Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 15:32   #4891
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No mam Andrzejka
se se se mamy Andrzejki oby dwie
A jak do niego mówisz?? Bo ja do mojego "Dżejku" albo 'pryncypałku' rzadziej: Endriu, Andrew
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Moze sprobuj teraz poprac i poprasowac ciuchy i wsadzic je do wrokow, odciagnac powietrze i zamknac, zeby pozniej mozna tylko je przeniesc do komudek.
a ja mam poprane i poprasowane już i schowane do komody żeby potem się nie męczyć, nie zakurzy się przecież, jak komoda zamknięta chyba, nie?
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Melduję się dzisiaj...
Tyle napisałyście ,że chyba do wieczora nie skończę z czytaniem.
Dzisiaj rano miałam glukoze... i dało się to przeżyć
Piłam 75 ml więc dużo ...
chyba 75 gram glukozy?? bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że rozpuścili Ci to w 750 ml wody...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:33   #4892
anankee
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

cześć, ja byłam dziś na wizycie.
Jest ok, pessar nadal ładnie obejmuje szyjkę, mam go już 6 tygodni.
Dzidziuś jest ustawiony główką w dół i jest już bardzo nisko, tak nisko, że dr miał problem żeby mu główkę zmierzyć bo za kością łonowa już jest.
Powiedział że gdyby nie krążek to już dawno byłoby po ptokach
waży niby 2100g.
mam się dzielnie trzymać jeszcze 5 tygodni, a potem niech się dzieje

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:46   #4893
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ktos pytał o leki na recepte w DOZ -mozna zamawiać jak najbardziej przez net tylko potem trzeba pamiętac o recepcie jak się idzie odebrac
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:50   #4894
*Agatek*
Zakorzenienie

Do cholery jasnej!!!! dzwoniłam do tej hurtowni co chcę zamówić, i nie MAJĄ NA STANIE ŁÓŻECZEK do cholery jasnej!!!! Koleś patrzał w magazynie i nie ma nie no ruki mi opadają

Stary 2011-11-28, 15:52   #4895
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Do cholery jasnej!!!! dzwoniłam do tej hurtowni co chcę zamówić, i nie MAJĄ NA STANIE ŁÓŻECZEK do cholery jasnej!!!! Koleś patrzał w magazynie i nie ma nie no ruki mi opadają
a to musi byc koniecznie to? nie ma innego jakiegos podobnego?

Anankee - no to musisz sie dzielnie trzymac jeszcze
Stary 2011-11-28, 15:55   #4896
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a to musi byc koniecznie to? nie ma innego jakiegos podobnego?
to ma wszystko- przewijak sztywny, pozytywke i wibrację na której mi tak zależało + super firma i dupa, nie ma jestem załamana.... a coneco jest b.dobrą firmą, nie chce czegoś, co jest mało znane, ale chyba mi to pozostaje

Stary 2011-11-28, 15:57   #4897
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
to ma wszystko- przewijak sztywny, pozytywke i wibrację na której mi tak zależało + super firma i dupa, nie ma jestem załamana.... a coneco jest b.dobrą firmą, nie chce czegoś, co jest mało znane, ale chyba mi to pozostaje
a z tej firmy żaden inny model nie spełnia tych kryteriów??
Stary 2011-11-28, 16:00   #4898
Lucy1111
Zakorzenienie

Agatku, pozytywkę i wibracje ma chyba większość tych turystycznych łóżeczek ()

nie wiem jak z przewijakiem. Może da rade dokupić osobno?
Szkoda na nerwów na te dziadowskie hurtownie. Na koniec roku wyzbywają się wszystkiego z magazynów, nie zamawiają nowości, bo inwentaryzacje i zamknięcie roku się szykują.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 16:05   #4899
*Agatek*
Zakorzenienie

no niby mają, ale mówię- chodzi tu o firmę- najbardziej polecają coneco, bo łóżeczka są solidne, szukam czegoś innego w takim razie na necie wrr, wiadomo, po co zamawiać łóżeczka- będzie więcej do liczenia

Stary 2011-11-28, 16:07   #4900
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
no niby mają, ale mówię- chodzi tu o firmę- najbardziej polecają coneco, bo łóżeczka są solidne, szukam czegoś innego w takim razie na necie wrr, wiadomo, po co zamawiać łóżeczka- będzie więcej do liczenia
a może popróbuj podzwonić po okolicznych sklepach dzieciecych i hurtowniach z art dziecięcymi =- moze komus sie uchowało....
Stary 2011-11-28, 16:08   #4901
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
uffff czyli nie zwariowałam i nie jest tak, że tylko ja się czepiam

już myślałam, że ze mną jest coś nie tak bo tz zachwycony pomysłem ( on byłby wyręczany przecież )
niee, ja myślę że to normalne jak się ma ciągle mamę i teściową pod nosem. Ja się z moimi widuję prawie codziennie, na szczęście dogadujemy się dobrze i do nas nikt się nie wtrąca na zasadzie ja wiem lepiej...

ale boję się trochę co będzie potem...

Ale co do tego co Lucy napisałaś.... Lepiej tak niż być w mieście samemu. Ja wiem, że w każdej chwili mogę zadzwonić i ktoś przyjdzie pomóc. W każdej chwili możemy zostawić dziecko i wybrać się gdzieś sami. Możemy poprosić o pomoc i ją dostaniemy (bez żadnych fochów, a myślę, że wręcz z radością...). Ale wiem, że mamy szczęście w sferze rodziców/teściów

Cytat:
a ja opije to z kumplami !
taaaak, zrobisz sobie pępkowe :brzyda l:
Stary 2011-11-28, 16:16   #4902
stubbornme
Zadomowienie

Hej

wkońcu udało mi się ogarnąć ciuszki
w związku z czym się pochwalę swoją wyprawką wszelkie uwagi mile widziane

więc:
Pajacyki:
56 - 4szt (z tego 2szt takich cieplejszych z misia/weluru)
52 - 7szt (raczej większość bawełnianych)
68 - 4szt

Body z długim rękawkiem
62 - 7szt

Body z krótkim rękawem
56 - 4szt
62 - 7szt
68 - 1szt

Rampersy (czy jak kto woli pajacyk bez nóżek)
56 - 1szt
62 - 3szt (z czego jeden taki ciepły sweterkowy)

Spodnie
56 - 3szt (takich dresikowych z nieuciskającą gumeczką)
62 - 2szt

Śpiochy
62 - 1szt

Półśpiochy
62 - 1szt

Ogrodniczki
62 - 3szt

Bluzki z długim rękawkiem
56 - 2szt
62 - 5szt
68 - 3szt (małe te 68...)

Kaftaniki bieliźniane
56 - 1szt
62 - 2szt

Bluzy ciepłe:
62 - 3szt

Kurtki:
62 - 2szt

Kombinezon:
62 - 1szt
+ kombinezonik do wózka

Co myślicie dokupić?
(nie pisze o skarpetkach i czapeczkach i bucikach bo to wiadomo mam) ale... zastanawiam się co by się przydało z czym przystopować spokojnie nie wydałam kroci na ciuszki większość dostałam...

z dodatkowych rzeczy mam jeden otulacz dla dziecka i kocyk ciepły

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
A jak do niego mówisz?? Bo ja do mojego "Dżejku" albo 'pryncypałku' rzadziej: Endriu, Andrew

a ja mam poprane i poprasowane już i schowane do komody żeby potem się nie męczyć, nie zakurzy się przecież, jak komoda zamknięta chyba, nie?

chyba 75 gram glukozy?? bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że rozpuścili Ci to w 750 ml wody...
ja miałam 75 - glukozy ale rozpuścili mi to w 250ml wody ohyda jeszcze musiałam mieć powtarzane więc się opiłam tego paskudztwa

stubbornme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 16:25   #4903
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
ktos pytał o leki na recepte w DOZ -mozna zamawiać jak najbardziej przez net tylko potem trzeba pamiętac o recepcie jak się idzie odebrac
ja pytalam
to super
dziekuje za info

Cytat:
chyba nie...
chociaz ja dla pewnosci chyba bym zapakowala w worki

o matko, napisalam komudek
i ja mam sie bronic po angielsku, jak nawet po polsku juz nie umiem pisac

lozeczko pewnie w nowym roku, bo wtedy powinnam dostac kase za zwolnienie
a pisalas do firmy,czy nie mogliby Ci podeslac???

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Ananke, ojej, trzymajcie sie jeszcze w dwupaku dzielnie

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 16:28   #4904
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, my do siebie w ogóle nie mówimy po imieniu, dobrze, że jeszcze swoje imiona pamiętamy Raczej "Kochanie, Skarbie" Ciekawe, jak długo jeszcze, ale na razie tak
Jak do mnie zawoła gdzieś w sklepie "Agata" to ja się nawet nie odwracam Ja jakbym do niego "Andrzej" powiedziała, to też by pewnie nie zareagował

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
To i ja coś napiszę o pomocy mamy

Dzieli nas prawie 500km, widujemy się 4 razy w roku, z reguły to my odwiedzamy rodziców.
Mama była u nas tylko raz, przed naszym ślubem. Jest to spowodowane głównie tym, że nasze mieszkanie liczy jeden pokój, kuchnię i łazienkę. Także przyjazd kogokolwiek = brak intymności, brak miejsca, rozgardiasz itd

gdy byliśmy u rodziców ostatnio, mama zapytała, czy mogłaby przyjechać do nas, pomóc mi na początku. Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, wręcz wzruszyłam.

Wiem, że będzie bardzo niewygodnie, dla niej, dla mnie, dla Tż. któreś z nas wyląduje na materacu, który zajmuje pół pokoju.... Pewnie będziemy sobie działać wzajemnie na nerwy....

Ale cieszę się ogromnie, naprawdę
Na szczęście mama nie należy do osób, które narzucają swoją wolę. Raczej podpowiada, radzi. wiem, że pomoże mi w ogarnięciu mieszkania, wyjdzie z małą na spacer, dzięki czemu będę miała chwilę dla siebie...
Chciałabym, żeby przyjechała, gdy mojemu tżowi skończy się urlop. Czyli po ok. 2 tygodniach od porodu... Zobaczymy jak będzie

Pewnie nie miałabym tyle optymizmu w sobie na samą myśl o pomocy osób trzecich, gdyby na miejscu były babcie, mamy, teściowe, siostry. Nie mam tu nikogo. teściowa nie żyje, z teściem brak kontaktu... Także same widzicie, coś co dla jednej osoby wydaje się abstrakcyjne, dla drugiej jest zbawienne

Lucy,
ale ja np. nie uważam, że pomoc mamy to abstrakcja. Pisałam, że mieszkamy z moją i nie możemy się odizolować, bo mamy aż 2 pokoje I cieszę się, że mama będzie
Tylko u Nikotynki mama i teściowa nie zapytały, "czy mogą przyjechać i pomóc, czy ona by takiej pomocy chciała i kiedy", tylko zadecydowały same i nawet ona nie dowiedziała się tego od nich ...

Cytat:
jak urodzę to puszczą, czy to będzie grudzień, czy 1 styczeń dogadał się- bo tylko on jeden z firmy miałby dłuższy urlop, a tak to wszyscy by chcieli na święta i nie ma komu po prostu robotać
Agatek, to chociaż tyle, że nie będą mu robić problemów z wyjazdem jak urodzisz

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Dzidziuś jest ustawiony główką w dół i jest już bardzo nisko, tak nisko, że dr miał problem żeby mu główkę zmierzyć bo za kością łonowa już jest.
waży niby 2100g.
Anankee, super, że wszystko ok Jak tyle wytrzymałaś i pessar trzyma to te 5 tygodni to już z górki Będzie dobrze

Cytat:
Ojej, szkoda, że nie ma

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 16:29   #4905
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Paula, dobrze, że chociaż lekarz miły i tak Ci powiedział Trochę to uspokoajające Będzie dobrze
taa... mily i calkiem przystojny byl

zrobilam juz zamówienie w dozie i na allegro i wyslalam mame z lista zakupów do smyka, teraz mam nadzieje, ze wszytsko bedzie w tym tygodniu i na poniedziałek rodzice zapakuja pake dla kuriera, ktory przywiezie mi wszytsko do Londynu, trzeba byc przygotowanym
Stary 2011-11-28, 16:37   #4906
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

Lucy,
ale ja np. nie uważam, że pomoc mamy to abstrakcja. Pisałam, że mieszkamy z moją i nie możemy się odizolować, bo mamy aż 2 pokoje I cieszę się, że mama będzie
Tylko u Nikotynki mama i teściowa nie zapytały, "czy mogą przyjechać i pomóc, czy ona by takiej pomocy chciała i kiedy", tylko zadecydowały same i nawet ona nie dowiedziała się tego od nich ...
no to wiadomo, też bym się wkurzyła (delikatnie mówiąc), gdyby ktoś decydował za mnie i właził z buciorami w życie...:/

Uważam, że należy pytać o zdanie w takich kwestiach, bo dla świeżo upieczonych rodziców to stresująca sytuacja... Wielu dziadków traktuje młodych rodziców jak pozbawionych mózgu małolatów. Rozumiem, ze mają większe doświadczenie, ale bez przesady

Ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że mama nie jest nachalna i się nie narzuca
Stary 2011-11-28, 16:41   #4907
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a z tej firmy żaden inny model nie spełnia tych kryteriów??
z tej firmy są tylko 4 typy, jeden spełniał wszystko, pozostałe niet
Cytat:
j
lozeczko pewnie w nowym roku, bo wtedy powinnam dostac kase za zwolnienie
a pisalas do firmy,czy nie mogliby Ci podeslac???
Cytat:
a może popróbuj podzwonić po okolicznych sklepach dzieciecych i hurtowniach z art dziecięcymi =- moze komus sie uchowało....
byłam w dwóch bobasach, smyku w Toruniu i nie mają- same tanie jakieś g..na słyszę tylko 'po nowym roku' jeden mi napisał, że nawet w siedzibie coneco nie mają- nie produkują 'coneco polska nie ma go na stanie' ehhh
Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość
ja miałam 75 - glukozy ale rozpuścili mi to w 250ml wody ohyda jeszcze musiałam mieć powtarzane więc się opiłam tego paskudztwa
dobrze, że tyle a nie w 300 ml i więcej im mniej wody, tym lepiej pij przez zatkany nos i nie wdychaj zapachu- na mnie podziałało po dwóch próbach haftowania

Stary 2011-11-28, 17:00   #4908
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Rano poleciałm na zakupy. Kupiłam butelki TT antykolkowe, nożyczki, grzebyczek, szczoteczkę do włosków, spodenki dla Dzidziola i czapeczkę i torbę do szpitala. Potem wyprałam połowę rzeczy Maleństwa, bo Wy już to daaaawnooo temu zrobiłyście, a ja czekałam z tym aż do urlopu. Teraz lecę ponadrabiać.
Cytat:
jeszcze apropos usztywnianego rozka to stwierdzilismy z TZ ze to chyb a nie takie fajne, bo przez to usztywnienie "nie czuje się" dziecka - przynajmniej tak nam sie wydaje... i kupilismy zwykły
Ja właśnie ze względu na TZ kupiłam taki usztywniany, bo on w życiu takiego maleństwa nie trzymał na rękach i pomyślałam, że taki będzie bardziej bezpieczny i może TZ nie będzie się tak stresował
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 17:00   #4909
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:

oczywiście mój błąd. Dokładnei było tak jak piszesz 75 gram. Kupiłam 80 gram glukozy bo tak była pakowana i mam nadzieję ,że ta pielęgniarka odsypała trochę tak jak miała... i dostałam rozpuszczone 75 gram w kubeczku plastikowym - tak było 3/4 tego kubka. Prosiłam potem o jeszcze trochę wody bo już nie dawałam rady..
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 17:01   #4910
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
To i ja coś napiszę o pomocy mamy
Dzieli nas prawie 500km, widujemy się 4 razy w roku, z reguły to my odwiedzamy rodziców.
Mama była u nas tylko raz, przed naszym ślubem. Jest to spowodowane głównie tym, że nasze mieszkanie liczy jeden pokój, kuchnię i łazienkę. Także przyjazd kogokolwiek = brak intymności, brak miejsca, rozgardiasz itd

gdy byliśmy u rodziców ostatnio, mama zapytała, czy mogłaby przyjechać do nas, pomóc mi na początku. Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, wręcz wzruszyłam.

Wiem, że będzie bardzo niewygodnie, dla niej, dla mnie, dla Tż. któreś z nas wyląduje na materacu, który zajmuje pół pokoju.... Pewnie będziemy sobie działać wzajemnie na nerwy....

Ale cieszę się ogromnie, naprawdę
Na szczęście mama nie należy do osób, które narzucają swoją wolę. Raczej podpowiada, radzi. wiem, że pomoże mi w ogarnięciu mieszkania, wyjdzie z małą na spacer, dzięki czemu będę miała chwilę dla siebie...
Chciałabym, żeby przyjechała, gdy mojemu tżowi skończy się urlop. Czyli po ok. 2 tygodniach od porodu... Zobaczymy jak będzie

Pewnie nie miałabym tyle optymizmu w sobie na samą myśl o pomocy osób trzecich, gdyby na miejscu były babcie, mamy, teściowe, siostry. Nie mam tu nikogo. teściowa nie żyje, z teściem brak kontaktu... Także same widzicie, coś co dla jednej osoby wydaje się abstrakcyjne, dla drugiej jest zbawienne
no taki przyjazd to ok jak dla mnie a nie że one już jak poczujesz skurcze i wybierasz się do szpitala pakują się i jadą na tydzień/dwa.... taka sytuacja jak dla mnie jest nie do zaakceptowania

Ja też nie mam tu nikogo z rodziny, żeby wyjść do sklepu będe musiała czekać na tżta albo brac dziecko jak już będzie większe
Mogę sobie pomarzyć o wyjściu do kina czy restauracji - chyba że zaproszę na weekend rodziców/teściów ale wiadomo że oni też mają swoje życie i nie będą rzucać wszyskiego bo mamy parcie na 'wyjście'...

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
waży niby 2100g.
to super, że wszystko w porządku - oby maluszek wytrzymał jeszcze troszkę

Cytat:
przykro mi

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja wiem, że w każdej chwili mogę zadzwonić i ktoś przyjdzie pomóc. W każdej chwili możemy zostawić dziecko i wybrać się gdzieś sami. Możemy poprosić o pomoc i ją dostaniemy (bez żadnych fochów, a myślę, że wręcz z radością...). Ale wiem, że mamy szczęście w sferze rodziców/teściów
taka sytuacja jest dla mnie idealna, żyjecie w mieście gdzie są wasze rodzinki ale oddzielnie - też bym tak chciała
Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość
Hej

wkońcu udało mi się ogarnąć ciuszki
w związku z czym się pochwalę swoją wyprawką wszelkie uwagi mile widziane

więc:
Pajacyki:
56 - 4szt (z tego 2szt takich cieplejszych z misia/weluru)
52 - 7szt (raczej większość bawełnianych)
68 - 4szt

Body z długim rękawkiem
62 - 7szt

Body z krótkim rękawem
56 - 4szt
62 - 7szt
68 - 1szt

Rampersy (czy jak kto woli pajacyk bez nóżek)
56 - 1szt
62 - 3szt (z czego jeden taki ciepły sweterkowy)

Spodnie
56 - 3szt (takich dresikowych z nieuciskającą gumeczką)
62 - 2szt

Śpiochy
62 - 1szt

Półśpiochy
62 - 1szt

Ogrodniczki
62 - 3szt

Bluzki z długim rękawkiem
56 - 2szt
62 - 5szt
68 - 3szt (małe te 68...)

Kaftaniki bieliźniane
56 - 1szt
62 - 2szt

Bluzy ciepłe:
62 - 3szt

Kurtki:
62 - 2szt

Kombinezon:
62 - 1szt
+ kombinezonik do wózka

Co myślicie dokupić?
(nie pisze o skarpetkach i czapeczkach i bucikach bo to wiadomo mam) ale... zastanawiam się co by się przydało z czym przystopować spokojnie nie wydałam kroci na ciuszki większość dostałam...

z dodatkowych rzeczy mam jeden otulacz dla dziecka i kocyk ciepły

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

hmm skoro masz sporo body z długim to dokupiłabym trochę śpiochów

Cytat:

o matko, napisalam komudek
i ja mam sie bronic po angielsku, jak nawet po polsku juz nie umiem pisac
już nie chciałam ci pisać, zauważyłam - jestem okropnie czuła na ortografię ale przynajmniej spostrzegłaś błąd

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 17:11   #4911
Lucy1111
Zakorzenienie

Miss, skąd jesteś? Możemy sobie podrzucać dzieciaczki chcąc wyjść do kina, hehe

a tak na poważnie, to jakoś sobie będziemy musiały radzić... Damy radę
Myślisz o żłobku?

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2011-11-28 o 17:30
Stary 2011-11-28, 17:12   #4912
*Agatek*
Zakorzenienie

Szukam i szukam na allegro łóżeczka, ale coś nie spełniają moich wymagań napisałam do coneco- firmy i ciekawe co mi mądrego odpiszą...

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
oczywiście mój błąd. Dokładnei było tak jak piszesz 75 gram. Kupiłam 80 gram glukozy bo tak była pakowana i mam nadzieję ,że ta pielęgniarka odsypała trochę tak jak miała... i dostałam rozpuszczone 75 gram w kubeczku plastikowym - tak było 3/4 tego kubka. Prosiłam potem o jeszcze trochę wody bo już nie dawałam rady..
już się przestraszyłam, że Ci w litrze prawie, że rozpuścili Przez zatkany nos się pije glukoze trzeba to zapisać na 1-szej stronie:

Instrukcja obsługi picia glukozy specjalistki dr. Pearl (jeśli ktoś nie chce zwrócić, tak jak ja ):

1. Poprosić pielęgniarkę, żeby w małej ilości wody rozpuściła. I niech się nie sapie- ona tego nie pije
2. Wcisnąć pół cytryny do kubeczka
3. Pod żadnym pozorem nie wąchać! - ZATKAĆ NOS!
4. Zatkać nos, wypić, oddychać przez chwilę przez buzię
5. Popić łyczkiem wody, nadal z zamkniętym nosem
6. Po około 2 minutach odetkać nos i ładnie usiąść w ustronnym miejscu, rozwiązując krzyżówki, czytając gazetę, co by umysł 'zagadać' czymś innym

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-11-28 o 17:13
Stary 2011-11-28, 17:23   #4913
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze przez telefon się dowiedziałam, że A. i cała firma ma zakaz zjazdu do PL do 8 stycznia (chyba, że urodzę) jak ktoś zjedzie, to może już nie wracać... krótka piłka (no ale u nich zawsze tak było) także psychicznie jestem nastawiona na samotne święta... Nawet tak głupio iść do babci A. z rodziną spędzić, bo my prezentów w tym roku sobie nie robimy, a głupio się wpraszać komuś na wigilię, ale z drugiej strony nie chce jej spędzać tylko w trójke... bo to smutne... chyba pojadę do rodziców po prostu albo już sama nie wiem... przykro mi bardzo... pierwsze święta które mieliśmy spędzić we trójke, razem z mężem, a tu nic...
Agatek oj to przykre, że nie będziecie razem w święta

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
no własnie miała tylko to twardnienie, nic a nic nie boli, a ktg wykazuje skurcze praktycznie 100% chwilami... a najgorsze jest to tze tu nic poza zastrzykami mi nie daja, mierza tylko cisnienie co chwila
no i mówia, ze jutro puszcza do domu i jak cos zeby przyjezdzac, jak bedzie sie cos dzialo, tylko skad ja mam wedziec czy cos sie dzieje, jak nawet nie czuje takich mocnych skurczy
kurde chcialam sie tylko dowiedziec ile moj dzidzius wazy i mierzy, a oni anwet usg nie zrobili, tylko rekami polozna "wymacala" glowke i stwierdzila, ze nisko siedzi

dobra lece spac, bo juz patrza na mnie jak na debila, ktory siedzi non stop przed laptopem, no ale co tu robic, dobranoc
Paula a prosiłaś żeby zrobili Ci USG? Spytaj dokładnie w jakiej sytuacji masz wracać, czy jak będziesz dalej miała te twardnienia, czy kiedy Masakra na tych Wyspach. Moją znajomą odsyłali trzy razy do domu po tym jak już odeszły jej wody i miała skurcze regularne. Jak dzwoniła do szpitala czy ma już przyjechać to powiedzieli jej, że nie skoro ma siłę jeszcze rozmawiać z nimi przez telefon. Ostatnim razem jak wróciła do szpitala to już ją TZ na rękach wnosił bo nie była w stanie nawet iść na własnych nogach. Podobno położna na podstawie postępującego rozwarcia wyliczyła jej o której dokładnie urodzi, ale chyba rozwarcie nie zawsze postępuje regularnie???
Stary 2011-11-28, 17:29   #4914
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agatek ja tak sobie myśle. Ja tu beczę, bo TŻ wyjezdza i wraca dopiero na weekendy, a Ty swojego nawet w święta nie zobaczysz. Kiepsko tak :/

A mnie dalej boli :/

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-28 o 17:31
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 17:38   #4915
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry !
niby dzwonil, niby przepraszal, ale nie zapomnial dodac,ze duzo w tym jest mojej winy, wiec dalej jest tak nijak
ja mu kazalam siedziec i chlac

Dokladnie to samo mu wczoraj powiedzialam, ale on w ogole tego nie rozumie. Twierdzi, ze moglabym sprobowac zrozumiec fakt, ze nie latwo mu jest klocic sie z jego wlasna rodzina i ze dobil go, jak mu zakomunikowalam, ze jade w nd do wroclawia, zamiast zostac z nim i pomoc mu przez to przejsc. Srata pierdata moim zdaniem - wymysla sobie teraz tlumaczenie, a prawda jest taka, ze poraz kolejny zachowal sie jak malo odpowiedzialny i niedomyslny gowniarz, nie facet Woda odebrala mu rozum, a on sie temu poddal i teraz stara sie to ubrac w ladne slowka.

Powiem Ci, ze tez mam taka cicha nadzieje. Posiedzi troche w pustym mieszkanki, pospi bez cieplego i falujacego Nietoperka, wslucha sie w smetna cisze i wtedy moze zrozumie, jak wazni dla niego jestesmy i jak nalezy o nas dbac.
tak sobie to wyobrazilam i az mi sie cieplo na serduchu zrobilo
ja swoja Niespodzianke drecze muzyka bobasa i Mozartem, chociaz nierzadko tez slyszy Adele (bo pasuje do moich smutkow) i Gotye
Najbardziej reaguje na muzyke bobasa
on ma, ze tak to nazwe "momenty"
ma momenty prawdziwego, opiekunczego, czulego faceta, na ktorego mozna liczyc
ale ma tez momenty okropnego, bezmyslnego gowniarza bez wyobrazni
PearPearl podobno faceci rozwijają się emocjonalnie do piątego roku życia, poźniej już tylko rosną. Nie martw się, jakoś to wszystko Wam się poukłada, czego Wam bardzo życzę. Podobno początki bywają trudne

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Dziekuje za słowa wsparcia i otuchy
Uciekamy z dzidziolem do domku, w zasadzie nie wiele sie zmienilo, ale kaza juz isc, wiec spadamy stad tylko Ci lekarze jacys dziwni bo jak slysze jak w Polsce faszeruja dziewczyny tabletkami, co by skurcze ustaly,a tu nic, a jak spytalam czy mam lezec czy jak, to mily, sympatyczny pan lekarz powiedzial " niech Pani prowadzi taki tryb zycia, jak do tej pory, niech nic sie nie zmienia, tylko prosze ciezarów nie nosic...dziecko przyjelo zastrzyki wiec moze juz wychodzic, jak bedzie cos sie dzialo to dzwonic i mowic, ze pani jedzie, a my łózko przygotujemy"
Właśnie doczytałam, ze już Cię wypuścili. Odpoczywaj, nie przemęczaj się i będzie dobrze
Stary 2011-11-28, 17:39   #4916
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
PearPearl podobno faceci rozwijają się emocjonalnie do piątego roku życia, poźniej już tylko rosną.
dobre...

Zostało kilkadziesiąt postów do końca. Jaki tytuł będzie w końcu? Bo chyba dzisiaj, ewe. jutro powstanie nowy wątek.
Stary 2011-11-28, 17:47   #4917
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam
My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień

ja wcinam już snikersa taka mnie ochota naszła
NataliaMklaski :za 34tc

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
za wizytę

Dlaczego kot jest podobny do faceta (albo facet do kota:P)?
1. Wrzeszczy kiedy jest głodny.
2. Zawsze pcha się do łóżka.
3. Wystarczy go pogłaskać i od razu podnosi ogon do góry.
4. Kiedy ktoś go pogłaszcze - zaraz domaga się więcej.
5. Lubi ocierać się o twoją przyjaciółkę.
6. Nie lubi obcinania pazurów.
7. Czasem ma problemy z trafieniem do kuwety.
8. Ciężko przemówić mu do rozumu.
9. Jak jest zły, to zaszywa się w kącie i się nie odzywa.
10. Nie sprząta po sobie.
11. Wpycha nos do każdego garnka.
12. Nie wyjaśnia dlaczego zniknął na cały dzień.
13. Cały czas by spał.

Święta racja
Stary 2011-11-28, 17:55   #4918
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Agatek ja tak sobie myśle. Ja tu beczę, bo TŻ wyjezdza i wraca dopiero na weekendy, a Ty swojego nawet w święta nie zobaczysz. Kiepsko tak :/

A mnie dalej boli :/
nooo, także się ciesz, że go od czasu do czasu widujesz bo ja teraz swojego ostatnio widziałam 8 listopada i nie wiem czy w tym roku go jeszcze zobaczę masuj tyłek! nic innego nie widzę

Pearl to mi się podoba, ale nie ma wibracji ani lampki

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
PearPearl podobno faceci rozwijają się emocjonalnie do piątego roku życia, poźniej już tylko rosną.
dokładnie

Cytat:
Agatek oj to przykre, że nie będziecie razem w święta
tam się co chwila co innego dzieje, ciekawe, czy przyjedzie chociaż teraz jakoś na czasie...

Stary 2011-11-28, 18:03   #4919
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Już po obiedzie, nażarłam się jak świnka

Co do rodziców/teściów... uwielbiam jak mówią czasem: tyle macie tych ciuszków, a po co bujaczek a po co to a po co tamto.... i teksty w stylu, my to mieliśmy szyte na drutach galoty.... -> ale my z tż jesteśmy dość bezpośredni i mówimy, tak ale to było 30 lat temu... i rozmowa się kończy.

Ale nawet jestem w szoku, że i rodzice i teście powiedzieli że pomysł z kołyską to bardzo dobry pomysł

Agatek, a sprawdzałaś w bydgoskich hurtowniach? Ja dzisiaj jadę do Akpolu a w tygodniu do Smyka (hurtowni) daj nazwę tego łóżeczka to mogę zapytać

stubbornme ja bym dokupiła na 56, body z długim rękawem, śpiochów...

Cytat:
Cześć Mamusie! Rano poleciałm na zakupy. Kupiłam butelki TT antykolkowe, nożyczki, grzebyczek, szczoteczkę do włosków, spodenki dla Dzidziola i czapeczkę i torbę do szpitala. Potem wyprałam połowę rzeczy Maleństwa, bo Wy już to daaaawnooo temu zrobiłyście, a ja czekałam z tym aż do urlopu. Teraz lecę ponadrabiać.

Ja właśnie ze względu na TZ kupiłam taki usztywniany, bo on w życiu takiego maleństwa nie trzymał na rękach i pomyślałam, że taki będzie bardziej bezpieczny i może TZ nie będzie się tak stresował
no to sporo kupiłaś, jakie butelki (pojemność i ile ich kupiłaś?) ja też chcę TT.

Cytat:
PearPearl podobno faceci rozwijają się emocjonalnie do piątego roku życia, poźniej już tylko rosną. Nie martw się, jakoś to wszystko Wam się poukłada, czego Wam bardzo życzę. Podobno początki bywają trudne
ja słyszałam że do 3... więc znasz lepszą wersję
Stary 2011-11-28, 18:14   #4920
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Agatek, a sprawdzałaś w bydgoskich hurtowniach? Ja dzisiaj jadę do Akpolu a w tygodniu do Smyka (hurtowni) daj nazwę tego łóżeczka to mogę zapytać
coneco apollo- kolor beżowy, spytaj się, ale pewnie usłyszysz to samo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości