Lubelskie Żonki!! - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-03, 11:45   #4891
nicky_1981
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Żonki!!

Mi tez nasza Anabell siedzi w głowie. Moja zanjoma po takim zabiegu lezała kilka dni w szpitalu to może i Anabell też.
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 11:47   #4892
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Pola - no no, wszechstronnie uzdolniona jestes....

.

hehe, wiesz co, i to mnie chyba gubi Miotam się strasznie, wszystko mnie interesuje i mam za dużo pomysłów na siebie zamiast zająć się czyms konkretnie i wyspecjalizować w jednej dziedzinie.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 13:55   #4893
Sonia11
Wtajemniczenie

A ja jutro do Warszawy na szkolenie jadę - ciekawe jak mąż sobie poradzi z zakatarzonym Szymonem
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:20   #4894
annabel_lee
Raczkowanie

GG do annabel_lee

Już wróciłam. Wypisali mnie o 11. Napiszę coś więcej później, bo teraz nie mam siły. Ale to był koszmar
Emilka 2. 12. 2008 (*)
Lubelskie Żonki prywatnie
annabel_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:23   #4895
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Annabel

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:30   #4896
nicky_1981
Rozeznanie

Anabell Kochana
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:55   #4897
martynka81
Rozeznanie

Annabel...
ostrowczanka glowa do gory , na pewno nie jest latwo, ale pewna jestem , ze w koncu znajdziesz prace i to moze o stokroc lepsza od tej

Tola dzieki za zyczenia dla babci, naszczescie wypuscili ja dzis ze szpitala i poki co jest oki.

a tak tylko nawiazujac do wypowidzi martuko, to czasami nie jest tak ze ludzie nie szanuja pracy , tylko pracodawcy nie szanuja swoich pracownikow i chca zeby pracowac za 1000 zl bez zarejestrowania, wiem bo moj maz tak ma wlasnie w tej chwili , jest dobrym fachowcem, wlasnie montuje szafy i kuchnie no i wlasciciel firmy po miesiacu mowi ze na razie da mu 500 zl, reszta za kilka dni i takie tam bzdety( a umawiali sie inaczej i umowa miala byc, a teraz ze dopiero po nowym roku, wrr), wiec moj maz poprostu nie poszedl i to nie dlatego ze nie szanuje pracy tylko jak tak mozna ludzi traktowac( jutro idzie po "cala" wyplate, zobaczymy...), a firma nie jest jakas mala i pieniadze robia...to taka tylko dygresja do tematu, nie chcialam nikogo urazic
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 15:25   #4898
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Płaca na początek 1000 zł to norma w Lublinie. W sumie nie wiem po co studiowałam 5 lat trudny kierunek .

Stary 2008-12-03, 15:34   #4899
martynka81
Rozeznanie

ostrowczanka , a co studiowalas, jak mozna zapytac?
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 15:39   #4900
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

pojechałam po drzwi na Rusałkę. tak, tak są na zamównie- termin dostwy luty/marzec. no raczej trudno nie miec przez 3 mies drzwi do łzzienki i ubikacji kupiłam w obi, 2 jeszcze jedne zamówiłam. najwąznjesze, ze są te do łazienki ufff. zaraz ruszam z wielkim pakowaniem, pudła juz sa i worki tez

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 15:41   #4901
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Płaca na początek 1000 zł to norma w Lublinie. W sumie nie wiem po co studiowałam 5 lat trudny kierunek .
Trudny kierunek wcale nie oznacza wysokich zarobków. Operator dźwigu zarabia więcej niż absolwent trudnego kierunku. Dlatego moim zdaniem nie można iść na studia z nastawieniem żeby w przyszłości mieć fach i kosić kasę, studia to nie zawodówka.

chociaż fakt, że przy 1000 zł można się sfrustrować...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 15:47   #4902
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
ostrowczanka , a co studiowalas, jak mozna zapytac?
Prawo.
Nie szłam na studia z przekonaniem, że będę nie wiadomo jaką kasę kosić, tylko dlatego, że mnie to zawsze interesowało, ale jasne jest, że w pewien ciąg logiczny łączy się prestiżowe studia=prestiżowa praca=pieniądze.

Stary 2008-12-03, 15:48   #4903
skrzatek24
Rozeznanie

Ostrowczanka natknęłam sie właśnie na artykuł. Może znajdzie się interesująca Cię branża:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...BLIN/465890516

Aż strach pomysleć co będzie ze mną jak po doktoracie nie dostanę etatu na uczelni. Oj bida będzie...
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 15:50   #4904
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Skrzatku - link nie działa.

Stary 2008-12-03, 15:50   #4905
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

znacie ten dowcip?

przychodzi matka do urzędu pracy i mówi, że szuka pracy dla syna. mamy za 5 tysięcy - operator dźwigu. nie, za tyle, to on będzie nonstop pił. hmmmm to mamy za 2,5 tys operator wózka widłowego. za dużo! bedzie tylko pił i palił. nie macie czegos za 700 -900 zł? hmm mamy, ale tu trzeba miec magistra...

sad but true - ja tez zaczynałam za 700 zł na ręke. teraz jest lepiej - wiec dla zasmuconych - bedzie lepiej

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2008-12-03, 15:50   #4906
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Prawo.
Nie szłam na studia z przekonaniem, że będę nie wiadomo jaką kasę kosić, tylko dlatego, że mnie to zawsze interesowało, ale jasne jest, że w pewien ciąg logiczny łączy się prestiżowe studia=prestiżowa praca=pieniądze.

prestiżowe czyli jakie?
Stary 2008-12-03, 15:52   #4907
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Posiadające pewną renomę, trudne, nie będące ogólnodostępne (no bo trudne), no i kojarzące się z prestiżem.
I nie chcę żeby to zabrzmiało jak jakieś wywyższanie się, czy coś w tym stylu - ja uważam po porstu że u nas jest generalnie za dużo mgr a ich wykształcenie zdecydowanie straciło na znaczeniu.

A ja znam taki dowcip:
Co mówi student prawa do absolwenta prawa?
-Frytki i colę poproszę.

Sad but true.

Edytowane przez Ostrowczanka
Czas edycji: 2008-12-03 o 15:54
Stary 2008-12-03, 15:53   #4908
skrzatek24
Rozeznanie

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...BLIN/465890516

Może ten będzie ok. A jak nie to na stronce dziennika wschodniego jest artykuł.
Stary 2008-12-03, 15:53   #4909
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Prawo.
studia trudne fakt- jak się nie idzie w aplikację itp to rzeczywiscie potem łatwo nie jest. nie myślałaś o jakies aplikacji?

Stary 2008-12-03, 15:57   #4910
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
do przedszkolaków- nauczam je baletu, taka moja mała praca, robiłam to całe studia i teraz też- aż znajdę coś "bardziejszego"
Wow! Ale fajnie!

Cytat:
Napisane przez annabel_lee Pokaż wiadomość
Już wróciłam. Wypisali mnie o 11. Napiszę coś więcej później, bo teraz nie mam siły. Ale to był koszmar
Kochana! pamiętaj, że my tu jesteśmy i zawsze Cię wysłuchamy. Ściskam Cię mocno!

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Aż strach pomysleć co będzie ze mną jak po doktoracie nie dostanę etatu na uczelni. Oj bida będzie...
Wow! To Ty doktorat robisz? Co się nic nie chwaliłaś wcześniej? Czy to ja przeoczyłam? Z czego (jeśli mogę spytać)?
Stary 2008-12-03, 15:57   #4911
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Myślałam i nadal myślę(to co się dzieje teraz dodaje mi motywacji), ale do egzaminu trzeba gdzieś popracować.
Zastanawiam się również nad zrobieniem uprawnień doradcy podatkowego.
Ech, ja tam wierzę w to, że znajdę pracę - czekam wciąż na pierwsze, wstępne wyniki postępowania w urzędach (tam ta procedura się ślimaczy) - w sumie mogę być panią urzędnik .
Zmieńmy temat, bo czuję że się użalam nad sobą - to pewnie dlatego, że "napaliłam" się na tamtą pracę...

Edytowane przez Ostrowczanka
Czas edycji: 2008-12-03 o 16:05
Stary 2008-12-03, 16:03   #4912
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Wow! To Ty doktorat robisz? Co się nic nie chwaliłaś wcześniej? Czy to ja przeoczyłam? Z czego (jeśli mogę spytać)?
A bo to nie ma czym się chwalić. A tematyka mojej pracy związana jest z szeroko pojętym kształtowaniem krajobrazu, więc z pracą po kolejnych 4 latach nauki może być niełatwo. No chyba, że mnie zostawią. Na razie niby chcą, ale znając zycie za 2,5 roku nie będą o tym pamiętać.
Stary 2008-12-03, 16:05   #4913
pola_m
Wtajemniczenie

Zgadzam się Ostrowczanko, za dużo tych magistrów

(mam nadzieję że nie brałaś moich ostatnich wypowiedzi za atak. Ja, po wielu rozmowach z takimi właśnie magistrami "nadliczbowymi" zaczęłam alergicznie reagować na słowa "skończyłem studia to mi się należy" czy podobne)

Taka u nas trochę chora sytuacja z tymi studiami, na zachodzie mgr to tytuł naukowy, ludzie częściej i chętniej kończą technika, zawodówki i nic im to nie ujmuje... Ci bardziej ambitni robią coś na zasadzie licencjatu i wystarczy.
A potem nie ma paranoi o jakiej mówisz, czyli magister w warzywniaku.
Stary 2008-12-03, 16:08   #4914
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja widzę teraz podstawowy bład, jaki zrobiłam w trakcie studiów - leniłam się. Pracowałam dorywczo albo w wakacje za granicą, a teraz nie mam co w CV wpisać. A wszyscy szukają doświadczonych pracowników.

Stary 2008-12-03, 17:59   #4915
sija
Zadomowienie

Annabel trzymaj się my tu wszystkie jesteśmy z Tobą.

Indygo czyżby wszyscy na potęgę drzwi wymieniali? Byłam dziś też na Rusałce w paru sklepach i widziałam gdzieś napis "drzwi od ręki" nie wiem tylko czy to były wewnętrzne czy zewnętrzne.

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 18:33   #4916
jodie
Zakorzenienie

no dobra, teraz ja sie wypowiem w temacie
Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość

a tak tylko nawiazujac do wypowidzi martuko, to czasami nie jest tak ze ludzie nie szanuja pracy , tylko pracodawcy nie szanuja swoich pracownikow i chca zeby pracowac za 1000 zl bez zarejestrowania, wiem bo moj maz tak ma wlasnie w tej chwili , jest dobrym fachowcem, wlasnie montuje szafy i kuchnie no i wlasciciel firmy po miesiacu mowi ze na razie da mu 500 zl, reszta za kilka dni i takie tam bzdety( a umawiali sie inaczej i umowa miala byc, a teraz ze dopiero po nowym roku, wrr), wiec moj maz poprostu nie poszedl i to nie dlatego ze nie szanuje pracy tylko jak tak mozna ludzi traktowac( jutro idzie po "cala" wyplate, zobaczymy...), a firma nie jest jakas mala i pieniadze robia...to taka tylko dygresja do tematu, nie chcialam nikogo urazic
a ja napiszę od strony pracodawcy, fakt w Rzeszowie ale zawsze - przez długi czas poszukiwałam pracownika na stanowisko magazynier - umowa o pracę + telefon + samochód + 1200 podstawa + premia - na rękę magazynier dostawał - 2 tys.praca pon-pt- 10-18
pierwszy ochotnik - przyszedł, rozmowa ze mną, z panem S. - ok, fajny , nadaje sie , przyjmujemy - ma przyjsć na następny dzień - było to w lipcu - do dnia dzisiejszego go nie widziałam.
drugi ochotnik - był pracował 3 dni - za ciężka praca a poza tym musi sie słuchać przełożonego - nie będzie pracował
trzeci przypadek - pracował tydzień - od 11 liczył czas do końca pracy, i cały cza grał w gry na telefonie.
wiecie wydaje mi sie że dajemy naprawdę dobre warunki , a praca nie jest cieżka -
i to nie chodzi o brak szacunku dla pracowników, naprawdę ludziom sie nie chce, wola siedzień na kuroniówce.
Cytat:
tu sie zgodze - dlatego chce otworzyc oddział w Lublinie - raz - będę częściej w domu , dwa - ludzie chca pracować ( taka mam nadzieje)

Cytat:
Myślałam i nadal myślę(to co się dzieje teraz dodaje mi motywacji), ale do egzaminu trzeba gdzieś popracować.
Zastanawiam się również nad zrobieniem uprawnień doradcy podatkowego.
Ech, ja tam wierzę w to, że znajdę pracę - czekam wciąż na pierwsze, wstępne wyniki postępowania w urzędach (tam ta procedura się ślimaczy) - w sumie mogę być panią urzędnik .
Zmieńmy temat, bo czuję że się użalam nad sobą - to pewnie dlatego, że "napaliłam" się na tamtą pracę...
problem tylko z tym iż aplikcja też trochę trwa , a jesli chce sie byc dobrym to na pracę też nie można sobie pozwolić, mam koleżanke która jest na aplikacji - widzę jak wygląda i ile ma czasu

Cytat:
Ja widzę teraz podstawowy bład, jaki zrobiłam w trakcie studiów - leniłam się. Pracowałam dorywczo albo w wakacje za granicą, a teraz nie mam co w CV wpisać. A wszyscy szukają doświadczonych pracowników.
to też sie zgodzę - jak robię nabór piszę w wymaganiach doswiadczenie - jesli brak od razu kasuję cv i jeśli ktoś bardzo mnie wkurzy to potrafię napisać kilka słów gorzkiej prawdy mimo że i tak jej nie zatrudnię, bo wg mnie wysyłanie cv tam gdzie jest wymagane doświadczenie lub wykształcenie a takowego sie nie ma to starata czasu i Waszego i tej osoby która to czyta - wyobrażcie sobie przeczytanie 600 CV które dostałam na stanowisko sprzedawca hi-fi - zgodnych z ogłoszeniem było 31 - kto mi zapłaci za czas spędzony nad reszta - nikt a przeczytac musze bo a nóż widelec coś sie znajdzie - a ten czas mogłabym wykorzystać na przyjemniejsze rzeczy.
a co do doświadczenia to Wam powiem że mimo iż nie mam studiów skończonych, perypetie opisywałam , a mam duże doswiadczenie bo długo pracuję - cześciej miałam problem którą prace wybrać niż gdzie wysłac cv - raz pozwoliłam sobie na długi urlop bez pracy trwający 3 m-ce - swiadoma w 100 % decyzja - 3 dni przed slubem odeszłam z wczesniejszej pracy i musiałam wypocząć,
teraz mnie pewnie zlinczujecie ale trudno

annabel
Stary 2008-12-03, 18:47   #4917
tola3804
Zakorzenienie

Jodie! Niby za co?

Ale co do doświadczenia, to weź pod uwagę, że wkurzające jest to, że np. ja chciałabym kiedyś pracować jako księgowa. Moje losy potoczyły się tak, że akurat trafiła mi się praca w marketingu i póki co tam pracuję. Tak więc doświadczenia w księgowości nie mam żadnego. Mam skończoną ekonomię, kurs dla samodzielnych księgowych - bilansistów i od zawsze mnie interesowała ta tematyka, ale fakt jest faktem, że doświadczenia nie mam akurat w tej dziedzinie. I jak przeglądam oferty pracy od kilku już lat na bieżąco, tak jeszcze nie widziałam, żeby ktoś szukał księgowej bez doświadczenia. Zawsze chcą z doświadczeniem 2-3-5-letnim. No więc pytam: gdzie ja mam je zdobyć?! Na studiach się nie leniłam, cv mam bogate, ale co z tego?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 18:52   #4918
jodie
Zakorzenienie

wiem Tola - rozmawiałysmy o tym wielokrotnie -ale przyznam sie szczerze - nas nie stać na to aby przyjąć osobe bez doświadczenia - zainwestować w nią , wyszkolić - kosztuje to i duzo kasy i dużo czasu - a jego nie mam wcale
a wiesz co jest najgorsze - ja zainwestuje , wyszkole a potem ta osoba powie mi :dowidzenia - jest sezon grilowy nie będę pracować - tak jak chłopak w którego postanowiłam zainwestować - bo pracowity itd.
Stary 2008-12-03, 19:01   #4919
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
wiem Tola - rozmawiałysmy o tym wielokrotnie -ale przyznam sie szczerze - nas nie stać na to aby przyjąć osobe bez doświadczenia - zainwestować w nią , wyszkolić - kosztuje to i duzo kasy i dużo czasu - a jego nie mam wcale
a wiesz co jest najgorsze - ja zainwestuje , wyszkole a potem ta osoba powie mi :dowidzenia - jest sezon grilowy nie będę pracować - tak jak chłopak w którego postanowiłam zainwestować - bo pracowity itd.
No wiem, wiem. Rozumiem też sytuację pracodawców, szczególnie małych firm, których na to nie stać. Ale wkurza mnie to, że nikt nie chce inwestować w ludzi, a wierz mi, że czasem przyuczenie danej osoby bardziej opłacałoby się firmie niż zatrudnienie osoby doświadczonej.
Stary 2008-12-03, 19:03   #4920
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Jodie, to ja chce być u Ciebie tym magazynem
z tego co widzę warunki luksusowe, a kasa wcale nie tak znacząco mniejsza niż u mnie - na kierowniczym stanowisku, w ciągłym stresie, po 9-10h dziennie, ze służbowym laptopem (chyba z 6-cio letnim) tylko po to, żebym mogła coś dokończyć w domu...
trochę mnie podłamało to, co napisałaś...

a co do Ciebie Ostrowczanka - przecież to nie jest tak, że zupełnie się obijałaś, pracowałaś dorywczo i jeździłaś do pracy na wakacjach, prawda? Niby co miałaś robić studiując prawo (dziennie?) - praktykować jako adwokat w sądzie?

Z jednej strony rozumiem stanowisko Jodie, bo ludzie piszą te aplikacje czasem zupełnie bez pojęcia, ale też nie można demonizować wagi doświadczenia zawodowego. Czasem więcej o predyspozycjach kandywada mówią jego zainteresowania, dorywcze prace których sie podejmował cyz nawet praktyki - zwłaszcza te, które sugerują nam, że to osoba ciekawa świata i obrotna....
Zdecydowanie łatwiej nauczyć konkretnej pracy niż zmienić osobowość.
Nie uczestniczę co prawda bezpośrednio w rekrutacjach, ale mówię z perspektywy kogoś kto zarządza zespołem. Ludzie u mnie mają rożne studia, zupełnie nie przystające niekiedy do wykonywanych obowiązków, ale się nauczyli ich w trakcie pracy i są super specjalistami. A to wynika tez z ich poważnego podejścia do pracy i obowiązków na nich ciążących... Aż przykro patrzeć na to, jak ich traktuje firma.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2008-12-03 o 19:06
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości