|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Hej Śliczności moje
Na początku do Leonci Kochana a jutro aktualne jeśli tylko masz ochotę. Proponuję Ci tak koło 9:30 pojawić się w przychodni, żebyś nie musiała lecieć ja myślę że wcześniej na pewno nie wyjdę. Wizytę mam na 8:40 ostatnio pani doktor z dyżuru dopiero przyszła więc spóźniła się i była po 9, potem wizytka więc zejdzie bo mam mieć usg Później mogłybyśmy przejść się na lody do myszki na 3 - go maja Wczoraj na komunii było bardzo fajnie, chociaż pod koniec dnia miałam już dość. Nogi mi spuchły jak baniaki, taki mi się te baleriny powżynały, że kosmos. Mam ranę na jednej nodze. Poza tym ledwo stałam kiedy trzeba było i mąż biegał za mną z krzesłem. Jakaś taka słabość mnie ogarnia i brak równowagi, mam wrażenie że się gibnę na któryś bok. W kościele siedziałam więc udało się przeżyć, ale ciężko było bardzo, przez niesamowitą duchotę. Stare baby siedziały koło mnie z jednej strony więc mi śmierdziało strasznie... i jeszcze się przyklejała jedna do mnie więc gdy tylko to było możliwe stawałam bokiem, żeby jej nie dotykać. Na końcu jak proboszcz wygłaszał podziękowania a wszyscy stali to myślałam, że już nie wyżyję, ale jakoś wystałam. Potem jedzonko było doskonałe. Poulette na placki pyszne zapraszam bo dostaliśmy z małżem całą tackę do domu Dziewczyny dziękuję za komplementy odnośnie kiecusi. Na pewno Wam się jeszcze pokażę z twarzą, ale ostatnio naprawdę nie wyglądam atrakcyjnie choć wszyscy mnie komplementują. Ja czuję się napuchnięta, mam zmęczoną twarz. Tak sie odbieram. MaładT kobitko, że ja Cie pod ręką nie mam, bo bym Cie pilnowała. Ja wiem, że zawsze będzie Cię korciło sprawdzanie co z tym draniem się dzieje i różne inne akcje, ale zapomnij o nim. Wykończ go w sądzie, na alimentach, ale nie chodź do niego, nie rozmawiaj z nim, z narzeczonymi, niech ma sobie co chce. Szkoda na niego Twoje czasu, energii, nerwów. Nie pozwól, żeby on sobie myślał że latasz za nim, albo chcesz rozbić jego związek. Głowa wysoko i honor na pierwszym miejscu. To gnój do potęgi, więc po wygranej sprawie zapomnij że istnieje i pozwól się do siebie zbliżać tylko porządnym facetom. Dziewczyny Andape i MaładT piękne wyrka Skręcamy z małżonem w piątek nie mogę się doczekać. Wiecie dziś wróciłam do domu totalnie przemoczona, nie wzięłam parasola a byłam na uczelni po wpis z wykładów i w czytelni po garść materiałów do magisterki. Tak się rozlało, że wróciłabym mokra nawet gdybym miała parasol - co prawda wtedy na pewno mniej. Utwierdziłam się w przekonaniu, że większość ludzi to "..." naprawdę... Chodzi mi akurat o kierowców. Stałam na ulicy i na 3 przejściach żaden się nie zatrzymał, nikt!!! Ja wiem, że widoczność ograniczona przez deszcz, ale mój wancuch naprawdę jest już spory i na ileś osób które nie zauważyły większość widziała spoglądając na mnie. Reakcji zero. Co więcej jeden tak przejechał, że fala wody skoczyła na chodnik, na szczęście się odsunęłam.
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Moje Drogie!
Mnie coś dziś niedobrze. Z oknem ponuro, ale przynajmniej się tak nie pocę. Coś czuję, że ten finisz ciąży to będzie masakra Teraz parę inf. - po 32 tygodniu dziecko przestaje byc skrajnym wczesniakiem i ma baaardzo duże szanse na przezycie i zdrowy rozwój. Kolejna granica to 34 Wtedy już wiele dzieci sobie dobrze radzi poza brzuchem.... No dobra, teraz mam pytanie odnośnie wyposażenia sypialnego, a dokładnie pościeli. Wiele z Was juz się zaopatrzyło, to może pomożecie: ile macie komplecików i co w skład Waszej pościeli wchodzi? |
|
|
|
#4893 |
|
Wtajemniczenie
|
Andape,Malad bardzo ładne łóżeczka dziewczyny
Ja na moje(a raczej Anastazji) łóżeczko jeszcze troche poczekam bo rodzice stwierdzili że nie ma co sie spieszyć narazie i dopiero w połowie czerwca wybierzemy sie na łowy. Gdyby nie to ze oni robia taki prezent małej łózeczko miałabym juz od dwóch miesiąca bo widziałam kiedyś podczas łazikowania po sklepach takie które mnie poprostu oczarowało ![]() Andape ja po glukozie też czułam sie podle,własnie z powodu tej długiej porannej głodówki.Pamietam jak dziś było mi słabo,a od tej cholernej glukozy miałam tak słodko w pysku że cały czas mnie naciągało ![]() A tak wogóle ważyłam sie dzisiaj na badaniach i w ciągu 2 tygodni przytyłam tylko pół kilo
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
jestem znów Wyremontowana co nie co, do porodu musi starczyć Powiem wam jedno dużo pijcie bo na izbie przyjęć usłyszałam-to normalna doleglowość ciążowa, macica uciska na kanaliki moczowe, robi sie zastój w nerkach. U mnie na szczęście tylko w jednej. W dniu przyjęcia był 2/3 stopień a drugiego już po lekach 1/2 stopień. Podłączyli mnie to ktg na którym wyszły skurcze małe, ale jeden jakiś większy więc fenoterol brałam i z tego, co zrozumiałam to w domu będę musiała go też brać. Pozatym garść tabletek kilka razy dziennie.Sosnowa nie odpisywałam na dzisiejszego meska bo wiedziałam że włącze zaraz wizaż i napiszę co i jak ![]() W ogóle dziękuję za eski kochane ![]() ![]() I zaczęłam bać się porodu po tym pobycie ale co wam tam będę opowiadać
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Pierworodka czy nie to chyba nie ma reguły
. Ja chcę żeby mały był zdrowy a reszta się ułoży w całość.
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Wy już macie po 30 którymś tygodniu a ja dopiero zaczęłam 28. Trochę wam zazdroszczę.
A po mojej wizycie czwartkowej na izbie przyjeć to jeszcze bardziej zaczęłam się bać pobytu w szpitalu w czasie porodu, bo porodu tak się nie boję jak tego szpitala. |
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
No witaj, Jola, fajnie, że jesteś
![]() Pod Szyndzielnia bylas?
|
|
|
|
#4898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciesze sie że wszystko wróciło do normy. teraz tylko dbaj o siebie,łykaj wszystkie zapisane piguły i byle do porodu ![]() Ja tez sie boje porodu,podejrzewam że wiekszość z nas sie go boi każda na swój sposób.W końcu najzwyczajniej w świecie nie wiemy co nas czeka,jak wielki będzie wymiar cierpienia jakie przyjdzie nam znieść Tak czy siak wszystkie damy rade bo w końcu kiedy dostaniemy nasze maleństwa w ramiona i tak zapomnimy o wszystkim co przyszło nam znieśc
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiecie jak się cieszę że jestem w domku![]() Tak Ania byłam w wojewódzkim, bo... jak te bóle mi się zaczęły rano to pierwsze z 5 minut bolało tak, że myślałam że zaraz umrę, ale przeszło (ten atak) i pobolewało tak że dało się wytrzymać. Pojechałam do laboratorium na badania wróciłam i już nie wstałam z łóżka tak bolało. I tak sobie leżę patrzę na zegarek a tu ten atak powatarza się co 10 minut... No więc telefon do męża i pojechaliśmy do tego szpitala, bo brałam pod uwagę, ze to może być zaczynający się poród... a tam mają dobry oddział patologii noworodka. No ale na całe szczęście to tylko nerka, ale jednak ten atak spowodował u mnie skurcze więc całe szczęście że pojechaliśmy. A mnie dali na sale z samymi po terminie które przy mnie dostawały bóle. To nie było nic miłęgo, bo ja mam jeszcze troche czasu i jakoś psychicznie nie czułam się gotowa na oglądanie jak one się męczą... Ale jak już rozkręcało się bardziej to je zabierali, ale i tak denerwowałam się razem z nimi...
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze Judi, że jesteś już w domu. Bo w domu to zawsze w domu a nie w szpitalu. Dbaj o Siebie i o maleństwo teraz bardziej niż kiedykolwiek
|
|
|
|
#4901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ilu czesciowe te komplecty to jeszcze sie nie zastanawiałam.
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Komplety pościeli zawierają poszewkę na poduszkę, na kołderkę i nie raz zawierają ochraniacz zaokrąglony
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
No nieźle.... Kukra, ja coraz bardziej czuję na karku zblizająca sie godzinę 0... Chociaż jeszcze mam troszkę czasu.
Jola, córka znajomej z pracy Mamy rodziła w Eskulapie. Z opieki oczywiście zadowolona jak najbardziej, tylko na drugi dzień ja juz wypisali i musiała jeździć potem z powrotem na badania z dzieckiem (rutynowa fenyloketonuria i takie tam). |
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś musi nadejść ta godzina 0
. Ja zabieram się za szykowanie torby do szpitala.
|
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Judi - kochana ciesze sie ze wrocilas do nas cala i zdrowa
Sosnowa - ja poscieli jeszcze nie mam ale jakos za tydzien bede zamawiac. Komplet bedzie mial 11 elementow i na poczatek dokupuje tylko dodatkowe przescieradlo. Mysle, ze nawet jak wypiore caly jeden komplet to i tak mam drugie przescieradlo, a dziecko do spania nie potrzebuje nic wiecej oprocz przykrycia (a to moze byc grubszy kocyk). Te wszystkie bajery jak falbanki, przyborniki czy baldachimy to tylko ozdoba. Ewentualnie dodatkowa poszewka na kolderke sie przyda. |
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w esculapie nie robią ani zdjecia bioderek ani badania słuchu więc liczę się z tym ze z małym trzeba bedzie potem jeździć po lekarzach:/. Ale przyznam że wiem że w esculapie podadzą mi srodek p/bólowy i zrobią cesarkę gdy będzie taka potrzeba bo wczoraj w wojewódzkim rano dziewczyna urodziła chłopca 4 kilowego, a dziewczyna z postury może 160 miała ale zadnych bioder, taka cała drobniutka. Męczyła się i męczyła, bóle parte miała dwie godziny... dziecko było za duże na jej rozmiary i w końcu musieli użyć tego próżnociągu czy jakoś tak żeby go wydostać. Ma jakiś ślad na głowie po tym i ponoć tego już się prawie nie używa bo czasem powoduje uszkodzenia mózgu. Ja i tak nie wiem jak to dziecko przez nią przeszło bo ona była naprawdę maluśka Kochane zmykam pomóc przy obiadku ![]() Jedyny plus szpitala to raz dziennie ktg, słuchałam sobie małego po 15 minut i 3 razy dziennie to przenośne słychanie serduszka, taki mały aparacik
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu witaj, dobrze że już jesteś.
napisałabym więcej ale nie mam siły na szczęście mąż wyrwie się pracy i zawiezie mnie do lekarza i apteki, to raptem 2 przystanki ale ledwo chodzę teraz.szybie edit: dziewczyny bierzcie magnez 3razy dziennie na skurcze i twardy brzuch. bardzo mi to pomogło. przynajmniej z tym mam spokój. |
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z powodu twardego brzucha dostałam no-spe.
Jowiszku w którym będziesz rodzić szpitalu?? |
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
W wojewódzkim tez nie robia usg bioderek, niestety.
(A z tego co wiem, to próżnociąg, mimo iż wygląda makabrycznie, to nie powoduje uszkodzeń... Rany mam nadzieję... Brrr.... Mała 11 elementów??? To co tam wchodzi? |
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
święta rodzina, jarochowskiego.
ostry atak hemoroidów, 3ci dzień ból non stop. Kasiu czy dobrze pamiętam, że wspominałaś o tym kiedyś? że miałaś ten problem ? jeśli tak to napisz mi proszę swoje rady na priv. |
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku współczuję...
Anula poczytała właśnie na necie i niestety powoduje i to bardzo często(ale nie musi), dlatego odchodzi się od stosowania i próżnociągu i kleszczy
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Judiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nio niech Cię wyściskam
i proszę się więcej nie rozchorowywać i żadnych szpitali do porodu Jeśli chodzi o pościel to ja mam taką 6 elementową. W jej skład wchodzi : poduszka, poszewka na poduszkę, kołderka, poszewka na kołderkę, ochraniacz na szczebelki, prześcieradło frotte na gumce. I mam dwa takie komplety pełne na zmianę. Wiecie właśnie dostałam kosmetyki Skarb MAtki Fajniusie, wykremowałam się i pachnę migdałowo dzidziusiem Polecam Sprzedającego gdyby któraś chciała, kosmetyki z bardzo długim terminem ważności, do 09.2009 i 03.2010
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Judi, dobrze, ze juz jestescie z malestwem w domu, w dwupaku Z tego co widze, to wszystkie zaczynamy przechodzic jakis kryzys ![]() Ja wlasnie wkroczylam w 8 miesiac....i nie chce myslec jak bede sie czula w 9 tym... Generalnie nie moge za duzo chodzic, bo chyba glowka uciska mi cos na dole i boli mnie podbrzusze. Czasem tez twardnieje brzuch Siedziec juz tez jakos wygodnie sie nie da, normalnie zaczynam etap wegetacji jakis chyba. Cokolwiek chce zrobic, zawsze pojawi sie jakas bariera ![]() Humor raz lepszy , raz gorszy. Czasem ciesze sie, ze juz niedlugo i pozytywnie mysle, ze co tam porod, ze dam rade i zrobie wszystko by jak najszybciej zobaczyc mojego dzieciulka. A czasem to mam napady paniczne, jakies leki...widok szpitali mnie paralizuje...no po prostu masakra ![]() Dziewczyny, nie wiem co sie ze mna dzieje |
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie zaraz padnę i stracę przytomnośc. Jakaś laska czytała moje posty na samotnych matkach i pisala mi w mailu bym się odezwała bo ma mi jakieś wiadomości do przekazania o których nie wiem. Przeczucie mi mówi ze chodzi o tego pajaca. Padnę!!! A za 10 minut na usg. I znowu zdenerwowana jak bum cyk cyk
|
#4916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe kasiuniu faktycznie teraz na komunie sie takie prezenty dostaje ze ![]() dla mnie bylo frajda jak dostalam zegarek a tu... ![]() a ty nie jedyna kasiuniu odbierasz sie negatywnie...ja juz nie chce mowic co mysle o sobie....hehe jeszcze chwila i nie bede wychodzila z domu ze wstydu ![]() Sosnowa jezeli chodzi o posciel to ja mam zamiar zamowic ta 11-czesciowa na allegro http://allegro.pl/item363235990__11e...ek_gratis.htmla druga to tylko zwykle poszewki no bo jednak trzeba miec na zmiane... Judi super ze wrocilas |
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale chyba jestem na jakimś takim etapie że same się chowają i jest spokój, ciekawe tez jak to będzie po porodzie , ale nie musiałam niczego stosować. Pamiętam, że Ela pisała też o hemoroidach i polecała Posterisan, kochana może warto zapytać w aptece o coś dobrego. Trzymam kciuki, żeby Ci szybko przeszło, to jest naprawdę straszne
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
aha kochane jak liczycie tygodnie ciąży, to liczcie sobie te skończone. Ja tam przyjechałam w 31 a oni ciągle ze 30. Oni liczą te skończone tygodnie, pełne. Piszę bo dla mnie to różnica, bo do kliniki w której będę rodzić przyjmują od skończonego 36 tygodnia. Czyli tak jakby 3 tygodnie przed terminem, wcześniej jakby zaczęło się coś dziać to muszę jechać do szpitala.:/
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jak tylko Ci się chce... ja mam autobus o 8:04 i będę tak pewnie 8:20 - 8:25 już na miejscu więc możemy sobie siedzieć i gadać do woli Ja na komunię dostałam m.in. barbie z której szaleńczo się cieszyłam, dla mnie mogła nie istnieć reszta prezentów Teraz jest strasznie materialistyczne podejście, nawet to dziecko... chociaż rodziców ma naprawdę dobrych i rozsądnych cały czas myślało co dostanie, ile jest pieniędzy w kopertach. Potem miał wielką reprymendę, że tak się zachowuje... ale widać, co jest silniejsze, niestety i nie wiem jak można na to wpłynąć, żeby taki młody człowiek to zrozumiał, mimo że tłumaczy się rozmawia, to i tak jest jeden temat.
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Kochana a jutro aktualne jeśli tylko masz ochotę. Proponuję Ci tak koło 9:30 pojawić się w przychodni, żebyś nie musiała lecieć ja myślę że wcześniej na pewno nie wyjdę. Wizytę mam na 8:40 ostatnio pani doktor z dyżuru dopiero przyszła więc spóźniła się i była po 9, potem wizytka więc zejdzie bo mam mieć usg
i jeszcze się przyklejała jedna do mnie więc gdy tylko to było możliwe stawałam bokiem, żeby jej nie dotykać. Na końcu jak proboszcz wygłaszał podziękowania a wszyscy stali to myślałam, że już nie wyżyję, ale jakoś wystałam. Potem jedzonko było doskonałe. Poulette na placki pyszne zapraszam bo dostaliśmy z małżem całą tackę do domu 
jestem znów

. Ja chcę żeby mały był zdrowy a reszta się ułoży w całość.

na szczęście mąż wyrwie się pracy i zawiezie mnie do lekarza i apteki, to raptem 2 przystanki ale ledwo chodzę teraz.
i proszę się więcej nie rozchorowywać