![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
włąsnie do tej pory po prostu do zakładałam, dopiero teraz uczę się dobrze ubierać stanik )
![]() |
#4892 |
Rozeznanie
|
dziękuje monczko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie Masquerade Sahara i trochę jestem zawiedziona, robi na mi taki sam efekt jak jeden z modeli La Senzy; wprawdzie i za Saharę i za La senzę dałam koło 25zł więc fajnie ale jakbym miała dać te 100-150zł to byłabym zła; oczywiście przyzwyczajona do ścisłości La senzy kupiłam taki sam rozmiar (70DD) i wiem, że następnym razem muszę pokombinować z mniejszym obwodem i tutaj moje pytanie, przy wymiarach 72,77/91,93 powinnać brać miskę E czy F przy obwodzie 65? wydaje mi się że E wystarczy bo Sahara chyba ma mniejsze miseczki niż standard, ale czekam na Wasze opinie
![]()
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2010-03-11 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny.
Podczytuje was juz od jakiegos czasu i postanowiłam sie dolączyc. Moje wymiary to 71/85. Z kalkulatora wychodzi mi 65D. Udałam sie na polowanie takiego stanika i poszłam do stacjonarnego sklepu. Na poczatku Pani aby ocenic rozmiar podała mi miekki 65D i ku zdziwieniu okazał się za mały, pasował na mnie 65DD. I zaczeła sie zabawa w przymierzanie biustonoszy - chyba z 20 ich było. Niestety jestem chyba jakas nie wymiarowa bo żaden na mnie nie pasował: to za ciasny, to za wąskie fiszbiny albo wszystko wychodziło bokami. Jedyny biustonosz jaki okazał sie w miare dobry to bardotka Ivette Dalia w rozmiarze 65E. Pani sprawdziła obwód oraz fiszbiny i stwierdziła, że wszystko jest ok. Mówiła nawet, że widzi u mnie migrację wiec ten 65E bedzie dobry. Jako, że dopiero się uświadamiam w dobrym rozmiarze biustonosza (do tej pory nosiłam 70B - przeważnie push-upy) całkowicie jej zaufałam i kupiłam Dalie. Noszę ją ok tygodnia. Nie jestem pewna czy ten rozmiar jest na mnie dobry. Na początku fiszbiny niemiłosiernie wbijały mi sie w mostek i miałam dosłownie rany, ale sie przyzwycziłam i jest juz ok. Zauważyłam również,że fiszbiny nie są pod biustem tylko ok 2cm nizej- zaobserwowałam to po śladach odbitych na ciele ![]() ![]() Edytowane przez true_love Czas edycji: 2010-03-12 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Raczkowanie
|
daawno tu nie zaglądałą.. a wracam po poradę..
dzisiaj dosszedł mój pierwszy kupiony na allegro stanik. Curvy Cate Portia 28HH.. no i się załamałam. niestety mało staników robi z moich piersi kulki.. jak narazie dawał rade Cleo George w tym rozmiarze. A tu...dzioby i na jednej piersi bułka, tasiemka mi ją przecina na pół.. obwód zaskakująco nie jest super ciasny, jak na nowy stanik. Co robić.. czy one mają jakąs taką własciwośc do ukladania się po czasie do ciała? a tasiemke jak wytnę to moze nie bedzie bułkował? pliss... help. Bo ja nie moge poprostu znaleźc czarnego stanika na siebie. a ten byl moim wybawieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypełniłam bez problemu! Widzę same plus - nie dość, że piersi stały się jędrniejsze to mają łądniejszy, pełny kształt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
muszę koniecznie iść do sklepu i poprzymierzać co nieco
![]() ![]()
#4899 |
Raczkowanie
|
Zamawiala moze ktoras z Was bielizne z zagranicznych stron? chcialam pozamawiac pare rzeczy ze strony http://www.figleaves.com/uk/ i wyczytalam,ze mozna placic przez Paypal, niebardzo sie w tym orientuje, ale zaraz zaczne czytac wiecej na ten temat, jak z tym Paypalem to wyglada. Na tej stronie widze fajne promocje, moze bylyby jakies panie chetne na zbiorowe zamowienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
E tam, ja mam 70D a jestem płaska ![]() Ewentualnie nawet 65DD/65E (ale jak na razie trafiam w 70D zazwyczaj ![]() ![]() Jakby mi ktoś powiedział, że skoro mam D, to muszę mieć duże, to bym mu się w twarz zaśmiała ![]() Ale co muszę stwierdzić, widziałam na zdjęciach 70D (dobrze dobrane), które nie było małe (takie w sam raz ![]() ![]() EDIT: Czy Antośka 65E ma szanse pasować na 70/88? ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2010-03-12 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, postanowiłam się zmierzyc i sprawdzic jaki prawidłowo stanik powinnam nosic. Mam pod biustem 70, w biuście 85 i wyszlo, że powinnam nosic 65D. Marzą mi się właściwie biustonosze, ale problemem są pieniądze. Nie wyobrażam sobie wydac za stanik ok. 100 zł. Skłonna byłabym wydac jakieś 50-70zł, ale nigdzie nie mogę takich znaleźc. A w aukcjach się nie orientuję :/ Może ktoś mógłby mnie pokierowac, gdzie powinnam szukac itp.? Z góry dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Raczkowanie
|
mozesz poszukac w ogloszeniach na balkonetce - bra swap, sa tam zarowno nowe jak i uzywane biustonosze, mozesz cos bardzo tanio wylapac http://balkonetka.pl/forum/bra-swap/1
65D=30D jakby co. mozesz takze wejsc w zakladke "katalog" i tam kliknac w swoj rozmiar - zobaczysz jak leza rozne modele biustonoszy na kobietach o Twoich rozmiarach, sa tam takze opinie, z pewnoscia pomoze Ci to w dobrym wyborze ![]() Edytowane przez queen0power Czas edycji: 2010-03-13 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
hej
![]() mogłybyście mi powiedzieć jakiej wielkości jest miseczka 60F ? (najlepiej ze zdjęciami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Raczkowanie
|
o rzeczywiście ! dziękuję bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Raczkowanie
|
udalo mi sie wygrzebac jakis watek o zamowieniach z figleaves - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=326219
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Wtajemniczenie
|
przy 68 pod możesz poszukać ścisłej 65tki, brytyjskie 30DD (65DD) lub polskie 65E
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Raczkowanie
|
Hej, mam baardzo duzy biust, i nie mam tu na mysli rozmiaru D czy E.. Tylko J. Jak myslicie dobry bedzie dla mnie taki fason:
http://www.bielizna24.eu/pl/5890,gor...z,produkt.html ??
![]() |
#4910 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Raczkowanie
|
Chce kupic stanik na www.bielizna24.eu i tam jest taka tabela rozmiarów: http://www.bielizna24.eu/pl/catalog/sizes.html
i według niej powinnam miec rozmiar 80F ... A wedlug http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ mam 70J ... To mam brac ten 80F ? czy jak?
#4912 |
Rozeznanie
|
A jakie masz wymiary?
#4913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4915 |
Szef ds. Wymianek
|
ja mam podobne wymiary i nosze 72E (nie widze potrzeby sciskania sie obwodem 30
![]() jesli piszesz, ze Sahara jest malomiskowa, to chyba winnas wziac wlasnie miske F przy obwodzie 30, w przypadku wahania sie miedzy E a F, bo E bedzie raczej za mala. oczywisci, o ile Sahara to faktycznie malomiseczkowiec, bo nie znam osobiscie tego modelu.
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4917 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie. Moje wymiary to 78 pod i 102 w biuście. Kupiłam mój pierwszy uświadomiony stanik w rozmiarze 70I i jest on dobry. Teraz chcę kupić następny i zastanawiam się jaki rozmiar zamówić przy takiej rozmiarówce: 70 DD, E, F, FF, G, GG, H. Czy będzie to 70 G? Wydaje mi się, że miseczki odpowiadają tutaj brytyjskiej rozmiarówce, w której wychodzi mi 32 G. Dobrze myślę?
![]()
#4918 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jako że ja sama kompetnie zgłupiałam prosze o pomoc znające się i doświadczone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4920 |
Raczkowanie
|
wydaje się być za ciasny w obwodzie. Hmm... może rzeczywiscie to kwestia przyzwyczajenia, ale z drugiej strony przyzwyczajenie sie do tego wydaje mi sie niemozliwe. W takim razie sprobuje teraz z Freyą. Dziekuję za odzew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.