![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
dzięki Kokaina
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki. ![]() ![]()
![]() |
#4893 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o takim R, co tu jest nie tak, bo taki nietypowy dzień miałam.
6:30 przed bieganiem nie mogłam dużo jeśc więc jest: kromka razowca z duzym plastrem polędwicy io musztardą, ogórek. Biegałam ponad pol godiznki. W między czasie miseczka surówki z białej kapusty (taka z marchewką, która stoi w zalewie z octu i cukru, ale jest odsączana więc zawartość cukru jest minimalna) 10:30 ciasteczka owsiane pieczone: 3 łyżki owsianki, odrobina mleka, malusieńkie jajko, łyzka musli (z Sante wielozbożowe), łyżka otrębów pszennych 100g twarogu 3% to wszystko wpiekarniku upieczone w formie ciasteczek, do tego maliny. 14:00 piers z kuraka na łyżce oliwy smażona z dużym pomidorem, i do tego mnóstwo surówki z białej kapusty (uwielbiam ja :P) I teraz o 16:00 zasnelam na jakies dwie godziny.. 18:00 Znów miseczka tej surówki z białej kapusty, wieśniak lekki, 20g orzechów, i dwa duże ziemniaki z kefirem 100g (wiem, nie bardzo, ale po tym .śnie głodna byłam) 20:30 dwa plastry szynki z indyka, duża marchewka, pól kromki razowca, kawa z mlekiem. Tutaj godzine jeździłam na rolkach i pobiegałam z 15 min. Po 24:00 zjem serek homo naturalny z pomidorkiem i pójdę spac jakoś koło 2:00 bo będe film oglądać. Niby dużo zjadłam, ale też dzień był intensywny i bardzo długi, więc sama nie wiem. Najgorzej, że te ziemniaki zjadłam, a nie było ich mało. Proszę o ocenę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
Redukcja
I Śniadanie: kubek czarnej kawy bez cukru, bułka z jakimiś otrębami z białym serem i pomidorem, bułka zwykła (!) z białym serem-na jednej połówce pół łyżeczki miodu, na drugiej łyżeczka musu jabłkowego będzie: II Śniadanie:4 łyżki musli z 1 szkl. wody i 1 szkl. mleka Obiad:biały ryż gotowany z warzywami(pewnie jakaś kukurydza, papryka), kawałek kurczaka gotowanego Podwieczorek:hmm- serek homo (może być np/ waniliowy czy nie na redukcji? :/) Kolacja: omlet z 1 jajka z kawałkami szynki (?) |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a powiedzcie mi jak powinien wyglądać jadłospis, jeśli chcę być na diecie 1000 kcal?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Raczkowanie
|
wczorajsze U:
Ś: tosty - 2 kromki żytniego, 2 plasterki szynki drobiowej, 2 plasterki sera żółtego, papryka, ketchup, zielona herbata, mandarynka IIŚ: 2 gofry z bitą śmietaną, truskawkami i sosem czekoladowym ![]() O: pieczeń jakaś tam w sosie koperkowym, ziemniaczki, buraczki P: serek homo naturalny z migdałami 2 marchewki K: bułeczka żytnia z 3 łyżkami twarożku, całym jajkiem na twardo, pomidorem i plasterkiem sałaty po kolacji wpadło jeszcze małe jabłuszko ![]() ![]()
#4897 |
Rozeznanie
|
U
1.serek wiejski 200g + kawa mrożona z mlekiem 0,5% 2.jagodzianka bez posypki 3.ok. 450g warzyw na patelnie z keczupem 4.pokrojony pomidor + ogorek małosolny 5.serek homogenizowany waniliowy z rodzynkami 150g |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Raczkowanie
|
Mało jak na u.
#4899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a więc: 1. 200kcal + 30 = 230kcal 2. 300kcal 3. 180kcal, nie znam dokładnej kaloryczności to niech będzie, że 200, no. 4. 20kcal 5. max. 200kcal 950kcal! dziewczyno, przecież to głodówka, a nie żadne U. ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
Też amm wrażenie że jesz coraz mniej, teraz to wygląda na głodówkę.
#4901 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet jeśli i 200 kcal więcej to i tak mało. To nie jest U.
![]() |
#4903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To i bardzo mało.
![]() |
#4904 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Mam nadzieje, ze nie obrazicie sie jezeli przylacze sie do Waszego cudownego watku ![]() ![]() ![]() ![]() RRRedukcja 7.00 Sniadanie: 2 kromki ciemnego chleba, 2 plasterki szynki drobiowej, pomidor, zielony ogorek, jablko, 10.00 II Sniadanie: salatka: tunczyk(pol puszki), por(pol), zielony ogorek(1/3) i nie wiem czy moze byc kukurydza czy nie(?!), nektarynka 1.00 Obiad: pieczona piers z kurczaka(150g) czy to jak przyprawie ma jakies ogromne znaczenie? na lyzecze oliwy z oliwek, kapusta pekinska, ogorek zielony, kiszony, pomidor, prazone pestki dynii, jogurt naturalny 200g. 16.30 Podwieczorek: serek homo, migdaly, orzechy(tak z 2 garsci), marchewka, 20.00 Kolacja: wedzona makrela tak z 100 gram, 2 kromki ciemnego chleba, pomidorek Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny Kochane!
bo ja tu Was czytając kilka[naście] stron wstecz kilka dni temu znalazłam przepis na placki wieśniakowe [szklanka mąki, 2 jajka, proszek do pieczenia, aromat waniliowy i serek wiejski]. mam pytanie jaki to ma być ten serek? w kostce czy w pudełku czy obojętnie jaki? z góry dziękuję za pomoc! ![]()
#4906 |
Raczkowanie
|
Yuza, kukurydzy raczej nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Raczkowanie
|
Summertime dzieki
![]() ![]() ![]()
#4908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo sama nazwa wskazuje placki wiesniakowe, czyli od serka wiejskiego, ktory potocznie zwany jest wiesniakiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy na r mogę jeść naleśniki zwykłe np z masą twarogową (biały ser,żołtko) ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
wiesz co, akurat ja smażę bardzo cienkie i bez oleju całkowicie, mogą być ? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dzisiejsze U/lekkie P: I. standardowa owsianka [pół szklanki płatków, pół szklanki mleka, orzechy włoskie, pół gruszki, cynamon] kawa rozpuszczalna z mlekiem II. bułka pełnoziarnista owsiana z masłem, polędwicą drobiową, sałatą, papryką zieloną, czerwoną, pomidorem ![]() mała nektarynka III. wczesny obiadek- pierś z kurczaka z curry i ziołami, 50g. [pół woreczka] kaszy jęczmiennej [mało, wiem, ale ja nie toleruję innej kaszy niż manna, a mama we mnie wcisnęła..], pół paczki warzyw na patelnię; c.d.n. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o takim R, co tu jest nie tak, bo taki nietypowy dzień miałam.
6:30 przed bieganiem nie mogłam dużo jeśc więc jest: kromka razowca z duzym plastrem polędwicy io musztardą, ogórek. więcej białka powinno być- traktuj to jako posiłek przedtreningowy Biegałam ponad pol godiznki. W między czasie miseczka surówki z białej kapusty (taka z marchewką, która stoi w zalewie z octu i cukru, ale jest odsączana więc zawartość cukru jest minimalna) a dlaczego nie zjadłaś porządnego posiłku od razu po bieganiu? duży błąd. po treningu powinien być posiłek złożony z ww złożonych i dużo białka.. 10:30 ciasteczka owsiane pieczone: 3 łyżki owsianki, odrobina mleka, malusieńkie jajko, łyzka musli (z Sante wielozbożowe), łyżka otrębów pszennych 100g twarogu 3% to wszystko wpiekarniku upieczone w formie ciasteczek, do tego maliny. pysznie, zdrowo i bardzo ładnie ![]() 14:00 piers z kuraka na łyżce oliwy smażona z dużym pomidorem, i do tego mnóstwo surówki z białej kapusty (uwielbiam ja :P) okay ![]() I teraz o 16:00 zasnelam na jakies dwie godziny.. 18:00 Znów miseczka tej surówki z białej kapusty, wieśniak lekki, 20g orzechów, i dwa duże ziemniaki z kefirem 100g (wiem, nie bardzo, ale po tym .śnie głodna byłam) za dużo tej kapuchy już. ^^ rozumiem, że lubisz, no ale ogranicz do jednego posiłku. ; ) a ziemniaki to nic złego 20:30 dwa plastry szynki z indyka, duża marchewka, pól kromki razowca, kawa z mlekiem. może być, chociaż znów jakoś mało mi tego białka przed uprawianiem sportu.. Tutaj godzine jeździłam na rolkach i pobiegałam z 15 min. Po 24:00 zjem serek homo naturalny z pomidorkiem i pójdę spac jakoś koło 2:00 bo będe film oglądać. okay, ładnie Niby dużo zjadłam, ale też dzień był intensywny i bardzo długi, więc sama nie wiem. Najgorzej, że te ziemniaki zjadłam, a nie było ich mało. Proszę o ocenę. jeśli chodzi o moją opinię, to ruchu masz dość sporo, ale co bym zmieniła- napisałam wyżej. ; )
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Raczkowanie
|
Star15, dziekuje za cenne wskazowki
![]() ![]() ![]() ![]()
#4919 |
Raczkowanie
|
Star15, dziękuję ślicznie za ocenkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jeszcze jedno krotkie pytanko
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.