|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Juz zaczynam urlop
![]() Trzecia tura pierniczkow będzie jutro ![]()
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
![]() Wooooooooooooooolne ![]() Była szkolna wigila, były szybkie zakupy w Tesco i teraz .... sie lenie na maksa ![]() Co do zakupów w Tesco, to były straszne. I nie ze względu na ilość ludzi i brak koszyków, ale tych biednych karpi rzucających sie w reklamówkach. Jezu, ludzie jak mozna kupowac żywego karpia??? A jezeli juz, to czy nie mozna w jakis bardziej humanitarny sposób ich przewozić do domu?? Az mnie sie płakać chiało jak widzialam te biedne ryby. Cos strasznego ![]() W planach mialam dzisiaj posprzątac dom, w sensie odswiezyć, zeby jutro juz tylko piec ciasta. ALe dostalam takiego lenia, i chyba ten cały stres, zmeczenie ze mnie wyszły, ze zjadlam obiad i buch do wyrka. I tak leze juz w łożeczku 2 godzinki, oglądam vlogmasy Zoelli i jest mi bosko ![]() ![]()
#4864 |
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny, z tydzień mnie nie było, tyle miałam zajęć! Ależ piękne te wasze choinki i domostwa, podglądałam, ale nie miałam kiedy napisać...
W sobotę urządzałam Christmas Party z motywem brzydkich świątecznych swetrów, udało się wybornie ![]() Dla wszystkich gości i rodziny ugotowaliśmy z tż-tem domowy dżem jabłkowo-gruszkowy, to był strzał w dziesiątkę. W tym samym czasie przyszła choinka z zalando, okazała się przepiękną dużą jodłą! W tym tygodniu namalowałam jeszcze jeden duży obraz z mopsem, na prezent dla mamy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj ostatecznie posprzatalam. Zrobilam pranie i poprasowałam zaległe.
Spaowalam prezenty i zrobilam dwa wianki na okno. Chyba jeszcze upieke sernik dla teściowej. A jutro z rana upiek sernik dla nas i ogarne kuchnie. Dwa dni w pracy i święta! Grudzień tradycyjnie wysysa ze mnie cala energie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
Ja byłam dzisiaj awaryjnie w Auchanie i bylo tyle ludzi, że myślałam iz ducha wyzione. Jeszcze mnie kasjer chciał na 20zl okantowac..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie słuchałam programu Halo Zet w Radiu Zet, dziś był temat o świętach poza domem i współczuję wszystkim, którzy nie spędzą świąt w domach ze względu na pracę i dziwię się tym, którzy opuszczają domy na święta z własnej woli, no ale wiadomo, co kto lubi
![]() Spisałam sobie plan na dwa dni i całą dzisiejszą część wykonałam, choć z wieeeeeelkim leniem i brakiem chęci do działania ![]() Jutro jednak idę do pracy, ale będę mieć wolne aż do środy! W tym roku jeszcze dłuższego lenistwa niż 3-dniowy weekend nie miałam, więc słodkie lenistwo jutro czas zacząć ![]() Dziś mi się już przykro zrobiło, bo sobie pomyślałam, że to już prawie znów wszystko za nami, zleci jak z bicza strzelił ![]() ![]() medikate, może nie chciał tylko sam się "walnął" przy tym ruchu i szale zakupowym, podenerwowaniu klientów w zasadzie się nie dziwię ![]()
Edytowane przez Ondiine Czas edycji: 2016-12-22 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rewelacja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Wtajemniczenie
|
Jeju muszę się przyznać, że jestem taka nieprzygotowana do Świąt! :O Dziś jeszcze idę do pracy, chciałam pracować zdalnie, ale niestety nie wyszło
![]() Po 19 wracam do rodzinnego domu i już nie mogę się doczekać! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4872 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj kupiłam ostatni prezent, dzisiaj już tylko pakowanie i sprzątanie
![]() ![]() ![]() Spadło u mnie trochę śniegu! Mam nadzieję, że do jutra się utrzyma ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
Włączam kompa i paczę a tam 23 GRUDNIA!!! Dzisiaj do mnie dotarło, że to już jutro i .... zero radości
![]() Może jak posprzątam w domku, zmienię pościel, zaciągnę rolety ( co do pogody- no comment ![]() ![]()
#4874 |
Zakorzenienie
|
Mój nastrój jest ...cóż...żeby określić moje uczucia musiałabym użyć nie cenzuralnych słów. Pogoda mnie dobija, jest OBRZYDLIWIE, większość rzeczy już zrobiłam, za chwilę zabiorę się za ciasta. Całkowicie nie czuję klimatu, jestem zła sama na siebie ze wigilia już jutro a ja nie pałam do tego entuzjazmem. Do tego teściowa się obraziła śmiertelnie gdy ją mąż poinformował że w tym roku nie ma u nas ogólno rodzinnej imprezy wigilijnej, mało tego że się obraziła to jeszcze wściekła na męża i wykrzyczała mu że urządzanie świat to nasz obowiązek...wygodnie im było przychodzić na gotowe, a teraz sama musiała się zabrać za przygotowania, za to będzie mogła zaprosić kogo tylko jej się spodoba 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łączę się w chorobowym bólu-też się za mną ciągnie choróbsko już długo i właśnie od wczoraj mam znowu nawrót. Mi zostało już tylko gotowanie i pakowanie prezentów, ale to zacznę robić przy aukcji Trójkowej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w nastroju. Czekam na TŻ i w drogę ! Zrobiłam kolejna partie pierniczkow, wczoraj TŻ chciał je zjeść ![]() ![]() Obawiam się wigilii u teściów. Będzie sztucznie. .. ale jakoś to przeżyje. Ciesze się ze ten jedyny dzień w roku kiedy babcia robi najlepsza grzybowa pod słońcem to JUTRO ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wigilii u teściów to ja zawsze wszystkim współczuję takich imprez, zwłaszcza że jak sama piszesz będzie sztucznie, nie lubię jak ktoś udaje, albo udaje że mnie lubi, czy też akceptuje 😊do teściowej już się uprzedziłam może byłoby inaczej gdybym miała inną teściową 😊 A tak na poważnie dlaczego uważasz że będzie sztucznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nasza pierwsza wigilia razem. Wcześniej tylko święta były wspólne a w tym roku mamy i wigilię juz ![]() Raz przyjechałam na święta a teściowa się mnie zapytała co tak się odstroilam - nie wiem czy już rozumiesz różnice między nami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa to starsza kobieta 60lat już ponad ma, niezwykle religijna ale w negatywny sposób, my nie mamy ślubu kościelnego więc ja dla niej rodziną nie jestem 😊. Niby jest wierząca ale takie rzeczy jakie opowiada na ludzi, rodzinę eh aż wstyd mówić. Poza tym bardzo chciałaby nas - mnie - sobie podporządkować ☺niestety nic z tego i jeszcze bardziej się kobieta frustruje 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja juz za dwie godziny będę totalnie w świątecznym nastroju u babci ![]() Jedna część prezentów zawiezlismy w zeszły weekend a teraz kolejna dawka ![]() Lodówka to jedna wielka czystka ![]() Ja niestety idę do pracy we wtorek ale myślę że nie będzie za dużo do robienia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zadomowienie
|
Ja byłam dzisiaj na cmentarzu, zimno trochę mi było, ale jednocześnie słoneczko wyszło. Na cmentarzu jedna wielka błotnista breja, uwaliłam sobie całe buty i spodnie..
W lodówce tez mamy totalne pustki, nie mamy już nawet żadnej szynki, bo nie kazałam kupować- bo po co, obeschnie i będzie obślizgła, a w święta nikt je tylko karkówke i inne rarytasy. W domu przygotowania jedzeniowe, ja malowałam paznokcie, mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia. Sąsiedzi wystawili na klatkę jakieś ozdoby świąteczne, aż się miło zrobiło. Zawsze uważałam ich za grinchów ![]() ![]() Prezenty leżą pod choinką, tylko wyczekiwać na jutro ! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
Nami wczoraj wstrząsnęła informacja o chorobie mamy, więc teraz to w sumie chcę, żeby Święta jak najszybciej minęły. No alle mimo wszystko pieczemy, gotujemy, smażymy, żeby za dużo nie myśleć.
![]() |
#4883 |
Zadomowienie
|
A co do spędzania wigilii i świat u rodziny, to ja miałam alergię na wujka i jego szanowna rodzinę. Od kilku lat już nie spędzamy razem świąt, ale kiedyś było fatalnie.
Nam prezenty robili na odwal, a sobie ekskluzywne. My nigdy nie robiliśmy sobie super wypasionych prezentów czy sprzętów, a oni owszem. Chodzenie w gości do nich sprawiało, że nie lubiłam świat tak bardzo jak w swoim domu. Nienawidziłam się ubierać w wielkie kreacje, siedzieć przy stole jak na kiju, patrzeć się na siebie i przytakiwac i wysłuchiwać ich historii. Dzisiaj jesteśmy tylko my, domownicy i jest święty spokój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że sobie dzisiaj poleżę i będę zdrowieć - gdzie tam, mam tyle rzeczy do roboty, że nie wiem za co się zabrać ![]() Nie mogę uwierzyć, że już jutro Wigilia! ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- ja dzisaj praktycznie cały dzień na nogach ale wszystko zrobione ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- nie wiem czy bede jutro na wizażu wiec życze Wam zdrowych, spokojnych świąt w gronie rodzinnym , dużo prezentów ![]() ![]() ![]() Wesołych Świąt! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
Black Lucy, wzajemnie
![]() Karolinaa, trzymaj się, bedzie dobrze ![]() 1/Mieszkanie błyszczy 2/ Mąż uprał fotele, na ktorych lubi spać moje psina ![]() 3/ ciasta zrobione 4/włosy zrobione 5/ prezenty zapakowane 6/pościel swiąteczna założona Jestem w trakcie oglądania filmu i robienia paznokci ![]() Jutro: 1/ rano kupić chlebek 2/ zabić Grincha w sobie i sie cieszyć Swiętami ![]()
#4887 |
Raczkowanie
|
A mi nastrój świąteczny opadł bo dziś zdechł pies rodziców
![]() ![]() Edytowane przez majcia2 Czas edycji: 2016-12-23 o 19:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Zadomowienie
|
Ojoj dziewczyny już Was nie nadrobię
![]() Życzę Wam pięknych Świąt w miłym gronie, odpoczynku i naładowania baterii na nowy rok. Szkoda że znowu nie doczekałyśmy białych Świąt ![]() ![]()
#4889 |
Rozeznanie
|
Zupełnie nie czuję klimatu świąt, chciałabym obejrzeć dzisiaj/jutro/pojutrze jakieś fajne świąteczne filmy w tv. Mam jednak wrażenie, że nic takiego nie ma w telewizji. Teraz leci "Holiday", ale poza tym nie widzę nic w tym stylu, nie licząc koncertów kolęd w niedzielę. Wiecie może o "Love Actually", Kevinie itp? (Sprawdzałam program telewizyjny, ale mam bardzo dużo kanałów, więc pobieżnie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
Uff, ostatni kulinarny punkt programu zaliczony - kapusta z grzybami zrobiona !
![]() Dziś już tylko odpoczywam ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.