|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
|
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Masija samolot to fotel ginekologiczny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4864 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się dzisiaj w 20 tygodniu
Cytat:
ja urodziłam w 36 tym tygodniu bez żadnych wcześniejszych komplikacji tydzień wcześniej badał mnie gin i wszystko było ok. teraz z racji tego że sama jestem wcześniakiem + pierwsza ciąża wczesniacza jestem w grupie podwyższonego ryzyka i powinnam zwolnić to jakoś nie umiem |
|
|
|
|
#4865 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
. Na szczęście Tż mówi, że nikt teraz nie jest ważny oprócz mnie Chyba też zacznę pić meliskę, jeśli nie szkodzi to czemu nie... Powiem ginekologowi w środę o tych nerwach, on jest na to wyczulony, ostatnio zrobił mi 25 minutowy wykład o stresie ![]() Melduję, że byłam na pobraniu krwi, w kolejce jakieś 40 osób i tym razem poszłam na początek kolejki i jak poprosili następną osobę to zwyczajnie sobie weszłam (jest inf. przed drzwiami, że ciężarne poza kolejnością, ale i tak czekałam aż ktoś coś mi powie, byłam bojowo nastawiona, bo ostatnio zwymiotowałam czekając w kolejce 40 minut). Nikt nic mi w twarz nie powiedział ![]() I zapłaciłam 46 zł! A u mnie w przychodni 75! Za to samo ![]() Kupiłam więc sobie spodnie i bluzkę ciążową. Ach jak dobrze móc znowu nosić jeansy |
||
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kliknęłam na all dwa rampersy, koszulkę i sweterek z nexta. używki ale za 36zł z przesyłką to co mi tam
|
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu roznica spora. Miejmy nadzieje ze teraz juz wyjda ok te twoje wyniki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że już sie troszke uspokoiłaś ![]() Cytat:
ale to leci już chyba bliżej niż dalej
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
To moja druga ciąża a ja dalej głupieje z tymi tygodniami. Mamy ten sam termin. Ja się przywitałam w 18 a Ty w 20 tygodniu?
|
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi ciągle mama robi wykłady o tych nerwach - skoro ja jestem nerwowa, to dziecko też będzie i w domu będzie później sam ryk, bo maluszek niespokojny. Dlatego staram się NAS uspokoić i piję meliskę ![]() bardzo dobrze zrobiłaś
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Kwasnych zelek mi sie chce
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lumpie oczywkoAaaaaa, powiem Wam coś! Jak byłam w lumpie na pierwszych zakupach dla mojego dziecka to kupiłam półśpiochy, body, pajaca i taki polarek biały z H&M, za te wszystkie 4 rzeczy zapłaciłam 20 zł i chodzę sobie przedwczoraj po H&M i znalazłam ten sam polarek, który w sklepie kosztuje 70 zł
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie bliżej niż dalej |
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
ja też piję
ale od zawsze piłam rozpuszczalną, słabą, więc nie przeszkadza
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham kwaśne żelki
Ostatni robię namietne testowanie. Przedwczoraj miałam z Haribo Zlizałam sam kwas z wierzchu, przeokropne.Wczoraj jadłam biedronkowe, dobre ale mało kwaśne. Najlepsze chyba są kwaśne z lidla
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Kawe pije raz na jakis czas i mam tam wiecej mleka niz kawy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Noo, w sumie to teraz tp mi się zmienił na 31.05
więc mój dzieć tj. w 22 już jest![]() Ej, ale jak Ty tak masz.. to przecież 7 dni później Cytat:
Nawet z mamą się nie kłóciłam (co u nas to święto jak się nie pokłóciłyśmy 1x w tyg )Ale dzisiaj chyba mnie coś puściło po tym szpitalu. Chciałam z nią pogadać o dziecku, o tym co chcę jeszcze kupić. A ta swoje typowe wywody, że teraz to nie problem, itp. A ja chciałam tylko jak baba pogadać o pierdołach, bo nie mam z kim. Siostry nie mam tutaj na miejscu, koleżanek po ciąży też nie, tż wysłucha, pogada ale wiadomo jak to facet ![]() Po prostu cholernie przykro mi się zrobiło. Że zawsze, nawet teraz, kiedy to ja potrzebuję pogadać, nadal jest najważniejsze jej widzimisię i nie może trochę się nagiąć, żeby mnie wysłuchać, chociażby to były najbanalniejsze problemy świata...
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że poszłaś na początek kolejki. Oby teraz wyniki wyszły prawidłowo. |
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Sporadycznie ale piję. Teraz to nawet dwa dni pod rząd. Chociaż po wczorajszej u rodziców miałam problem z zaśnięciem
|
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm przykre z Twoja mama |
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to takie swędzenia ma dużo wspólnego z wynikami tarczycy. Ostatnio jak byłam u endokrynologa to własnie pytał czy swędzi mnie skóra...
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę wywoziłam tż na imprezę i wstąpiliśmy do Smyka. Ile tam atrakcji i w końcu kupiłam tego pajaca co mnie męczył odkąd Rybka wrzuciła linka do sklepu. Miałam zamawiać z dostawą do Empiku ale dobrze, że nie zamówiłam bo one jakoś wyjątkowo duże są i na pewno zamówiłabym za duże. Teraz robię sobie wystawkę z ostatnich zdobyczy na oparciu łóżeczka
Moja mama też szaleje z zakupami dla małej http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p |
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa, zobaczymy w czerwcu![]() Ale mnie dzidzia kopie! Jak ja to uwielbiam Wczoraj się chowała przed tż'tem. Jak ja trzymałam rękę to kopała. Jak dawałam rękę tż to ni cholery, 5, 10 minut nic. Dałam znowu ja - kopie ![]() Samolot to fotel... aaaacha Ja też kawę piję ale muszę przestać. Nie chcę dodatkowo magnezu wypłukiwać. country ale faajny!!!! Aż zaczęłam sama przeglądać
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-01-26 o 10:35 |
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak ale takie zgadzam się, że takie niby ciążowe rozmowy o banałach jak się może wydawać niektórym sa dla nas bardzo ważne.U mnie chociaz tyle, że mam akurat kilka koleżanek w ciąży no i was ![]() Bo mój TŻ to ciągle mówi Ty decydujesz a mama twierdzi, że ona sie nie znam i uczy sie wszystkiego na nowo bo jak ja byłam mała to taich pomocy i wynalazków nie było ![]() Znowu mój ojciec to uważa, że wszystko zbedne :/ i po kase wydawa na to czy na tamto, ciężko mu zrozumieć, że to moja pierwsza ciąża i chce sama się przekonac o niektórych rzeczach i ich przydatności
|
|
|
#4890 |
|
Konto usunięte
|
masija współczuję przejść z mamą
![]() powiem wam, że dziś ta krew o wiele lepiej leciała, pewnie ciśnienie mi się nieźle podniosło stojąc pod drzwiami i czując TEN WZROK zobaczymy jak z krzepnięciem ![]() Princesika ja w ogóle kawy nie piję, nie lubię, a w ciąży to już nawet zapach mi przeszkadza... A żelków nie lubię (chyba że te haribo o smaku coli, żadnych innych ), a kwaśne to już w ogóle łeee ![]() Kejti, Kaja, Country... Jak ja wam zazdroszczę tych zakupów dla dzieciaków
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

. Na szczęście Tż mówi, że nikt teraz nie jest ważny oprócz mnie 

Mam nadzieje, że już sie troszke uspokoiłaś 

Zlizałam sam kwas z wierzchu, przeokropne.
a ja na 14 to pewnie Tyyyy