Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.IX - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 13:02   #4891
masija
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Dzięki kopnienta
Kolega lat 27 połowa włosów siwa.. chyba czeka mnie to samo w takim wypadku. Cholera no a chciałam przestać farbować, mieć piękne naturalne własne a tu dupa

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Może nie ma podanego. Ale daj sobie historie operacji tak żeby terminy objęły ten przelew. Znajdź sobie tą operacje.. powinno pisać a jak nie to kliknij na nią może się więcej informacji pokaże
Dziękuję. Faktycznie jest

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:09   #4892
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Właśnie też widziałam tak i tak i sama nie wiem
A jak nie obiorę, to ta skóra nie będzie twarda i nie zepsuje mi potrawy?
A tę cukinię to masz dużą czy taką średnią? Bo jak jest duża, to rzeczywiście skóra może być twarda i zdrewniała, ale jak niewielka, to nie powinno być problemu sprawdź zresztą w prosty sposób - na młodych, niedużych cukiniach skórka jest tak mięciutka i delikatna, że wystarczy lekko zadrapać paznokciem i już się "zdrapuje".
Stary 2011-06-27, 13:38   #4893
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
A tę cukinię to masz dużą czy taką średnią? Bo jak jest duża, to rzeczywiście skóra może być twarda i zdrewniała, ale jak niewielka, to nie powinno być problemu sprawdź zresztą w prosty sposób - na młodych, niedużych cukiniach skórka jest tak mięciutka i delikatna, że wystarczy lekko zadrapać paznokciem i już się "zdrapuje".
Na razie to nie mam żadnej, bo to etap planowania zrobienia obiadu kiedyś tam, dzisiaj coś innego gotuję tylko chciałam przyszłościowo zapytać
Ale zrobię tak jak mówisz i jak skórka nie będzie gruba, to nie obieram (ładniej tak wygląda cukinia w daniu), a jak będzie gruba, to obiorę
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 13:45   #4894
hihi
Zakorzenienie

Wybieraj niewielkie cukinie, to skórka będzie miękka, a samo warzywo smaczniejsze. Osobiście zdecydowanie preferuję mniejsze
Stary 2011-06-27, 13:57   #4895
Dotka90
Zakorzenienie

Oki, będę pamiętać Dzięki za pomoc
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:12   #4896
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
właśnie dlatego wzięłam

Czy można zatrzymać rośnięcie piersi? tzn. chodzi mi o to, czy jeżeli stosowało się głodówkę w wieku 14 lat, to piersi po tym mogły "przestać rosnać" ?
Myślę, że skoro pod wpływem niedożywienia można przestać rosnąć w ogóle, to same piersi też mogą przez to urosnąć mniejsze.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:56   #4897
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
W wieku 20 lat osiwieje? A chciałam pozostać przy moim naturalnym kolorze włosów.. ale póki co będzie to brąz z siwymi refleksami
Ja mam 23 lata i mam siwe wlosy wiec jest to ja najbardziej mozliwe
Stary 2011-06-27, 16:06   #4898
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Co mówi prawo o rozkładaniu się namiotem gdzieś na łące czy polach? Chodzi mi o to, czy mogę za lasem (dokładnie na ścieżce między polami, bo tam ziemniaki i zboże jest) rozłożyć sobie ze znajomymi namioty na jedną noc? Chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko, prawda? Ścieżka pewnie należy do gminy, a wokoło nie widać w ogóle domów (jedynie przed wejściem do lasu) i boje się trochę, że trafi się jakiś osobnik wredny i wezwie na nas straz miejską czy coś
up
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:07   #4899
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Ja jako wlascicielka ponoc duzego psa - husky, polecic moge Acane
Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
moje jedza bosh'a... ta im najbardziej sluzy, bo bouvier ma straszne gazy po innych
ja tez glownie bosha stosuje, czasem purine dog chow - ale widze ze bosh mojemu nowofundlandowi duzo bardziej smakuje.

Szpieg, dzieki za polecenie Acany, moze sprobuje (choc troche droga jest z tego co widzę to za 15kg wychodzi ok 200zl. Bosch czy purina to jednak 15kg za 100zl. Ale moze w przyplywie gotowki spróbuję )

p.s. zupełnie nie polecam karmy Araton. Moj pies nawet do niej nie podchodził - fakt, ze jest tansza troche od boscha, ale chyba walory smakowe ma nikłe
Stary 2011-06-27, 16:10   #4900
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maylina Pokaż wiadomość
pytanie na szybko
chcę upiec ciasto,napisane jest aby zmiksować żółtka z cukrem.Problem w tym ,że ja nie mam miksera
I co teraz?Da się to zrobić ręcznie?
da się, wychodzi tzw. kogel - mogel. Mieszasz łyżeczką aż konsystencja będzie taka "lejąca się"

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:17   #4901
Lavi92
Zakorzenienie

Malinowa M. myślę, że do wiązenie was nie zaproszą. Wg mnie na jedną noc możecie się tam rozbić. Znajomy też tak zrobił jak jechali nas Solinę, nie było pola namiotowego to rozbili się w jakimś polu czy lesie czy innej trawie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 16:31   #4902
sensualangel
Wtajemniczenie

ile tak w przybliżeniu policzy mi fryzjerka za ściecie zafarbowanie włosów? p.s mam długie włosy.
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:32   #4903
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Malinowa M. myślę, że do wiązenie was nie zaproszą. Wg mnie na jedną noc możecie się tam rozbić. Znajomy też tak zrobił jak jechali nas Solinę, nie było pola namiotowego to rozbili się w jakimś polu czy lesie czy innej trawie
No tak, tylko okolica raczej nieturystyczna. Wpadliśmy ze znajomymi na pomysł, żeby trochę poimprezować (oczywiście w granicach rozsądku i z kulturą) w okolicy i generalnie nie chcemy żadnych przygód ze strażą miejską (ach, ci nieletni ). Po prostu chcielibyśmy podziwiać piękne widoki pól i zbóż wokoło, śpiewając, piekąc ziemniaki w ognisku i pijąc piwo .
Stary 2011-06-27, 16:45   #4904
Reme
Zadomowienie

Cytat:
No tak, tylko okolica raczej nieturystyczna. Wpadliśmy ze znajomymi na pomysł, żeby trochę poimprezować (oczywiście w granicach rozsądku i z kulturą) w okolicy i generalnie nie chcemy żadnych przygód ze strażą miejską (ach, ci nieletni ). Po prostu chcielibyśmy podziwiać piękne widoki pól i zbóż wokoło, śpiewając, piekąc ziemniaki w ognisku i pijąc piwo .
Ognisko w pobliżu czyjegoś pola? Przy zbożu w dodatku? Lepiej z ogniska zrezygnuj, bo może z tego wyjść coś niedobrego.
Stary 2011-06-27, 16:57   #4905
_kokeshi_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
Ognisko w pobliżu czyjegoś pola? Przy zbożu w dodatku? Lepiej z ogniska zrezygnuj, bo może z tego wyjść coś niedobrego.
Będzie duuuuuże ognisko do pieczenia ziemniaków

Też myślę, że o ile na namiot przymkną oko, o tyle jeśli jakiś gospodarz zobaczy ogień w pobliżu swoich upraw (zwłaszcza zbóż) to będzie średnio zadowolony

_kokeshi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 17:21   #4906
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez _kokeshi_ Pokaż wiadomość

Też myślę, że o ile na namiot przymkną oko, o tyle jeśli jakiś gospodarz zobaczy ogień w pobliżu swoich upraw (zwłaszcza zbóż) to będzie średnio zadowolony
Nie, nie . Tam już jest zrobione miejsce na ognisko, znaczy, nie my pierwsi tam chcemy robić. Nawet nie ognisko, a koło 22, jak się ściemni troche ognia tam zrobić, żeby tylko ziemniaki upiec. Nie ognicho, że płomień na metr wysokości . Nie boje się, że ktoś zauważy, bo stamtąd nie widać żadnych domów, tylko boje się, że jak nas tylu będzie szło z plecakami w stronę lasu to po prostu któryś ze wścibskich mieszkańców, co przed lasem mieszkają od razu wezwie straż
Stary 2011-06-27, 17:22   #4907
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _kokeshi_ Pokaż wiadomość

Nawet, jeśli nikt tego nie zobaczy, to po prostu jest to wg mnie bardzo głupi pomysł i lekkomyślność. Wiatr lekko zawieje, poniesie iskrę na pole i nieszczęście gotowe, nawet nie zauważą kiedy. A jak wiadomo zboże pali się baaardzo dobrze. Szkoda cudzej pracy, już o szkodach nie mówiąc. Nieletni, pod wpływem alkoholu... To już lepiej wybrać się tam, gdzie ogniska palić można i nie ma takiego niebezpieczeństwa lub zrezygnować.

I jeśli dobrze rozumiem, to Malinowa ma na myśli "rozkładanie się" z namiotami na miedzy. Powinni uważać, aby nie zostać przejechanymi przez jadący ciągnik lub inne maszyny rolicze Bo to przecież zwykła droga a tam nie można biwakować. Np. mój wujek-rolnik często jeździ w nocy, na skróty między polami

Cytat:
Nie, nie . Tam już jest zrobione miejsce na ognisko, znaczy, nie my pierwsi tam chcemy robić. Nawet nie ognisko, a koło 22, jak się ściemni troche ognia tam zrobić, żeby tylko ziemniaki upiec. Nie ognicho, że płomień na metr wysokości . Nie boje się, że ktoś zauważy, bo stamtąd nie widać żadnych domów, tylko boje się, że jak nas tylu będzie szło z plecakami w stronę lasu to po prostu któryś ze wścibskich mieszkańców, co przed lasem mieszkają od razu wezwie straż
Jeśli rzeczywiście uważacie, że miejsce jest odpowiednie, to spróbować możecie. Gdy będziecie szli, to będzie Was łatwo zauważyć, więc niestety robicie to na własne ryzyko

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-06-27 o 17:32
Reme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 17:26   #4908
natalkaa7522
Zakorzenienie

Mam pytanie.

Przeglądałam na stronie liceum do którego chcę się dostać wymagane dokumenty tzn. świadectwo, zaświadczenie o punktach i tam piszę tak:

Kandydaci z deficytami zdrowotnymi – orzeczenie kwalifikacyjne publicznej poradni psychologiczno – pedagogicznej.

I przeczytałam na innej kartce, że mam dołączyć wyżej wymienione i:

w przypadku kandydatów z wadami słuchu, wzroku, narządów ruchu i innymi schorzeniami orzeczenie kwalifikacyjne publicznej poradni psychologiczno-pedagogicznej, w tym publicznej poradni specjalistycznej.

Jeżeli mam wadę wzroku to muszę mieć takie orzeczenie?
Stary 2011-06-27, 17:30   #4909
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet, jeśli nikt tego nie zobaczy, to po prostu jest to wg mnie bardzo głupi pomysł i lekkomyślność. Wiatr lekko zawieje, poniesie iskrę na pole i nieszczęście gotowe, nawet nie zauważą kiedy. A jak wiadomo zboże pali się baaardzo dobrze. Szkoda cudzej pracy, już o szkodach nie mówiąc. Nieletni, pod wpływem alkoholu... To już lepiej wybrać się tam, gdzie ogniska palić można i nie ma takiego niebezpieczeństwa lub zrezygnować.

I jeśli dobrze rozumiem, to Malinowa ma na myśli "rozkładanie się" z namiotami na miedzy. Powinni uważać, aby nie zostać przejechanymi przez jadący ciągnik lub inne maszyny rolicze Bo to przecież zwykła droga a tam nie można biwakować. Np. mój wujek-rolnik często jeździ w nocy, na skróty między polami
Tak, masz rację, z ogniska może lepiej zrezygnować, albo zrobić je w sumie niedaleko od tego miejsca, gdzie sa już ławeczki, palenisko itd. Mniejsze zagrożenie pożarem

Heh, teoretycznie jest taka możliwość, ale w praktyce myślę, że raczej nikła . Akurat tego dnia będzie na wsi duży festyn, więc większość myślę postanowi oddać się uciechom . Poza tym, w lipcu zbóż się chyba jeszcze nie kosi, a dróżka prowadzi tylko do nich. Jęczmienia i rzepaku tam nie, a z tego co wiem to je się kosi początkiem wakacji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 17:33   #4910
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Mam pytanie.

Przeglądałam na stronie liceum do którego chcę się dostać wymagane dokumenty tzn. świadectwo, zaświadczenie o punktach i tam piszę tak:

Kandydaci z deficytami zdrowotnymi – orzeczenie kwalifikacyjne publicznej poradni psychologiczno – pedagogicznej.

I przeczytałam na innej kartce, że mam dołączyć wyżej wymienione i:

w przypadku kandydatów z wadami słuchu, wzroku, narządów ruchu i innymi schorzeniami orzeczenie kwalifikacyjne publicznej poradni psychologiczno-pedagogicznej, w tym publicznej poradni specjalistycznej.

wydaje mi się że dołączasz coś takiego tylko wtedy jeśli musisz mieć jakieś pomoce naukowe, indywidualny tok nauczania itp. - po prostu w jakiś sposób twoje schorzenie utrudnia ci życie w szkole.
ja mam bardzo dużą wadę wzroku a nigdy żadnych zaświadczeń i orzeczeń nie przynosiłam
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 17:38   #4911
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Dobra, to tak zmieniając temat.

Gdzie lepiej zarobię, w Avonie czy Oriflame? Nie wiem, czy ejstem ślepa, czy jak, ale nigdzie na ich stronach nie mogę się doczytać ile procent ze sprzedaży idzie do mnie I generalnie, gdzie jest lepiej
Stary 2011-06-27, 17:56   #4912
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra, to tak zmieniając temat.

Gdzie lepiej zarobię, w Avonie czy Oriflame? Nie wiem, czy ejstem ślepa, czy jak, ale nigdzie na ich stronach nie mogę się doczytać ile procent ze sprzedaży idzie do mnie I generalnie, gdzie jest lepiej
Oriflame ma droższe kosmetyki i lepszej jakości.W oriflame jest wiecej zarobku.
Stary 2011-06-27, 17:59   #4913
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:

Jak nie masz, to nie musisz. To nie jest tak, że musisz przynieść orzeczenie na swoje problemy zdrowotne, ale przynieść je jeśli je masz. A to jednak lekka różnica

Jeśli nie chodziłaś z powodu swoich problemów zdrowotnych na komisje lekarskie oraz do poradni psychologiczno-pedagogicznej to nie ma takiej potrzeby.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 17:59   #4914
sensualangel
Wtajemniczenie

a czy konsultantka Oriflame może być konsultantką Avonu?
Stary 2011-06-27, 19:35   #4915
hoe
Zakorzenienie

Witam
to ja zapytam o taką rzecz: wie może któraś z Was jak stworzyć dokument w google,żeby móc go pózniej udostepnić w linku ? Dziewczyny czasami mają w podpisach coś takiego.Próbowałam utworzyć taki dokument,ale cały czas mi wyskakuje jakiś błąd.

hoe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:38   #4916
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hoe Pokaż wiadomość
Witam
to ja zapytam o taką rzecz: wie może któraś z Was jak stworzyć dokument w google,żeby móc go pózniej udostepnić w linku ? Dziewczyny czasami mają w podpisach coś takiego.Próbowałam utworzyć taki dokument,ale cały czas mi wyskakuje jakiś błąd.
O coś takiego Ci chodzi? https://docs.google.com/?hl=pl&tab=w...r=0&pli=1#home
Stary 2011-06-27, 19:51   #4917
hoe
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ale wyskakuje mi jakiś błąd. Dziękuje w każdym razie Powalczę jeszcze.

hoe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:57   #4918
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dobra, dzięki za odpowiedzi.
Stary 2011-06-27, 19:57   #4919
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hoe Pokaż wiadomość
tak, ale wyskakuje mi jakiś błąd. Dziękuje w każdym razie Powalczę jeszcze.
Ale jak tam po lewej klikniesz 'create new' to też ci błąd wyskakuje? U mnie w chromie i na firefoxie wszystko działa, to nie wiem
Stary 2011-06-27, 19:58   #4920
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Czy pani dermatolog napisze mi skierowanie na usunięcie znamienia, któremu niby nic nie jest i nic wielkiego raczej mu nie grozi? Źle się z nim czuję, więc wole mieć malutką i biała bliznę niż średniego rozmiaru pieprzyka
A jak nie napisze, to w jakich cenach jest możliwe usunięcie?
FelekBezSzelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości