![]() |
#4891 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą widziałam nowości od Zyzio&Zuzia, takie jakieś kombinezony przejściowe jesienne włóczkowe i jestem zakochana🤩 i w newbie taki fajny jesienny kombinezon dla średniaka widziałam, ale chyba nie było rozmiaru ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się, że normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4897 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba też pójdę w sukienkę, wezmę taką maxi, więc nawet z odrośniętymi włosami i w chłodniejszy dzień nie powinno być źle. Ale dorzucę ją dosłownie przy wychodzeniu z domu, bo cały czas w niej chodzę ;D A co do podwiązania - odmawiają nawet wieloródkom? :O |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do podwiązania - tak. Chociaż moim zdaniem stan po 4 cesarkach kwalifikuje się na wyjątek dotyczący zagrożenia życia kobiety w przypadku kolejnej ciąży (nie licząc tych pojedynczych wyjątków, podwiązanie jest nielegalne - karalne). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Matko, a myślałam kiedyś o podwiązaniu, jak już się wyprztykam z dzieci. Myślałam, że nie ma z tym aż takiego problemu, jeśli już się rodziło i to kilkukrotnie. Co za kraj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Anglii jest rodzina, która ma 20+ dzieci i kobieta ofen przyznaje, że ona uwielbia być w ciąży i rodzić dzieci. U niektórych to chyba rzeczywiście kwestia psychiki i uzależnienia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2021-07-29 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
35+0 u mnie dziś ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- U nas na wsi kobieta po kilkunastej ciąży zmarła z wycieńczenia organizmu. Miała chyba 15 dzieci ale nie wiem ile było ciąży bo kilkoro zmarło przy porodzie. Dzieci małe zostały bez matki. Mieszkali w fatalnych warunkach i płodzili dzieci bez końca ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4905 |
Wtajemniczenie
|
Na biorę dwie butelki do szpitala
![]() ![]() Boje się, ze już zapomniałam jak się przystawia takie maluchy hehe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wsiach to chyba kiedyś (i dziś często też) jest pewna specyficzna mentalność, na szczęście powoli się to zmienia. Faceta, który uważa, że ciąża i dzieci to problem kobiety należy pogonić 🤦 ludzie o takiej mentalności, takich przekonaniach raczej i tak by się wcale takim zabiegom nie poddali. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4907 | |
Konto usunięte
|
Michiru a nie myślałaś iść do prawnika z tą sprawą właśnie po to, żeby już nie kontaktować się z macochą bezpośrednio, tylko prawnik za Ciebie załatwi?
Cytat:
![]() Ja muszę się dopytać swojego jak będę u niego na wizycie czy w moim przypadku masaż krocza jest ok, bo słyszałam różne głosy ![]() Ooo, a ja założyłam konto na KappAhl i ściągnęłam apke, bo sporo dzieciowych rzeczy jest na wyprzedaży, a jak już pranie ogarnę to pewnie zamówię cos, co mi brakuje ![]() Co do tematu takich ciężkich ciąż to moja mama ma koleżankę, która ma córkę z lekkim upośledzeniem umysłowym. Dziewczyna chodziła do szkoły specjalnej, ogólnie zawód jakiś tam ma, ale kiepski, nie pracowała nigdzie i w wieku 18 lat zaszła w ciążę. Ok, urodziła zdrowego chłopca, to 3 miesiące po porodzie okazało się, że znowu jest w ciąży i tym sposobem na już 4 dzieci, mieszka z mężem w mieszkaniu 2 pokojowym, komunalnym, ona siedzi z dziećmi w domu, on pracuje gdzieś za granicą, ale czy więcej dzieci nie będzie to też nie ma gwarancji. Jeszcze nie pamiętam, czy któreś z jej dzieci też nie jest lekko upośledzone, ale nie jestem pewna. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4908 |
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88832643]Ooo, a ja założyłam konto na KappAhl i ściągnęłam apke, bo sporo dzieciowych rzeczy jest na wyprzedaży, a jak już pranie ogarnę to pewnie zamówię cos, co mi brakuje
![]() Za ściągnięcie apki powinnaś jeszcze dostać bon na 25 zł, tylko nie jestem pewna, czy on się łączy z wyprzedażą czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4909 |
Zakorzenienie
|
To ja też po wizycie. Obrócił się
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody głowę ma w miarę standardową, ale brzuszek i kość udowa są sporo poniżej średniej. Wagowo ostatnio byliśmy około 30 centyla, teraz już poniżej 10. Ale łożysko i płyn owodniowy w normie, więc na razie tej wagi nijak nie komentują 🤷 Pocieszam się faktem, że moja babcia wszystkie dzieci rodziła poniżej 3 kg, więc może gdzieś takie rodzinne tendencje są ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4912 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88832643]Michiru a nie myślałaś iść do prawnika z tą sprawą właśnie po to, żeby już nie kontaktować się z macochą bezpośrednio, tylko prawnik za Ciebie załatwi? Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie mam kasy ani głowy do tego teraz, ale być może tak się skończy. Tyle, że ja nie mam żadnych papierów, aktu zgonu, nic. Będę się później dowiadywać od czego zacząć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Konto usunięte
|
Michiru są punkty nieodpłatnej pomocy prawnej albo wiem, że na moim uniwersytecie był punkt pomocy prawnej studentów prawa (oni wszystko przygotowywali, a dokumenty podpisywał profesor lub opiekun tego punktu, po sprawdzeniu i akceptacji), ale nie wiem czy u Ciebie w mieście/okolicy jest takie koło naukowe. Ewentualnie mogę na prawniczej grupie zapytać o pomoc jak będziesz chciała
![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4915 |
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88832747]Michiru są punkty nieodpłatnej pomocy prawnej albo wiem, że na moim uniwersytecie był punkt pomocy prawnej studentów prawa (oni wszystko przygotowywali, a dokumenty podpisywał profesor lub opiekun tego punktu, po sprawdzeniu i akceptacji), ale nie wiem czy u Ciebie w mieście/okolicy jest takie koło naukowe. Ewentualnie mogę na prawniczej grupie zapytać o pomoc jak będziesz chciała
![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Na Uniwersytecie Śląskim na pewno jest taka bezpłatna pomoc prawna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj ja prosiłam nie jedną, Pani doradca laktacyjna to przyszła i mówi „No dobrze pani przystAwia” a dziecku nic nie leciało. Żadnej położnej nie zależało. Dwie studentki wspierały mnie duchowo (jedna miała dziecko). Przedostatniej nocy przyszła na dyżur jakas nowa położna. Ktoś mi anioła zesłał. Siedziała ze mną cała noc a mleko z cycków to aż tryskało jak młoda dobrze była przystawiona ![]() Do tej pory dziękuję jej w myślach do Tej pory, cała noc mi poświęciła. Cudna kobieta ![]() Moja córka była wcześniakiem wiec trudniej miała złapać te cycki niż trochę większe dziecko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja starszaka też długo nie karmiłam piersią między innymi dlatego, że trafiłam na beznadziejną cdl 🤷 tyle, że ja się nie przejmuję, bo ostatecznie nic się nie stało i nie miało to znaczenia, czy ja dzieci karmię piersią czy dostają mm. One mają się dobrze i tylko to się dla mnie liczy. Tylko niesmak pozostał, z tej kobiety taka cdl jak z koziej d.py trąba i wciąż w moim szpitalu pracuje i udaje, że pomaga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88832747]Michiru są punkty nieodpłatnej pomocy prawnej albo wiem, że na moim uniwersytecie był punkt pomocy prawnej studentów prawa (oni wszystko przygotowywali, a dokumenty podpisywał profesor lub opiekun tego punktu, po sprawdzeniu i akceptacji), ale nie wiem czy u Ciebie w mieście/okolicy jest takie koło naukowe. Ewentualnie mogę na prawniczej grupie zapytać o pomoc jak będziesz chciała ![]() ![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Jest gdzieś u nas coś takiego, mojaatka miała na to namiar i pewnie się tam wybiorę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Oj dzisiejszy dzień był męczący ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4918 |
Rozeznanie
|
i ja po wizycie
![]() torbiel na jajniku u malej zmniejszyla sie z 4cm na 2 cm (troche nie wierze w dokladnosc tych pomiarow, ale wierze ze jest mniejsza) w 2 tygodnie Mala przybrała 600g....nie chce mi sie wierzyc......wiec tu obstawiam niedokladnosc pomiarow wczesniej ciagle byla mikrusem: 20 centyl, 23 centyl, 18 centyl, 26 centyl i nagle 48 centyl i waga 2460g w 34 tc +3 dni .....no ciezko uwierzyc.......ale nie pozostaje nic innego tylko sie cieszyc ![]() tolerancja pomiarow jakies 300g Szyjka bez zmian- 33mm, wody plodowowe ok Edytowane przez zwyklylogin Czas edycji: 2021-08-04 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety wiele dziewczyn nie karmiło piersią mimo chęci przez brak odpowiedniej pomocy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Noce od jakiegoś czasu są koszmarne i niestety nie jest to wina średniaka, który 2-3x się budzi i wstaje ok.6. mnie już jakoś wszystko męczy i wychodzi to często nocą, zgaga mnie zawsze łapie ok.2, siku chodzę też jakoś 2-3x, źle mi się leży itp pod blokiem we wtorki i w piątki (a od przyszłego roku i w soboty) mam handelek i handlowcy potrafią przyjechać i rozkładać się już ok.23 i niektórzy są dość głośni przez całą noc i normalnie spoko, przyzwyczaiłam się, ale w ciąży to mam mordercze instynkty czasami ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.