|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Konto usunięte
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
Agnes jak tam?
Hej Kubi spal od północy do 3:40 no i potem do. 5:40 Tz przyniósł od kumpla lek na kolke co dostali od kogoś z Anglii. Dentinox colic drops. Jakie to jest niedobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
Ola a mozesz napisac co pod nazwa jest na opakowanou to sklad bym zobaczyla.
To ladnie maly spal.w nocy mialam goraczke Teraz juz nie Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
Ola my dostalismy Debirat czy jakos tak na recepte. Jesli chodzi o dzialanie na kolki to srednia poprawa z kupami lepiej. Musze zapytac lekarza czy moge cos na kolki dodatkowo wlaczyc bo on sie tak wygina ze momentami martwie sie o jego kark.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
Nam debridat pomogl przez pare dni. Lepiej pomaga sab simplex.mama i tz mowi ze nie ma zadnych ovjawow kolki juz a i tak dajemy mniej kropelek niz. Zalecane.a oni jak mnie teraz nie ma to chyba co drugie karmienie daja
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
Kupie na poczatek espumisan albo bobotic. A jak nie bedzie poprawy kupie sab simplex.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Konto usunięte
|
Będzie synuś mamusi
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51846634]Będzie synuś mamusi
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Gratulujw!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
U nas espumisan nic nie pomagal po sab simplex nie ma w koncu piskow.
Gryzia super. U mnie ostre zakazenie ukladu moczowego z ostrym zakazeniem nerki Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Konto usunięte
|
Sam simplex ma właśnie do nas dojść za kilka dni liczę że po tym bd spokojnuejszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
No u mnie daja jej teraz mniej kropelek i co drugie karmienie i mowili ze nie krzyczy zreszta i przed szpitalem to widzialam
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Zadomowienie
|
Gratki Gryzia!!!
![]()
#4873 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Gryzia gratuluje! ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Wtajemniczenie
|
Ringo - gratulacje!
![]() ![]() co do kasku, czytałam blogi mam, ale ja bym się nie zdecydowała. Gryzelda - gratuluję! ![]() ![]() co do kolek u nas najlepiej sprawdził się Esputicon, a spróbowaliśmy wszystkiego co na polskim rynku dostępne.
#4875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agnes i wlasnie mam tez dla Ciebie ibfo. O ile dobrze pamietam Twojej malej tez podajesz zelazo. Goraxo ci polecam ferrum lek. Osobiscie bylam do tefo leku wczesniej przekonana i dlatefo nie chcialam acidolac ( cY jakos tak) ale teraz to juz w ogole. Moj maly mial zelazo na poziomie 51 miesiac temu gdzie norma wg mojego lab to 65-175 i teraz po miesiacu ma 151 ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51846634]Będzie synuś mamusi ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Gratuluje. Ej laski czemu zadna nie mowila ze potrzebuje sab simplex? Mi tato z niemiec przywiozl 2 opakowania ale sie nam nie przydaly i wydalam..
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Mg actiferol
![]() Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;51846634]Będzie synuś mamusi
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Super!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Konto usunięte
|
Mój dziś dzień spiocha ma. .. masakra ciekawe co w nocy bd. Zwłaszcza że od ok 20:30 mamy godzinę drogi samochodem do domu. Też pewnie bd spał. Noc pewnie bd ciężka
Byłam na kontroli u gin. Szew w środku jeszcze nie rozpuszczony :/ A moja tarczyca wynosila przed porodem ponad. 7 mimo że bralam już wysoki euthyrox bo 100. I gin mówiła że przy takiej dawce bardzo duza wartość i że koniecznie muszę do endo. A tamta ☠☠☠☠a mówiła że wszystko jest już w miarę ok. I gun kazała pow pediatrze żeby miała na uwadze ta tarczyce i przyjrzala się bardziej Kubie. .. Jestem zalamana. .. Z lepszych rzeczy dała próbne op tabsow i receptę na 3 kolejne i zaświadczenie do becikowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Konto usunięte
|
ola ja miałam dawkę 137
teraz mam 88 i badanie co 4 tygodnie jakie masz teraz tsh? dalej bierzesz leki? dziecku robiliśmy badania w 10 dniu i 3 miesiącu i były to zalecenia ze szpitala Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Konto usunięte
|
Teraz nie wiem jutro idę krew badac
Ale to dziwne że jeszcze przed porodem przy regularnym braniu leków od 5 miesięcy było wyższe tsh niż na początku |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Wtajemniczenie
|
Meg, to ladnie Maly wazy. A jak kp, bo cos mowilas, ze chyba juz konczycie.
Co takiemu 3 miesiecznemu dziecku mozna dawac na katar? Dostalam dzisiaj katar i boje sie, ze mala sie zarazi i chce miec cos w apteczce na wszelki wypadek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kataru to zapobiegawxzo tylko mozesz probowac z wit.c. a jak juz katar bedzie to masc majerankowa, woda morska ( ale nie za czesto bo wspomaga produkowanie tych smarkow- dopiero niedawno mi o tym dwoch pediateoq mowilo wiec nie wiem czy to jakies najnowsze odkrycie czy co), odciaganoe no i np.na noc jak sie bardzo meczy to nasivin odpowiedni do wieku ale to tez tylko tak do 5 dni. Za to Bart ewidentnie marnie sobie radzi z bakami :/ kolek nie ma ale jednak w nocy czasami sie przebudzi i steka lub zaplacze na xhwile bo go mecza. Nie sa to kolki bo trwa to max 5-10min ale widac ze jeszcze nie idzie mu to gladko..troche jestem zawiedziona i przestraszona ze jeszxze tak jest. Mam nadzieje ze niedlugo naprawde minie. Agnes nie chce mi zacytowac ciebie ale szxzerze to ferrum lek polecam bo dziala bdb i jest w syropie. U nas polecali tez w czasie podawania ferrum lek od razu po podawc wit.c bo ona zwieksza wchlanialnosc zelaza. Ach i dodam ze homoglobine mielismy w normke caly czas. Nawet miesiac temu ale mimo tego zelazo bylo pod kreska
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
Od 17 byl czat pediatra na no bobovita...co do bakow Mikolaja to zalecila delicol..bp to naprawdopodobniej czasowa nietolerancja laktozy. Takze jutro lecimy po delicol
No i zgadzaloby sie bo jego kupki strzelaja |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Wtajemniczenie
|
jalouse - ja mam aerozol Sterimar Baby. Odpowiednik Marimer Baby.
ale na katar u niemowlaka najlepszy jest nebulizator i inhalowanie nim roztworem soli fizjologicznej. Tyle że to wydatek około 100 zł. Ale polecam, to jest super. ![]()
#4885 |
Zadomowienie
|
Byliśmy u Onkolog, wszystko ok, krwiaczki "ładne". Byłyśmy na bilansie i szczepieniu. Mała waży 7700 i 68 cm długa. Szczepienie zniosła nawet dobrze. Płakała przez chwilę. Byliśmy też zmierzyć główkę. Niestety przyrosła do tyłu 7 mm, a na boki bez zmian. Jak się nic nie zmieni przez tydzień to kupujemy kask.
![]() Jalouse... na zatkany nos maść majerankowa. Nie wiem czy dobra, bo nie próbowałam. Oprócz tego roztwór soli morskiej, ja mam disnemar i marimer baby.
#4886 |
Konto usunięte
|
ringo kciuki za główkę
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
Hej
My juz od 3:30 w drodze nad morze Na razie dziewczynki spia Jalouse kciuki za podroz,my teraz jedziemy 550km niecale chyba i tez sie bardzo balam jak to bedzie Agnes biedna,duzo zdrowka Gryzia gratulacje ! ![]() Elinko czekamy na Twojego dzidziusia ![]() Cos super ze juz bedziecie w kaplecie,no czas szybko leci,za chwile dzieciaczki sie zaczna zaczepiac ![]() Sonia no tak to juz jest ze nue chcemy sie naszymu maluszkami dzielic Ringo oj ![]() Magi o faktycznie jakas nowosc,nam zalec kazdy pediatra wode morska jak najczesciej |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Konto usunięte
|
bu miłego wypoczynku
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Konto usunięte
|
Buu zazdroszczę wyjazdu
![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Konto usunięte
|
Byłam raz nad morzem i bardzo mi sie podobalo
Miłych i udanych wakacji: * |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.