Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-28, 22:19   #4891
ewka_mewka
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Sara, mój gin też.mówił, że mogę stosować bez obaw clotrimazolum (chociaż ja stosować wewnątrz się bałam )

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 00:34   #4892
Sylvana
Zadomowienie

Kochane cześć, siedzę i wcinam zimne z opakowania surowe pierogi z ruskie bo jestem taka glodna, a mam juz wszystko popakowane garnki patelnie w kartony bo jutro sie przenosimy na inne wynajete mieszkanko, z ktorego jestem mega mega zadowolona i juz sie nie moge doczekac bo w koncu po ludzku zamontujemy tam lozeczko i wszystko bo bedzie miejsce jak powinno byc

Co do tego mojego lekarza, naprawde skandal jeszcze nie przetrawilam tej jego propozycji w jakiej sytuacji mnie stawia w 8 miesiacu ciazy...... szykujemy sie z tz na ten piatek wizyte jak to ugryźć najlepiej. I wiecie co? On mi jeszcze nie robil pomiarow miednicy, a to jest przeciez wskazanie jak jest ponizej normy a ja mam takie mikro biodra jak dzieciak.

Wam juz robili lekarze te pomiary? Czy sugeruja sie jakims tygodniem konkretnym ciazy? JEstem w 33 lecacym juz wiec chyba czas na to...

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Ja bardzo polecam najpierw płyn do kąpieli dla kobiet w ciąży palmersa . Potem smaruję oliwką babydream z.rossmana na przemian z olejem kokosowym i masłem palmersa. Olej kokosowy wygrywa. Zastanawiam się czy na ostatnie tygonie nie zainwestować w krem Elancyl... któraś z was próbowała? Jest drogi, ale może w 8-9 miesiącu ciąży warto używać czegoś bardziej profesjonalnegi? Marzę o wannie .

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Błyskawicznie się rozpuszcza w dłoniach

Ewka pracuję w tej branży dermo, dokladnie znam te marki, sklady i dzialania. Elancyl jest naprawde nr 1, ale szczerze? Nie kupuj juz tego... za pozno juz, to trzeba tak naprawde od poczatku albo najlepiej jak ktos planuje to przed ciaza zaczac.

No i tak najczesciej jest, ze jesli masz tendencje skory do rozstepow(jedne sa bardziej drugie mniej podatne) to i tak moga sie pojawic np w ostatnim miesiacu kiedy spada brzuch na dol w szybkim tempie to mogą trzasnąć po bokach po jednym z kazdej strony takim rozstepie. Jesli do tej pory nic sie nie pojawilo to naprawde szkoda inwestycji, dokup sobie to maselko palmersa jest tez bardzo dobre i tanie wiec to Ci naprawde wystarczy na ta koncowke.

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Również olej kokosowy polecam i czasami tak jak Ewka_mewka masło Palmersa dla kobiet w ciąży, bo szybciej się wchłania. Też jeszcze nie mam rozstępow ale ta skóra już taką napięta, że nie wiem czy wytrzyma jeszcze 2 miesiące. Ale olej również można stosować do smarowania krocza, co niby ma obniżyć ryzyko pęknięcia podczas porodu, więc się smaruje po każdym prysznicu

Ewka_mewka tak samo polecają mustele, ale kurde szkoda mi trochę £20 na krem, bo wiadomo, że tego się jednak używa dużo,a po oleju naprawdę ta skóra taka mięciutka

Tak, mustela tez jest bardzo skuteczna ale tak jak pisalam powyzej naprawde juz teraz dziewczyny nie ma co , jak sie nic nie pojawilo to tym bardziej mozecie zostac przy tańszym palmersie na koncowce i nie zobaczycie juz roznicy.
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 02:45   #4893
ewka_mewka
Zadomowienie

Sylvana, dzięki za rady . Lepiej wydać te 100 na coś innego. Chociażby krem elancyl na cellulit po ciąży (orientujesz się czy ten krem też jest dobry?)

Pierogi na surowo to ciążowy hardcore 🤣

---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
Kochane cześć, siedzę i wcinam zimne z opakowania surowe pierogi z ruskie bo jestem taka glodna, a mam juz wszystko popakowane garnki patelnie w kartony bo jutro sie przenosimy na inne wynajete mieszkanko, z ktorego jestem mega mega zadowolona i juz sie nie moge doczekac bo w koncu po ludzku zamontujemy tam lozeczko i wszystko bo bedzie miejsce jak powinno byc

Co do tego mojego lekarza, naprawde skandal jeszcze nie przetrawilam tej jego propozycji w jakiej sytuacji mnie stawia w 8 miesiacu ciazy...... szykujemy sie z tz na ten piatek wizyte jak to ugryźć najlepiej. I wiecie co? On mi jeszcze nie robil pomiarow miednicy, a to jest przeciez wskazanie jak jest ponizej normy a ja mam takie mikro biodra jak dzieciak.

Wam juz robili lekarze te pomiary? Czy sugeruja sie jakims tygodniem konkretnym ciazy? JEstem w 33 lecacym juz wiec chyba czas na to...

Ewka pracuję w tej branży dermo, dokladnie znam te marki, sklady i dzialania. Elancyl jest naprawde nr 1, ale szczerze? Nie kupuj juz tego... za pozno juz, to trzeba tak naprawde od poczatku albo najlepiej jak ktos planuje to przed ciaza zaczac.

No i tak najczesciej jest, ze jesli masz tendencje skory do rozstepow(jedne sa bardziej drugie mniej podatne) to i tak moga sie pojawic np w ostatnim miesiacu kiedy spada brzuch na dol w szybkim tempie to mogą trzasnąć po bokach po jednym z kazdej strony takim rozstepie. Jesli do tej pory nic sie nie pojawilo to naprawde szkoda inwestycji, dokup sobie to maselko palmersa jest tez bardzo dobre i tanie wiec to Ci naprawde wystarczy na ta koncowke.

Tak, mustela tez jest bardzo skuteczna ale tak jak pisalam powyzej naprawde juz teraz dziewczyny nie ma co , jak sie nic nie pojawilo to tym bardziej mozecie zostac przy tańszym palmersie na koncowce i nie zobaczycie juz roznicy.
.

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 06:19   #4894
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość

Super, ze udalo sie wam znalezc mieszkanie! Wiem, ze to nie bylo latwe
Dobrze, ze chociaz o to bedziesz juz spokojniejsza

Co do bioder i mierzenia... to mi nie mierzyla moja gin. Tez zaczelam 33 tydz. A ostatnio na wizycie gin mowila, ze moze byc dysproporcja glowki dziecka w stosunku do wymiarow miednicy, bo ja tez jestem "drobna".
Czekam na usg (mam 10.10), wtedy poznamy dokladne wymiary i wage dziecka i mam nadzieje, ze mnie tez dokladnie wymierzy - ja sie nastawialam na SN... ale ta dysproporcja moze byc juz wskazaniem do CC, wiec czekam po prostu na to, co wykaze badanie i pomiary.

Ja tam nie uwazam, zebym byla jakas mocno waska w biodrach... te xs nosilam przed ciaza, ale to chyba glownie przez to, ze nie mialam w ogole pupy - tylko same kosci... tak czy siak troche sie denerwuje.

Polozna, co do mnie przychodzi mowila, ze taki pomiar robia tez na porodowce. Jak przyjezdza szczupla kobieta, a brzuch jes duzy, i jest czas na USG bo jeszcze akcja nie jest "rozkrecona", to tak samo powinni jeszcze wszystko sprawdzic w szpitalu. Ale czy tak jest? Nie wiadomo... ja nigdy nie rodzilam, wiec nie wiem.

Wiem tylko, ze np. moja mama jak byla w ciazy to "na starcie" miala 10 kilo wiecej niz ja, a w ciazy przytyla 16/18. Tez nie byla jakas "wielka", bo mamy dosc podobna budowe i wzrost (fakt, teraz jest duzo wieksza, ale wiadomo - wiek, brak ruchu i te sprawy). Dopytam jej z jaka waga urodzeniowa ja i siostra sie rodzilysmy. O ile mozna jakos sie kierowac i porownywac takie "informacje"...

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 06:20   #4895
smileska
Zadomowienie

Dziewczyny mialam obrzydliwy sen ... nie dosc ze durny to jeszcze obrzydliwy ... oczywiscie spac nie moglam tez. A teraz leżę mega głodna bez pomysłu na sniadanie, ale nie mam ochoty na byle co więc czekam na wanę albo ze mi cos mąż zrobi

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 06:34   #4896
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Dziewczyny mialam obrzydliwy sen ... nie dosc ze durny to jeszcze obrzydliwy ... oczywiscie spac nie moglam tez. A teraz leżę mega głodna bez pomysłu na sniadanie, ale nie mam ochoty na byle co więc czekam na wanę albo ze mi cos mąż zrobi

Ja tez mialam dziwny sen , uprawialam seks u siebie w pokoju a moj ojciec obok w kuchni cos gotowal , ja nie mam drzwi ... Ja juz po szybkim sniadanku , czekam w kolejce na swiezy chlebek i jak wroce moj robi omleta

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 06:39   #4897
smileska
Zadomowienie

Vica mi sie snilo ze ide do wc i wypadł mi czop na podloge (jak galaretka przezroczysty z rozowymi fasolkami w srodku) i ja go owinelam w chusteczke i nosilam w torebce 🤣 bllleh

A rano zastanawialam sie czy naprawdę mi wypadł czy mi sie snilo 🤤
Jesli lekkie śniadanko to kanapka o 3 w nocy to tez jestem juz po

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-29, 06:56   #4898
sara3008
Zakorzenienie

Przeziębiłam się zatoki mnie bolą jak by mi ktoś młotkiem pierdyknal głowa boli, z nosa kapie, gardło boli

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 07:06   #4899
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Przeziębiłam się zatoki mnie bolą jak by mi ktoś młotkiem pierdyknal głowa boli, z nosa kapie, gardło boli

Oj współczuję, ja właśnie z tego powodu kończę niestety antybiotyk, bo już nie dawałam rady.
Zdrówka!

Dzień dobry

Stary 2018-09-29, 07:13   #4900
AnetaErr
Wtajemniczenie

Dzień dobry czuje się jak w 1 trymestrze bo od rana chce mi się wymiotować i mnie bardzo mdli. Chyba dopóki nie zwrócę tego co mi leży na żołądku to mdłości nie dadzą mi spokoju... Do tego okropny ból głowy i standardowy ból bioder. Powiedziałam TŻ przed chwilą, że moje biodra mnie bolą bo mnie dawno nie rozruszał ale to go nie przekonuje..Ehh jak żyć?

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 07:25   #4901
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Dzień dobry czuje się jak w 1 trymestrze bo od rana chce mi się wymiotować i mnie bardzo mdli. Chyba dopóki nie zwrócę tego co mi leży na żołądku to mdłości nie dadzą mi spokoju... Do tego okropny ból głowy i standardowy ból bioder. Powiedziałam TŻ przed chwilą, że moje biodra mnie bolą bo mnie dawno nie rozruszał ale to go nie przekonuje..Ehh jak żyć?

Moj rano sie obudzil i pyta:
- mozna by cos tam wlozyc? I pokazuje na Bożenę
Szczyt czułości i romantyzmu....
Mówie mozna tylko powoli zebym zaraz nie urodzila 🤣
Na szczescie nie musze sie dopraszac o to

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-29, 07:40   #4902
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczyt czułości i romantyzmu....
Mówie mozna tylko powoli zebym zaraz nie urodzila 🤣
Na szczescie nie musze sie dopraszac o to

Ale Ci zazdroszczę! U mnie już nawet nie pamiętam kiedy był ostatni raz... Ale chyba w okolicach czerwca..

Stary 2018-09-29, 07:45   #4903
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę! U mnie już nawet nie pamiętam kiedy był ostatni raz... Ale chyba w okolicach czerwca..

Nawet kopiący junior i podskakujący brzuch mu nie przeszkadza ...
Anetka juz niedługo urodzisz skończy sie połóg i odbijesz sobie tą posuchę

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-29, 07:48   #4904
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet kopiący junior i podskakujący brzuch mu nie przeszkadza ...
Anetka juz niedługo urodzisz skończy sie połóg i odbijesz sobie tą posuchę

No niby tak ale jednak jest przykro jak mąż nie chce.. Bo on się lęka, że zacznę rodzic albo nas uszkodzi.. Ręce opadają i aż mi się odechciało dziś wstawać z łóżka..

Stary 2018-09-29, 07:49   #4905
jajoanka
Zakorzenienie

U mnie ostatnio tez cisza... ale wiadomo. Maz to teraz jeden wielki zarazek, wiec lepiej niech sie nie zbliza :-P Nie wiadomo, moze przeziebienie tez sie przenosi droga plciowa? XD

Stary 2018-09-29, 07:49   #4906
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Aż mi jajecznica z gęby wyleciała jak przeczytałam

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 07:50   #4907
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak ale jednak jest przykro jak mąż nie chce.. Bo on się lęka, że zacznę rodzic albo nas uszkodzi.. Ręce opadają i aż mi się odechciało dziś wstawać z łóżka..

Aneta, nie smuc sie. On tak o Was "dba". Facety nie rozumieja, ze teraz tez potrzebujemy czulosci... on to inaczej okazuje i mysli, ze tak Was chroni. Wazne, ze jest przy Tobie :-*

Stary 2018-09-29, 07:53   #4908
malinkowa00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Aż mi jajecznica z gęby wyleciała jak przeczytałam

ale mi czasem poprawiacie humor dziewczyny!

Miłej soboty wszystkim

malinkowa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 07:56   #4909
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Aneta, nie smuc sie. On tak o Was "dba". Facety nie rozumieja, ze teraz tez potrzebujemy czulosci... on to inaczej okazuje i mysli, ze tak Was chroni. Wazne, ze jest przy Tobie :-*

Jest i dba o nas ale to chyba hormony już mi dokazują.. Ostatnio się toczę, w nocy stękam z bólu przy odwracaniu się na drugi bok, chodzę jak kaczka.. No nie czuję się atrakcyjna, a jeszcze TŻ mnie nie chce, więc moja samoocena wpadła do jakiegoś dołka i nie chce wyjść.. Jak już wstanę z łóżka to wybiorę się na długi, samotny spacer i może trochę przewietrzę głowę że złych myśli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-29, 08:02   #4910
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Jest i dba o nas ale to chyba hormony już mi dokazują.. Ostatnio się toczę, w nocy stękam z bólu przy odwracaniu się na drugi bok, chodzę jak kaczka.. No nie czuję się atrakcyjna, a jeszcze TŻ mnie nie chce, więc moja samoocena wpadła do jakiegoś dołka i nie chce wyjść.. Jak już wstanę z łóżka to wybiorę się na długi, samotny spacer i może trochę przewietrzę głowę że złych myśli

glowa do góry juz niedługo. Wiem ze jest ciężko a jeszcze tak jak mowisz jak TZ nie "pomaga".
Ale widzisz moj chętny na tegesy ale potrafi wprost prosto w oczy powiedziec ze mu sie moje piersi, czy biodra nie podobają i ogolnie jestem wielka dla Niego ... także nie wiem juz co lepsze...

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-29, 08:08   #4911
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Smile oplułam telefon
Ale masz fajnie
Ja to miałam chyba w czerwcu sexy, a jak robiłam porządek w szafie i pokazywałam koszulki sexy to małż mówił no zostaw przyda się po porodzie hehe pytanie czy ja w to wejdę

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 08:11   #4912
AnetaErr
Wtajemniczenie

Faceci jednak są dziwni Wczoraj mojego chciałam wyciągnąć do kina na Kler, wiecie chciałam wyjść do ludzi, ładnie się ubrać, a tu kicha bo mój mi powiedział "a jak Ci wody w kinie odejdą? Teraz to już do porodu będziemy w domu siedziec" facepalm jak nic.. Co z tego, że do TP jeszcze miesiąc.

Stary 2018-09-29, 08:13   #4913
dews
Zakorzenienie

Boże jak was tak czytam to się zastanawiam czy mój tż nie ma jakiegoś forum na którym się zali, że jego ciężarna kobieta nie chce xD
Ale co wam zrobię jak ja w środku taka wrażliwa że aż boli, boję się i mnie to odrzuca, ale tż nie narzeka na szczęście póki co. Takie życie dziewczyny, seks jest mega ważny ale są sytuacje w życiu gdzie schodzi na dalszy plan i od tego jest partnerstwo, żeby i takie sytuacje zrozumieć a nie od razu się dołować! AnetaErr na pewno nie jest tak, że mu się nie podobasz, ale sama wiem po sobie, że kopiące dziecko może być powodem spadku libido, mi się odechciewa wszystkiego jak mi się tak po brzuchu rzuca, ze widzę ręce i nogi, do tego sikam co chwilę itp wszystko wróci do normy za parę miesięcy, nie martw się

A ja dla odmiany się wczoraj z moim pokłóciłam bóg wie o co. Jakiś był sfochany na cały świat, chyba go coś w pracy poddenerwowalo i starałam się być miła, ale jak na mnie fuknął w sklepie to aż mi ciśnienie podskoczylo powiedziałam że jest nieznośny i poszłam do samochodu. Coś w domu próbował przepraszać, ale tak się źle czułam, bo miałam jakiś ból głowy, że nawet mi się gadać nie chciało i poszłam spać.

Nie lubię się z nim kłócić i to chyba pierwsza kłótnia od kilku miesięcy i teraz taka jakaś jestem bez humoru.

Ale nic "trza żyć dalej" więc zaraz idę prysznic, zjeść śniadanie i jak wróci z siłowni to jedziemy oglądać foteliki i do ikea.. Lubię rzeczy z tego sklepu ale łazić po nim już nie bardzo :p

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 08:31   #4914
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ja z moim na kler idę w sobotę za tydzień ;-)
Aż niemożliwe że udało mi się go namówić.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-29, 08:32   #4915
Vicarika
Zakorzenienie

Ja ze swoim ostni raz 6 lat temu bylismy w kinie ....

Stary 2018-09-29, 08:32   #4916
fioleciasto
Zakorzenienie

Dzień dobry w sobotę! My dziś mamy kilka spraw do załatwienia, a wieczorem idziemy na trzydziestkę do znajomych.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-29, 08:33   #4917
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Vica ja idę pierwszy raz przebilam Cię

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-29, 08:40   #4918
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Vica ja idę pierwszy raz przebilam Cię

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Ja bylam tylko 2 razy przez 7 lat

Stary 2018-09-29, 08:45   #4919
Karolkowa_86
Zakorzenienie

No a ja Kochana jestem z nim 8 lat i pójdę w sobotę jak mu się nie zmieni nic jeszcze

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-29, 08:47   #4920
Vicarika
Zakorzenienie

O matko czas sie rozdziewiczyc . A czemu wczesniej nie byliscie ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości