![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Ponawiam pytanie. Jest ktoś z okolicy Croydon bądź norwood w Londynie? Chętnie poszerze grono koleżanek😁
Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4862 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja hehe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
Napisz na priv, ja nie mogę nie wiem czemu
![]() |
#4864 |
Przyczajenie
|
Witajcie, mam nadzieję, że piszę w dobrym wątku. Chciałam was zapytać jak to jest w Anglii z dostępem do lekarzy specjalistów? W Polsce jest taka strona Znany Lekarz na której można sobie poczytać opinie o lekarzach i wybrać dobrego lekarza, a jak to jest w Anglii? Jak można znaleźć dobrego lekarza? Załóżmy że chciałabym się zoperować w Anglii, ale u dobrego chirurga i chciałabym poczytać o nim opinie itp. Jak wygląda wybieranie lekarza specjalisty w Anglii? Chodzi o to żeby nie trafić do pierwszego lepszego, tylko wybrać porządnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci ze ja się załamałam jak ostatnio mnie neurolog badał przez buty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
misstwentysomething
|
wybor dobrego, niedrogiego lekarza w Londynie moze byc klopotliwe.Ja zazwyczaj staram sie szukac Polaka( a jest ich troche), moze wizyta pywatnie nie jest najtansza ale naprawde warto. Rowniez czesto latam do Polski jesli jest cos waznego. A jak to u Was jest dziewczyny?
Udanego tygodnia! Jakie macie plany na marze? Pozdrawiam! ![]()
#4867 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, czy ktoras z Was wyrabiala sobie karte stalego rezydenta? Nie wiecie jak to jest z danymi biometrycznymi? Na niektorych stronach pisze ze trzeba je wyrabiac dopiero do obywatelstwa a na oficjalnej stronie gov z tego co zrozumialam ze do rezydentury tez..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Zakorzenienie
|
Robolam kartę niedawno i dane biometryczne były wymagane tylko dla ludzi spoza umii
![]() |
#4869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki Travis za odpowiedz. Odeslali Ci oni te wszystkie dokumenty z powrotem czy wysylalas do nich kopie? Kurde czaje sie zeby to zrobic ale wypelnienie 85 stron mnie przeraza.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak to jest z rozliczaniem podatku? Wróciłam do Polski, mam P45 od pracodawcy i wychodzi że nie miałam żadnych potrąceń i teraz nie wiem co z tym fantem zrobić. Jak się z tego rozliczyć i gdzie? Tu czy w UK?Pracowałam bardzo krótko - dochód nie przekracza 600£
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie masz działalności to już jesteś rozliczona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
Ma ktoś jutro wolne i się nudzi?😂
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, 25 czerwiec lecimy na babskie wakacje! Prawdopodobnie Grecja bądź Portugalia, szukamy czegoś taniego.na 7 dni. Chcę ktoś dołączyć?
![]() |
#4875 |
Skrzat leśny
|
Co tu się nam z wątkiem stało, gdzie wszyscy?
![]() Odkopię. Potrzeba mi nowej walizki, dużej, z czterema kółkami. W sumie to nawet dwóch (uwielbiam przeprowadzki...). Wiem, że jest milion sklepów dosłownie na każdym kroku, ale może macie jakieś sprawdzone (albo warte omijania) miejsca? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Skrzat leśny
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;72847811]Jezeli tylko do przeprowadzki, to Primark ma dosc duze walizki z czterema kółkami. Łatwo sie nimi obsługuje jak sie postawi walizke w pionie i lekko popycha rączką u góry. Cena tez okay. Mi juz ta walizka posłużyła w ok. 15 podróżach i trzyma sie, o dziwo, nieźle
![]() Wielkie dzięki ![]() Mam nadzieję, że się rozgadacie, bo wieki nic nie słyszałam co u każdej z Was ![]() Sent from Xiaomi RN📱 |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Raczkowanie
|
A propos walizek, to nie polecam polskiego sklepu mojawalizka. Kupiłam u nich Samsonita w lipcu zeszłego roku i chyba w listopadzie zaczęli straszyć mnie sądem, że niby ukradłam im walizkę, bo wysłali dwie. WTF?! W ogóle żadnego grzecznego kontaktu tylko od razu wezwanie do zapłaty. Próbowalam wyjasnić im, ze ich bałagan i błędy pracowników, to nie moja wina, więc przysłali mi dowod mojej winy-dwa pokwitowania odbioru: jeden mój podpis, drugi to kilka kresek. Skończyło się tym, że musiałam wziąć prawnika, na razie cisza, ale jestem w stanie iść do sądu tak mnie wkurzyli. Nie wiem, czy to ich błąd czy szukają naiwnych, ale generalnie Janusze biznesu straszni. A walizki Samsonite polecam.
![]() My jestesmy w trakcie przeprowadzki i znaleźliśmy firmę, która wynajmuje pet friendly mieszkania. Nazywa się Fizzy, mają nowe bloki w różnej części Londynu. Za kota płaci się czynsz 25f/ogon. Za psa chyba 50f/ogon. |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Przyczajenie
|
Halo! To i ja się odezwę i chętnie poszerzę grono koleżanek w Londynie
![]() Siedzę już drugą godzinę nad pracami domowymi na zajęcia do collegu i zaczynam mieć dość ;p Ktoś z okolic Tooting? Balham? ![]()
#4880 | |
Skrzat leśny
|
Cytat:
Wampiryczna, hej ![]() ![]() ![]() W ogóle jestem w trakcie poszukiwania nowego miejsca do mieszkania i jejku, jak ja tego nie cierpię... Byłam dziś na Stratford obczaić pokój w przerobionym magazynie i już wiem, że jeśli cena jest w granicach mojego budżetu, to nawet nie mam co się fatygować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Przyczajenie
|
Shevya- Hej! Ja obecnie robie sobie ESOL Level 1 w South Thames College i muszę powiedzieć,że jest OK. Zajęcia jak zajęcia - uczymy się angielskiego więc każdy kaleczy jakoś :P
Mój kurs trwa od września do lipca. Moim zdaniem fajna opcja,ja mam zajęcia dwa razy w tygodniu po 2,5h. Masz 3 egzaminy a po ukończeniu certyfikat ![]() ![]()
#4882 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak zapiszę się do szkoły jazdy to z kim ja zdaję egzamin? Z tym moim instruktorem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
Instruktor może być obecny w czasie egzaminu ale zdajesz u egzaminatora panstwowego
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny która mają auto w UK, ile płacicie za ubezpieczenie? Przeraża mnie opcja płacenia 4k w momencie kiedy zmienię auto na lepsze niż to które mam( a ma ono 16 lat😂
![]() Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4886 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Cytat:
No co Ty aż takie to drogie? Czemu w ogóle sie płaci za to? Sory ale ja dopiero zaczynam te tematy :p póki co nie brzmi to wszystko zbyt przyjaźnie. Ja chce od razu kupic jakies nowsze auto (w kategorii dla młodych kierowców oczywiscie) a wszyscy znajomi mówią, ze mam kupic jakies tańsze i starsze i pozniej wymienić. Ale jak to tyle kosztuje, No to ja dziękuję! Edytowane przez chwast Czas edycji: 2017-04-26 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, są tu może melissomaniaczki?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Ale tysiąc w Londynie?
Teraz mam 16 letniego Focusa, place 1300 jakoś.szukalam auta to większośc pokazywalo mi właśnie 3k wzwyż. Teraz chciałam honda z 2010 roku i pokazało mi i tak 2500 więc ustalo na opel corsa Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4890 | |
Konto usunięte
|
Travis my za 10 letnie placimy niecale 900 za rok. Wczesniej mielismy w Admiralu i bylo drozej, chyba 1600, ale to byl nasz pierwszy rok autem w uk, na dodatek TZ ma prawko krocej niz 5 lat. Teraz mamy w Elephant i mamy dokupione jeszcze te wszystkie covery na breakdown, ubezpieczenie klucza, pokrycie kosztow szpitala itp. A wpisujesz w porownywarki ten sam adres e-mail, ktory masz u obecnego ubezpieczyciela? Jesli tak, to sprobuj z innym, bo oni sobie sprzedaja dane. U nas z tym samym e-mailem co z Admirala, pokazywalo nam 1400 na ten rok, a z innym widzisz ile taniej. No ale to 10-latek, nie wiem ile mlodsze moze kosztowac.
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2017-05-02 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.