Wakacje zaczynamy i na wyniki matur czekamy! Matura 2011 cz. VII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 17:28   #4891
pranknature
Zadomowienie

Dot.: Wakacje zaczynamy i na wyniki matur czekamy! Matura 2011 cz. VII

co do sukni ślubnej, niech ktoś tylko nam nie nie krzyczy, szkoda mi wydać ponad tysiac złotych za suknie slubną, dlatego postanowilam, ze wybiorę sobie z wypożyczalni , są tam naprawde bardzo ładne, zadbane sukienki za około 150 zł. i nie wygladaja na szmatexy, normalnie suknie jak z salonu.
pranknature jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 17:32   #4892
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pranknature Pokaż wiadomość
co do sukni ślubnej, niech ktoś tylko nam nie nie krzyczy, szkoda mi wydać ponad tysiac złotych za suknie slubną, dlatego postanowilam, ze wybiorę sobie z wypożyczalni , są tam naprawde bardzo ładne, zadbane sukienki za około 150 zł. i nie wygladaja na szmatexy, normalnie suknie jak z salonu.
ja nie będę

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 17:33   #4893
pranknature
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
ja nie będę
\
bziu w podpisie wywal ten egzamin zawodowy ;p masz go juz z głowy ;p
Stary 2011-06-25, 17:37   #4894
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
\
bziu w podpisie wywal ten egzamin zawodowy ;p masz go juz z głowy ;p
dlatego mam przy nim jako już wypełnione - kojarzy mi się z machaniem na pożegnanie ale czekam na wyniki jeszcze

Stary 2011-06-25, 17:55   #4895
natalka2
Zakorzenienie

do slubu mi daaleko, ale jakbym miala teraz wychodzic za maz to kupilabym sobie jakas skromna biala sukienke, nie zadna wielka beze

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 17:58   #4896
pranknature
Zadomowienie

https://serwis.oke.jaworzno.pl/m11/

yyyyyy ?
dla tych co są z okregu OKE JAWORZNO - ktos to sprawdzi? wie czy to na pewno do matur? boje sie tam zalogowac albo cos; p

zalogowałam się, tam są dane te ktore sprawdzalam w styczniu ; >
Stary 2011-06-25, 18:00   #4897
marriposa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zielona landrynka Pokaż wiadomość

Ja naprawdę potraciłam mnóstwo znajomych, bo nie lubiłam upijać się jak oni. Brak mojej obecności na imprezach skutkował potem naturalnie brakiem ciekawych tematów do rozmów (o tym kto zgonował w sobotę ). Mam podobnie jak ty, też bym chciała, może na studiach...
też na to liczę ,że na studiach.. ale znowu nachodzi mnie pesymistyczna myśl ,że wybieram sie na wydział mat-inf,a tam chyba najwięcej piją... (no może nie najwięcej ,ale raczej ścisła czołówka pod tym względem)

Zielona landrynka - gdzie wybierasz się na studia?

Wakacyjne dietowanie
64 63 62 61 60 59 58 57 56 55 54 53 52 kg

Wakacyjne czytanie

-

Edytowane przez marriposa
Czas edycji: 2011-06-25 o 18:02
marriposa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:23   #4898
Smarfetka
Zakorzenienie

ale weselnie tu

ja mam w tym roku 4 wesela(w tym jedno za niecałe 2 tygodnie) już mnie mdli na samą myśl o nich
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:34   #4899
natalka2
Zakorzenienie

ja nie chodze na wesela na szczescie rodzice mnie nie zmuszaja.

jeszcze 100 postow i nowy watek

studia

Stary 2011-06-25, 18:37   #4900
Bziu
Zakorzenienie

jeszcze 5 dni i wyniki

Stary 2011-06-25, 18:37   #4901
Zielona landrynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marriposa Pokaż wiadomość
też na to liczę ,że na studiach.. ale znowu nachodzi mnie pesymistyczna myśl ,że wybieram sie na wydział mat-inf,a tam chyba najwięcej piją... (no może nie najwięcej ,ale raczej ścisła czołówka pod tym względem)

Zielona landrynka - gdzie wybierasz się na studia?
Mój chłopak studiuje informatykę i z tego co mówi, to poznał tam wiele wartościowych osób, których niekoniecznie interesuje alkohol. Nie wiem, czy w ogóle jakaś alkoholowa impreza się odbyła.

Ja, choć mieszkam blisko Wrocławia, składam papiery na studia tylko i wyłącznie do Krakowa. Wpłaciłam już opłaty rekrutacyjne na filologię germańską i szwedzką na Uj. Jeśli mi nie poszedł polski rozszerzony to awaryjnie złożę na jakąś mniej obleganą filologię albo na uniwersytet ekonomiczny na administrację.
A ty, jaka uczelnia?

Edytowane przez Zielona landrynka
Czas edycji: 2011-06-25 o 18:44
Zielona landrynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 18:37   #4902
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze 5 dni i wyniki
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:44   #4903
natalka2
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze 5 dni i wyniki

za ok 3 tygodnie wyniki rekrutacji na uczelnie

studia

Stary 2011-06-25, 18:45   #4904
marriposa
Raczkowanie

Cytat:
Mój chłopak studiuje informatykę i z tego co mówi, to poznał tam wiele wartościowych osób, których niekoniecznie interesuje alkohol. Nie wiem, czy w ogóle jakaś alkoholowa impreza się odbyła.

Ja, choć mieszkam blisko Wrocławia, składam papiery na studia tylko i wyłącznie do Krakowa. Wpłaciłam już opłaty rekrutacyjne na filologię germańską i szwedzką na Uj. Jeśli mi nie poszedł polski rozszerzony to awaryjnie złożę na jakąś mniej obleganą filologię albo na uniwersytet ekonomiczny na administrację.
A ty?
W takim razie ,być może się poznamy też składam na UJ Oprócz tego UW ,UWr i PW...

A czemu jesteś tak nastawiona na Kraków? Pytam , bo sama się nie mogę zdecydować co do miasta i uczelni ...

a twój chłopak studiuje informę na polibudzie czy uniwerku? ciężko jest czy dużo ma czasu wolnego?

Wakacyjne dietowanie

Wakacyjne czytanie

-

Czas edycji: 2011-06-25 o 18:47
Stary 2011-06-25, 18:46   #4905
_basia
Zadomowienie

Widzę, że na tapecie śluby

Ja nie mam zamiaru wychodzić za mąż, ale jeśli już to max 40-60 osób- tak spokojnie, kameralnie po prostu najbliższa rodzina
No i oczywiście głupotą dla mnie jest to, że ktoś robi wesele na 200 osób i bierze kredyt żeby tylko się pokazać ludziom
_basia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:57   #4906
misziaaa18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Tylko że jak urządzisz wesele, to prawie wszystko Ci się zwróci.
Wesele na 150 osób(100zł od osoby)= 15 000
orkiestra 2000
suknia/garnitur 2000
wódka- 3000
Razem 22tys, licząc 25.
Od chrzestnych dostaje się teraz ok 2,5tys razem. Dolicz do tego 50 par i 16 trójek. Kase dostajesz od 66 grup. Od jednej nie dostaniesz mniej niż 400 zł =26 400zł (Bliższa rodzina da 500, dalsza 300)
26,400+ 2,5= 28,900
Jesteś 3,900 do przodu. Powiedzmy, że to pójdzie na ciasta, ubranie sali.

Także wesele w sumie wychodzi na zero. Przynajmniej z tego, co słyszę w mojej rodzinie.
hehe podziwiam te wyliczenia ale są one nierealne---bo w dzisiejszych czasach wesela rzadko sie 'zwracają'(chyba ze masz bogatą rodzinę) ale wiesz, jak to wesela, gości takich bliskich jest może z 30-50 a reszta (drugie 30-50 osób) to 5 woda po kisielu, i ta połowa gości która ciebie zna lubi i wgle da w prezencie przyzwoitą ilość gotówki a ta 2 połówka to oleje bo nie jesteś wystarczająco bliską rodziną żeby dać tyle kasy, prosta sprawa

i dzieci na komunie dostaja więcej bo to w końcu dzieci i 1 takie doświadczenie w ich życiu i wgle więc wiesz..., i taak, prędzej dziecko dostanie na komunię 1tyś zł od kogoś tam niż Państwo młodzi na ślub

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;2773877 8]Ok jak kogoś stać to niech sobie robi takie wesele ale są ludzie których ewidentnie na to nie stać, i zamiast zrobić takie wesele na jakie ich stać zaciągają wielkie kredyty żeby spełnić swoje marzenie.IO dla mnie to jest nie normalne bo wesel jest czymś bez czego da się objeść a jak już brać kredyt to lepiej na dom który będzie całe życie a nie jedną noc.[/QUOTE]

nigdy w życiu nie wzięłabym kredytu dla czyjejś przyjemności, marzy mi się wspaniałe wesle(choć do końca nie wiem co to znaczy--chwilami chciałabym meega skromny ślub a chwilami wielkie wesele) ale za moją kasę, nie mam kasy nie mam duzego wesela tylko skromny ślub!!!

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
ja postawiłam sprawę jasno, koszt studniówki ok500zł+sukienka, buty, torebka i dodatki wyszłoby ok1000zł więc z całą kalkulacją poszłam do mamy i powiedziałam że tyle wyda na nieudany wieczór (brak partnera, nie fajne towarzystwo, beznadziejna muzyka) więc przestała nalegać i powiedziała że mogę zrobić z tymi pieniędzmi co chcę w takim razie, żebym nie mówiła że nie miałam kasy na stu i nie żałuję, fakt trochę rodzice dołożyli do tego interesu i wyszło więcej niż dałabym na stu ale nie zaprzeczam że to był najlepszy interes w moim życiu
ja na studniówkę nie poszłam bo byłoby to wywalenie duzej kasy w błoto(jak tak policzyłam sobie to 1,5 tyś zł to absolutne minimum) i się z rodzicami pokłóciłam o to a kasy i tak nie dostałam:pala : ani grosza za to ze nie wywalili 1,5tyś zł na ciuchy i fryzjera

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;2773863 2]Jak słyszę że ktoś urządza wesele na 180 osób to mnie trafia.
Dla mnie to jest zwykłe marnotrawstwo pieniędzy. A jak jeszcze niektórzy biorą kredyt na wesele bo wielkie,wystawne wesele musi być i już to w ogóle.[/QUOTE]

ma pieniądze niech urządza i na 250 tylko ilu z tych gości naprawdę zna??? a branie kredytu na wesele to głupota, lepiej tą kasę wydać na podróz poślubną/mieszkanie/dom

ii to jest najgorsze, ta głupia mentalnosć 'musze pokazać sie ludziom'(prezentowana często przez rodziców panny lub pana młodego, lub obojga), jak można tak do tego podchodzić, nie rozumiem..

Edytowane przez misziaaa18
Czas edycji: 2011-06-25 o 19:01
misziaaa18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:05   #4907
_basia
Zadomowienie

No ja na studniówce też nie byłam

Po 1 wysokie koszty 1000zł za sukienkę, dodatki, makijaż, fryzurę + wejście to jednak za dużo
Po 2 u mnie wszystkie dziewczyny szły z kimś, a ja gdybym była sama to musiałabym iść i się 'doczepić' żeby mieć z kim pogadać co było kolejnym argumentem za tym żeby siedzieć w domu
Po 3 nie lubię takich imprez na których wszyscy (włącznie z nauczycielkami) byli pod koniec hmm nie czarujmy się- uchlani w 3 dupy

Stary 2011-06-25, 19:09   #4908
paulinkka
Wtajemniczenie

Cytat:
https://serwis.oke.jaworzno.pl/m11/

yyyyyy ?
dla tych co są z okregu OKE JAWORZNO - ktos to sprawdzi? wie czy to na pewno do matur? boje sie tam zalogowac albo cos; p

zalogowałam się, tam są dane te ktore sprawdzalam w styczniu ; >
No ale wynikow nie bedzie tak czy siak w internecie. Tak mi powiedziala pani z oke, wiec nie ma szans ze cos sie zmieni... Mozna sprawdzic tego 30, ale szczerze watpie, to nie jest obieg. Jak usuniesz ta koncowke m11 to sie pojawia serwis dla egzaminatorow chyba
paulinkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:15   #4909
ladymoonn
Zakorzenienie

mam pytanie takie trochę nie w temacie, myślicie, że na studiach może się przydać drukarka laserowa? bo mam okazję zabrać ze sobą i jak przeliczę papier+tonery to wychodzi podobnie jak ksero, a zawsze to na miejscu. Może ktoś z waszych znajomych ma i wie czy to się sprawdza?

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:21   #4910
paulinkka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
mam pytanie takie trochę nie w temacie, myślicie, że na studiach może się przydać drukarka laserowa? bo mam okazję zabrać ze sobą i jak przeliczę papier+tonery to wychodzi podobnie jak ksero, a zawsze to na miejscu. Może ktoś z waszych znajomych ma i wie czy to się sprawdza?
sprawdza sie skaner, to skanowania notatek
paulinkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:24   #4911
Zielona landrynka
Raczkowanie

Cytat:
W takim razie ,być może się poznamy też składam na UJ Oprócz tego UW ,UWr i PW...

A czemu jesteś tak nastawiona na Kraków? Pytam , bo sama się nie mogę zdecydować co do miasta i uczelni ...

a twój chłopak studiuje informę na polibudzie czy uniwerku? ciężko jest czy dużo ma czasu wolnego?
Wybrałam Kraków, bo 3 lata byliśmy w związku na odległość (prawie 300km różnicy), widywaliśmy się i tak dość często jak na nasze możliwości, ale perspektywa bycia razem w jednym mieście wygrywa. Wrocław nigdy nie robił na mnie takiego wrażenia jak Kraków. Krakowem od lat jestem zafascynowana, coś jest magicznego w tym mieście. Ja od wielu lat planuję studia właśnie tam. Do tego dochodzą bardziej korzystne warunki rekrutacji jak dla mnie (liczą się 2 przedmioty, a uwr wszędzie liczy historię, za którą nie przepadam).
Mój chłopak studiuje na AGH, on był zawsze matematycznie uzdolniony, ale nauki ma naprawdę mnóstwo. Ponoć wybrał jeden z najtrudniejszych kierunków na tej uczelni, uczy się bardzo dużo, ale daje radę.

Pewnie, bardzo byłoby mi miło poznać was, jeśli spotkamy się w tym samym mieście/ uczelni. Decyzja należy oczywiście wyłącznie do Ciebie, ja kierowałam się też prestiżem uczelni, ale ty z tego co widzę wybrałaś te najlepsze, więc wybór na pewno nie będzie łatwy.
Nie wiem czy nie byłaby dla Ciebie lepsza politechnika, z tego co pamiętam uniwersytety nie dają tytułu inżyniera, a to jest dość ważne.
Zielona landrynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:25   #4912
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam w domu laserową i chyba na studia kupię sobie atramentową
na allegro drukarki są dosyć tanie [do 150zł można kupić urządzenie wielofuncyjne dobrej firmy], a w serwisach komputerowych można za kilkanaście zł dobić tusz, więc wychodzi taniej niż laserowa, cierpi na tym jakość wydruku, zdjęć nie podrukujesz, ale kserówki jak najbardziej

a co do głównego pytania to moim zdaniem lepiej mieć drukarkę w domu niż ciągle latać do punktu ksero, przekonałam się o tym już w technikum

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:29   #4913
marriposa
Raczkowanie

Cytat:
Wybrałam Kraków, bo 3 lata byliśmy w związku na odległość (prawie 300km różnicy), widywaliśmy się i tak dość często jak na nasze możliwości, ale perspektywa bycia razem w jednym mieście wygrywa. Wrocław nigdy nie robił na mnie takiego wrażenia jak Kraków. Krakowem od lat jestem zafascynowana, coś jest magicznego w tym mieście. Ja od wielu lat planuję studia właśnie tam. Do tego dochodzą bardziej korzystne warunki rekrutacji jak dla mnie (liczą się 2 przedmioty, a uwr wszędzie liczy historię, za którą nie przepadam).
Mój chłopak studiuje na AGH, on był zawsze matematycznie uzdolniony, ale nauki ma naprawdę mnóstwo. Ponoć wybrał jeden z najtrudniejszych kierunków na tej uczelni, uczy się bardzo dużo, ale daje radę.

Pewnie, bardzo byłoby mi miło poznać was, jeśli spotkamy się w tym samym mieście/ uczelni. Decyzja należy oczywiście wyłącznie do Ciebie, ja kierowałam się też prestiżem uczelni, ale ty z tego co widzę wybrałaś te najlepsze, więc wybór na pewno nie będzie łatwy.
Nie wiem czy nie byłaby dla Ciebie lepsza politechnika, z tego co pamiętam uniwersytety nie dają tytułu inżyniera, a to jest dość ważne.
nie zależy mi na inżynierze A z tą nauką trochę mnie przestraszyłaś bo też się wybieram na informatykę - ale pociesz mnie - twój chłopak ma czas na spanie,prawda? tzn. nie zarywa nocy?

PS Rozglądasz się za jakimś mieszkaniem czy zamierzasz mieszkać z chłopakiem?

Wakacyjne dietowanie

Wakacyjne czytanie

-

Czas edycji: 2011-06-25 o 19:32
Stary 2011-06-25, 19:33   #4914
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
Ja mam w domu laserową i chyba na studia kupię sobie atramentową
na allegro drukarki są dosyć tanie [do 150zł można kupić urządzenie wielofuncyjne dobrej firmy], a w serwisach komputerowych można za kilkanaście zł dobić tusz, więc wychodzi taniej niż laserowa, cierpi na tym jakość wydruku, zdjęć nie podrukujesz, ale kserówki jak najbardziej

a co do głównego pytania to moim zdaniem lepiej mieć drukarkę w domu niż ciągle latać do punktu ksero, przekonałam się o tym już w technikum
ja nie kupuję tych oryginalnych, czarny do laserowej kosztuje mnie 80zł, a laserowa chyba bardziej ekonomiczna, chociaż nie bardzo się znam urządzenie wielofunkcyjne też mam więc jeśli laserowa by się nie sprawdziła to zawsze mogę zamienić.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
nie zależy mi na inżynierze A z tą nauką trochę mnie przestraszyłaś bo też się wybieram na informatykę - ale pociesz mnie - twój chłopak ma czas na spanie,prawda? tzn. nie zarywa nocy?

PS Rozglądasz się za jakimś mieszkaniem czy zamierzasz mieszkać z chłopakiem?
wydaje mi się, że informatyk inżynier ma większe szanse na rynku pracy niż magister

Stary 2011-06-25, 19:35   #4915
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinkka Pokaż wiadomość
sprawdza sie skaner, to skanowania notatek
A jeszcze bardziej aparat, bo można w każdym miejscu zrobić zdjęcie notatkom i nie trzeba latać do skanera
Pół mojej klasy w liceum przetrwało na zdjęciach moich notatek

Drukarkę biorę laserową. Jedną mam w domu, a 2 w bardzo dobrym stanie kupił ostatnio mój tata w pracy, bo sprzedawali "stary" sprzęt. Kupił ją za naprawdę małe pieniądze, bo jakieś 2-3 dychy
Stary 2011-06-25, 19:36   #4916
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
ja nie kupuję tych oryginalnych, czarny do laserowej kosztuje mnie 80zł, a laserowa chyba bardziej ekonomiczna, chociaż nie bardzo się znam urządzenie wielofunkcyjne też mam więc jeśli laserowa by się nie sprawdziła to zawsze mogę zamienić.
laserowe drukują więcej, ale nie wiem czy aż trzykrotnie więcej od atramentowej... dobicie czarnego tuszu to w moim mieście koszt około 20zł, ale wzięłam też pod uwagę, że nie da się dobijać w nieskończoność i trzeba czasami kupić toner
chyba będę musiała pomęczyć panów w sklepie komputerowym, żeby mi doradzili, która drukarka bardziej się opłaca

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 19:38   #4917
alice333
Rozeznanie

Cytat:
Moja siostra ma laserową, ale jej się opłaca, bo ciągle coś drukuje. Laserowa opłaca się jeżeli będziesz dużo drukować i jakość wydruku nie będzie aż taka ważna.

Ja też chcę do Krakowa, to może w październiku zrobimy jakieś spotkanko?
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-25, 19:39   #4918
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
laserowe drukują więcej, ale nie wiem czy aż trzykrotnie więcej od atramentowej... dobicie czarnego tuszu to w moim mieście koszt około 20zł, ale wzięłam też pod uwagę, że nie da się dobijać w nieskończoność i trzeba czasami kupić toner
chyba będę musiała pomęczyć panów w sklepie komputerowym, żeby mi doradzili, która drukarka bardziej się opłaca
zrób wywiad i podziel się informacjami z innymi

Stary 2011-06-25, 19:41   #4919
kaja_92
Wtajemniczenie

Tak na poprawę humoru. Raczej prowokacja, ale ja się pośmiałam
http://kwejk.pl/obrazek/191023/bibus,.html
Stary 2011-06-25, 19:41   #4920
_basia
Zadomowienie

Dziewczyny ja Wam radzę kupić sobie urządzenie wielofunkcyjne
Ja mam takie z HP (dostałam za przedłużenie umowy z TP) - najlepsze jest właśnie to ksero, kładę kartkę cyk cyk i już mam gotowy wydruk
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości