![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Jastin z tym smoczkiem to
![]() ![]() ![]() ninamamma napisz coś więcej o córeczce ![]() Byliśmy wczoraj u siostry tż, wróciła już ze szpitala, ale bez dzidziusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ninamamama mieszkasz na Sycyli?? Jaka tam pogodę macie?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moni@, Daria ona jest taka pomarańczowa od marchewki dlatego tak sie wydaje ze opalona. U nas ze smoczkiem jest identycznie ja tez kilka razy w nocy musze nurkowac pod łożeczko bo Wika zawsze gdzies wrzuci smoczek,kiedyś nie moglam znaleźdz to sie okazało ze ona wsadziła go sobie za piżamke ![]() ![]() Miałam dziś meksyk z tym wczorajszym smoczkiem bo Wika niemogła zrobić kupy i wyła a ja razem z nia ponad dwie godziny,nie pozoliła nic sobie zrobić i wkońcu usneła na 20 min ze zmęczenia az sie zanosiła płaczem,naszczęscie juz po wszystkim i teraz ślicznie sie bawi robaczek,tak mi jej było szkoda ![]() Niki ten smoczek sam nie pękł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz prosze cos o sobie wiecej,dziewczyny napewno tez sa ciekawe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zadomowienie
|
Jastin ale "numer" z tym smoczkiem, to się stracha najedliście
![]() Zdjecia Wikusi śliczne, zwłaszcza na tym w wózku wygląda tak słodko ![]() Ja dzisiaj po raz pierwszy byłam świadkiem kłótni moich dzieci. Julia grała sobie na komputerze, a Oliwia podbiegła złapała za klawiaturę i chciała ją wziąść , wtedy wkroczyła Julia próbując jej wyrwać. I tak się szarpały ale rzadna nie puściła , musiałam wkroczyć i wytłumaczyć małej co nieco , ale czy mnie zrozumiała tego nie wiem ![]()
#4896 |
Zakorzenienie
|
Ale numer
![]() Kasiu ja tez dzis musialam wyciągnąć Wice stara klawiature bo non stop ciagala mi za moja jak do Was pisałam ![]() ![]() A ja dzis robie zapiekanke ziemniaczaną z czosnkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie nową styczniową mamusię i jej córusię.
![]() Jastinku cieszę się,że wyniki wyszły dobrze.A z tym smoczkiem to rzeczywiście numer. Daria napisz nam coś więcej o sobie i Twoim maleństwie. Jastinku za ile sprzedałaś ten wózek i jak to zrobiłaś? Dziewczynki jutro jamprezza u Amelci,trzymajcie kciuki ,ażeby się nie rozchorowała ,bo od wtorku jest na witaminkach i syropku na kaszel,ale na razie nie gorączkuje.Odezwę się dopiero w niedzielę i zdam relację jak po imprezce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nel wózek sprzedaliśmy na allegro za około 270zł ![]() Imprezka napewno sie uda,zobaczysz ![]() ![]() Ja jutro ide na zakupy ![]() ![]() Kasiu a jak tam ćwiczenia?Ja nadal ćwicze,ale efektów jak naraie brak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zadomowienie
|
Jastin ja nadal ćwicze już prawie 3 tygodnie , narazie widze że trochę brzuszek zmalał,a lbo mi się tylko wydaje
![]() ![]() Od skakania na skakance bolą mnie strasznie kostki, a prawa nawet mi spuchła , a ja głupia zamiast zrobić sobie przerwę to dalej skaczę , sie zawzięłam i nie poddaję się. Musze udowodnić tz-towi ze się nie zniechęcę bo on stwierdził ze szybko mi się znudzi.
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jastin jakiej firmy był ten smoczek??? Może napisz do producenta... biedna Wikunia, pewnie jej na żoładku ta guma sidała i się męczyła ![]() Acha, zapomniałam napisać, że śliczna Wikunia na zdjeciach ![]() Jastin pewnie szaleje na zakupach teraz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
A to Nina to corka, ja myslalam ze Ty jestes Nina upsssss - przepraszam...
Jest bardzo ladna, ladnie sie usmiecha i taka czarniutka..rewelacja ![]() Jastin ja jutro jade na zakupy do Wroclawia...Nie tyle zakupy co tez szukam spodni i chcialabym troche oderwac sie od tego domu... Daj znac jastin co kupilas... czekam.. ![]() Kaasiaaa ty zawzieta kobietko...zazdroszcze zapału.. ![]() Moj Szymek od 2 dni w nocy daje mi popalic., nie spie do 4 nad narem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki!
ja juz po zakupach kupiłam sobie kilka pierdółek no i spodnie ![]() Kasiu to Ty strasznie długo ćwiczysz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niki nie wiem co to za firma niestety ![]() ![]() Dziękujemy ślicznie z Wiką za komplementy ![]() a wracajac do smoczka to od wczoraj Wika go juz nie potrzebuje,zasnęła wczoraj bez i spała cała noc,takze pożegnaliśmy "dudusia"(nie śmac sie tylko ale ja tak mówiłam na smoka ![]() Niki bardzo mi przykro z powodu tego maluszka ![]() ![]() ![]() Ninamamma zdjecia fajne,tylko strasznie malutkie(no chyba ze to tylko ja tak widze ![]() ![]() Moni@ przesyłam wirtualne buziaki dla Szymonka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Raczkowanie
|
Jastin 83-wiesz zena mnie takwolaja tutaj na Sycylii Justina...a co do pogody to nie ukrywam cieplutko u nas(jak wiosna w Polsce),mieszkamy blisko morza wiec latem mamy gdzie jezdzic...
Nina ciemniejszej karnacji jest bo po tatusiu ![]() ![]() Niepracuje,postanowilam do 3 roku zycia Ninki potowarzyszyc jej a pozniej do pracy...Mam tu czesc rodziny z Polski wiec tardycja mieszana w moim domu panuje:Nina uczy sie jezyka polskiego,wloskiego i sycylijskiego! A wogole to Milo Mi ze was poznalam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Raczkowanie
|
dziekujemy
![]() Zycze Wam milej i przespanej nocki bo ja dzis jakies przeziebienie zlapalam...i niestety do lozka czas... |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Ninamamma to widze ze my rówieśnice i imienniczki,jak miło
![]() Zdjęcia super ![]() Nel jak imprezka minęła? Humbak,Iwonko odezwijcie sie do nas,dawno Was nie było ![]() Alien to pewnie zapracowana bo juz nawet nie zagląda ![]() ![]() Moni@ a jak Szymonek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry...a co tak cicho?gdzie siedzicie na kawce
![]() Dzis obodzilam sie z glosem "przepitym"-charcze i Nina sie smieje jak mowie...(no coz przeziebienie daje w znaki). Tak sie zastanawiam czy sa tutaj mamy ze Slaska?Ja urodzilam sie i wychowalam w Myslowicach(okolice K-c)...Pozdrawiam wiec Slazaczki ![]() A teraz biore sie za szykowanie obiadku... ![]() Milego Dnia ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ninamamma ja mieszkam na Mazurach takze na Śląsk mam spory kawał ![]() ![]() Ty sie szykujesz za obiadek a ja jeszcze ganiam po chacie w piżamie i śniadania jeszcze nie jedliśmy nawet ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Raczkowanie
|
![]() A ja dzis wstalam wczesnie bo Ninie sie juz wyspalo...Wiec biore sie za jakies zalegle domowe sprawy i obiadek sie juz gotuje...a tatus bawi sie z coreczka ![]() Skoro nie ma mam ze Slaska nie szkodzi...pozdrawiam Wszystkie formulowiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zadomowienie
|
Hello!
Witam nową mamusię i córusię. No to mamy dwie Justyny (właściwie tylko dwie?) Coś nie mam pamieci do imion, ale chyba są u nas 3 Anety? Chyba ze coś pokręciłam. I te Justyny na pierwszy rzut oka nawet do siebie podobne. Ja prawie cały weekend jestem sama w domu. TŻ wróciłą z pracy przed północą, a dzisiaj poszedł już na 13. Wiec byłam sama z Kasią, a prasowania znowu urosła mi sterta i zeszło mi się wczoraj cały dzień razem ze sprzątaniem. A dziś od rana gotowanie obiadu, przygotowanie dla Kasi posiłków na najbliższe 3 dni, więc teraz dopiero miałam chwilę, ale Kasia już wstała i raczej nie da mi tu dłuzej posiedzieć. Więc spadam, bo myszka poszła w ruch. |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Wtajemniczenie
|
Witam was serdecznie
![]() ![]() ![]() A wiec dziewczynki, baaaardzo za wami tęsknie, ale niestety teraz to nie mam na nic czasu ![]() I juz sama do siebie w duchu mówie, że jak to mi było fajnie jak przez ten rok siedziałam w domu z Wiką i "nic nie robiłam" heh, zaczynam rozumiec znaczenie tego powiedzienia teraz. Siedzenie z Wiką w domu to była wielka przyjemność, obowiązki i zmęczenie,a teraz ? teraz to jak nawet nie mam czasu byc zmeczona. Nie wiem co jest, czy ktos nam zle zyczy czy jak, bo ostatnio ciągle nas pech przesladuje... Ja w pierwszy dzien pracy sie rozchorowałam i chodze do pracy taka zakatarzona, z bolącą głową i gardłem i zatkanymi uszami ![]() Myslałam, ze bede robić jedno i to samo a tu odemnie tyle oczekują, że sie naucze za tydzien, ze mam wrazenie, ze siedziąc przez ostatnie czasy w domu stałam się jakas zacofana i w niczym polapac sie nie moge. I to bardzo ![]() ![]() W dodatku auto nam padło całkiem wiec na piechote sobie chodze z choroba coby jej nie zaniedbać ![]() Pracuje na dwie zmiany, w tym tygodniu bede konczyc o 21, wiec chociaz bym bardzo chciała to do was zaglądnac nie mam kiedy. Pierwszego dnia balam sie, ze bede tesknic za Wiką, tęskniłam ale nawet czasu nie było za bardzo tesknic bo tyle roboty mi odrazu zwalili. I teraz sie zastanawiam czy czegos nie zrobiłam zle....a prace mam bardzo odpowiedzialną i jak cos zawale to koniec ![]() W dodatk znalezlismy opiekunke a ta mi dzien wczesniej wysyła smsa, ze rezygnuje bo za mało kasy. A jak wczesniej uzgadniałysmy to jej pasowało. Iwonko ile ty płacisz opiekunce, jak cos to napisz mi na Pw jak nie tutaj. A to co najgorsze, ze teraz oprócz TZ jeszcze Wika mi się rozchorowała ![]() Jastin ![]() A Justyny to mamy 3 ![]() Wiem, wiem duzo napisałam ale to dlatego, ze w pracy nie mam mozliwosci usiądniecia na internet, chociaz robie duzo przy kompie. Zaglądne tutaj dopiero za kilka dni, wiec to tak zebyscie miały co czytac i pamietały o mnie i Wice od czasu do czasu ![]() ![]()
#4918 |
Zadomowienie
|
No właśnie Alienku nie wiedziałam czy Ty to Justyna czy Aneta?
Wstyd mi i to bardzo. ![]() Ja opiekunce płacę 500 zł, ale to tylko dlatego, ze nie zależy jej na kasie. Nikt inny nie przyszedłby za te pieniądze na tyle godzin. A ja muszę pracować. I też po zapłaceniu opiekunce zostaje mi tyleż samo. Alienku chyba teraz rozumiesz jak godzi się pracę z dzieckiem? Nie jest łatwo, tym bardziej, jak dużo roboty to się przychodzi takim zmęczonym, że szok. Ja jutro wbijam się po raz kolejny do szefa po podwyżkę. Nawet mnie umówił na konkretną godzinę. Już trzęsę gaciami. Z rana Persen idzie w ruch. ALienku powodzenia! Super, ze praca Ci się podoba, to już połowa sukcesu. Mi moja podoba się już coraz mniej. Może jak dostanę parę groszy więcej, to może znowu ją polubię. |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zadomowienie
|
Ninamamma śliczna wasza córusia
![]() Nel napisz jak urodzinki się udały. Alien cieszę się że praca ci odpowiada i jesteś zadowolona. Domyslam się że początki są trudne i ciężko pogodzić obowiązki domowe, dziecko i pracę, ale wierzę że z czasem to wszystko się unormuje i będzie ok. Życzę ci dużo zdrówka i zebyś szybko wyzdrowiała oraz aby Wikusi szybko ząbki wyszły i już nie musiała się męczyć ![]() Ciekawe co u Katesi słychac, wogóle się nie odzywa i to już tak długo. Chyba nie zapomniała o nas ![]() A ja dzisiaj poszłam z dziećmi na dłuuugi spacer na molo ludzi było tyle że miałam wrażenie ze to już wiosna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4920 |
Zadomowienie
|
No Kasiu to miałaś dzisiaj przeżycia.
U mnie mój TŻ jest fotografem amatorem, ale gdyby mi się coś stało takiego z aparatem, to nie wiem, czy by mnie przypadkiem nie pobił. Czasami mam wrażenie, że fotografia jest ważniejsza od nas. Chociaż jak teraz jest tak zimno, to trochę sfolgował z robieniem zdjęć. Moja Kasia ma chyba najmniej ząbków, bo dopiero piąty się przebił i idzie szósty. Spała dziś w dzień od 11 do 12, a teraz o 18.30 nie dawała już rady, pomimo, że ją szturchałam i gadałam do niej, żeby nie spała jeszcze, to usnęła dosłownie w sekundę. Zaraz ją muszę obudzić, bo w nocy nie będzie spała. Ale muszę powiedzieć, że sama już wędruje po pokoju, za każdym razem robi coraz wiecej kroków. Widać postępy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.