Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-19, 14:24   #4891
joanna200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Hej mamuśki
Witam wszystkie nowe

Gratuluje wam już wiedzy na temat płci dzieciaczków, ja też już bym chciała widzieć
następną wizytę mam dokładnie w dniu kiedy zaczynam 17tc, może będzie coś widać..

Co do witamin to ja zażywam feminatal+dha i jod tam figuruje..

Wiecie czasem mam taki okropny ból, który promieniuje od pośladka, przeważnie lewego, aż do samej stopy, boli potwornie, czasem ciężko chodzić, a nawet przewrócić się w łóżku, sama nie wiem co to może być

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Ja, że jako już II trym zaczęłam, łykam FEMINATAL 400 wcześniej od poczatku do końca 12 tyg FEMINATAL 800...obydwa z metafolinem, przetworzonym kwasem foliowym, który od razu działa i nie potrzebuje czasu jak zwykły kwas foliowy...obydwa preparaty z jodem. Drogie dość, szczególnie ten co teraz żrę- ok 60zł za opakowanie, bo nie dość, że witaminy, jod ma to dodatkowo jest pigułka z kwasami tłuszczowymi rybimi- zresztą poczytajcie... http://www.strefalekow.pl/product/de...folin-dha.html

to chyba wcinamy to samo..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:26   #4892
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Witam wszystkie nowe

Gratuluje wam już wiedzy na temat płci dzieciaczków, ja też już bym chciała widzieć
następną wizytę mam dokładnie w dniu kiedy zaczynam 17tc, może będzie coś widać..

Co do witamin to ja zażywam feminatal+dha i jod tam figuruje..

Wiecie czasem mam taki okropny ból, który promieniuje od pośladka, przeważnie lewego, aż do samej stopy, boli potwornie, czasem ciężko chodzić, a nawet przewrócić się w łóżku, sama nie wiem co to może być

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

to chyba wcinamy to samo..
na to wygląda.. smakuje Ci?

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:28   #4893
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Ja, że jako już II trym zaczęłam, łykam FEMINATAL 400 wcześniej od poczatku do końca 12 tyg FEMINATAL 800...obydwa z metafolinem, przetworzonym kwasem foliowym, który od razu działa i nie potrzebuje czasu jak zwykły kwas foliowy...obydwa preparaty z jodem. Drogie dość, szczególnie ten co teraz żrę- ok 60zł za opakowanie, bo nie dość, że witaminy, jod ma to dodatkowo jest pigułka z kwasami tłuszczowymi rybimi- zresztą poczytajcie... http://www.strefalekow.pl/product/de...folin-dha.html
Łykam to samo i narzekać nie mogę bo wyniki krwi mam coraz lepsze tylko ja płacę niecałe 50 zł.
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:30   #4894
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Zależy jak spojrzeć. Dla mnie zabobon to gadanie, że od farbowania w ciąży, dziecko będzie rude. A chemia w farbach jest. Skoro odradza się kremy z kwasami AHA, albo z retinolem to i z farbą może być coś na rzeczy
no tak,ale chemia jest wszędzie-wystarczy przyjrzeć się składom opakowań tego co jemy
promieniowanie od komputera czy tv też jest szkodliwe i też może mieć wpływ na dziecko,tel.kom także,ale raczej w moim przypadku nie da się żyć bez tych rzeczy
środowisko też jest fatalne-powietrze,woda etc.
więc chemia nas otacza ze wszystkich stron
oczywiście trzeba starać się wybierać mniejsze zło,ale dla każdego oznacza to coś innego
ja np.nie wyobrażam sobie nie farbować włosów,uzywam szamponu bez amoniaku i krzywdy mi nie robi-tego będę się 3mać
Cytat:
Badań nie trzeba przeprowadzać "na ciężarnych" tak stricte. Wystarczy wyłapać te, które się farbują, bo tak chcą. Nikt nikogo nie będzie zmuszał i płacił mu za narażanie życia dziecka.
no to ciekawe dlaczego jeszcze nikt tego nie zrobił
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
annLee ja mam małża i ojca z 6 marca.
no właśnie!tak mi dzwoniło,ale nie wiedziałam w którym kościele
na pewno fajne chłopaki
Cytat:
Co robimy?
no ten tego...
piszecie
Cytat:
Jest dziewczynka, czy teraz są jakieś marzenia o synku?
najchetniej drugą dziewczynkę,ale jak będzie chłopiec to trudno
tak naprawdę najważniejsze,żeby zdrowe było
jak bardzo banalnie by to nie zabrzmiało

jodu mój prenatal nie ma,ale muszę zbadać tarczycę to się okaże czy nie będę musiała go brac

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:31   #4895
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Łykam to samo i narzekać nie mogę bo wyniki krwi mam coraz lepsze tylko ja płacę niecałe 50 zł.
ja płaciłam 56 zł...widac, ze co apteka to i cena...ale kurde, żeby aż tyle???aż taka różnica?

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne

Edytowane przez kitty241
Czas edycji: 2009-11-19 o 14:32
Stary 2009-11-19, 14:33   #4896
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
na to wygląda.. smakuje Ci?
tak tak, po prostu pyszne..
a tak poważnie to ja mam i zawsze miałam problem z połykaniem tabletek, mały kwas foliowy było ciężko a teraz to po prostu horror

Stary 2009-11-19, 14:35   #4897
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
a tak poważnie to ja mam i zawsze miałam problem z połykaniem tabletek, mały kwas foliowy było ciężko a teraz to po prostu horror
to może pokrusz sobie albo rozpuść w wodzie...

Stary 2009-11-19, 14:36   #4898
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
to może pokrusz sobie albo rozpuść w wodzie...
podejrzewam, że smak tych tabletek dopiero rzuciłby mnie na ziemię, więc chyba jednak wolę się pomęczyć połykając w całości..

Stary 2009-11-19, 14:39   #4899
gosiak0512
Zakorzenienie

annlee oj fajne chłopaki

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:51   #4900
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
podejrzewam, że smak tych tabletek dopiero rzuciłby mnie na ziemię, więc chyba jednak wolę się pomęczyć połykając w całości..
no to może w soku jakimś...nie poczujesz tak bardzo smaku piguł

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Właśnie sobie uświadomiłam jak silny jest u mnie instynkt macierzyński...Mieszkamy z TŻem na dwóch pokojach, mniejszy wynajmujemy dwóm studentkom,z I roku...jednej jakoś nie trawię ale płaci więc się przemęczam, za to druga...przed kilkoma minutami zapukała do nas z pytaniem czy nie mamy termometru bo chyba ma gorączkę...niestety nie dysponujemy takim sprzętem ale zaraz kazałam jej kłaść się do łóżka, dałam leki, sprawdziłam domowym sposobem temperaturę...jakby to było moje wyrośnięte nieco dziecko. Dziewczyna dopiero uczy się gotować, więc zawsze jej pomagam kiedy poprosi i w ogóle jakoś tak po "mamusinemu" ją traktuję...

Stary 2009-11-19, 14:57   #4901
gosiak0512
Zakorzenienie

kitty miłe

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 15:05   #4902
Alguien
Zadomowienie

Witam wszystkie nowe mamuski, na pewno jeszcze nam przybedzie czerwcowek Czy to maj czy czerwiec, to piekne miesiace, chyba wlasnie najlepiej rodzic na wiosne.

Gratuluje tym, ktore juz znaja plec. Ja nie moge sie doczekac, ale u mnie to jeszcze troszke...

kitty a ile czasu po planowanym terminie porodu masz ustalona date wesela? Doskonale rozumiem Twoja sytuacje, gdyz jestem w takiej samej pozycji My juz jestesmy malzenstwem, natomiast z powodu, ze mieszkamy w stanach, to wesele zaplanowalismy w pl na przyszly rok. I nie zamierzam niczego przesuwac, bo dobrze wiem, jak trudno jest znalezc miejsce, wolne terminy. Przekladanie wesela to tak jak powiedzialas - pewnie o rok najmniej, wiec uwazam, ze to nie ma sensu. A rozwiazanie moim zdaniem jest jedno jesli chodzi o dziecko - zostawic je z opiekunka w pokoju hotelowym w miejscu, w ktorym odbywa sie wesele. Dzidzius na pewno lepiej przezyje cala sytuacje niz wszyscy inni, bo pewnie pewnie sobie spal w wiekszosci

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2009-11-19 o 15:06
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:08   #4903
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
mi też przepisał gin feminatal 800.. a że nie mogłam go rozszyfrowac to kupiłam feminatal N. to jest od początku ciązy do karmienia piersią.. i też ma te wszystkie kwasy, jody itp

Odebrałam wyniki moczu. Na mamy oko jest wszystko ok. Ale zobaczymy co gin powie

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:08   #4904
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe mamuski, na pewno jeszcze nam przybedzie czerwcowek Czy to maj czy czerwiec, to piekne miesiace, chyba wlasnie najlepiej rodzic na wiosne.

Gratuluje tym, ktore juz znaja plec. Ja nie moge sie doczekac, ale u mnie to jeszcze troszke...

kitty a ile czasu po planowanym terminie porodu masz ustalona date wesela? Doskonale rozumiem Twoja sytuacje, gdyz jestem w takiej samej pozycji My juz jestesmy malzenstwem, natomiast z powodu, ze mieszkamy w stanach, to wesele zaplanowalismy w pl na przyszly rok. I nie zamierzam niczego przesuwac, bo dobrze wiem, jak trudno jest znalezc miejsce, wolne terminy. Przekladanie wesela to tak jak powiedzialas - pewnie o rok najmniej, wiec uwazam, ze to nie ma sensu. A rozwiazanie moim zdaniem jest jedno jesli chodzi o dziecko - zostawic je z opiekunka w pokoju hotelowym w miejscu, w ktorym odbywa sie wesele. Dzidzius na pewno lepiej przezyje cala sytuacje niz wszyscy inni, bo pewnie pewnie sobie spal w wiekszosci
według terminu porodu to miesiąc i 12 dni po porodzie ślubujemy...mam taką cichą nadzieję, że może trochę mi się poród przyspieszy ale tak w granicach normy- każdy dzień będzie na wagę złota

Stary 2009-11-19, 15:09   #4905
Rybulka
Zakorzenienie

Kitty, ja też płaciłam jakoś 46 złotych za opakowanie Feminatalu Co Apteka czy miasto, to inne ceny
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:11   #4906
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Kitty, ja też płaciłam jakoś 46 złotych za opakowanie Feminatalu Co Apteka czy miasto, to inne ceny
ja też tyle płaciłam..
dokładnie 43 zł

Stary 2009-11-19, 15:11   #4907
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
według terminu porodu to miesiąc i 12 dni po porodzie ślubujemy...mam taką cichą nadzieję, że może trochę mi się poród przyspieszy ale tak w granicach normy- każdy dzień będzie na wagę złota
No to bardzo podobnie do mnie Kto wie, moze uda nam sie szybciej Ja to sie zastanawiam, jak to teraz sukienke kupowac haha
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:16   #4908
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
No to bardzo podobnie do mnie Kto wie, moze uda nam sie szybciej Ja to sie zastanawiam, jak to teraz sukienke kupowac haha
ja wypożyczam kieckę...Babeczki z salonu wiedzą, że będę świeżo po porodzie ale tak czy siak pierwsza przymiarka jest 10 dni przed ślubem więc kłopotu u mnie nie będzie z rozmiarem...gorzej jak będę chciała w trakcie wesela cyca dać Maluchowi- kieckę zdemontować czy jak?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
ja też tyle płaciłam..
dokładnie 43 zł
widocznie miałam pecha i zakupu dokonałam w najdroższej aptece w mieście

Stary 2009-11-19, 15:20   #4909
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
ja wypożyczam kieckę...Babeczki z salonu wiedzą, że będę świeżo po porodzie ale tak czy siak pierwsza przymiarka jest 10 dni przed ślubem więc kłopotu u mnie nie będzie z rozmiarem...gorzej jak będę chciała w trakcie wesela cyca dać Maluchowi- kieckę zdemontować czy jak?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

dokladnie moze była jakaś droga.. ja kupiłam w najtańszej. A nie pomyslalam zeby wziąć od mamy kartę i bym miała 20% zniżki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 15:28   #4910
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

ja już zmykam do domu, do jutra kobiety.
i nie piszcie tyle, bo drugą część wątku dopiero jutro po 9:00 założę.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:36   #4911
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
A TŻ kupił w takiej normalnej aptece. Po następne opakowanie przejadę się do najtańszej apteki tak z ciekawości
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 15:58   #4912
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

witam!
Jestem mamusią wrześniową i mam do sprzedania ciuszki po synku

w wieku 0-3 miesięcy ( rozmiary 50-62).

Wykonane z pierwszogatunkowych materiałów, przyjaznych dziecku.

Ubranka w stanie:

iealnym - nowe
bardzo dobrym - posiadające małe ślady użytkowania,

dobrym - normalne ślady użytkowania i prania.
Wszystkie ubranka są w modnych fasonach i żywej kolorystyce.
Z pewnością posłużą jeszcze niejednemu dziecku.
Ubranka są uprane,uprasowane i pachnące.

kontakt 509497117
http://www.allegro.pl/item810751295_..._elementy.html i inne
Stary 2009-11-19, 16:42   #4913
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo. większości nie daję rady przełknąć. a największą traumę mam wtedy, gdy na ulotce jest napisane "nie rozgryzać/nie rozdrabniać/nie rozpuszczać".
Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam jak silny jest u mnie instynkt macierzyński...Mieszkamy z TŻem na dwóch pokojach, mniejszy wynajmujemy dwóm studentkom,z I roku...jednej jakoś nie trawię ale płaci więc się przemęczam, za to druga...przed kilkoma minutami zapukała do nas z pytaniem czy nie mamy termometru bo chyba ma gorączkę...niestety nie dysponujemy takim sprzętem ale zaraz kazałam jej kłaść się do łóżka, dałam leki, sprawdziłam domowym sposobem temperaturę...jakby to było moje wyrośnięte nieco dziecko. Dziewczyna dopiero uczy się gotować, więc zawsze jej pomagam kiedy poprosi i w ogóle jakoś tak po "mamusinemu" ją traktuję...
lepiej uważaj, żeby się nie zarazić.

a nie jest to dla Was krępujące takie mieszkanie z obcymi?
Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
ile tabsów jest w opakowaniu?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 16:44   #4914
Puma13
Zadomowienie

Ale nadrukowałyście od rana

Nie mam humoru, pomysł mieszkania z babcią przez miesiąc był zły. Wykończę się chyba nerwowo.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 17:16   #4915
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

lepiej uważaj, żeby się nie zarazić.

a nie jest to dla Was krępujące takie mieszkanie z obcymi?

ile tabsów jest w opakowaniu?
o zarażeniu nie ma mowy, zachowuję bezpieczna odległość...

komfortwe takie warunki nie są, ale jak sie wprowadzałam do TŻa to już w tym mniejszym pokoju mieszkał jego brat z dziewczyną. zaprzyjaźniliśmy się i poprostu zdążyłam się przyzwyczaić do czyjejś ciągłej obecności w mieszkaniu. przez miesiąc pokój stał pusty ale zajrzeliśmy tam może ze 2 razy, zresztą parę dodatkowych groszy teraz nam się przyda
a w opakowaniu jest 60 tabsów- 30 z witaminami i 30 z DHA, łyka się codziennie po jednej z każdego rodzaju

Stary 2009-11-19, 17:52   #4916
cate_
Zadomowienie

Wiecie co, zaczyna mnie przerażać ta nowa grypa. W tv dzisiaj słyszałam, że niektóre szpitale odmawiają przyjęcia kobiet w ciąży ponieważ mogą zagrozić noworodkom i niby co w takiej sytuacji mamy zrobić
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 17:54   #4917
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Wiecie co, zaczyna mnie przerażać ta nowa grypa. W tv dzisiaj słyszałam, że niektóre szpitale odmawiają przyjęcia kobiet w ciąży ponieważ mogą zagrozić noworodkom i niby co w takiej sytuacji mamy zrobić
Ja mam nadzieję, że do wiosny wszystko minie...oby ta nowa grypa przeminęła razem z sezonem grypowym....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 17:56   #4918
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Ja się dzisiaj podłamałam... Za cenę dwóch par spodni, kupiłam 16 rzeczy. Właśnie przyszły. Na aukcji wyglądały tak niewinnie, a dostałam całe pudło. Chyba będę musiała szafę zakupić.
Należy ci się lanie właściwie... ale potraktujmy to jako zachcianki ciążowe, te kolejne zakupy

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1537027 4]

dziewczyny, czy to źle jak czasem napina mi się brzuch? robi się twardy... podejrzewam, że to głownie wtedy, kiedy jelita mam pełne, ale pewności nie mam. nic mnie nie boli, normalnie brzucha jezscze w ogóle nie widać, chyba że mnie tak zepnie, to wtedy i wywala troszkę...

a wczoraj siostra tż mnie zastrzeliła... ja do niej że wypadałoby żebyśmy jakieś zakupy z tż zaczęli robić (akurat za tydzień mam wizyte z usg, jak bedzie ok, to ruszam w allegro ), a ona wielkie oczy i "ale nie można! to pecha przynosi" ja sie pytam "to co? jak urodze g bedzie biegał po sklepach i kupował w ciągu dnia naraz wózek, ciuszki i inne duperele?" to już się tylko durnowato zaśmiała... eee, ludzka głupota mnie powala... (już nie mówiąc o tym, że dziewczyna niby wierząca praktykująca i dopiero co ślub kościelny z wieeelkim zaangażowaniem brała...)[/QUOTE]

Też mi się napina, kiedy zmęczona jestem albo cały dzień na nogach (chodzenie, stanie). Sama wtedy czuję, że muszę się POŁOŻYĆ i to jest priorytet A siostra debeściara

Cytat:
Bo się mały z brzucha przed 5-6 miesiącem, sam na plecy nie przewróci i może się udusić.

A nie zgodzę się Kilka dni temu była u nas kuzynka z dzieckiem 4,5 miesięcznym, młody przewraca się sam z brzucha na plecy. Z tym, że spory jest, 8kg waży, może to też ma znaczenie?

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15371291]pewnie zaraz wszyscy na mnie nakrzyczą , że wyrodna jestem,
bo od początku ciuszki Maksia prałam w proszku Persil i płukałam w Lenorze, tyle że na początku dwa cykle płukania włączałam. Jakoś tak wyszło, że nie kupiłam specjalnych proszków do prania ciuszków niemowląt,.... i mojego dzidka akurat nigdy nic nie uczuliło, nie podrażniło, nie wyskoczyło mu nic na skórze.
Teraz pewnie zrobię tak samo.[/QUOTE]

No właśnie też chcę tak zrobić. Tak mi się zdaje czasem, że rodzice chuchają, dmuchają na wszystko, a w efekcie dziecko jest potem na najzwyklejsze rzeczy uczulone

Cytat:
O, to i takie atrakcje mnie czekają?

A jaką, gorzką?
Mnie po gorzkiej i ciemnym brązie też wychodzi czarny. Ale taki naturalny, bez granatowego połysku.

A jak Ale ja farbowałam już, ładnie wyszło, więc - nie przesądzone Za to kiedyś z ciemnego blondu mi czarny wyszedł

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
a mam pytanko.. zapisujecie się do szkoły rodzenia
TAK TAK TAK

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
zegnam się z Wami... dziś w nocy poroniłam. Własnie wróciłam ze szpitala. nie będzie czerwcowo-lipcowego bejbiaka

Kurcze, strasznie, strasznie mi przykro, trzymaj się!

Cytat:
Ja łykam feminatal, ma również jod, płacę 30zł za 60 tabletek.

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
annapaw wyprawkę na spokojnie ja przygotuję raz już przez to przechodziłam tym razem będzie łatwiej no a chłop jak chłop czasem nie myśli.. bo ogólnie to mądry jest.. tłuka bym nie wzięła sobie na głowę
Cudne, cudne hasło - jesteś moją nową idolką

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
mam to samo. większości nie daję rady przełknąć. a największą traumę mam wtedy, gdy na ulotce jest napisane "nie rozgryzać/nie rozdrabniać/nie rozpuszczać".
Dla mnie masakra jest, gdy muszę rozpuścić i wypić A tabletkę każdą połknę, najwyżej sobie na pół rozdziabię Nawet wielkie wapno całe łykałam.

Wczoraj miałam zebranie z rodzicami, na którym usilnie musiałam udowadniać, że NIE JESTEM wielbłądem Słuchajcie, ja naprawdę nie mam z nimi zatargów, zawsze znajduję czas na rozmowę, mają mojego maila i telefon (najwyżej nie odbiorę, gdy nie mogę), staram się być wyrozumiała, nie wymądrzam się, nie traktuję ich z góry. Ale wczoraj niestety przeszli samych siebie i miałam ochotę udusić całą ekipę. Otóż pretensje mieli do mnie o:

- podstawa programowa jest głupia i przeładowana;
- programy nauczania są przeładowane;
- dlaczego JA niczego z tym nie zrobię;
- dzieci mają mnóstwo pracy w domu, nauka i wiele prac domowych;
- i - nie wiem, jakim cudem zdołali mieć równocześnie dokładnie odwrotną pretensję - dlaczego próbne testy do domu zadaję im tylko co 2 tygodnie, a nie co tydzień?

Na programy i podstawę programową nie mam żadnego wpływu, jak też inni nauczyciele czy dyrekcja - to jest ustalane w ministerstwie. Ja wiem, że jest przeładowana, głupia, trzeba to realizować w tempie idiotycznie prędkim i nierealnym - ale nie jestem w stanie niczego w tej kwestii zrobić. Nie dociera Po czym PO zebraniu jedna mama zajęła mi 50 minut, podczas których ja stałam, a ona siedziała (kretynka ze mnie, mogłam usiąść - ale nie, wychowanie górę wzięło), i miała pretensje o podstawę programową z angielskiego i... uwaga - mam natychmiast jej powiedzieć, jak to w gimnazjum jest i jak wygląda test z angielskiego w 3 klasie! Dodam, że NIGDY w gim nie pracowałam, a aktualnie prowadzę 6 klasę Nie wytrzymałam, grzecznie zakończyłam te gadki, że o języku to zapraszam do anglistki, bo za kogoś się nie będę wypowiadała, a o gimnazjum - zapraszam na rozmowę za 4 lata.

Przyjechałam do domu i się poryczałam normalnie, po prostu czułam się jak ostatnia debilka, stojąc przed grupą ludzi jak na sądzie normalnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 17:56   #4919
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
paranoja...

myślę właśnie, co by tu sobie na kolację zjeść

Szaja - współczuję. ja mam o tyle dobrze, że nie jestem wychowawcą i z reguły takie rzeczy mnie omijają. ale wiem dobrze, co to znaczy użerać się z rodzicami. swoje z nimi przeszłam. niestety niektórzy są bardzo oporni na wiedzę, a przy tym mocno roszczeniowi - nie wiem, co z nimi robić, jak rozmawiać, żeby dotarło i żeby więcej nie próbowali ślepo stawiać na swoim...

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2009-11-19 o 18:02
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 18:00   #4920
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15381645]

Ja łykam feminatal, ma również jod, płacę 30zł za 60 tabletek.
[/QUOTE]

cena zależy też od tego jaki to feminatal-800, 400 czy N? jaki łykasz?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości