Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-01, 10:00   #4891
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

witajcie po przerwie jak dobrze że już wszystko działa !
u nas też zasypało w poniedziałek rano wybrałam się na pocztę w tym największym śniegu jak jeszcze nic nie było odgarnięte. I normalnie dostałam zadyszki, jak przez te zaspy szłam haha

A tak ogólnie to wydaje mi się że bardzo przytyłam przez 2 ostatnie tygodnie. brzuszek się zrobił większy i to dużo. Za tydzień mam wizytę więc zobaczymy ile kg przybyło.

a jutro się wybieram na badania - krew, mocz, glukoza. Tylko jak ja tam dojadę ogólnie nigdy nie bałam się jeździć samochodem w taką pogodę, a teraz jakoś bardzo.
Stary 2010-12-01, 10:01   #4892
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Montii wiem, wiem ale chciałam wam podać stronę, gdzie pisze m.in. jak zapakowac torbę do szpitala i kiedy...myslę, że to dobra rada...bo w ferworze możemy o czymś zapomnieć

a dziewczyny odebrałam ostatnie wyniki badań i wyszło mi, że mam WBC, czyli białe krwinki ponad normę a czerwonych za mało...co to znaczy?miałyście tak?

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-12-01 o 10:03
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:02   #4893
Montii
Zakorzenienie

megi mam to samo, boję się strasznie teraz.... boję się,że gdzieś utknę, że jakiś wariat na letnich oponach we mnie wjedzie takie schizy złapałam i lęki ,że szok !

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

nika na razie dostałam dwie lekcje o objawach w ciąży...to już wiem :-P czekam na dalsze

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:07   #4894
kolba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
no w końcu cześć

Byłam wczoraj u gina, po raz pierwszy mój TŻ, bo nawet przy młodej był zawsze w pracy, wczoraj nie pojechał, bo ostatnio z Wawy jechał od 15 do 1 w nocy a powinien być o 18. No ale, maleństwo pomachało do niego rączką

A i będzie BASIA
BASIA - jakie piękne imię

Witajcie po przerwie. U mnie też już III trymestr - leci niewyobrażalnie szybko ten czas. Powoli trzeba będzie zacząć torbę pakować

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Montii wiem, wiem ale chciałam wam podać stronę, gdzie pisze m.in. jak zapakowac torbę do szpitala i kiedy...myslę, że to dobra rada...bo w ferworze możemy o czymś zapomnieć

a dziewczyny odebrałam ostatnie wyniki badań i wyszło mi, że mam WBC, czyli białe krwinki ponad normę a czerwonych za mało...co to znaczy?miałyście tak?
Wynikami się nie powinnaś przejmować. W ciąży leukocytów zazwyczaj jest więcej, a erytrocyty lecą na łeb na szyję, bo zwiększa Ci się objętość krwi i one nie wyrabiają z tworzeniem się. Wiadomo, że jak odchylenia są znaczne, to lekarz włącza leki, ale jak tylko niewiele ponad normę to nie masz się czym martwić.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:14   #4895
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

zalezy jak bardzo przekroczona jest norma i czy leukocytoza sie zwiększa, czy nie, ja mam bardzo mocno przekroczone normy i tendecje rosnącą i dostałam na ostatniej wizycie antybiotyk, po zakończeniu brania mam powtórzyc badania... ogólnie czuje sie bardzo osłabiona
ale ogólnie to lekarz ci zinterpretuje wyniki
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-12-01 o 10:15
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:19   #4896
n.ik.a
Zadomowienie

Kolba dzięki uspokoiłas mnie troszkę....jutro mam wizytę więc zobaczę co powie lekarz....białych mam dużo za dużo, a czerwone tylko delikatnie spadły...wystraszyłam sie troszkę bo od początku ciąży mam jakieś problemy, jak nie bakterie w moczu, tak teraz szyjka i te wyniki...masssakra jakaś

Niutka1 mam nadzieję, że nie będe musiała brać antybiotyków...bo mam już całą apteczkę pełna leków

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-12-01 o 10:22
Stary 2010-12-01, 10:23   #4897
agaaga89
Zakorzenienie

Działa forum, wooow stęskniło mi się za tymi stronami
Dzień dobry mamuśki

Aja, śliczne imię !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:25   #4898
blackrose4u
Wtajemniczenie

wreszcie forum witajcie
bardzo mi Was brakowało.

Postanowiłam że na glukoze wezmę sobie laptopa a co, czas szybciej zleci. Może nie będzie neta ale pogram sobie i minie.

Teraz możecie mi zrobić lanie bo kupiłam ciuszki dla małej. Małż zaczyna się wściekać, obiecałam sobie że więcej nie kupie. Dziele się zdobyczami:
to od jedego użytkownika
1. http://allegro.pl/sliczne-spiochy-ni...332172788.html
2. http://allegro.pl/sliczne-spiochy-ni...332172768.html
3. http://allegro.pl/sliczny-kaftanik-n...332172469.html
i to od innego
1. http://allegro.pl/rozowy-slodki-komp...338397564.html
2. http://allegro.pl/komplet-wyprawka-b...338396919.html
3. http://allegro.pl/bawelniany-komplet...332829153.html
4. http://allegro.pl/zestaw-startowy-dl...332821940.html

Kupiłam sobie jeszcze piłkę taką dużą do ćwiczeń. Mam nadzieje że dzisiaj przyjdzie.
Mam do Was jeszcze pytania:
- Jaką wodę pijecie? Źródlaną czy mineralną? Bo ostatnio tak się zastanawiałam czy dla nas mam to ma jakieś znaczenie.
- używacie też zwykłych balsamów czy tylko takie do ciąży? BOo wczoraj kupiłam sobie taki do ciała "zwykły" bo skóra na nogach mnie swędzi nawet kucnąć nie mogę bo mam wrażenie że mi pęknie. No i mam zamiar się smarować by jej ulżyć a na brzusio mam ten ciążowy balsam.

aja1 śliczne imię sama się nad nim zastanawiałam na początku

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:29   #4899
Montii
Zakorzenienie

rose a o co on się wścieka? przecież tanio upolowałaś ciuszki
ja piję wodę źródlaną, już od dawna.
i słyszałam,że w ciąży poleca się wlaśnie taką.

[LEFT]
Stary 2010-12-01, 10:31   #4900
diatoma
Zadomowienie

black ja też kupiłam tą dużą piłkę, bo kręgosłup daje o sobie znać dziś się chcę zapytać lekarza jakie ćwiczenia mogę wykonywać, bo mam cykora przez tą miękką szyjkę. tak to sobie tylko na niej podskakuje od tygodnia w czasie oglądania tv, a plecy to jak nic od leżenia mnie bolą!!! boję się klaść.
a w necie jest dużo zestawów ćwiczeń dla ciężarnych np tu http://www.klubben.pl/news/item,829,pn,1.html
uciekam dziewczynki na usg, papa

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:33   #4901
blackrose4u
Wtajemniczenie

wiesz co, mamy już dwie szuflady i dwie reklamówy ciuszków a ja nadal kupuje obsesja jakaś. Wiem że tanio, no ale wiesz faceci tego nie rozumieją
Też pije źródlaną, ale coś mnie ostatnio naszło czy nie lepsza będzie mineralna

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
black ja też kupiłam tą dużą piłkę, bo kręgosłup daje o sobie znać dziś się chcę zapytać lekarza jakie ćwiczenia mogę wykonywać, bo mam cykora przez tą miękką szyjkę. tak to sobie tylko na niej podskakuje od tygodnia w czasie oglądania tv, a plecy to jak nic od leżenia mnie bolą!!! boję się klaść.
a w necie jest dużo zestawów ćwiczeń dla ciężarnych np tu http://www.klubben.pl/news/item,829,pn,1.html
uciekam dziewczynki na usg, papa
to trzymam kciuki. Ja mam płytę z ćwiczeniami z M jak Mama, więc z tego też coś podpatrzę.

oczekujemy
Stary 2010-12-01, 10:33   #4902
Montii
Zakorzenienie

Ja piję źródlaną mama i ja.
Ewentualnie primavera.
Jak ostatnio wziełam do ust kroplę beskidu mineralną to prawie zwymiotowałam okropna. Ale to tylko ja chyba tak mam bo u mnie w rodzinie nikt nie odróżnia smaku wody.. no jeszcze mama

[LEFT]
Stary 2010-12-01, 10:38   #4903
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

CZESC MAMUSKI

ale sie za wami stesknilam przez ta awarie wizazu ;p dobrze ze juz jest ok

Cytat:
Co do przeszkadzania brzucha, zakładam skarpetki na siedząco i sapię jak parowóz, niedługa to mi TŻ będzie buty zapinał, bo sama nie dam rady
Bębenek mi taki wywaliło,że szok, może jutro wstawię zdjęcie.
Kurde potwornie mnie swędzą cycki, czasami tylko brzuch, znajoma mówiła, że ją kiedyś lekarz położył do szpitala bo to może być oznaka zatrucia ciążowego
kurcze tez ostanio mialam duza zgage, swedzialy mneni ccyki i brzuch - moze cso sie przytrulam... oby Rafał nic nie zalapal

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kochana nie martw się ja dziś takiego orła wywinęłam że myślałam że tż zawał będzie miał na szczęście na pupkę poleciałam mam takiego siniora masakra - ślisko było. ostatnio przed biedronką zahaczyłam się o te stojaki na rowery - i na kolano się przewróciłam - siniak na pół kolana
a jeszcze wcześniej zahaczyłam się w domu o dywan i leciałam tak przez cały przedpokój aż wylądowałam na kolanach siostra z chłopakiem mieli miny straszne bo strasznie to wyglądało ale na szczęście na brzuch nie poleciałam.
dochodzę do wniosków że trzeba bardziej na siebie uważać kochana
nie martw się z dzidzią na pewno wszystko dobrze jedynie co czuła to kołysanie. dziecko jest dobrze chronione
a jak ja wsiadalm sotanito do asmaochodu szwagierki i miala przesuniety fotel do tylu i jak siadlam to musialm sie strasznie zgiac w pol i troche mnie bruzch zabola przysiadaniu - mylsicie ze malego moglam zgniesc???

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
iweczko mam rodzeństwo, ale jest młodsze ode mnie.
Mój brat mógłby być ale dopiero po bierzmowaniu, wtedy Fabian będzie miał rok a ja chciałabym wcześniej go ochrzcić.
A dalsza rodzina jest na prawdę dalszaaaaa i mieszkają daleko. Kompletnie nie mamy nikogo.... tylko ze strony TŻ, ale nie chciałabym żeby chrzestni byli tylko z jednej strony. Eh lipa.
no ja mam tez problem bo ja rodzenstwa nie mam a Tz tylko siostre wiec na pewno siostra bedize chrzestna a kto chrzestnym ?????????????????

Cytat:
no w końcu cześć

Byłam wczoraj u gina, po raz pierwszy mój TŻ, bo nawet przy młodej był zawsze w pracy, wczoraj nie pojechał, bo ostatnio z Wawy jechał od 15 do 1 w nocy a powinien być o 18. No ale, maleństwo pomachało do niego rączką

A i będzie BASIA

Strasznie połamał mnie kręgosłup chodzę przychylona do ziemi jak babuleńka.
GRATULUJEMY

a ja znow bylam w lumpku i kilka ubranek kupilam i dzis hyba tez podjade mimo ze strasznie zimno u nas, ale i tak musze na miasto bo na glukoze jutro ide .. oby wyniki byly dobre

mielgo dizonka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:39   #4904
kolba
Raczkowanie

Moje przybywające kilogramy przestały mnie prześladować - w ciągu 4 tygodni przytyłam niecały kilogram i tak w 27tyg jestem 8 kg na +!
Mam nadzieję, że w III trymestrze nie przyspieszy jakoś bardzo.
A jak to jest u Was z tą wagą?
Stary 2010-12-01, 10:41   #4905
Montii
Zakorzenienie

u mnie 27 tc +12 kg

[LEFT]
Stary 2010-12-01, 10:42   #4906
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja piję źródlaną mama i ja.
Ewentualnie primavera.
Jak ostatnio wziełam do ust kroplę beskidu mineralną to prawie zwymiotowałam okropna. Ale to tylko ja chyba tak mam bo u mnie w rodzinie nikt nie odróżnia smaku wody.. no jeszcze mama
Do kropli beskidu jako mineralnej nic nie mam, ale inne jakoś mi nie podchodzą, dlatego pije źdródlane. Zwykła z biedry jest dobra

właśnie co do chrzestnych to kiedy będziecie pytać się czy ktoś będzie chrzestnym? Bo nie wiem czy przed narodzinami dziddzi czy zaraz po?

oczekujemy
Stary 2010-12-01, 10:44   #4907
kolba
Raczkowanie

Cytat:
u mnie 27 tc +12 kg
To też chyba trochę zwolniła Twoja waga prawda? Jakoś w I i II trymestrze szło szybciej. Oby tak już zostało
Stary 2010-12-01, 10:44   #4908
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Moje przybywające kilogramy przestały mnie prześladować - w ciągu 4 tygodni przytyłam niecały kilogram i tak w 27tyg jestem 8 kg na +!
Mam nadzieję, że w III trymestrze nie przyspieszy jakoś bardzo.
A jak to jest u Was z tą wagą?
Mi przybyło 5 kg, jestem w 20 tygodniu.
Jakoś dziwnie mam z ta waga, bo na początku szybko tyłam, a teraz przez miesiąc tylko kilo, w sumie to dobrze, zobaczymy jak będzie pózniej.
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:45   #4909
Montii
Zakorzenienie

kolba, taaaak ! wcześniej szło jak burza..... 20 tydzień i 10 kg !
teraz 27 i 12, więc przytyłam 2 kg w 7 tyg... a wcześniej prawie kilo na miesiąc... pije więcej wody, może już nie zatrzymuje mi się??

black rose..PO narodzinach

[LEFT]
Stary 2010-12-01, 10:48   #4910
coralady
Wtajemniczenie

Witajcie mamuśki

Nie ukrywam,że stęskniłam się za wamiJakoś tak dziwnie było bez wizażu

Ja miałam intensywny weekend i kolejny zapowiada się nie inaczejAle ja jestem energiczna dziewczyna i lubie jak coś się dzieje,więc jest ok.W piątek i sobote byłam na maratonie filmowym-piątek 6h siedzenia,sobota 4h i Andrzejki w knajpie.Jak ja dałam rade tyle wysiedzieć to nie wiemNiedziela na zakupach,chodzenie mnie zaczyna męczyć,a kręgosłup daje we znaki.Prezentów na Mikołaja dla chrześniaczek nie kupiłam

U mnie waga rośnieJestem w 22tc i mam +6kg.

Nie pamiętam kto prowadzi listę z danymi(wybaczcie) w wolnej chwili prosiłabym o zmiany na moim nickuPo pierwsze tp 15.04.2011 (wcześnie podałam orientacyjnie),córeczka Liliana(przez jedno ni jestem coralady,a nie coloradyTak przy okazji kiedyś

Pozdrawiam
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:48   #4911
iizabelaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny,

ja właśnie uciekam na zakupy spożywcze,
ale musiałam się z wami przywitać po przerwie

Brakowało mi was
dziwne to ale tak sobie myślałam i komu ja będę się chwalić z kolejnych zakupów i dolegliwości ciążowych,
tylko wy mnie tak rozumiecie
Stary 2010-12-01, 10:49   #4912
wikakika
Rozeznanie

Hej kochane mamuskiForum znowu dziala hurraaaa!!!Stesknilam sie za wami
ja pije mineralna, zrodlana albo zmineralizowana jakos mi nie podchodzi...
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:51   #4913
blackrose4u
Wtajemniczenie

to udanych zakupów życzę

coralady do Montii

Montii może faktycznie ta woda pomaga, lepiej przepłukuje się organizm itd

ja dorwałam się do Bajecznego a zaraz ide wstawić zupkę na obiad

oczekujemy
Stary 2010-12-01, 10:59   #4914
nuna_77
Zadomowienie

Ide dzisiaj na usg połówkowe, stresuje sie strasznie. Nawet nie samym usg, tylko tym , że będzie tez tam eks narzeczony, ciekawe co wymyśli, ostatnio chciał się sam zajmować dzieckiem ze swoja mamą
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:59   #4915
coralady
Wtajemniczenie

Dzięki blackrose

Monti Szefowo!Zmień mi tam dane w wolnym czasie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 11:03   #4916
n.ik.a
Zadomowienie

blackrose4u ja piję mineralną, bo kiedyś oglądałam program na TVN Style - wiem co jem i tam przekonywano i wyższości mineralnej nad źrodlaną...podobno ta druga wypłukuje z organizmu minerały...piję ustronianę z jodem niegazowaną bardzo mi smakuje...a tu cos właśnie o wodach
http://www.blog.przedporodem.pl/jaka...rmiac-piersia/

a jestem w 20 tygodniu (19t+6) i na plusie mam ok. 5 kg

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2010-12-01 o 11:04
Stary 2010-12-01, 11:04   #4917
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Dzięki blackrose

Monti Szefowo!Zmień mi tam dane w wolnym czasie
najlepiej jak na prv jej to wyślesz to nie będzie musiała szukać po forum potem

a co z tematem następnej części wątku? Ilość postów się kurczy

oczekujemy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 11:10   #4918
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
wreszcie forum witajcie
bardzo mi Was brakowało.

Postanowiłam że na glukoze wezmę sobie laptopa a co, czas szybciej zleci. Może nie będzie neta ale pogram sobie i minie.

Teraz możecie mi zrobić lanie bo kupiłam ciuszki dla małej. Małż zaczyna się wściekać, obiecałam sobie że więcej nie kupie. Dziele się zdobyczami:
to od jedego użytkownika
1. http://allegro.pl/sliczne-spiochy-ni...332172788.html
2. http://allegro.pl/sliczne-spiochy-ni...332172768.html
3. http://allegro.pl/sliczny-kaftanik-n...332172469.html
i to od innego
1. http://allegro.pl/rozowy-slodki-komp...338397564.html
2. http://allegro.pl/komplet-wyprawka-b...338396919.html
3. http://allegro.pl/bawelniany-komplet...332829153.html
4. http://allegro.pl/zestaw-startowy-dl...332821940.html

Kupiłam sobie jeszcze piłkę taką dużą do ćwiczeń. Mam nadzieje że dzisiaj przyjdzie.
Mam do Was jeszcze pytania:
- Jaką wodę pijecie? Źródlaną czy mineralną? Bo ostatnio tak się zastanawiałam czy dla nas mam to ma jakieś znaczenie.
- używacie też zwykłych balsamów czy tylko takie do ciąży? BOo wczoraj kupiłam sobie taki do ciała "zwykły" bo skóra na nogach mnie swędzi nawet kucnąć nie mogę bo mam wrażenie że mi pęknie. No i mam zamiar się smarować by jej ulżyć a na brzusio mam ten ciążowy balsam.
Blackrose ubranka super i faktycznie tanio ty to zawsze coś wyszukasz spryciaro
co do wody to ja piję prosto z lodówki - czyli w sumie z kranu przepuszczoną przez filtr. filtr zmieniamy regularnie więc woda jest pyszna.

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Ide dzisiaj na usg połówkowe, stresuje sie strasznie. Nawet nie samym usg, tylko tym , że będzie tez tam eks narzeczony, ciekawe co wymyśli, ostatnio chciał się sam zajmować dzieckiem ze swoja mamą
powodzenia na połówkowym daj znać po wizycie co słychać u dzidzi a eks się nie przejmuj. dziecko jest najważniejsze
Stary 2010-12-01, 11:14   #4919
87czarna
Zakorzenienie

Oooooo,jak dobrze znowu Was czytac! Cześc!

Montii my mamy tą samą datę porodu To już naprawdę 7 miesiąc nam się zaczyna? Łooooo,szybko!

Co do jeżdżenia samochodem-ja też zrobiłam się straszna panikara,odkąd spadł śnieg. Po ostatniej sytuacji tym bardziej... Wolę siedziec na tyłku w domu i nie kusic losu...

Aaaaa, u mnie +11 kg Ładnie,co? :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 11:33   #4920
Ewelqa1985
Zadomowienie

czesc kochane mamusie nareszcie dziala

stesknilam sie za wami u nas bylo dzis -15 a ja musialam niestety wyjsc rano z domu ;/ ale juz dzis nie planuje wyjscia to jest jakas masakra choc generalnie zime uwielbiam jako zimowa dziewczyna (luty )
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości