|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
se se se mamy Andrzejki oby dwie
A jak do niego mówisz?? Bo ja do mojego "Dżejku" ![]() Cytat:
żeby potem się nie męczyć, nie zakurzy się przecież, jak komoda zamknięta chyba, nie?Cytat:
bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że rozpuścili Ci to w 750 ml wody...
|
|
#4892 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
cześć, ja byłam dziś na wizycie.
Jest ok, pessar nadal ładnie obejmuje szyjkę, mam go już 6 tygodni. Dzidziuś jest ustawiony główką w dół i jest już bardzo nisko, tak nisko, że dr miał problem żeby mu główkę zmierzyć bo za kością łonowa już jest. Powiedział że gdyby nie krążek to już dawno byłoby po ptokach ![]() waży niby 2100g. mam się dzielnie trzymać jeszcze 5 tygodni, a potem niech się dzieje
|
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
ktos pytał o leki na recepte w DOZ -mozna zamawiać jak najbardziej przez net tylko potem trzeba pamiętac o recepcie jak się idzie odebrac
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Do cholery jasnej!!!!
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anankee - no to musisz sie dzielnie trzymac jeszcze
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
to ma wszystko- przewijak sztywny, pozytywke i wibrację na której mi tak zależało
jestem załamana.... a coneco jest b.dobrą firmą, nie chce czegoś, co jest mało znane, ale chyba mi to pozostaje
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
a z tej firmy żaden inny model nie spełnia tych kryteriów??
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Agatku, pozytywkę i wibracje ma chyba większość tych turystycznych łóżeczek (
)nie wiem jak z przewijakiem. Może da rade dokupić osobno? Szkoda na nerwów na te dziadowskie hurtownie. Na koniec roku wyzbywają się wszystkiego z magazynów, nie zamawiają nowości, bo inwentaryzacje i zamknięcie roku się szykują. |
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
no niby mają, ale mówię- chodzi tu o firmę- najbardziej polecają coneco, bo łóżeczka są solidne, szukam czegoś innego w takim razie na necie
wrr, wiadomo, po co zamawiać łóżeczka- będzie więcej do liczenia
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
a może popróbuj podzwonić po okolicznych sklepach dzieciecych i hurtowniach z art dziecięcymi =- moze komus sie uchowało....
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale boję się trochę co będzie potem... Ale co do tego co Lucy napisałaś.... Lepiej tak niż być w mieście samemu. Ja wiem, że w każdej chwili mogę zadzwonić i ktoś przyjdzie pomóc. W każdej chwili możemy zostawić dziecko i wybrać się gdzieś sami. Możemy poprosić o pomoc i ją dostaniemy (bez żadnych fochów, a myślę, że wręcz z radością...). Ale wiem, że mamy szczęście w sferze rodziców/teściów taaaak, zrobisz sobie pępkowe ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() wkońcu udało mi się ogarnąć ciuszki ![]() w związku z czym się pochwalę swoją wyprawką wszelkie uwagi mile widziane ![]() więc: Pajacyki: 56 - 4szt (z tego 2szt takich cieplejszych z misia/weluru) 52 - 7szt (raczej większość bawełnianych) 68 - 4szt Body z długim rękawkiem 62 - 7szt Body z krótkim rękawem 56 - 4szt 62 - 7szt 68 - 1szt Rampersy (czy jak kto woli pajacyk bez nóżek 56 - 1szt 62 - 3szt (z czego jeden taki ciepły sweterkowy) Spodnie 56 - 3szt (takich dresikowych z nieuciskającą gumeczką) 62 - 2szt Śpiochy 62 - 1szt Półśpiochy 62 - 1szt Ogrodniczki 62 - 3szt Bluzki z długim rękawkiem 56 - 2szt 62 - 5szt 68 - 3szt (małe te 68...) Kaftaniki bieliźniane 56 - 1szt 62 - 2szt Bluzy ciepłe: 62 - 3szt Kurtki: 62 - 2szt Kombinezon: 62 - 1szt + kombinezonik do wózka Co myślicie dokupić? (nie pisze o skarpetkach i czapeczkach i bucikach bo to wiadomo mam) ale... zastanawiam się co by się przydało z czym przystopować spokojnie nie wydałam kroci na ciuszki większość dostałam... ![]() z dodatkowych rzeczy mam jeden otulacz dla dziecka i kocyk ciepły ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
ale rozpuścili mi to w 250ml wody ohyda ![]() jeszcze musiałam mieć powtarzane więc się opiłam tego paskudztwa
|
|
|
|
|
#4903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to super dziekuje za info Cytat:
chociaz ja dla pewnosci chyba bym zapakowala w worki o matko, napisalam komudek ![]() i ja mam sie bronic po angielsku, jak nawet po polsku juz nie umiem pisac ![]() lozeczko pewnie w nowym roku, bo wtedy powinnam dostac kase za zwolnienie ![]() a pisalas do firmy,czy nie mogliby Ci podeslac??? ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Ananke, ojej, trzymajcie sie jeszcze w dwupaku dzielnie
|
|
#4904 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, jak długo jeszcze, ale na razie tak ![]() Jak do mnie zawoła gdzieś w sklepie "Agata" to ja się nawet nie odwracam Cytat:
Lucy, ale ja np. nie uważam, że pomoc mamy to abstrakcja. Pisałam, że mieszkamy z moją i nie możemy się odizolować, bo mamy aż 2 pokoje I cieszę się, że mama będzie Tylko u Nikotynki mama i teściowa nie zapytały, "czy mogą przyjechać i pomóc, czy ona by takiej pomocy chciała i kiedy", tylko zadecydowały same i nawet ona nie dowiedziała się tego od nich ... Cytat:
Cytat:
Jak tyle wytrzymałaś i pessar trzyma to te 5 tygodni to już z górki Będzie dobrze Cytat:
|
|
|
#4905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zrobilam juz zamówienie w dozie i na allegro i wyslalam mame z lista zakupów do smyka, teraz mam nadzieje, ze wszytsko bedzie w tym tygodniu i na poniedziałek rodzice zapakuja pake dla kuriera, ktory przywiezie mi wszytsko do Londynu, trzeba byc przygotowanym
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że należy pytać o zdanie w takich kwestiach, bo dla świeżo upieczonych rodziców to stresująca sytuacja... Wielu dziadków traktuje młodych rodziców jak pozbawionych mózgu małolatów. Rozumiem, ze mają większe doświadczenie, ale bez przesady ![]() Ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że mama nie jest nachalna i się nie narzuca
|
|
|
|
|
#4907 | |||
|
Zakorzenienie
|
z tej firmy są tylko 4 typy, jeden spełniał wszystko, pozostałe niet
![]() Cytat:
Cytat:
jeden mi napisał, że nawet w siedzibie coneco nie mają- nie produkują Cytat:
im mniej wody, tym lepiej pij przez zatkany nos i nie wdychaj zapachu- na mnie podziałało po dwóch próbach haftowania
|
|
#4908 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Rano poleciałm na zakupy. Kupiłam butelki TT antykolkowe, nożyczki, grzebyczek, szczoteczkę do włosków, spodenki dla Dzidziola i czapeczkę i torbę do szpitala. Potem wyprałam połowę rzeczy Maleństwa, bo Wy już to daaaawnooo temu zrobiłyście, a ja czekałam z tym aż do urlopu
. Teraz lecę ponadrabiać.Cytat:
|
|
|
|
|
#4909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście mój błąd. Dokładnei było tak jak piszesz 75 gram. Kupiłam 80 gram glukozy bo tak była pakowana i mam nadzieję ,że ta pielęgniarka odsypała trochę tak jak miała... i dostałam rozpuszczone 75 gram w kubeczku plastikowym - tak było 3/4 tego kubka. Prosiłam potem o jeszcze trochę wody bo już nie dawałam rady.. |
|
|
|
|
#4910 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mam tu nikogo z rodziny, żeby wyjść do sklepu będe musiała czekać na tżta albo brac dziecko jak już będzie większe Mogę sobie pomarzyć o wyjściu do kina czy restauracji - chyba że zaproszę na weekend rodziców/teściów Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
- jestem okropnie czuła na ortografię
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Miss, skąd jesteś? Możemy sobie podrzucać dzieciaczki chcąc wyjść do kina, hehe
![]() a tak na poważnie, to jakoś sobie będziemy musiały radzić... Damy radę ![]() Myślisz o żłobku? Edytowane przez Lucy1111 Czas edycji: 2011-11-28 o 17:30 |
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Szukam i szukam na allegro łóżeczka, ale coś nie spełniają moich wymagań
napisałam do coneco- firmy i ciekawe co mi mądrego odpiszą... ![]() Cytat:
Instrukcja obsługi picia glukozy specjalistki dr. Pearl ):1. Poprosić pielęgniarkę, żeby w małej ilości wody rozpuściła. I niech się nie sapie- ona tego nie pije ![]() 2. Wcisnąć pół cytryny do kubeczka 3. Pod żadnym pozorem nie wąchać! - ZATKAĆ NOS! 4. Zatkać nos, wypić, oddychać przez chwilę przez buzię 5. Popić łyczkiem wody, nadal z zamkniętym nosem 6. Po około 2 minutach odetkać nos i ładnie usiąść w ustronnym miejscu, rozwiązując krzyżówki, czytając gazetę, co by umysł 'zagadać' czymś innym ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-28 o 17:13 |
|
|
|
|
#4913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Masakra na tych Wyspach. Moją znajomą odsyłali trzy razy do domu po tym jak już odeszły jej wody i miała skurcze regularne. Jak dzwoniła do szpitala czy ma już przyjechać to powiedzieli jej, że nie skoro ma siłę jeszcze rozmawiać z nimi przez telefon. Ostatnim razem jak wróciła do szpitala to już ją TZ na rękach wnosił bo nie była w stanie nawet iść na własnych nogach. Podobno położna na podstawie postępującego rozwarcia wyliczyła jej o której dokładnie urodzi, ale chyba rozwarcie nie zawsze postępuje regularnie ???
|
||
|
|
|
#4914 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatek ja tak sobie myśle. Ja tu beczę, bo TŻ wyjezdza i wraca dopiero na weekendy, a Ty swojego nawet w święta nie zobaczysz. Kiepsko tak :/
A mnie dalej Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-28 o 17:31 |
|
|
|
#4915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klaski :za 34tc---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masuj tyłek! nic innego nie widzę ![]() Pearl to mi się podoba, ale nie ma wibracji ani lampki ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już po obiedzie, nażarłam się jak świnka
![]() Co do rodziców/teściów... uwielbiam jak mówią czasem: tyle macie tych ciuszków, a po co bujaczek a po co to a po co tamto.... i teksty w stylu, my to mieliśmy szyte na drutach galoty.... -> ale my z tż jesteśmy dość bezpośredni i mówimy, tak ale to było 30 lat temu... i rozmowa się kończy. Ale nawet jestem w szoku, że i rodzice i teście powiedzieli że pomysł z kołyską to bardzo dobry pomysł ![]() Agatek, a sprawdzałaś w bydgoskich hurtowniach? Ja dzisiaj jadę do Akpolu a w tygodniu do Smyka (hurtowni) daj nazwę tego łóżeczka to mogę zapytać stubbornme ja bym dokupiła na 56, body z długim rękawem, śpiochów... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

żeby potem się nie męczyć, nie zakurzy się przecież, jak komoda zamknięta chyba, nie?
bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że rozpuścili Ci to w 750 ml wody... 

jestem załamana....
a coneco jest b.dobrą firmą, nie chce czegoś, co jest mało znane, ale chyba mi to pozostaje 

wrr, wiadomo, po co zamawiać łóżeczka- będzie więcej do liczenia 

):
Bo chyba dzisiaj, ewe. jutro powstanie nowy wątek.