|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
pearpearl ja pizze jadam ale na ciescie pp z twarogiem
![]() spaghetti tez juz jadlam z makaronem pp ![]() ![]() ![]() a serek ja jadlam na slodko (ze slodzikiem) i kawa rozpuszczalna ![]() nie wiedzialam i zjadalam cale ok 150g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Rozeznanie
|
ja dziś miałam spagetti właśnie zjadłam. z makaronem pp jak Agee podpowiada i sos też sama zrobiłam
![]()
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest ten problem, że średnia ze mnie kucharka, mam piękne wizje posiłków a potem jak już je przygotuje to wychodzi blady filecik i bezsmakowa zielona szpinakowa papka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |||
Wtajemniczenie
|
patrzylam na ten przepis
ale pizza z twarogiem ? jakos nie brzmi zachecajaco ![]() a jak Twoje wrazenia ? Cytat:
przede wszystkim dlatego, ze inne mniej mi smakuja ![]() zastanawiam sie tylko... ile moge zjesc makaronu ?? i czy laczyc go z mieskiem (oczywiscie chudym), czy lepiej unikac laczenia wegli i bialek? Cytat:
o tak ! Cytat:
moze udam, ze nie przyczatalm wcale tej wiadomosci, ze tylko 2 lyzeczki dziennie ? ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2009-04-08 o 14:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no to juz Twoj wybor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Wiele hałasu o nic.
|
Witajcie
U mnie lipa, waga stoji, dzisiaj rano pokazała 74, tak jak tydzień temu. Troche mi smutno bo wszytskiego przestrzegam i nie złamałam sie ani razu. ![]()
Na ochronę przed hałasem organizm zużywa ogromne ilości energii. Edytowane przez hałas Czas edycji: 2009-04-08 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
jutro moj pierwszy dzien 2 fazy
![]() mozecie skorygowac moj jadlospis, jak by cos bylo nie teges? Boje sie tych wegli jak cholerka... S: 1-2 maluskie buleczki fitness z piekarni pod telegrafem z ogorkiem, pomidorkiem, salkata i wedlina P: jablko, serek wiejski z orzechami O: jakies miesko z warzywami (moge dac ryż czy to juz za duzo bedzie weglow? ) P: jogurt naturalny z warzywami K: salatka z tunczyka Telik: "jak wszytkie polecam własne muesli(płatki owsiane , otreby, troche siemienia, moze byc sezam, orzechy laskowe, suszone jabłko, sliwka morela, mozna dosłodzic słodzikiem/fruktozą, mozna nawet dodac pokrojona czekolade gorzka)" Jestem ciekawa jak przyrzadzacie sobie musli ? Platki owsiane namaczacie? czy gotujecie czy jak ? nigdy nie jadlam czegos takiego....
#4898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-04-08 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zadomowienie
|
Jak tak czytam o tej pizzy, spaghetti, gołąbkach, fasolce po bretońsku to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ta dieta jest genialna...
![]()
![]() |
#4900 |
Rozeznanie
|
Wg książki to już pod koniec 2. tygodnia II fazy można jeśc 3 "dobre" produkty skrobiowe i 3 owoce. Ale to wprowadza się stopniowo. Przy czym trzeba uważac, żeby nie przytyc. To jest dosyc szczegółowo w niej opisane.
Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-08 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w takim razie gdzies za 2 tygodnie sprobuje pizzy ![]() Cytat:
jedna szklanka to dla mnie malutko dlaczego trzeba je laczyc ? wiele osob utrzymuje, ze powinno sie jesc je oddzielnie ![]() oczywiscie zrobie tak, jak kazesz ![]() szczegolnie, ze uwielbiam takie polaczenia ![]() Dzisiaj jadlam pyszny obiadek. Puree z kalafiora, smazona kapustke SB i na tej samej patelni co kapustka podsmazylam kielbaske w indyka ![]() zastanawiam sie teraz nad kolacja ![]()
![]() |
#4902 |
Rozeznanie
|
Dobra, to teraz moje menu z dzisiaj:
Śniadanie: omlet z sałatką z serka wiejskiego, rzodkiewki i ogórka świeżego I przekąska: jogurt nat. z orzechami włoskimi Obiad: 2 kotleciki drobiowe z przepisowego + puree z kalafiora + smażone pieczarki II przekąska: i tutaj mnie pokusiło i zjadłam te niby gofry belgijskie z tym, że smażyłam na patelni, ale na szczęście mi nie zasmakowały, więc zjadłam tylko troszkę. następnym razem będę miała nauczkę. Kolacja: makrela wędzona z sałatką z rzodkiewki, ogórka świeżego i fety. I znowu w moim menu nuuuuda:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o spaghetti, to polecam rzymskie: na oliwie podsmażam kilka ząbków czosnku pokrojonych w cienkie plasterki, siekam pęczek natki, dorzucam na patelnię, przesmażam, potem dorzucam ugotowany makaron (oczywiście pp), doprawiam ostrą papryką, znowu przesmażam. Na talerzu posypuję zielonymi oliwkami i parmezanem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Rozeznanie
|
A ja dodam znowu moje menu na jutro (może tym razem ktoś pomoże, bo dzisiaj mam niesamowitą pustkę w głowie. szukam przepisów jakichś w moich notatkach i na nic nie mam ochoty...:/):
Śniadanie: omlet + feta zapiekana z pomidorami I przekąska: jogurt naturalny z jakimiś dodatkami Obiad: i tutaj planowałam tą rybkę po grecku SB, ale nie wiem z czym mogłabym ją zjeśc. może z kapustą kiszoną ... (?) II przekąska: kawałek twarogu chudego z jakimiś warzywami (znając życie z rzodkiewką i ogórkiem - bo jakże by u mnie coś innego wylądowało na talerzu...? ale ostatnio monotonnie u mnie jeśli chodzi o warzywa. na nic nie mam ochoty innego:/) Na kolację niestety, to już żadnego pomysłu nie mam:/ ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po przeczytaniu tego poczulam ssanie w brzuniu chociaz myslalam, ze juz mu sie nic dzisiaj po taaaaakim obiedzie nie zachce ![]() na pewno wyprobuje brzmi smacznie ! Cytat:
co prawda u mnie dopiero 5-ty dzien I fazy, ale juz mysle o tych weglach... ![]() Mam jeszcze jedno pytanko - po jakim czasie I fazy zauwazylyscie, zeby zmniejszal sie Wam brzuszek ? On jest moim glownym problemem. Slyszalam, ze dieta ta pomaga sie go pozbyc lepiej niz inne. Czy to prawda ??
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2009-04-08 o 19:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zadomowienie
|
Właśnie uporałam się z książką „Dieta South Beach Turbo” i trochę w nią zwątpiłam po przeczytaniu listy produktów, dozwolonych w fazie 1. Autor dopuszcza bowiem spożywanie substytutów cukru i dietetycznych napojów gazowanych, a mnie zawsze wydawało się, że trudno o coś bardziej niezdrowego niż słodzik i cola light. Jak to w końcu jest?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałam zrobić placuszki serowe ale mi kompletnie nie wyszło, zmarnowałam cenne 2 jajka i kostkę polskiego chudego twarogu ![]() I musiałam wszamać "dla odmiany" omlet z 2 plastrami polędwicy i 2 plastrami sera żółtego light + surówka z obiadu. Tak swoją drogą, kupiłam w markecie ser light 10% i jednak smakuje dużo gorzej niż normalny, nie to co tłuściutki rozpływający się w ustach... chociaż jak się rozpuści (np w takim omlecie) to nie ma aż takiego bólu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | ||
Rozeznanie
|
A więc zaczynamy - wprowadzanie produktów skrobiowych i owoców w II fazie:
"Dni 1 do 7: 1 produkt skrobiowy, 1 owoc dziennie. Przez pierwszy tydzień zjadaj jeden dobry produkt skrobiowy i jeden owoc dziennie [...] Dlatego zasadniczo zalecamy w tym czasie zjadanie rano kromki pełnoziarnistego pieczywa lub porcji płatków śniadaniowych o dużej zawartości błonnika oraz jajka [...] dzięki jedzeniu owoców wraz z białkiem unikamy powodowanego przez cukier gwałtownego wydzielania insuliny, co mogłoby pobudzić napady łaknienia [...] Jeśli stwierdzisz, że jesteś głodny w godzinę po zjedzeniu określonego węglowodanu, następnego dnia spróbuj zjeść inny, najlepiej o większej zawartości błonnika. A jeśli dalej szybko będziesz głodniał, dodaj do tego posiłku więcej białka". To dotyczy tygodnia 1. fazy II. Zaraz reszta ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- "Dzień 8: 2 produkty skrobiowe, 1 owoc. Jeśli w pierwszym tygodniu fazy 2 wszystko idzie dobrze, czyli chudniesz i nie masz napadów łaknienia, w pierwszym tygodniu drugiego tygodnia możesz dodac do swojej diety jeszcze jeden produkt skrobiowy [...] Jeśli napady łaknienia występują, ale są słabe albo zdarzają się rzadko, spróbuj jeśc inne dobre skrobie i owoce" "Dzień 9: 2 produkty skrobiowe, 2 owoce. Jeśli ósmego dnia nie pojawiły się napady łaknienia, dodaj jeszcze jeden owoc." "Dzień 10 i 11: 3 produkty skrobiowe, 2 owoce codziennie. " "Dzień 12 do 14: 3 produkty skrobiowe, 3 owoce dziennie" I to by było chyba na tyle. W tabeli, gdzie spisane są wszystkie produkty dozwolone w II fazie, jest dokładnie zaznaczone co znaczy DOKŁADNIE 1 produkt, ale tutaj by było już dużo pisania. Jakby któraś się zastanawiała nad konkretnym produktem, to wtedy bym sprawdziła ![]() Cytat:
Przynajmniej ja to tak wszystko rozumiem. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Wtajemniczenie
|
Alusia, dzieki wielkie za zrodlo nformacji !!!
Czyli w I tyg II fazy wegle wprowadzic najlepiej do śniadania, tak ? Spaghetti na obiad odpada ? ![]()
#4911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie w przepisie było napisane, żeby twaróg rozrobić z żółtkami a białka osobno ubić. Niestety moja trzepaczka zaginęła, chyba poprzednia współlokatorka ją zakosiła przypadkiem przy wyprowadzce - więc nie ubijałam białek - wymieszałam twaróg z 2 całymi jajkami - wyszło chyba za rzadkie. Kiedy chciałam rozłożyć placki na patelni, rozpłynęły się po niej, właściwie nie dało się ich przewrócić na drugą stronę, jak spróbowałam kawałek to nie miały też smaku. Może dlatego, że nie mam tu ani aromatu waniliowego czy kakao, chciałam je polać jogurtem i cynamonem po zrobieniu. Ale ja to ewenement, mówiłam już, że w gotowaniu szeroko pojętym jestem początkująca ![]()
![]() |
#4912 |
Rozeznanie
|
karton, ja za 1. razem ubiłam białka, ale za 2. razem nie, bo trzepaczkę zepsułam. I zrobiłam tak, że połączyłam żółtka z serem, dodałam słodzik. Później dodawałam po troszkę białka, ale nie wszystko, co zostało, bo wtedy rzeczywiście by się za bardzo rozlazły. Nie wiem, czemu u Ciebie nie miały smaku. U mnie miały smak serniczka
![]() pearpearl, no tak by wynikało z tego, co napisał Agatston. I tak by było najbezpieczniej. A zresztą na ostatnich stronach właśnie któraś z dziewczyn też o tym pisała. Ja też mam ochotę na to spagetti jak zobaczyłam przepis! ![]() Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-08 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 na patelni 3 w piekarniku te z patelni to totalna porazka - tez mi sie za mocno rozlaly, nie moglam przewrocic na druga strone, wiec troche sie spalily - brrrrr te z piekarnika to co innego ![]() caly czas sie teraz kolo nich krece i odliczam, kiedy bede mogla zjesc nastepnego ![]()
![]() |
#4914 | |||
Zakorzenienie
|
to co jest opisane w książce to tylko PRZYKŁAD, uproszczenie skondensowane do 2 tygodni, żeby było łatwiej zrozumieć zasadę
Cytat:
trzeba łączyć białka z węglami bo wtedy jest się dłużej sytym Cytat:
Cytat:
przecież nikt Ci nie każe tego jeść, ja nie jem spróbuj się opchać słodzikiem i colą light ![]() a dla Twojej wiadomości słodziki znajdują się niestety we wszystkim łącznie z produktami dla dzieci i lekarstwami!!! co dla mnie jest kompletnym nieporozumieniem, bo nie mam luksusu rezygnacji ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-04-08 o 20:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes boska ![]() ![]() ![]() ![]() a! ja jutro rana sie waże ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- A powiedzcie mi jeszcze co po 2 tyg 2 fazy? maksymalnie mozna 3 skobie i 3 owoce? i to jest max?
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
dziś był dziwny dzień, pół spędziłam w szpitalu na badaniach więc menu nieco kontrowersyjne
ś: bułka orkiszowa z twarogiem i konfiturami, herbata IIś: banan o: pierś kurczaka, góra surówki z kiszonej kapusty i ... kopytka p: latte, śliwka k: sałatka z fetą |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Alusia dzięki za odp ![]() Dobranoc
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Rozeznanie
|
karton, spróbuj. Może dodaj odrobinę aromatu, może słodziku za mało / dużo dałaś. Sama nie wiem. Nie jestem specjalistką w gotowaniu, więc nie potrafię Ci podpowiedziec.
IlonaP, dziękuję za poprawienie. To rzeczywiście jest przykładowy sposób wprowadzania węgli, dopasowany do przykładowego jadłospisu ułożonego przez Agatstona. Ale chyba można z niego spokojnie korzystać, bo jest dosyć bezpieczny. Nie za szybko, nie za wolno. Jak dla mnie w sam raz ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- migotka, trzymam kciuki za jutrzejsze ważenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.