświeżenia na biało, a ja odpoczywam po pierogach

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:38   #4863
NATALUSIA14
Rozeznanie

nmartyna Ja o Tommee Tippee od wielu mamuś też słyszałam wiele dobrego.

martek do zakupu wózka jest jeszcze trochę czasu, moi rodzice też zadeklarowali że kupią pierwszej i jak na razie jedynej wnusi wózek, na dzień dzisiejszy skłaniam się do Tako http://www.krolestwodziecka.com/city...w1-p-1818.html

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:55   #4864
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
howienko prowda! ja mam wg usg z 13tc nisko na przedniej ścianie, a czuję od 16-17 tc a przez święta tak wyraźnie, że aż się przestraszyłam. chyba że ja po protu taka dziwna
udało Ci się ciesz się

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
tak miałam już to badanie, robione dlatego że po raz drugi juz w moczy wyszedł mi podwyższony cukier, a jestem w 21 tygodniu. Badanie robiłam w czwartek i w ten sam dzien wyniki.
Pierwszy pomiar na czczo (bo ja miałam to 75g i 3 razy kłucie) mam lekko podwyższony.
Lekarka mi powiedziała ze po 24 tygodniu się robi to badanie ale dla pewnosci ze nie ma cukrzycy to przez ten mocz wysłała mnie juz
3 kłucia? nie 2? czemu tak?
jak wynik?

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
cześć mamusie

też będę wrześniową mamą i jeśli się nie pogniewacie czasem będę Was podczytywać - Wasz przebieg ciąży, opisy i rady, to kwintesencja uspokojenia w momentach, gdy wydaje się, że coś jest nie tak, a jednak nie wujek google nie zawsze ma rację, a rzeczywistość u innych kobiet jest bardziej realna i prawdziwa.

tp 11 września
hej, witaj

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
witam
bylismy dzisiaj na polowkowym. Wszystko jest w porządku

dzidzia ma niestety jeszcze te torbiele 4mm, ale nie maja one wpływu na jego rozwój. Do 4 tyg. Wchłoną sie samoistnie. Gdybym o nie nie zapytała to dr nic by nie powiedział na ich temat. Podobno wiekszosc dzieci je ma ale lekarze nie mówią o nich bo nie stanowią zagrożenia i same zanikają
świetne wieści!!!

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
jezeli chodzi o tytul:

"Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci"
podoba mi się

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46209129]Zyga Ty już też miałaś to badanie? Ja się boję że tam odjadę...[/QUOTE]

też się boję

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
No mi też weszła w miarę dopiero po 15 minutach kręciło mi się w głowie, mdłości itp. Polozylam się na krzeselkach na 15 minut i juŻ dobrze jest ") jeszcze 25 minut, pobranie krwi i obok do lidla po coś do jedzenia xD

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o raju.... drugie pobranie po jakim czasie?

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
W ogóle na usg połówkowym okazało się, że nasza córunia okazała się synusiem a więc będę miała w domu 3 facetów + kota eunucha
gratuluję syneczka

cześć!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 13:59   #4865
ZygaEffka
Zadomowienie

A macie wady wzroku ? bo ja to jestem taka ślepa kura trochę mam wadę -4,00 i nosze szkła kontaktowe od 11 lat wcześniej chodziłam w okularkach ale mnie zaczęły irytować bo co wchodziłam zimą do autobusu to parowały no i do tego mam tak zwaną kurzą ślepotę z czego każdy ma ubaw oprócz mnie ale po zmroku mam na prawdę problemy z widzeniem i widzę wszystko skratkowane albo nie moge się totalnie skupić na jeździe samochodem . Bałam się swego czasu że będę musiała mieć cesarke przez to ale podobno dopiero przy -8 jest to wskazanę ale i tak chyba pojde do okulisty na jakis kontrol przed porodem .
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:00   #4866
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wózków - ja mam już upatrzony tylko zastanawiam się nad kolorem. Interesuje mnie ROAN MARITA PRESTIGE
http://www.skleproan.pl/index.php?p2...h-i-nowa-torba

Myślę o wersji granatowo białej ale może skuszę się na coś jasnego

Duże koła, nas interesuje opcja pompowanych będą super na śniegi i dziury. Na początku trochę się wahałam bo jednak koła nie są skrętne ale po głębszym zastanowieniu to i tak w pierwszym wózku koło przednie było większość czasu zablokowane.
Też taki wóziu chciałam,ale mój Tż gada,że staroświeckie i brzydkie i on nie chce takiego wózka A mi dokładnie te same co wysłałaś się widzą... Zobaczymy...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:25   #4867
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiliśmy mu bajkę o Zuzi i dzidziusiu i to jest teraz jego nr 1 na dobranoc. Inna sprawa, że ta książeczka trochę mu rozjaśniła sytuację. Wie, że dzidziuś będzie malutki i że czasem (Boże, oby tylko czasem... ) będzie płakał.
ja też czytam mojej młodej książeczkę o Zuzi i dzidziusiu. Mamy też Franklin czeka na siostrzyczkę, bo moja bardzo lubi przed snem jak czytam jej Franklina

Cytat:
Aliszcze mała bohaterka Ci rośnie Tak dzielnie podejść do pobierania krwi... Szacunek! Ja, stara baba nie mogę patrzeć jak mi igłę wbijają, bo chce mi się płakać, a tu takie maleństwo i takie dzielne!

ja głównie używałam Aventu i bylam zadowolona

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:41   #4868
Mo_onika_ika
Rozeznanie

co się dzieje? jestem tak otępiała po tej glukozie że szok... o 11:20 zasnęłam i wstałam przed chwilką... głowa mnie boli, jest mi słabo i nie dobrze mam spuchnięte dłonie, wszystko mnie boli. jestem nie do życia koszmar jakiś normalnie

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:44   #4869
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

A ja kupiłam kilka butelek Avent, Gerber, Canpol i kilka innych też było, nazw już nie pamiętam, a moja młoda zadnej nie chciała, tylko cycuś był a potem kubeczek z dziubkiem który tolerowała. Także teraz kupię jedną by była a i tak zamierzam piersią karmić więc butelki przed pierwsze pół roku zbędne😊

Stary 2014-04-28, 14:51   #4870
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Mi dużo osób polecało butelki Dr Brown's.
Ale ja raczej kupię jedną małą na piciu a drugą na mleko w razie W. I raczej Avent albo Tomme Tippee. Choć mi siostra poleca butelki Lovi zobaczę jeszcze przy zakupach dla dzidziusia

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-04-28, 14:54   #4871
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:

Ja mialam Avent i byłam zadowolona,ale bywa,że dziecko zaakceptuje tylko niektóre butelki,no ale to już w praniu wyjdziePoza tym,jeśli zamierzasz kupić też sterylizator i podgrzewacz to sprawdź czy to wszystko razem będzie kompatybilne

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Dziś złożyłam papiery do przedszkola i mam nadzieję,że młoda się dostanie,bo ileż można siedzieć z matką

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 14:59   #4872
martek
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dużo dobrego słyszałam o jednych io drugich, metodą prób i błędów wezmę Avent, gdyby nie pasowała to Tommee

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
nmartyna Ja o Tommee Tippee od wielu mamuś też słyszałam wiele dobrego.

martek do zakupu wózka jest jeszcze trochę czasu, moi rodzice też zadeklarowali że kupią pierwszej i jak na razie jedynej wnusi wózek, na dzień dzisiejszy skłaniam się do Tako http://www.krolestwodziecka.com/city...w1-p-1818.html
Tak, czasu dużo, ale przeglądam regularnie tablicę i allegro i jak tylko nadarzy się fajna okazja, to informuję teściową i ona kasiorę śle więc temat wózka jest dla mnie bardzo aktualny. Ja chcę 3 w 1, inne mi się w zasadzie nie podobają jestem zdecydowana na Stokke Xplory http://dobre-rady-nie-od-parady.blog...ke-xplory.html albo Quinny Buzz 3 lub 4 http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...acturers_id=29

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
A macie wady wzroku ? bo ja to jestem taka ślepa kura trochę mam wadę -4,00 i nosze szkła kontaktowe od 11 lat wcześniej chodziłam w okularkach ale mnie zaczęły irytować bo co wchodziłam zimą do autobusu to parowały no i do tego mam tak zwaną kurzą ślepotę z czego każdy ma ubaw oprócz mnie ale po zmroku mam na prawdę problemy z widzeniem i widzę wszystko skratkowane albo nie moge się totalnie skupić na jeździe samochodem . Bałam się swego czasu że będę musiała mieć cesarke przez to ale podobno dopiero przy -8 jest to wskazanę ale i tak chyba pojde do okulisty na jakis kontrol przed porodem .
Ja po ostatnim badaniu dostałam nakaz noszenia okularów ze szkłami -1, ale ewidentnie mi się pogorszyło, nie widzę napisów na pasku kiedy lecą wiadomości itp więc mi też kontrola się przyda

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Też taki wóziu chciałam,ale mój Tż gada,że staroświeckie i brzydkie i on nie chce takiego wózka A mi dokładnie te same co wysłałaś się widzą... Zobaczymy...
Bez urazy, mnie i mojemu Tomkowi też takie się nie widzą, kojarzą mi się z latami 90. ale wiadomo, co osoba to gust i nie ważny wózek tylko śliczniutki i pulchniutki bobasek w środku

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
co się dzieje? jestem tak otępiała po tej glukozie że szok... o 11:20 zasnęłam i wstałam przed chwilką... głowa mnie boli, jest mi słabo i nie dobrze mam spuchnięte dłonie, wszystko mnie boli. jestem nie do życia koszmar jakiś normalnie
Trzymaj się kochana, mnie to czeka za kilka tygodni

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:22   #4873
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja słyszałam dużo dobrego o Avent'cie kupie może ze dwie butelki, bo zamierzam karmic piersią, ale to wiadomo różnie bywa. Tak samo z tej firmy najprawdopodobniej będę kupować laktator Już sobie upatrzyłam hehe

Porobiłam dzisiaj zdjęcia swojego auta i może w końcu go wystawie na tą sprzedać. Trochę mam mieszane myśli..

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:22   #4874
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość

Bez urazy, mnie i mojemu Tomkowi też takie się nie widzą, kojarzą mi się z latami 90. ale wiadomo, co osoba to gust i nie ważny wózek tylko śliczniutki i pulchniutki bobasek w środku
Mi się też nigdy nie podobały,ale teraz mam jakiś inny stosunek do tego Jedyna wada dla niektórych,że ten wózek jest ciężki,ale ja nie potrafiłabym prowadzić lekkiego wózka... Podobają mi się niektóre jak np. http://babystork.pl/wozek-3w1-baby-d...cosi-city.html (niekonkretnie ten,ale chodzi o krój) ale już kilka razy go prowadziłam i mi się strasznie niewygodnie taki wózek prowadzi a na dodatek do szału doprowadzają mnie skrętne koła(może przez ohydne chodniki u mnie w mieście...). I wiem,że muszę mieć wózek ciężki Zresztą u nas to wyjdzie w praniu co kupimy,bo najpierw chcę posprawdzać w sklepach,bo tak najlepiej uniknąć rozczarowania a później w necie jak nic nie przypasuje nam to poszukamy Jeszcze i tak gust zmieni mi się 80 razy

Stary 2014-04-28, 15:29   #4875
Aliszcze
Zakorzenienie

mi się wózki Roana podobają choć sa ładniejsze wózki. Ja jednak stawiam na funkcjonalność wózka przede wszystkim. Roan ma jedną z największych gondol, głęboka, co zimą, jak jest maluszek w głębokim wózku na spacerze to jest chroniony dobrze w takiej gondoli. Ja mam blisko las, codziennie na spacery do lasu, po korzeniach, błocie, kamieniach (nie tylko wyrównane alejki) i ten wózek super się sprawdził na pompowanych kołach z amortyzacją. Poza tym jak tylko zacznie człowiek jeździć wózkiem po chodnikach to odkrywa, jak nierówne są nasze chodniki, masakra. Dlatego ja bym mniej zwracała uwagę na wygląd wózka,a na to, jaki mamy teren do spacerów, na które piętro trzeba go wnosić (Roan akurat jest dość ciężkim niestety wózkiem) itp a poza tym po dłuższym użytkowaniu to kazdy wózek brzydnie, bo jest ubłocony, zarzygany itp to tyle z mojego wymądrzania się

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 15:30   #4876
Latte88
Zakorzenienie

Marita Roan świetny wózek już kiedyś tu z Doris chyba o nim pisałyśmy, u nas w domu przeszedł naprawdę test wytrzymałości bujania w górę w dół i na boki jak kołyska i po dwójce dzieci gdzie drugi niedawno przestał jeździć i być kołysnany (3,5 roku) jest nadal do użytku

A ja dziś postanowiłam pomyśleć o sobie i własnie kładę farbę na włosy, powrót do moich ciemnych włosłow bo już te złote mi się przejadły :/ na dworku pięknie cieplutko, 3 pranko w pralce...
Czytałam wczoraj w nocy na mamusiach majowych, że jadna z nich straciła dzieciątko, spać nie mogłam do 4 tak rozmyślałam o tym bardzo jej współczuję
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:34   #4877
Misstic
Wtajemniczenie

Weszliśmy ostatnio do sklepu smyk a potem patti i maks i mój mąż dorwał wózki i po sklepie nimi sobie jeździł Ja mówie daj spokój hehe a on "no co? muszę się przyzwyczajać " Słodko to wyglądało i radoche mieliśmy hehe

My jednak nie kupujemy wózka tylko dostaniemy od cioci (a ona bedzie go miała od koleżanki po jednym dziecku) ale nie mam pojęcia jak on wygląda i w ogóle jaki jest. Nawet koloru nie znam. A jakoś się nie spieszy jej żeby porobić zdjęcia. No nic, zobaczymy.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Marita Roan świetny wózek już kiedyś tu z Doris chyba o nim pisałyśmy, u nas w domu przeszedł naprawdę test wytrzymałości bujania w górę w dół i na boki jak kołyska i po dwójce dzieci gdzie drugi niedawno przestał jeździć i być kołysnany (3,5 roku) jest nadal do użytku

A ja dziś postanowiłam pomyśleć o sobie i własnie kładę farbę na włosy, powrót do moich ciemnych włosłow bo już te złote mi się przejadły :/ na dworku pięknie cieplutko, 3 pranko w pralce...
Czytałam wczoraj w nocy na mamusiach majowych, że jadna z nich straciła dzieciątko, spać nie mogłam do 4 tak rozmyślałam o tym bardzo jej współczuję
Współczuje

Poszłabym sobie do fryzjera już Ale na razie brak kasy. Może w czerwcu pomyślę.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-28, 15:38   #4878
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja słyszałam dużo dobrego o Avent'cie kupie może ze dwie butelki, bo zamierzam karmic piersią, ale to wiadomo różnie bywa. Tak samo z tej firmy najprawdopodobniej będę kupować laktator Już sobie upatrzyłam hehe

Porobiłam dzisiaj zdjęcia swojego auta i może w końcu go wystawie na tą sprzedać. Trochę mam mieszane myśli..
który ?
a kupujesz reczny czy elektryczny ?
ja mam cała oferte z aventu i tyle tego, ze szok

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-28, 15:41   #4879
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Weszliśmy ostatnio do sklepu smyk a potem patti i maks i mój mąż dorwał wózki i po sklepie nimi sobie jeździł Ja mówie daj spokój hehe a on "no co? muszę się przyzwyczajać " Słodko to wyglądało i radoche mieliśmy hehe

My jednak nie kupujemy wózka tylko dostaniemy od cioci (a ona bedzie go miała od koleżanki po jednym dziecku) ale nie mam pojęcia jak on wygląda i w ogóle jaki jest. Nawet koloru nie znam. A jakoś się nie spieszy jej żeby porobić zdjęcia. No nic, zobaczymy.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Współczuje

Poszłabym sobie do fryzjera już Ale na razie brak kasy. Może w czerwcu pomyślę.
Ja dziś robię sama sobie szkoda mi trochę kasy na fryzjera 100 zł bierze za farbę... :/
W sumie tak Cię czytam Miss i myślę czy my musimy ten wózek kupić i tak... Z jednej strony mogłabym dokupić gondolę do stelaża właśnie Roan, ale z drugiej? Cięzki jest jak tu jedna Mamusia napisała, i jak ja będę tachać na 3 piętro? I takie to moje rozterki, jeszcze trochę czasu mam coś się wymyśli
Niech się przyzwyczaja hehe mój dziś wrócił z pracy i wita się z brzuszkiem, bo wczoraj pierwszy raz poczułam przez brzuch trzy kopy, i mówi do mnie, będę jeździł wózkiem, spał z Tobą, całował Cię bajki opowiadał. A ja mówię a kto będzie pieluchy z kupą zmieniał? a on do mnie, no coś Ty też musisz robić i uśmiech nr 5.
Ciekawe, że kobiety są od brudnej roboty, najpierw poród a później kupska
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:41   #4880
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ja jeszcze biorę ewentualnie pod uwagę :http://olx.pl/oferta/wozek-bebetto-f...8-ID1daAw.html
Okropnie mi się one podobają ostatnio Ale jeszcze o tym nie myślę,bo akurat wózek planuję kupić stosunkowo późno,bo jednak od razu mi potrzebny nie będzie
I jeszcze trzeba zobaczyć naszą sytuację finansową,bo jak dobrze pójdzie to nowy a jak nie to używka w super stanie Ale już pokłóciłam się z Tż ostatnio,że wózek nie jest tak pilnym wydatkiem,bo od razu na spacer nie wyjdę w końcu termin mam na sam koniec września to już cieplutko nie będzie i jak będzie lipa z kasą to kupię za becikowe A on już chce w czerwcu kupować Ja wolę nie,bo jak na złość w sierpniu czy wrześniu znajdę o niebo lepszy wózek...

Stary 2014-04-28, 15:42   #4881
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej poczytalam a zaraz będę jeść pizzę Mniam Mniam

Co do butelek, my mieliśmy firmy Avent plus te które dostaliśmy na szkole rodzenia

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Nie tylko was przeraża glukoza, mnie też...ale mam do niej dokładnie jeszcze miesiąc i co ciekawe byłam się pytać w 2 laboratoriach jak to wygląda. W szpitalnym laboratorium mam przyjść na 7 rano ze swoją glukozą, broń boże z cytryną czy wodą no i pobierają 3 razy krew - koszt 12 zł. W prywatnym laboratorium mają swoją glukozę, mogę wsiąść cytrynę i wodę, mam przyjść na 8 i pobierają 2 razy krew - koszt 7zł no co kraj to obyczaj z racji, że od zmiany lekarza badania będę robić prywatnie (choć wizyty mam na NFZ), to oczywiście idę tam gdzie mniej kują i pozwalają wsiąść cytrynkę i jednocześnie jest taniej
A to nie jest tak, że ilość kluc zależy od obciążenia'?
Przy obciążeniu glukozą 50g sa dwa klucia a przy 75 trzy.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:47   #4882
ZygaEffka
Zadomowienie

Mi bratowa obiecała laktator , dała za niego 200 złoty więc chyba jakiś dobry

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja jeszcze biorę ewentualnie pod uwagę :http://olx.pl/oferta/wozek-bebetto-f...8-ID1daAw.html
Okropnie mi się one podobają ostatnio Ale jeszcze o tym nie myślę,bo akurat wózek planuję kupić stosunkowo późno,bo jednak od razu mi potrzebny nie będzie
I jeszcze trzeba zobaczyć naszą sytuację finansową,bo jak dobrze pójdzie to nowy a jak nie to używka w super stanie Ale już pokłóciłam się z Tż ostatnio,że wózek nie jest tak pilnym wydatkiem,bo od razu na spacer nie wyjdę w końcu termin mam na sam koniec września to już cieplutko nie będzie i jak będzie lipa z kasą to kupię za becikowe A on już chce w czerwcu kupować Ja wolę nie,bo jak na złość w sierpniu czy wrześniu znajdę o niebo lepszy wózek...

A ja chce xlandera ! i żadnego innego nie chce !!
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-28, 15:52   #4883
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
który ?
a kupujesz reczny czy elektryczny ?
ja mam cała oferte z aventu i tyle tego, ze szok
http://www.ceneo.pl/17795731

To jest ręczny. Czytałam dużo dobrych opinii na jego temat i w takiej w miare przystępnej cenie jest wiec się skuszę. Myślałam o elektrycznym, ale nie wydam ponad 300zł na coś co i tak nie wiem czy użyje. Bo prawda jest taka, że nie każda potrzebuje, ale dobrze mieć w pogotowiu.

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ja dziś robię sama sobie szkoda mi trochę kasy na fryzjera 100 zł bierze za farbę... :/
W sumie tak Cię czytam Miss i myślę czy my musimy ten wózek kupić i tak... Z jednej strony mogłabym dokupić gondolę do stelaża właśnie Roan, ale z drugiej? Cięzki jest jak tu jedna Mamusia napisała, i jak ja będę tachać na 3 piętro? I takie to moje rozterki, jeszcze trochę czasu mam coś się wymyśli
Niech się przyzwyczaja hehe mój dziś wrócił z pracy i wita się z brzuszkiem, bo wczoraj pierwszy raz poczułam przez brzuch trzy kopy, i mówi do mnie, będę jeździł wózkiem, spał z Tobą, całował Cię bajki opowiadał. A ja mówię a kto będzie pieluchy z kupą zmieniał? a on do mnie, no coś Ty też musisz robić i uśmiech nr 5.
Ciekawe, że kobiety są od brudnej roboty, najpierw poród a później kupska
Hehe dobry agent Mój na razie dzielnie mówi, że kupki też będzie sprzątał A wczoraj czytał bajkę brzuszkowi o Lisie Witalisie

Ja jak szłam do fryzjera to za koloryzacje i podcięcie płaciłam 130zł. Wiec wcale nie mało (chociaż jak na nasze miasto to i tak nie żadna wygórowana cena). Kiedyś też sama robiłam tzn mama mi kładła farbę i tak się zastanawiam, czy nie kupić takiej karmelowej i blond i poprosić mamcie o pasemka, bo tak mi się teraz marzy
Miała bym taki baleage czy jak to się tam pisze

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej poczytalam a zaraz będę jeść pizzę Mniam Mniam

Co do butelek, my mieliśmy firmy Avent plus te które dostaliśmy na szkole rodzenia

A to nie jest tak, że ilość kluc zależy od obciążenia'?
Przy obciążeniu glukozą 50g sa dwa klucia a przy 75 trzy.

Dokładnie tak jest

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 15:53   #4884
ZygaEffka
Zadomowienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=4176265939 a licytuje cos takiego , dam maks 50 złoty za to ale zobaczymy za ile pojdzie
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-28, 15:57   #4885
ania9106
Zadomowienie

Właśnie się dowiedziałam,że zamykają w naszym mieście taki duży sklep dziecięcy . Wszytko -50%

Jutro rano pędzę pooglądać wózki

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:58   #4886
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie się dowiedziałam,że zamykają w naszym mieście taki duży sklep dziecięcy . Wszytko -50%

Warto korzystać
tylko zobacz w razie "w" jak potem wyglada sytuacja z gwarancją, żebyś nie musiała wózka na drugi koniec polski odsyłać jakby coś było nie tak.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-28, 16:02   #4887
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Miss ten to taki standart ja znowu słyszałam, z recznym czasami sie wiecej namacha a licho co poleci , ale tez na poczatem kupie reczny i chyba tez ten sam a jakby nie podpasował to poszukam innego

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-28, 16:02   #4888
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Warto korzystać
tylko zobacz w razie "w" jak potem wyglada sytuacja z gwarancją, żebyś nie musiała wózka na drugi koniec polski odsyłać jakby coś było nie tak.
Wiem wiem może znajdę jeszcze coś ciekawego

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:03   #4889
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Warto korzystać

Dobre spostrzezenie co do wózków przydało by sie door to door jak np w przypadku reklamacji lodówki
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-28, 16:03   #4890
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

cos czuje, ze jutro zaszalejesz

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości