hula- hop 2 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-11, 22:09   #4891
KattiePL
Zadomowienie

Dot.: hula- hop 2

I ja się skusiłam na hula hop. Mam ze sklepu sportowego ok 90 cm, ale puste nic nie wsypywałam i kurcze spada mi prawie się nie kręcąc. Czy są jakieś metody żeby się nauczyć, np. stanąć w rozkroku, czy coś
Bo się normalnie dzisiaj załamałam
Czy po prostu chodzi o to, żeby szubko kręcić pupą?
Będę wdzięczna za wskazówki

Wesołych Świąt

Razem z kilkoma dziewczynami tworzymy KLUB LAKIEROWY - katalog lakierów do paznokci, ale regulamin forum zabrania mi podania jego adresu.
(Google)
KattiePL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 22:21   #4892
Renia90
Zakorzenienie

witam nowe Panie

dzisiaj dałam radę tylko 20 min-nie najlepiej się czułam.

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 22:45   #4893
BjutifulGerl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BjutifulGerl Pokaż wiadomość
mam pytanie. zakupiłam hulahup , rozmontowałam i wsypałam tam chyba z kilo ryżu. przesadziłam? bo dosyć ciezko sie kręci ile wy sypiecie.. pełniutko?
ponawiam pytanie proszę o odpowiedz

BjutifulGerl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 22:47   #4894
klaudynka18
Rozeznanie

Dziewczynki mam problem
Wczoraj kręciłam 30 minut, dziś postanowiłam też pohulać żeby zabić wyrzuty sumienia spowodowane zjedzeniem mojego ukochanego mazurka<wstyd> I kurcze, podczas kręcenia zaczyna mnie strasznie boleć kręgosłup Nie wiem czemu się tak dzieje,wcześniej było wszystko ok,a teraz pobolewa gdzieś od połowy pleców aż do odcinka lędźwiowego...Czy może to wynikać z przeholowania z hula-hop?

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-11, 23:35   #4895
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Bjuti nie ma regóły każda z nas innym modelemma inne wymagania i potrzeby, ja w moim starym miiałam tylko tyle nasypane co fabrykła dała i hulałam i się cieszyłam, teraz do nowego więcej nasypie , ale też nie chcę przesadzać
jak się czujesz na siłach to hulaj sobie i taksama oceń
Stary 2009-04-11, 23:48   #4896
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KattiePL Pokaż wiadomość
I ja się skusiłam na hula hop. Mam ze sklepu sportowego ok 90 cm, ale puste nic nie wsypywałam i kurcze spada mi prawie się nie kręcąc. Czy są jakieś metody żeby się nauczyć, np. stanąć w rozkroku, czy coś
Bo się normalnie dzisiaj załamałam
Czy po prostu chodzi o to, żeby szubko kręcić pupą?
Będę wdzięczna za wskazówki

Wesołych Świąt
Kattie PL przede wszystkim ćwiczenie czyni mistrza Musisz próbować,najlepiej codziennie po kilka minut i sama zobaczysz,że efekty pojawią się bardzo szybciutko Co do metod kręcenia,to każda z nas ma inną, mnie np.najwygodniej kręci się stojąc w lekkim rozkroku i kołysząc się z boku na bok. Zauważyłam też,że trzeba się skupić na biodrach,to nimi ruszam,a nie samą talią/brzuchem(tak myślałam na początku). Z tym,że tak jak mówię-każda z nas musi sobie indywidualnie dobrać najskuteczniejszą metodę na hh

Stary 2009-04-12, 06:15   #4897
Beatka10
Raczkowanie

Cytat:
ja jak wsypywalam to do oporu- wyszlo mi jakies ponad pol kg i po kilku dniach wydawalo sie za lekkie , ale juz nie moglam dosypac bo nie bylo miejsca dziewczyny tu tez kreca kilogramowym hh , wiec jesli dla Ciebie jest to za duzo to po prostu troszke wysyp

a tak w ogole to dzien dobry wszystkim w ten Wielkanocny poranek ja wlasnie pije sobie czerwona herbatke( jedyny moj nalog) zeby mi spalila to co wczoraj zjadlam a niebawem sie bede szykowala na pyszne sniadanko... pozniej obiad u babci..jutro to samo...juz widze swoj brzuch we wtorek rano...
Dziewczynki od wtorku krecimy na dwa etaty
Milego dnia zycze Wszystkim

Edytowane przez Beatka10
Czas edycji: 2009-04-12 o 06:16
Beatka10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-12, 06:24   #4898
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

a więc po świętach od razu idę w poszukiwaniu hula-hop
dzięki za odpowiedzi, i Wesołych Świąt
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 12:03   #4899
KattiePL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
Kattie PL przede wszystkim ćwiczenie czyni mistrza Musisz próbować,najlepiej codziennie po kilka minut i sama zobaczysz,że efekty pojawią się bardzo szybciutko Co do metod kręcenia,to każda z nas ma inną, mnie np.najwygodniej kręci się stojąc w lekkim rozkroku i kołysząc się z boku na bok. Zauważyłam też,że trzeba się skupić na biodrach,to nimi ruszam,a nie samą talią/brzuchem(tak myślałam na początku). Z tym,że tak jak mówię-każda z nas musi sobie indywidualnie dobrać najskuteczniejszą metodę na hh
Dzięki
W sumie to właśnie to chciałam wiedzieć
Kiepsko mi idzie, ale jak mówisz że trzeba być cierpliwym to nie będę się poddawała. Powiem szczerze, że od samych tych nieudolnych prób bolą mnie lekko mięśnie brzucha. Moja mama się ze mnie śmieje, że od samego schylania po hh powinnam coś zwalić

Buziaki dla wszystkich hh-owiczek

Razem z kilkoma dziewczynami tworzymy KLUB LAKIEROWY - katalog lakierów do paznokci, ale regulamin forum zabrania mi podania jego adresu.
(Google)
KattiePL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 15:49   #4900
20Agatka20
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Najpierw życzę wam wszystkim wesołego jajka i pysznych świąt , no i mokrego poniedziałku
A wracając do hulania to machnęłam dzisiaj 40 minut
Pozdrawiam
20Agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 00:18   #4901
klaudynka18
Rozeznanie

Ponawiam moje pytanie-czy któraś z Was odczuwa ból kręgosłupa podczas kręcenia?Czy może to wynikać z przeciążenia organizmu?

Stary 2009-04-13, 07:25   #4902
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Ponawiam moje pytanie-czy któraś z Was odczuwa ból kręgosłupa podczas kręcenia?Czy może to wynikać z przeciążenia organizmu?
Ja odczuwalam jak krecilam codziennie tak z godzine. Najlepiej jest jednak krecic albo co drugi dzien po jakies max 30 minut (15 na jedna strone i 15 na druga ;P) albo codziennie np. po 15 (7,30 na jedna strone i 7,30 na druga)
Stary 2009-04-13, 09:34   #4903
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
Ja odczuwalam jak krecilam codziennie tak z godzine. Najlepiej jest jednak krecic albo co drugi dzien po jakies max 30 minut (15 na jedna strone i 15 na druga ;P) albo codziennie np. po 15 (7,30 na jedna strone i 7,30 na druga)
Rozumiem...Ja kręcę tylko w jedną stronę, zazwyczaj w poniedziałki,środy i piątki. A wtedy,kiedy zaczął mnie boleć kręgosłup,to hulałam dzień po dniu...Muszę bardziej uważać Dzięki za odpowiedź

Stary 2009-04-13, 13:11   #4904
phony
Wtajemniczenie

jak krecisz w jedna strone to bedziesz miala wieksze wciecie tylko z jednej strony xP
Stary 2009-04-13, 13:18   #4905
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
jak krecisz w jedna strone to bedziesz miala wieksze wciecie tylko z jednej strony xP
Absolutnie nie prawda może tak być, ale to nie reguła.I zależy też od tego w jaki sposób się kręci, bo jak wiadomo każdy kręci tak jak mu najwygodniej, a jeśli się "giba" na boki to nie ma opcji, żeby talia była nierówna.

Edytowane przez Panikaa
Czas edycji: 2009-04-13 o 14:55
Panikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 14:52   #4906
klaudynka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panikaa Pokaż wiadomość
Absolutnie nie prawda może się tak być, ale to nie reguła.I zależny też od tego w jaki sposób się kręci, bo jak wiadomo każdy kręci tak jak mu najwygodniej, a jeśli się "giba" na boki to nie ma opcji, żeby talia była nierówna.
Zgadzam się z Paniką. Ja kręcę już ponad miesiąc, cały czas w jedną stronę,gibiąc się na boki i uważnie obserwuje zmiany w mojej talii i mam równiutkie wcięcie z jednej i z drugiej strony.Tak więc nie ma co tutaj wprowadzać w błąd,wiem to z własnego doświadczenia

Stary 2009-04-13, 15:01   #4907
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panikaa Pokaż wiadomość
Absolutnie nie prawda może tak być, ale to nie reguła.I zależy też od tego w jaki sposób się kręci, bo jak wiadomo każdy kręci tak jak mu najwygodniej, a jeśli się "giba" na boki to nie ma opcji, żeby talia była nierówna.
ja mam krzywą talię, ale nie od hula hop.. kiedyś myślałam, że od hh bo kręciłam długi czas w jedną stronę.. jednak mam 'genetycznie' krzywą talię bo mam to nawet wpisane w karcie zdrowia(ostatnio przeczytałam bo dorwałam ją do ręki ).
dzisiaj póki co 20 min a czy będzie więcej to się zobaczy

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 15:08   #4908
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
ja mam krzywą talię, ale nie od hula hop.. kiedyś myślałam, że od hh bo kręciłam długi czas w jedną stronę.. jednak mam 'genetycznie' krzywą talię bo mam to nawet wpisane w karcie zdrowia(ostatnio przeczytałam bo dorwałam ją do ręki ).
dzisiaj póki co 20 min a czy będzie więcej to się zobaczy
Ja też mam lekko nierówną talię, lecz jest to tylko i wyłącznie wina skrzywienia kręgosłupa A nie dawno się mierzyłam i po paru dniach kręcenia ubyło 1 cm w talii
Panikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 15:14   #4909
OOO Kika OOO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KattiePL Pokaż wiadomość
Dzięki
W sumie to właśnie to chciałam wiedzieć
Kiepsko mi idzie, ale jak mówisz że trzeba być cierpliwym to nie będę się poddawała. Powiem szczerze, że od samych tych nieudolnych prób bolą mnie lekko mięśnie brzucha. Moja mama się ze mnie śmieje, że od samego schylania po hh powinnam coś zwalić

Buziaki dla wszystkich hh-owiczek

Miałam to samo Pierwszy tydzień to tylko podnoszenie i opadanie w kółko, ale po prostu trzeba znaleźć swoją własną metodę a i efekty będą. Wystarczy, że się nie poddasz i pokręcisz kilka dni. Ani się obejrzysz a będziesz kręcić jak szalona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-13, 16:25   #4910
vanadis
Wtajemniczenie

Witam Ja kręcę od wczoraj, wystartowałam z 20minutami, dziś delikatnie czuje brzuszek ale zamierzam dalej i dalej bo od wrzesnia bym chciała się nie wstydzić brzuszka. Z tym że mam pytanie, znowu odnośnie dosypywania czegoś do środka HH. Ja mam puste i jest tak dobrze przyspojone że ni jak tam sie nie da dosypać nic:/ Wiec kręcę takim i teraz moje pytanie, czy jak dosypie np. tego ryżu czy to coś da czy nie ? Bo już zupełnie nie wiem, tutaj widzę że dziewczyny nawet po 1kg dosypują więc nie wiem. Jak lepiej?
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 16:36   #4911
Nusiunia
Raczkowanie

A czy zwykłym HH jak sie kręci too też da efekty ?
Ja jestem załamana moim brzuchem
Nusiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 17:41   #4912
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nusiunia Pokaż wiadomość
A czy zwykłym HH jak sie kręci too też da efekty ?
Ja jestem załamana moim brzuchem
mi wszyscy polecają dziecięce hh wypełnione ryżem
a się skuszę, bo nie mam w zwyczaju kupować kół po 60zł
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 19:55   #4913
Ayshaa
Rozeznanie

hej dziewczyny
retyy, jak dawno nie pisałam na wątku hh
ale wszystko z braku czasu.,.. na kręcenie też niestety...
ostatnio różnie bywa z tym, zazwyczaj jak już znajdę czas to kręce 20 min, max pol godz bo jeszcze inne ćwiczenia.
ale dziś udało mi się aż 1.5 godziny pokręcic
bo jakos tak fajnie mi się kręciło, ciepło było to okno na oścież, słońce w pokoju, film w tv no i kręciłam trzeba spalić jakoś świąteczne kalorie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-13, 19:59   #4914
klaudynka18
Rozeznanie

Dziś 30 minutek
Kręgosłup na szczęście prawie nie bolał(może troszeczkę pod sam koniec hulania). Chciałam sobie w sobotę wieczorem wypełnić hula hop,ale okazało się,że żwirku mam za mało,a grochu albo fasoli w ogóle I niestety kręciłam dalej pustym hula hop. Ale jutro już na szczęście otwierają sklepy i zamierzam kupić coś do wypełnienia hh Jak myślicie co będzie lepsze-żwirek dla kota,groch czy fasola?

Stary 2009-04-13, 20:02   #4915
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
Dziś 30 minutek
Kręgosłup na szczęście prawie nie bolał(może troszeczkę pod sam koniec hulania). Chciałam sobie w sobotę wieczorem wypełnić hula hop,ale okazało się,że żwirku mam za mało,a grochu albo fasoli w ogóle I niestety kręciłam dalej pustym hula hop. Ale jutro już na szczęście otwierają sklepy i zamierzam kupić coś do wypełnienia hh Jak myślicie co będzie lepsze-żwirek dla kota,groch czy fasola?
ja mam kaszę gryczaną średnią i świetnie mi sie kręci
moim zdaniem fasola będzie za ciężka, żwirek też... możesz sobie zaszkodzić, przecież kręcąc obija się nerki, kręgosłup.. ale to tylko moje zdanie
Stary 2009-04-13, 20:21   #4916
Ania002
Rozeznanie

Dziś 40 minut
Ania002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 20:37   #4917
klaudynka18
Rozeznanie

Ok może być i kasza
Gdyby ktoś miał jakieś inne propozycje czym można wypełnić hula hop to bardzo proszę,bo jutro coś tam zakupić muszę

Stary 2009-04-13, 22:16   #4918
inka113
Raczkowanie

Dziewczyny! Bardzo chętnie przyłączę się do was! Kręcę co prawda dopiero od tygodnia ale w grupie zawsze raźniej i motywacja większa.
Zamówiłam na allegro takie kułeczko z masażem (teraz mam zwykłe za 5zł). Podobno na początku boli ale efekty są niezłe. Zobaczymy!
Czy którejś z was udało się zrzucić jakieś kilogramy dzięki samemu hula? Tzn. czy regularny trening naprawdę daje efekty czy jest tylko pierwsze uderzenie w postaci kilku centymetrów mniej a później trzeba się inaczej wspomagać?
Musze zgubi jakieś 5 kg i to wasnie z okolic brzucha, dołu pleców i talii. Reszta jest nawet ok.
inka113 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 06:46   #4919
casidy86
Raczkowanie

Cytat:
Ok może być i kasza
Gdyby ktoś miał jakieś inne propozycje czym można wypełnić hula hop to bardzo proszę,bo jutro coś tam zakupić muszę
ja wypełniłam moje ryżem, niektóre dziewczyny wypełniły wodą albo piaskiem, grochem lub kablem, drutem itp. Napełnione hh dużo fajniej się kręci, noi takie cięższe chyba szybciej ubija ten tłuszczyk

casidy86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-14, 09:37   #4920
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

od dziś zaczęłam - 10 min, ale wiadomo, że kilka razy spadło

pies jak zobaczył co robię, wyszedł z pokoju
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości