![]() |
#4891 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Zrobiłam sobie słabiutką kawkę i zabieram się za czytanie, aż strach pomyśleć... tyleście napisały....
A tak poza tym,to DZIEŃ DOBRY wszystkim ![]()
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poza tym Dzieńdoberek w ten słoneczny dzień(przynajmniej u mnie) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Troche sie uspokoilam bo wygooglowałam co nieco o tych nieszczesnych ruchach... pisza 2 dziewczyny do poloznej "Jestem w 21 tygodniu pierwszej ciąży. Martwi mnie, ze jeszcze nie czuje ruchów mojego dzieciątka. Dlaczego tak się dzieje? Czytałam, ze zwykle następuje to miedzy 16 a 20, ewentualnie 22 tygodniem. Kiedy będę czuła te ruchy? Patrycjo, wiadomości które znalazłaś w książkach są prawidłowe, ale nie widzę powodu do zmartwienia. Ruchy dziecka są bardzo indywidualnie odczuwane przez kobietę i jest to uzależnione od "wrażliwości" jej macicy. Jeżeli w czasie badań położniczych i USG są widoczne ruchy płodu i tętno, czyli czynność serca są prawidłowe to jeszcze raz zapewniam że nie ma powodów do zmartwienia. Zdarzają się kobiety, które ruchy płodu zaczynają wcześniej widzieć ( falowanie brzucha ), niż czuć. Czasami następuje to dopiero po 30 tyg ciąży" "Jestem w 22-23 tyg. ciąży i nie odczuwam wyraźnych ruchów dziecka, choć badania lekarskie są dobre. Co jest z moim przypadkiem? Są kobiety, które bardzo długo nie odczuwają ruchów płodu. Jest to spowodowane mała wrażliwością zakończeń nerwowych. Taka sytuacja nie jest w żadnym wypadku objawem jakiejś nieprawidłowości w rozwoju ciąży. Zdarza się ze kobieta zaczyna czuć ruchy dopiero około 30 tygodnia ciąży. Jeżeli badanie usg jest prawidłowe i tętno płodu slyszlne to oznacza, że należysz właśnie do tej grupy kobiet" |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
A ja już byłam dzisiaj w sklepie dziecięcym i oglądałam między innymi wózki i wpadł mi w oko inny niż dotychczas(x lander xa) to jest do niego link atlantic
http://www.allegro.pl/item459028424_...ia_gratis.html Powiedzcie co myślicie o nim |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4898 |
Raczkowanie
|
widziałam na żywo wersję niebieską i bardzo mi się podobał ...zawiesiłam na nim oko, że tak powiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wozek ktory ja wybrałam wazy 21 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daj znać jak wrócisz;] Cytat:
Raspberry popływaj tez za mnie, ja dzisiaj mam lenia... a dlaczego skończyłyście temat łożyska...? a tak fajnie i ciekawie było...heheh
![]() |
#4902 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
fakt faktem,ze wózki z pompowanymi kołami zawsze są cięższe |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Ale 14 kg to jest normalna waga wózka pomyśl czy stabilny bezie wózek ważący mniej nie mowimy tu o 1 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nic o tym nie jest napsane ale powiem ci szczerze że mi wszystko jedno bo stawiamy auto pod samym domem więc dxwigac nie bede a wózek zmiesci sie w bagażniku nawet z gondolą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basia85 no własnie pomysl o tym czy lekki wozek bedzie stabilny bo moim zdaniem 14,5 kg to jest lekki wozek i nie widzialam lzejszych, zeby ci potem wiatr nie porwał tego wozka razem z dzieckiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile waza inne wozki, moj z pompowanymi wazy podobno 12 kg, a jakie to sa lekkie wozki, ile waza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
a ja porządkuję szafę, wywalam rzeczy, w ktorych nie będę chodziła przez najbliższy rok i wywożę do rodziców.
3 reklamówki butów też wywożę (skąd ich tyle mam, skoro nigdy nie mam co włożyć ![]() muszę powoli kombinować gdzie dam ciuszki dla dzidziusia, trzeba zwolnić jakąś szafkę ![]()
#4909 |
Zakorzenienie
|
Ja napisalam ze wozek 14 kg jest za ciezki dla mnie ??? gdzie tak napisalam ??? bo moj wozek wazy 21 kg i mi to nie przeszkadza, chyba ci sie osoby pomyliły bo to Basia85 napisala, ze ten wozek wazy 14,5 kg a ona woli lzejszy |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba taki dzis jest dzien pracowity, bo ja tez jak wzielam sie za sprzatanie to az sama byłam w szoku ze nawet porzadki w szafkach porobilam ale ja zrobilam porzadek z kosmetykach bo mam tego cala szake duza a polowa rzeczy juz przeterminowana ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zadomowienie
|
jak juz skonczycie u siebie to zapraszam do mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Raczkowanie
|
u mnie waga wózka nie jest jakimś głownym priorytetem
ale 21kg plus dzidzius to rzeczywiscie sporo.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi nie przeszkadza bo moze jakas herod baba nie jestem ![]() a u mnie na 99% w gre wchodzi ten wozek, pokazuje jeszcze raz a pisze ze na 99% bo za te 4 m-ce moze mi sie jeszcze cos odmienic ale raczej nie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=457881467 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolejna koleżanka wczoraj straciła fasolkę swoją!!! smutno nam Zanka aż tyle już??? a który Ty dokładnie tydzień? bo Ty jakoś początek marca, a ja 21 marca, więc różnica między nami nie duża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Wtajemniczenie
|
Ufffff udało mi się przebrnąc przez 12 stron!!!!!!!!! w międzyczasie obejrzalam filmik z synkiem i wstawiłam pranko
![]() A więc tak Gosiunia śliczne macie te fotki ze ślubu ![]() Co do NK to weszłam pooglądałam, ale co niektórzy mają zablokowane konta i nawet spokojnie zdjęć pooglądać sobie nie można ![]() ![]() Tam3Pink, czy znasz opcję wielopostów??? Amazonia a co to są baloniki do wywoływania porodów??? Jastiniada i Spacegirl przyjeżdzajcie do Irlandii ![]() ![]() Emzeta ale pojechałas... ponadto podobno w 2-3 dniu po porodzie jest nawal czy zawal mleka (zapomnialam jak sie to nazywa) i trzeba odciagnac, zeby cycki nie wybuchly, ale ponoc mozna to i recznie zrobic... he he he, wydoic sie mozna czyli ![]() Podobno wydoic mozna wszystko co ma sutki ![]() Dobre... a z tym odciaganiem mleka, to mnie odciągacze bardzo drażniły, po jakimś czasie i wieeeelu próbach sama odciągałam mleko ręcznie, "doiłam" jak to Emzeta napisała... było szybcie, sprawniej i wiedziałam kiedy działo się coś nie tak. Raspberry gdzie ten brzuch ciążowy sie podział???? Taka jakaś jeszcze płaska jesteś... gdzie te ciacha i pianki i czekolady, którymi "podobno" się opychasz??? Co???? :chytry: Gabriella córka bedzie jak nic, dziewczynka, ja Ci mówię ![]() Lapochka gratulacje!!! kolejnego chlopca mamy w drużynie ![]() Emilka mi ten Twój brzuchol to tez na dziewczynke wygląda... Memi - dziekuję przynajmniej ktoś mnie rozumie ![]() Emzeta ja to nie "ja" ta niezidentyfikowana na NK ![]() ![]() Buziaczek fajny ten zestaw i nawet niedrogi, mi najbardziej podobaja sie jasnobrązowe koloty, były tam misie i łos chyba... Dul ładne to łóżeczko, samej marzy się taka robiona na stary styl kołyska ![]() Spicegirl bardzo praktyczne to łóżeczko, w sumie do trzeciego roku zycia masz gdzie dzieko połozyc spać. Jaga z mężem sie nie kłóć!!! Pamietaj, że to tylko hormony i że niedługo przejdzie ![]() Buziaczek, a widzisz??? A juz się martwiłaś, że nie przytyjesz ![]() Co do wózkow, to my ostatnio znleźlismy taki fajny, cztero funkcyjny, a najlepszy bajer to to, że ma kilometromierz ![]() Basia85 witamy ![]() Amazonia my na pewno pojedziemy razem ![]() ![]() ![]() Memi az tak źle z tą wagą??? ja ostatnio nie staję na wagę, bo puchnę i wiem, że waga bedzie przekłamywać... ![]() ![]() I jeszcze co do łozyska, to gdzies kiedys czytalm, że jedna rodzina (ortodoksyjna chyba) SPOŻYŁA łożysko nowonarodzonego dziecka, żeby tam jakis krąg życia zamknąć, czy coś.... to dopiero obzydliwe.... a na zdjęciach tata popijał krwistoczerwony napój ze zmiksowanego lozyska.... bleeee...... Gosiunia wiesz już co nosisz w sobie??? ![]() Gabriella przy pełnym pęcherzu lepiej widać, obraz ( nie wiem dlaczego) jest wyraźniejszy i lepiej dzieciątko widac. Amazonia fajny ten wózek i ma kola pompowane... u nas takie z pompowanymi kołami zaczynaja się od 600 euro w górę...
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dokładniej 22.t. i 1.d. dzisiaj. wg. OM termin na 03.03.09 jakoś tak przytyło mi się ![]()
![]() |
#4919 |
Zadomowienie
|
he he Judy, no tak jakos mi sie na dowcipkowanie z tymi piersiami zebralo, a juz sie dawno wyjasnilo kto jest z Poznania tylko ze jej na liscie nie ma....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.